Dodaj do ulubionych

endometrioza

19.03.09, 08:58
mam 20lat z czego od prawie 4 zazywam hormony.przyczyna tego bylo trzykrotne pojawienie sie torbieli wielkosci okolo 4-6cm w prawym jajniku gdy mialam 15lat.za pierwszym razem torbiel byla tak duza ze gdy pekla razem z moim jajnikiem.nastepnie byla znow torbiel-operacja-torbiel-hormony.mam juz dosc brania pigulek ale boje sie ze gdy przestane to objawy endometriozy i cala ta choroba powroca...jak myslicie co byloby dla mnie najlepszym rozwiazaniem?
Obserwuj wątek
    • alinaa30 Re: endometrioza 22.03.09, 20:25
      hej:)wiesz trudno jest znalesc rozwiazanie ja tez borykam sie z endo od16 roku
      zycia to juz 14lat,mialam dwie laparo.i tez bralam zastrzyki diphereline ale to
      przed iui i icsi a tak to lekarz mi nie poleca tabletek,chociaż mam teraz
      torbiel w jajniku i miesniaka na lewej scianie macicy(kaze mi czekac czy bedzie
      rosnac)a bralas jakies zastrzyki na menopauze?bo u ciebie to duze te torbiele:(
      • niuniatbg Re: endometrioza 23.03.09, 20:21
        nie zastrzykow zadnych nie bralam i nikt mi nic takiego nigdy nie
        proponowal:-(tylko tyle ze powinnam jak najszybciej w ciaze zajsc.na razie w
        sumie o tym nie mysle ale nie wiem czy nie powinnam zaczac:-)
        • alinaa30 Re: endometrioza 24.03.09, 14:41
          hej:)wiesz gdy ja mialam 19lat lekarz mi tez mowil ze jak najszybciej zajsc w
          ciaze,wtedy mowilam sobie nie jeszcze za wczesnie i przez rok bralam tabletki
          antykoncepcyjne bo mialam bole,ale gdy mialam 20 lat zaczelam próbować zajsc w
          ciaze no i mam juz30lat i mi sie nie udaje:(wiec moze przemysl ze warto pomyslec
          o dzidziusiu na serio:)
          • niuniatbg Re: endometrioza 25.03.09, 13:03
            czesc:-) ja juz nawet czuje ze moglabym miec dzidziusia zreszta od zawsze chce
            go miec.teraz zaczynam glosniej o tym mowic zeby mnie facet uslyszal
            hehe:-)mysle ze teraz poki jeszcze mam jakies szanse powinno sie udac.a Ty
            musisz uwierzyc ze tez sie uda;-)i moze wydac Ci sie to dziwne co pisze ale ktos
            mi kiedys powiedzial ze trzeba sie modlic o wszystko do Matki Boskiej.nie jestem
            az taka katoliczka nawet do kosciola praktycznie nie chodze ale w to
            wierze:-)powodzenia Ci zycze i wszystkiego czego mozna zyczyc przy tej naszej
            chorobie:-)
            • alinaa30 Re: endometrioza 25.03.09, 17:08
              no ja tobie tez zycze powodzenia i przekonaj tego swojego na dzidzie:)trzymam
              kciukaski za was:)buziaczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka