ewa.sz3 Re: Endo a Zatoka Douglasa 03.07.06, 08:16 Ja miałam "wolny płyn w zatoce D....", nikt nie wiedział skąd on tam się wziął. Potem dodatkowo torbiel na jajniku. Po laparo stwierdzono, ze płyn w zatoce jest ale nie do końca endometrialny ale torbiel czekoladowa z wynikiem endometriozy. Nie usunęli mi jajnika - nie było na szczęście takiej potrzeby ;-) Odpowiedz Link
endohashi Re: Endo a Zatoka Douglasa 03.07.06, 10:58 Dzięki za podjęcie tematu .ż tego co wyczytałam to płyn może być z pękniętej cysty a sama rozległa zmiana nie wiadomo.Wybiorę się na usg brzucha poprostu sama sprawdzę co tam po operacji jest bo gin usg robi nie przez brzuch.Może się ktoś jeszcze znajdzie z podobną sytuacją przy endo.Pozdrawiam Odpowiedz Link
xanux Re: Endo a Zatoka Douglasa 03.07.06, 23:13 Ja miałam bardzo bolące badanie usg w okolicy zatoki D. i pan doktor powiedział,ze endo lubi sie i tu umiejscawiać. Za to za 3 dni miałam next usg i nie było bólu i ogólnie spoko,więc hmm...przynajmniej w moim przypadku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
siola Re: Endo a Zatoka Douglasa 12.07.06, 15:45 Guzki endometrialne często są umiejscowione na wiezadłach krzyżowo macicznych- czyli w Zatoce Douglasa. Odpowiedz Link
endohashi Re: Endo a Zatoka Douglasa 12.07.06, 23:12 Drogie dziewczyny! Dzięki za wyjaśnienia odbyłam wizytę i jest ok gdyż właśnie przy endo nawet nie rozsianej faktycznie zmiany endo lubią się tam umiejscawiać a ja miałam właśnie po tamtej stronie wszystko.W tej chwili jest pusto w całym brzuchu.Jednak trzeba kontrolować przez usg brzuszne bo wewnętrzne nie pokazuje reszty tak wyjaśnił mi lekarz.Pozdrawiam Odpowiedz Link