irenka82 18.02.06, 11:18 no,wziely i sie polamaly,gdzie kupie nowe i oryginalne??tylko w apple? Link Zgłoś Obserwuj wątek
splashmalinowy Re: sluchawki do ipoda 18.02.06, 11:29 Jest troszke tego na allegro /nowe, oryginalne, nieużywane/ okolo 60 zl Link Zgłoś
duzeer Re: sluchawki do ipoda 18.02.06, 14:31 mam pytanie odnosnie tych słuchawek. tez mieliscie po kilku tygodniach trzaski w prawej słuchawce. niegdy nie słuchałem na maxa ipoda a i tak sie zepsuły. to samo bylo z ipodem mojego brata i kuzyna. jakis szajs firmowy. polecam te słuchaweczki: www.sony.pl/view/ShowProduct.action?product=MDR-EX71SL&site=odw_pl_PL&pageType=Overview&category=HEA+Walkman moze tanie to one nie sa ale jak ktos wypluł na ipoda kupe kasy to przynajmniej niech go brzmienie zadowoli. te słuchaweczki robia to doskonale, polecam Link Zgłoś
tajfun_88 Re: sluchawki do ipoda 18.02.06, 14:49 a ile te słuchawki kosztują ? bo ceny nie widze Link Zgłoś
kptqlik Re: sluchawki do ipoda 18.02.06, 16:39 ha z tymi trzaskami to fakt. jakas powazniejsza wada. kupiem ipoda w tym samy terminie razem z kumplem i zarowno moje jak i jego sluchaweczki juz trzeszcza :) (prawa trzeszczy ofkors) pzdr Link Zgłoś
duzeer Re: sluchawki do ipoda 18.02.06, 14:52 na jakiejs pierwszej z brzegu stronce widziałem je za 189zl, ale jakby poszukac... Link Zgłoś
dominotrzy Re: sluchawki do ipoda 19.02.06, 12:08 mi tez na poczatku sluchawaki oddawaly dziwne dzwieki (najczesniej kiedy w kawalku byly mocne wyroznione basy)..ale po tygodniu chyba przestalo i teraz jest ok.. Link Zgłoś
dyfly Re: sluchawki do ipoda 19.02.06, 16:33 Sluchawki do ipodow to w ogole temat rzeka jest...raz ze nietrwale, dwa ze na dluzsza mete sluchac sie tego nie da. Za pieniadze ktore wydajemy kupujac iPod'a powinno sie dostawac sprzet najwyzszej klasy, tymczasem otrzymujemy jakis pierdzacy szajs. Sluchawki to byla pierwsza rzecz ktora wymienilem po zakupie swojego iPoda. Ogolnie spedzilem sporo czasu na necie czytajac artykuly i przeszukujac fora o tematyce audio. I dokonalem wyboru - Koss Porta Pro. Sa to sluchawki dedykowane przenosnym urzadzeniom audio takim jak ipody, discmany itp. O tym ze bylo warto przekonalem sie po 5 sekundach ich odsluchiwania. Sporo ludzi porownywalo je z modelem Sennhaisera PX200...moim zdaniem takiego porownania nie ma. W Sennhaiserach basy sa praktycznie niewyczuwalne, te sluchawki wygladaja swietnie ale graja jakos tak...bezplciowo. Dzwiek Kossow a zwlaszcza potega basow doslownie zrywa czerep. Zwykle mp3'je zyskuja po prostu nowe brzmienie, jestescie w stanie odroznic kazdy instrument. Jesli nie wierzycie wybierzcie sie do Media Marktu czy innego Euro RTV AGD i przekonajcie sie "na wlasne uszy". Sa bardzo wygodne w noszeniu (czlowiek praktycznie zapomina ze ma je na glowie), trwale, mozna je elegancko zlozyc tak ze nie zajmuja duzo miejsca (w zestawie jest tez sympatyczny pokrowiec). Do tego posiadaja dozywotnia ograniczona gwarancje - wszystkie usterki, obojetnie czego dotycza usuwane sa za kwote chyba 50 zl. Mozecie wrzucic je pod tramwaj, przyniesc resztki do sklepu a kolesie za 50 zl bez zbednych pytan wymienia wam je na nowe. Wady Koss'ow sa nastepujace: cena (nie kazdy chce wydac ok. 200 na sluchawki) aczkolwiek jakosc musi kosztowac. Ja swoje Kossy kupowalem na techmarket.pl za 179 zeta...w pobliskim Euro RTV\AGD kosztuja....349 zł (!!). Druga sprawa to wyglad (chociaz to juz jest kwestia gustu, o ich wygladzie zapomina sie z chwila zapuszczenia muzyki), no i wreszcie wielkosc...sa to sluchawki z palakiem. Cos za cos...w sluchawkach dousznych NIGDY nie uzyskamy takiej jakosci dzwieku bo jest to po prostu fizycznie niemozliwe.Jesli mialbym drugi raz kupowac sluchawki do iPod'a bez wahania wybralbym Kossy.No chyba ze komus zalezy wylacznie na bialych sluchawkach coby wygladac cool, trendy i w ogole. Aha i nie kupujcie usportowionej wersji tych sluchawek - Koss Sporta Pro bo to podobno straszne g***no jest. Pzdr Link Zgłoś
tajfun_88 Re: sluchawki do ipoda 20.02.06, 18:11 A możesz polecić jakieś słuchawki douszne ? bo jakoś tak nie mam w zwyczaju chodzić w tak dużych słuchawkach po mieście :) oczywiście zdaje sobie sprawe z tego, że nie otrzymam takiego dźwięku jak w przypadku słuchawek "dużych" Link Zgłoś
dyfly Re: sluchawki do ipoda 20.02.06, 19:01 Z dousznych to podobno Sennheiser MX500 sa niezastapione...podobno bo sam nie mialem okazji ich tesowac. Pzdr Link Zgłoś
pafny Re: sluchawki do ipoda 20.02.06, 19:58 Z dousznych to jedne z lepszych i w miarę tanich to Koss Sparkplug i Plug,świetny bass jak na takie maleństwa Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: sluchawki do ipoda 21.02.06, 04:44 Koss?!?!? Przeciez to chinski szajs na Wal-Marta... Chcesz miec porzadne sluchawki do iPoda, to niestety tylko Shure: www.shurestore.com/index.html Niestety ceny dosc spore, wiec w ramach zastepstwa mozna Sony: www.amazon.com/gp/product/B000092YQW/002-2079554-1790461?v=glance&n=172282 Link Zgłoś
dyfly Re: sluchawki do ipoda 21.02.06, 21:28 Litosci, Koss chinski szajs ? To ze sa produkowane w Chinach o niczym nie swiadczy, dla przypomnienia nasze ipody tez sa skladane na dalekim wschodzie. A tak przy okazji to Shure faktycznie rowniez sa dobre. Link Zgłoś
pytajnick Re: sluchawki do ipoda 21.02.06, 16:27 Zdecydowanie Koss Porta Pro. Korzystam od dwóch-trzech lat (wcześniej pół roku szukałem, czytałem, pytałem, słuchałem żeby znaleźć najlepsze) i są bezbłędne, bezawaryjne, bezproblemowe. Kupiłem promocyjnie za 249 zł, nie wiem po ile teraz chodzą. Jeśli chodzi o jakość dźwięku, to prawdopodobnie najlepsze zewnętrzne otwarte słuchawki przenośne na świecie (oczywiście zamknięte słuchawki o dwukrotnie większej średnicy są bezkonkurencyjne). Do tego doskonały sposób składania ich by zajmowały minimum miejsca (a przy okazji zabezpieczenie metalową obwódką), trzystopniowa regulacja nacisku na uszy (mogą w ogóle nie dotykać uszu, a mogą je zasłaniać) połączona z gąbeczkami nad samymi głośnikami daje komfort, no i oczywiście dożywotnia gwarancja "nie-pytamy-o-powód-usterki" (znajomemu pogryzł kabel pies - przyniósł i naprawili bez gadania). Jedna uwaga - nie pomylić ich ze zwykle nieco tańszymi Koss Sporta Pro. Jeśli chodzi o brzmienie to jest to samo, ale nie ma możliwości tak fajnego składania, nie ma też regulacji nacisku słuchawek. No i wyglądają mocno "sportowo", co dla jednych może być zaletą, dla innych wadą (dla mnie wadą - bo wolę ten nieco tradycyjny, nienowoczesny wygląd Kossów Port Pro i dyskretny napis niż nieco "dresiarską" wersję Sporta Pro). Link Zgłoś
widmooo1 Re: sluchawki do ipoda 07.03.06, 19:48 hahha ty kolego słuchawki SHURE nazywasz dobrymi? zobacz na pasmo przenoszenia!!! Frequency response: 40 Hz -16 kHz czyli 31920 Hz dla porównania creativy PLUG mają 6Hz- 23khz czyli 45998 Hz. Nie rozumiem dlaczego shure ma tak kosmiczną cenę. Link Zgłoś
amorp Re: sluchawki do ipoda 07.03.06, 20:39 do ipoda tylko Koss porta Pro (miazga) ipod zaczyna w koncu grac jak nalezy ,wrecz niesamowicie nie ma konkurenta wsrod odtwarzaczy Mp3 dostepnych na rynku,pod warunkiem ze uzyjecie do niego Koss Porta Pro,pozdrawiam Link Zgłoś
amorp Re: sluchawki do ipoda 07.03.06, 20:42 acha co do cenu to udalo mi sie je kupic bez problemow na allegro za 149,00 Link Zgłoś
widmooo1 Re: sluchawki do ipoda 07.03.06, 21:14 Znając renomę firmy KOSS, zakupiłem dzisiaj KOSS PLUG SPARK, Nie zdecydowałem się na KOSS Porta, gdyż zalezy mi na małym rozmiarze. Są tu uzytkownicy PLUG'ów? proszę o opinię. Link Zgłoś
pan_hopsiup Re: sluchawki do ipoda 07.03.06, 23:42 Ja swoje apple'owskie sprzedalem na alegro za 60zl, a koss spark plug kupilem za 55 :) I byl to zdecydowanie udany zakup, trzeba sie do nich przyzwyczaic, czasem troche wqrwja ze w wkladanie ich do uszu trwa dluzsza chwile bo najpierw je trzeba "zmielic" w palcach a potem wsadzic do ucha i chwile przytrzymac az sie odksztalca jednoczesnie izolujac Cie od otoczenia. Generalnie sluchawki jak na pchelki bardzo fajne, daja konkretnie (dobrego drumnbassu sie nie da na nich sluchac na full bo czujesz jak Ci mozg drga) ale jednak trzeba liczyc sie z tym ze sa wieksze od zwyklych dousznych sluchawek no i bardziej rzucaja sie w oczy. pozdro Link Zgłoś