zorija 02.07.09, 08:56 Skąd czerpiecie wiedzę o tym co ma wyjść? Ja korzystałam z Merlina, ale ostatnio coś się pogorszył. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taclem Re: Kryminalne zapowiedzi 02.07.09, 09:29 Merlin zawsze miał podane nie terminy premier, a termin od jakiego zaczynali sprzedaż. Czasem książka była już dwa tygodnie w księgarniach, zanim pojawiła się w Marlinie jako nowość. Ja skandynawskie zapowiedzi umieszczam tu: kryminal.ubf.pl/articles.php?cat_id=8 Odpowiedz Link
negev56 Re: Kryminalne zapowiedzi 02.07.09, 20:10 taclem napisał: > Ja skandynawskie zapowiedzi umieszczam tu: > kryminal.ubf.pl/articles.php?cat_id=8 Zaglądam , a jeżeli już, to kim jest Lars Kepler ? Wprawdzie mnóstwo czasu jeszcze, ale dobrze wiedzieć z kim będziemy mieli przyjemność . Odpowiedz Link
chiara76 Re: Kryminalne zapowiedzi 02.07.09, 10:08 ja z forum Wiem, jestem leniwa... A czasem jak zasiedzę się dłużej na stronie danego wydawnictwa, to właśnie ze stron wydawnictw, z zapowiedzi... Odpowiedz Link
rrooda Re: Kryminalne zapowiedzi 02.07.09, 11:04 z forum, stron wydawnictw, stąd, albo stąd i różnych newsletterów Odpowiedz Link
kamkap Re: Kryminalne zapowiedzi 02.07.09, 11:31 Oprócz wymienionych czytelnia.onet.pl zbrodniawbibliotece.pl www.portalkryminalny.pl Odpowiedz Link
januanio Re: Kryminalne zapowiedzi 02.07.09, 16:19 albo stąd www.olesiejuk.pl/baza-ksiazek/zapowiedzi.html Odpowiedz Link
negev56 Re: Kryminalne zapowiedzi 02.07.09, 19:40 z forum, np. ostatnia świetna informacja o Wybawicielu Nesbo. Regularnie robię obchód wydawnictw i ich zapowiedzi. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Kryminalne zapowiedzi 03.07.09, 20:48 Zarobiona jestem i dlatego głównie korzystam z owoców ciężkiej pracy naszych drogich forumowiczów. Znaczy się pasożytuję Ale po urlopie biorę się do roboty Odpowiedz Link
januanio Kate Morton - Zapomniany ogród 15.07.09, 16:52 Wydawnictwo: Albatros Data wydania: 12-08-2009 EAN: 9788373599116 ISBN: 978-83-7359-911-6 Jeden z największych bestsellerów 2008 roku - ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy w Wielkiej Brytanii! Powieść o poszukiwaniu korzeni i własnej tożsamości.Trzy pokolenia kobiet i łącząca je tajemnica. Rok 1913. Porzucona przez matkę na statku płynącym z Londynu do Australii mała dziewczynka zostaje przygarnięta przez bezdzietnych rodziców. Ukończywszy 21 lat, Nell O'Connor powraca do Anglii, by poznać prawdę o sobie. Kim naprawdę jest? Jakie nosi nazwisko? Wiele lat później jej wnuczka, Cassandra, wyrusza w podobną podróż - do krainy przeszłości, intryg, miłości i zdrady. Dzięki zapiskom babci odsłania kolejne fragmenty mrocznej układanki. Klucz do prawdy leży w wybudowanej na szczycie klifu starej chatce i otaczającym ją sekretnym ogrodzie, wiekowym dworze należącym do arystokratycznej rodziny Mountrachet i tajemniczym labiryncie. Odpowiedz Link
januanio Alice Sebold - Córeczka 15.07.09, 16:53 Wydawnictwo: Albatros Data wydania: 12-08-2009 EAN: 9788373599185 ISBN: 978-83-7359-918-5 Nowa powieść autorki przejmującej Nostalgii anioła. Czy zabicie własnej matki jest aż tak trudne? Helen ma umyć przykutą do fotela chorą matkę. Przygotowuje ręczniki, ale Claire zanieczyszcza się, chcąc zwrócić na siebie uwagę córki. W przypływie rozpaczy Helen dusi ją ręcznikiem. Co doprowadziło kobietę do takiej ostateczności? Niechęć, urazy, a może rosnąca z roku na rok nienawiść? Życie z rozkapryszoną Claire było piekłem, z którego jej ojciec wymknął się cichaczem, popełniając samobójstwo. Jak znaleźć wyjście z obecnej sytuacji, nie wzbudzając podejrzeń policji? Czy pomoże jej w tym mąż, z którym rozwiodła się dwadzieścia lat wcześniej? Odpowiedz Link
januanio Harlan Coben - Zachowaj spokój 15.07.09, 16:53 Wydawnictwo: Albatros Data wydania: 12-08-2009 EAN: 9788373599246 ISBN: 978-83-7359-924-6 Nowy bestseller mistrza thrillera, w którym niepowiązane ze sobą wątki łączą się w najmniej spodziewany sposób, ukazując dramat zwykłych ludzi zamieszanych w coś, czego znaczenia nie są w stanie pojąć. Każda rodzina ma swoje tajemnice...Rodzice Adama Baye, zaniepokojeni tym, że po samobójstwie kolegi z klasy ich szesnastoletni syn zamknął się w sobie, instalują na jego komputerze program szpiegowski. Śledzą każdy ruch chłopaka, każdy wysłany i odebrany e-mail. Ze zgrozą odkrywają wiadomość przesłaną przez anonimowego nadawcę, który każe mu siedzieć cicho. Czy Adam wie coś na temat samobójstwa? I co ma wspólnego z brutalnym zabójstwem na przedmieściach Nowego Jorku, nad którego zagadką pracuje detektyw Loren Muse? Dlaczego rodziną Baye interesuje się FBI? Odpowiedz Link
januanio Michael Palmer - Pierwszy pacjent 15.07.09, 16:54 Wydawnictwo: Data wydania: 31-07-2009 EAN: 9788373599420 ISBN: 978-83-7359-942-0 Doktor Gabe Singleton wolałby zapomnieć o przeszłości. Wydalony karnie z Akademii Marynarki Wojennej spędził rok w więzieniu za spowodowanie wypadku samochodowego, w którym zginęła ciężarna kobieta. Później starał się odkupić swoją winę. Nieoczekiwanie, po latach, odwiedza go sam prezydent USA Drew Stoddard, kolega z czasów studiów proponując, by Gabe został jego osobistym lekarzem. Poprzedni lekarz zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. Singleton przyjmuje ofertę. W Białym Domu trafia w sam środek niebezpiecznej intrygi. Ktoś najwyraźniej dybie na życie i zdrowie prezydenta. Gabe również nie jest bezpieczny, cudem uchodzi cało z dwóch zamachów. Kim są ludzie, którzy stoją za spiskiem? Odpowiedz Link
januanio Georges Simenon - Noc na rozdrożu 15.07.09, 16:55 Strony: 120, Format: 14,5x20,5 cm ISBN: 978-83-7470-164-8 EAN: 9788374701648 Rok wydania: 2009 Wydawnictwo: C&T Kategorie: powieść, thriller Oprawa: oprawa broszurowa Data wprowadzenia: 13-07-2009 Po siedemnastu godzinach przesłuchania Carl Andersen uparcie powtarzał, że to nie on zabił handlarza diamentami Goldberga. A że dowody były zbyt słabe, Maigret musiał wypuścić podejrzanego. Choć to nie znaczy, że nie pojedzie za nim na prowincję. Bo Andersen mieszka godzinę drogi od Paryża na słynnym Rozdrożu Trzech Wdów. Mieszka tam z siostrą, Else. A dwa pozostałe domy zajmują: agent ubezpieczeniowy Emile Michonnet i pan Oskar, właściciel stacji benzynowej i warsztatu samochodowego. I to w jednym z tych trzech domów mieszka morderca... Odpowiedz Link
tommyknocker Re: Georges Simenon - Noc na rozdrożu 15.07.09, 18:50 januanio napisał: > > > Strony: 120, Format: 14,5x20,5 cm > > > Po siedemnastu godzinach przesłuchania Carl Andersen uparcie powtarzał, że to > nie on zabił handlarza diamentami Goldberga. A że dowody były zbyt słabe, > Maigret musiał wypuścić podejrzanego. Choć to nie znaczy, że nie pojedzie za ni > m > na prowincję. Bo Andersen mieszka godzinę drogi od Paryża na słynnym Rozdrożu > Trzech Wdów. Mieszka tam z siostrą, Else. A dwa pozostałe domy zajmują: agent > ubezpieczeniowy Emile Michonnet i pan Oskar, właściciel stacji benzynowej i > warsztatu samochodowego. I to w jednym z tych trzech domów mieszka morderca... bardzo mnie ucieszył nowy Maigret po polsku Odpowiedz Link
januanio Re: Georges Simenon - Noc na rozdrożu 22.07.09, 16:29 ciekawy będzie ten palmer pewnie, a co do innych to nieznam zbytnio. Cobena znam ale nie czytałem, i jakoś mi nie śpieszno Odpowiedz Link
cynamoon6 Mężczyzna, który przychodzoił w niedzielę- Kanger 23.07.09, 18:03 A ja wypatrzylam coś takiego: www.czarne.com.pl/?a=422 Może być ciekawe. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Mężczyzna, który przychodzoił w niedzielę- Ka 23.07.09, 18:08 Sorry za literówke w tytule i ślepotę. Przeoczyłam, że Taclem już zaanonsował u siebie (mimo, że zerkałam w linka) Odpowiedz Link
tommyknocker Simenon : Maigret i sąd przysięgłych 28.07.09, 12:47 kolejny po "Nocy na rozdrożu" kryminał z wydawnictwa C&T www.gigant.pl/html/index.asp?k=8&mod=prd&p=ftplaadquqwttyckunhb&tab=0 Odpowiedz Link