Dodaj do ulubionych

endo i bez hormonów????

29.03.07, 20:28
Mam endo, a po usunięciu torbieli lekarz stwierdził, że nie muszę brać hormonów, bo nie ma żadnych zrostów i że mam się teraz starać o dziecko ( bo już bym chciała mieć:)) A jak czytam Wasze wypowiedzi to chyba wszystkie bierzecie hormony!Czy któraś też nie musiała brać???
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • isza7 Re: endo i bez hormonów???? 29.03.07, 21:21
      Hej. Ja nie musiałam brać żadnych hormonów bo mój lekarz stwierdził, że nie mam ognisk endo poza jajnikiem który usunęli. Bardzo mnie to cieszy bo jestem negatywnie nastawiona do leków tak silnie działających na gospodarkę hormonalną. Tym bardziej, że po laparo 12 lat temu brałam danazol i niewiele to dało. Cała zabawa zaczęła się od nowa już po kilku @. Więc może to dobry pomysł żeby najpierw próbować zaciążyć. Pozdrawiam
      • gosiaczek557 Re: endo i bez hormonów???? 30.03.07, 08:44
        Cześć,
        Ciąża, szczególnie że tego chcesz, jest najlepszym rozwiązaniem:) Ciąża, oprócz
        oczywistego "efektu", czyli wymarzonego dzidziusia:))) powoduje też, że endo
        się nie rozwija.
        To czy lekarz zaleca po operacji branie hormonów zależy od wielu rzeczy, np. od
        zaawansowania choroby, od tego czy kobieta akurat w tym momencie planuje
        dziecko itd. Ja przeszłam leczenie hormonalne, ale teraz je odstawiam i też
        zabieramy się za "robienie" dzidziusia. U mnie endo szybko się rozwijała, więc
        mój lekarz trochę się martwi czy dam radę zajść szybko w ciążę po odstawieniu
        hormonów zanim endo znowu zaatakuje:( Niestety to wstrętne choróbsko bardzo
        często szybko wraca. No ale jestem dobrej myśli:) i Tobie też życzę
        powodzenia:)))
        Pozdrawiam,
        Gosia
      • malgorzata.m2 Re: endo i bez hormonów???? 31.03.07, 09:51
        Dzieki za odpowiedzi:) Dopiero teraz przeczytałam i troche mnie pocieszyłaś isza7. Mam nadzieje że w ciążę uda mi się zajść, co tez nie jest pewne. Ale na razei żyję nadzieja:)
    • jula1232 Re: endo i bez hormonów???? 30.03.07, 14:27
      Ja jednak brałam danazol przez 3 m-ce . Po odstawieniu lekarz kazał mi sie
      starac o dzidziusia. Od połowy grudnia zaczęlismy staranka, ale na razie nic z
      tego. jednakzxe trzeba walczyc. Ta choroba to nie wyrok i udaje sie kobietom
      zajsc w ciaze. Buziaki i zycze Tobie upragnionego maleństwa.
      • ewa.sz3 do jula1232 30.03.07, 15:06
        napisałaś, że brałaś danazol; napisz proszę po jakim czasie od odstawienia go
        dostałaś @. Ja też brałam przez 3 m-ce - skończyłam 3 tyg. temu a @ jeszcze nie
        dostałam i zastanawiam się czy to normalne...
        pozdrawiam e.
        • ewa.sz3 Re: do jula1232 30.03.07, 15:19
          a ja już się Ciebie o to pytałam - przecież po 3 tyg. - ale jestem zakręcona ;)
          pozdrawiam e.
          • jula1232 Re: do jula1232 30.03.07, 20:16
            :-))))) Ewe nie martw sie na pewno i do ciebie przyjdzie @.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka