09.03.09, 18:20
Mam endo ,niedrożne jajowody i nie mam już jajnika lewego. W Łodzi
zakwalifikowali mnie do in vitro.Strasznie się boję bo tyle się słyszy,że
szanse są nikłe :( Od września mam zacząć stymulację.
Napiszcie mi jak to wygląda i jakie koszty są z tym związane.Mi powiedzieli 8 tyś.
Dziewczynki piszcie !!
Obserwuj wątek
    • natalasa Re: In Vitro 10.03.09, 09:56
      Czesc
      Ja własnie skonczyłam stymulacje,brałam 5 zastrzyków merionalu przez
      11 dni(koszt jednej ampułku ok 51zł),wczesniej jeszcze brałam 3
      zastrzyki decaptylu co 28 dni.I jutro mam punkcje.Wszystko jest do
      przezycia trzymam kciuki i powodzenia.
      • dagi.i Re: In Vitro 10.03.09, 10:42
        Hej...tak więc ja również życzę powodzenia i daj znać jak po punkcji :)
    • leila78 Re: In Vitro 10.03.09, 13:56
      koszty zależą od kliniki i od protokołu: czy długi czy krótki. w skrócie przy
      długim najpierw się wyciszasz np. diphereliną (ok. 500 zł) a potem dopiero
      stymulacja. też brałam merional bo tańszy od menopuru. w rezultacie kiepsko się
      stymulowałam i zeszło mi o wiele więcej leków.
      • dagi.i Re: In Vitro 11.03.09, 10:00
        a jestes już po in vitro?
        • leila78 Re: In Vitro 11.03.09, 15:38
          tak, mój synek ma już półtorej roku.
          • dagi.i Re: In Vitro 12.03.09, 14:44
            Jejku to super !!!! a za pierwszym razem Ci się udało ?
            • leila78 Re: In Vitro 12.03.09, 23:34
              tak. z całej stymulacji udało się uzyskać jedno jajko, z niego zarodek, z
              którego mam już biegającego półtoraroczniaka;)
              • dagi.i Re: In Vitro 13.03.09, 13:21
                ...a powiedz mi ile czasu to wszystko trwało od pierwszej stymulacji do momentu
                gdy dowiedziałaś się,że się udało ?
                • leila78 Re: In Vitro 13.03.09, 23:40
                  hmm, nie za bardzo rozumiem pytanie więc odpowiem dwojako. od momentu
                  laparotomii - 1,5 roku. w tym czasie laparotomia, dipherelina (3x),
                  laparoskopia, 3 x IUI, histeroskopia i w końcu ICSI.

samej rozpiski długiego protokołu nie pamiętam szczegółowo ale jeśli Ci bardzo
                  zależy odkopię papiery (gdziekolwiek są) i rozpiszę. tu masz przykład:
                  W 21 dniu cyklu podaje się analog gonadoliberyny, by po 12-16 dniach rozpocząć
                  stumulację lekami zawierającymi bądź LH i FSH (menopur) lub samo FSH (Gonal)
                  sama ilość leków zależy jak się stymulujesz. mi wyszło i dużo i długo. chyba 10
                  dni do pick-up'u, po dwóch dniach (tak jest w mojej klinice) transfer. po 6
                  dniach dostałam takiego spida (przystroiłam dom od zewnątrz lampkam na święta),
                  że zrobiłam test (jest jeden, który pokazuje niższe stężenie beta hcg w moczu) i
                  wyszła bladziuchna, prawie przeźroczysta kreska, następnego dnia poleciałam do
                  labu i wyszłz beta za wysoka na pozostałości po pregnylu:) oczywiście
                  powtórzyłam po 48 h. czyli samo podejście +/- miesiąc i jeszcze 2 tygodnie na
                  potwierdzenie.
                  • dagi.i Re: In Vitro 25.03.09, 14:52
                    Kurcze,dla mnie to czarna magia :) A w jakiej klinice się leczysz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka