29.05.06, 19:55
Właśnie wróciłam ze szpitala. Jestem po laparoskopii. Diagnoza - endometrioza.
Przede mną terapia hormonalna. Boję się panicznie, bo to, co wyczytałam gdzieś
w internecie i różnych leksykonach na temat tej choroby, po prostu mnie
przeraża... Decyzję o dziecku odkładałam zawsze na później, a teraz czuję, że
ponoszę za to karę :-( Forum, na którym teraz się znajduję znalazł mój
chłopak, gdy ja leżałam jeszcze w szpitalu. Weszłam tu z nadzieję, że znajdę
jakieś pocieszenie...
Obserwuj wątek
    • ap77 Re: nowa 29.05.06, 20:11
      pewnie, ze znajdziesz!
      • kali_jj Re: nowa 29.05.06, 21:40
        pewnie że znajdziesz!!
        ja sama choc wciąz czekam na laparo - z powodów strajków nie mam na razie co
        liczyć na zabieg...
        • justka_k Re: nowa 30.05.06, 09:13
          kali_jj ja podobnie tez czekam... niby 29 czerwiec mam zaklepany, ale jak
          strajki nie mina, to lipa...
          predzej czy pozniej kazdy trafia na takie forum isuper ze one istnieja bo
          inaczej... trzymaj sie wszystko bedzie dobrze!!!
    • duda102 Re: nowa 30.05.06, 09:26
      Kochaniutka nic sie nie boj..musi byc dobrze:) musimy w to wierzyc !! ja tez
      czasami mysle czemu odkladalam decyzje o dzidzi - a teraz takie problemy!! ale
      bedzie dobrze..:) musi byc!
      • kasai4 Re: nowa 05.06.06, 22:29
        Dziękuję Wam wszystkim dziewczęta za ciepłe słowa. Jestem wdzięczna mojemu
        kochanemu chłopakowi, że znalazł mi tę stronkę.... Pozdrawiam!
    • sucherin Re: nowa 05.06.06, 22:14
      Ja jestem tu od niedawna - od 2 miesięcy około wiem o endo u mnie jestem 5 dni
      po laparo byłam dzisiaj u mojego lekarza i powiedział mi że z końcem czerwca
      mam do niego przyjść i zaczynamy leczenie. 3 miesiące na lekach hamujących
      pracę jajnikó - "menopauza" a potem starania o dziecko. A ja sama nie wiem czy
      powinnam się decydowac na te analogi czy może od razu się starać. Znajdziesz
      pocieszenie na pewno musimy się trzymać jakoś razem.
      a tak przy okazji powiedz czy lekarz przedstawiał Ci jakieś alternatywy po
      laparo, i jakie to leczenie hromonalne bo naprawde nie wiem co zrobić.
      Trzymaj się
      • kasai4 Re: nowa 05.06.06, 22:26
        Dzięki za ciepłe słowa. Mój lekarz jeszcze przed laparoskopią mówił mi, że
        najprawdopodobniej jest to torbiel endometrialna, a jeśli tak, to po operacji
        będzie leczenie hormonalne. To samo powiedzieli mi lekarze w poznańskim szpitalu
        już po laparoskopii. MAm przepisaną 3-miesięczną kurację. Zoladex. A później...
        Lekarze mówili, że dobrze by było gdybym zdecydowała się na dzidziusia. To samo
        praktycznie powiedzieli mojej sąsiadce z pokoju obok. Staram się im ufać i mam
        nadzieję, że to, co będą ze mną robili przez najbliższe miesiące, ma mi pomóc, a
        nie zaszkodzić. Mam taką nadzieję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka