Dodaj do ulubionych

jak po laparoskopii

04.02.06, 19:24
mam pytanie, jak długo dochodziłyście do siebie po laparo?
Ja ją miałam w środę i wciąż czuję się kiepsko. jestem słaba, mam spuchnięty
brzuch, jest mi niedobrze, bolą mnie barki...:/ długo tak jeszcze?
W sobotę za tydz. mam egzamin i zastanawiam się, czy dam radę się do niego
przygotować.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • ja-sarenka Re: jak po laparoskopii 04.02.06, 21:08
      ja mialam we wtorek-17-go.01.W niedziele wyjechalam w gory;).Brzuch spuchniety i
      wzdety-tak-racja-ze 3 dni po laparo tak czulam.Ale w niedziele juz ..jak
      nowonarodzona.Musialam sie pilnowac by nie przeginac w tych gorach:).Lada dzien
      wszystko bedzie dobrze-zapomnisz o laparo.Pozdrawiam serdecznie
    • mpalka6 Re: jak po laparoskopii 04.02.06, 22:19
      no i co kochana przezylas !!!!myslalam o Tobie...chyba nie bylo tak strasznie
      co ? sluchaj slaba jestes po narkozie. Daj sobie pare dni. Ja tydzie po
      operacji lecialam do stanow i bylam spoko. Tylko nie dzwigalam, musialam sie
      usmiechac do obcych facetow, bo meza se soba nie wzielam :)Rany sa swieze,
      bedzie lepiej po siagnieciu szwow. Lez i odpoczywaj, nie rodzinka cie
      porozpieszcza. Ale napisz co wyszlo podczas laparo, bo to najwazniejsze
      pozdrawiam
      • niunka24 Re: jak po laparoskopii 05.02.06, 10:55
        dzięki:*
        Miałam zrosty, które usunęli, mam zapalenie jajników, o którym niewiele wiem,
        tylko tyle, że jest niebezpieczne, przede wszystkim dla płodności, oprócz tego,
        duże żylaki,które też bolą, endometriozy jednak nie...
        Ciągle boli okrutnie po tej laparo i jest mi niedobrze:/
        W góry to bym na pewno nie dała rady....:(
        Pozdrawiam Was, dzięki!!!!!
        • ja-sarenka Re: jak po laparoskopii 05.02.06, 16:46
          każda z nas jest inna.Ty potrzebujesz wiecej czasu.Daj go sobie.I ciesz się,że
          nie masz endo.To się ciągnie aż do menopauzy ponoć:(Niestety ja mam:(.Ale na
          szczęście badanie histopat ok.Trzymaj sie cieplutko.I odpoczywaj.Z kazdym dniem
          bedziesz mniej odczuwała skutki operacji.
          • niunka24 Re: jak po laparoskopii 06.02.06, 09:55
            hej,cieszę się, że to nie endo, ale wiesz,mam jakieś inne rzeczy,o których nic
            nie wiem:/
            czy po usuwaniu zrostów może boleć bardziej? bo mnie ciągle strasznie boli:(
            uciekam do łóżeczka:)
            • banan123 Re: jak po laparoskopii 06.02.06, 18:47
              Ja praktycznie dopiero lepiej poczułam sie na czwarty dzień po zabiegu.
              Wykryto endo,biore danazol,ale ciesze sie ,że nie tyje po tym ,bo i tak
              dobrze wyglądam.Ja wierze,ze jeszcze urodze dzidzi, bardzo tego pragne:)
              A Ciebie pozdrawiam i glowa do góry,z każdym dniem bedzie lepiej, no i
              najważniejsze że nie masz ENDOMETRIOZY .
              • niunka24 Re: jak po laparoskopii 06.02.06, 19:16
                dzięki.cieszę się,ale z dtrugiej strony,nie wiem,czym grozi to,co mam..
                wiem tyle,że z dziećmi mogę mieć problem.
                pozdrawiam,
                • ap77 Re: jak po laparoskopii 07.02.06, 10:08
                  a masz juz wynik histo?
                  • niunka24 Re: jak po laparoskopii 07.02.06, 16:17
                    wynik histo?? o matko, nie mam pojęcia,co to jest....?
            • zaria odnośnie zrostów 10.02.06, 23:44
              Z mojego doświadczenia wiem, że jeśli usuwane są zrosty to boli nawet nie tyle
              bardziej co po prostu więcej (do ran po laparo dochodzą rany po zrostach, zależy
              ile ich się miało :/ ).
              Przy pierwszej laparo kiedy bardzo dużo zrostów mi usunęli bolał mnie cały
              brzuch, przy drugiej już tylko miejsca nacięć. Ale ogólnie ból po laparo jest
              znośny, ja z zabiegów najbardziej pamiętam zastrzyki :) i ciągnący się 1,5
              miesiąca ból ręki bo przy wkładaniu wenflona wkłuto mi sie prosto w nerw :/
              • niunka24 Re: odnośnie zrostów 11.02.06, 12:33
                masz rację,boli mnie więcej:/ też mi usunęli chyba dość dużo.
                nie wiesz,czy te zrosty wracają, jak szybko i czy muszą wrócić?
                lekarz powiedział,że pewnie tak. I co w zwiazku z tym?? przez to będę miałą
                kłopoty z ciążą? nic mi nie powiedział..odnośnie ciąży powiedział,że pewnie
                będą problemy,bo mogę liczyć tylko na jeden jajnik:/ beznadziejni są
                ginekolodzy:(

dzięki za informację:)
                Jakto w nerw?? O matko! to faktycznie musiało boleć. Mi spuchła ręka od
                wenflona, teściowa już mnie straszyła zakażeniem,ale nic nie było:)
    • mpalka6 Re: jak po laparoskopii 07.02.06, 19:00
      dziewczyny ja mam stwierdzona endo, wynik histo pato jednak przyszedl, ze ta
      torbiel co mialam to byla przetrwalym cialkiem zoltym .To na jakiej podstawie
      stwierdzono endo , poprzez zrosty ?nie mialam innych torbieli
      • ap77 Re: jak po laparoskopii 07.02.06, 20:52
        tylko histo daje 100 % pewnosc
    • mpalka6 Re: jak po laparoskopii 08.02.06, 09:19
      rozumiem, ale jezeli nie mialam innych torbieli to na jakiej podstawie
      stwierdzono endo , bo przeciez nie wszytskie dziewczyny maja torbiele a
      stwierdzone endo....nie rozumiem...
      • vigga Re: jak po laparoskopii 08.02.06, 12:10
        Jejku, ja tak czytam co piszecie i juz sama kręćka dostaję. Mnie wyszła na usg
        torbiel, podobno endometrialna. Ale widze że lekarze tak sie mylą że juz nie
        wiem co mysleć i co robić. Myślicie że to warto iść na laparo i ryzykować że
        lekarzowi zadrży ręka i coś mi tam uszkodzi przez przypadek? Ja mam baaaardzo
        duże obiekcje ale z tego co wiem leki też mają parszywe skutki uboczne :(
        I co tu robić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka