Dodaj do ulubionych

Czy boli was kregoslup???

02.11.06, 21:43
Bo mnie bardzo, dol krzyza,ledzwie, az biore Ketonal. Co ciekawe lece na
antykahc non-stop i jajniki i brzuch mnie nei bola?!
Oto co przeczytalam, a co potwierdzili lekarze
(...) Czytalam, ze przy endo sa zaburzenia neurologiczne, impulsy bolowe tez
nie dokonca sa przekazywane tak jak trzeba i odczuwasz czasem bol ktorego nie
ma albo jest nieadekwatny (...)

Cholera!!!
Obserwuj wątek
    • jula1232 Re: Czy boli was kregoslup??? 03.11.06, 08:36
      Ja nie mam zadnych dolegliwości bulowych związanych z kregosłupem. Ogólnie
      dobrze znosze ta chorobę, do tego stopnia ze nie zdawałam sobie sprawy że ją mam.
      • ap77 Re: Czy boli was kregoslup??? 03.11.06, 09:50
        o ja tez tak mialam, ale do czasu :(
    • ivoral Re: Czy boli was kregoslup??? 03.11.06, 14:27
      Kurczę, a ja mam okropne kłopoty z kregosłupem.
      Tyle, ze znikaja kiedy chodze na aerobik, a nasilaja sie jak przez kilka dni
      dłużej pracuję (np. po 12-14 godzin, oczywiście na siedząco).
      • male_piwo Re: Czy boli was kregoslup??? 05.11.06, 00:44
        Może wam pomogę... Własnie przerabiamy tą kwestię. I co się okazało?
        Złogi w nerkach i kamień w moczowodzie (już w końcowej fazie). Zaczynało sie tak
        jak opisujecie, ból w częsci lędźwiowej kregosłupa. Dodam tylko, że badania
        moczu wychodzą ok, trzeba zrobić USG jamy brzusznej. Jeśli macie jakieś problemy
        z oddawaniem moczu, weźcie to pod uwagę.
        Pozdrawiam.
        • ap77 Re: Czy boli was kregoslup??? 19.11.06, 13:28
          Cytuje
          "Boli, bo nerwy przewadzace bol w okolice krzyza przechodza przez wiezadla
          maciczne, a tam czasem lokuje sie endometrioza. To podraznienie nerwow a nie
          zmiany w kosciach czy miesniach. U zdrowych kobiet bole moga sie brac z
          przeciazenia kregoslupa"
          • endo71 Re: Czy boli was kregoslup??? 19.11.06, 16:41
            O tych więzadłach już kiedyś słyszałam. Te bóle występują nie tylko przy
            endometriozie, ale np. przy zaburzeniach miesiączkowania. Na mnie dobrze
            działają ćwiczenia jogi (parę minut dziennie), polecane przy endometriozie.
            Nazywają się: łodź, łuk i świerszcz. Ćwiczenia fizyczne ogólnie pomagają, bo
            organizm wydziela naturalne środki przeciwbólowe- endorfiny.
            • ap77 Re: Czy boli was kregoslup??? 19.11.06, 21:34
              o zainteresowals mnie, joga mowisz, moge to sama wyprobowac (z ksiazki?)
              A moze akupunktura?
              • endo71 Re: Czy boli was kregoslup??? 20.11.06, 21:02
                Spróbuj, bo warto. Te ćwiczenia powinnaś znależć w jakimś poradniku jogi. Ja
                mam je z poradnika medycznego z opisu alternatywnych metod leczenia
                endometriozy. Akupunktura też jest podana, ale nie próbowałam. Pozdrawiam
          • dodi863 UWAGA! 06.12.06, 17:57
            • dodi863 UWAGA! 06.12.06, 18:02
              Nie nalezy tez dokonca bagatelizować bólu w okolicach ledzwi. Na całe szczęście
              nie przeczytałam tych wypowiedzi wcześniej, bo pewnie bym myslala, zeprzy
              endometriozie moje bóle sa normalnym zjawiskiem.
              Pol roku temu neurolog, poniewaz zasłabłam z bolu kregoslupa i leczyli mnie
              bezskuecznie na rwe kulszowa i korzonki wysłał mnie na badanie REZONANSU
              MAGNETYCZNEGO KRĘGOSŁUPA i co się okazało: wypadający dysk, niedrożność jakies
              kanaliku i zniekształcenie kości ogonowej - czego nie było widac na zwyklym
              prześwietleniu! Czeka mnie operacja na guza jajnika 13 grudnia, a później
              szykuje sie druga na kregoslup...
              Pozdrawiam- "wyjatek"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka