28.11.06, 09:53
Wygrała, bardzo się cieszę, że w końcu wygrał ktoś, na kogo głosowałam:)
Obserwuj wątek
    • hrabiaszarm Re: HGW 28.11.06, 10:24
      Wygrali! Wreszcie wygrali ważny mecz z mocnym przeciwnikiem na dużej imprezie.;)
      • miia1 Re: HGW 28.11.06, 10:29
        Ciekawam bardzo, jak się dalej potoczą losy mojego miasta w kobiecych rękach;)
        Ale swoje będę zaciskać i kibicować.
        • kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:06
          Ona wygrała i oni wygrali ;)). Ja osobiście cieszę się, że oni wygrali.
          Koncówka była super !!! Uwielbiam tych chłopaków...
          A pani Hania, no cóż - nie jest zła. Ja też wolałabym ją, chociaż jestem
          zwolenniczką raczej PiS. Ale ostanio to już nie ma znaczenia...
          • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:08
            PiS już u mnie porządził kawo - niedecyzyjność, ospałość, indolencja. Nie
            zostało zrobione dosłownie NIC. Także tym panom już podziękuję:)
            • kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:12
              Miia a co zrobiło PO ?
              Ja bym podziękowała jednym i drugim ;)
              Ale z braku laku dobry kit.
              • kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:13
                Miia, nasi siatkarze wygrali - ich uwielbiam !!!
              • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:23
                kawo, powiem Ci tylko, że pomimo tego, że Paweł Piskorski wyleciał na ryja z PO,
                że obok inwestycji własnych, jakie sobie uchapał przy prezydenturze, za jego
                kadencji powstały dwa mosty, przyspieszono budowę metra, czterokrotnie wzrosły
                nakłady na budowę i remont dróg, powstał monitoring w niektórych częściach
                miasta, zlikwidowano sporą część handlu ulicznego, zlikwodowano w dużym stopniu
                tzw "mafię taksówkową", choć niestety, nie do końca. I rozpoczęto inwestycję
                odbudowy Praskiej Starówki przy udziale Towarzystwa Przyjaciół Pragi.
                • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:25
                  dwa mosty jeden nikomu nie potrzebny,drugi przepłacony ,zapomniałas o trzecim
                  moście a w zasadzie nunelu wzdłuż wisły,za który moznaby było wybudować kolejne
                  dwa mosty,albo obwodnicę,albo np kilka stacji metra...
                  • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:27
                    Często przedostajesz się na lewą stronę Wisły, kaleko? Bo ja tak.
                  • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:29
                    Wiesz kaleko, nie jestem mocna z matmy, ale nie sądzę, aby za kasę z tunelu
                    wybudować by można obwodnicę :)
                    • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:31
                      no to bys sie zdziwiła ile Warszawę kosztował ten nieszczesny tunel
                      • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:31
                        Ile?
                        • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:38
                          ludzie,którzy tą aferę śledzili,pisali że za ten tunel mozna by było wybudować
                          dwa mosty siekierkowskie i to po cenie tego mostu,a więc cztery mosty,bo jak
                          wiadomo most siekierkowski powstał za dwa razy wiecej niz powinien być
                          wybudowany,oczywiscie przesadziłem z tą obwodnicą,ale Ty w swoich ocenach też
                          przesadzasz...dokładnej ceny nie znam
                          • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:40
                            W których ocenach przesadzam i w jaki sposób? Przecież ja nie oceniam tylko
                            podaję fakty.
                        • kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:41
                          Hm, wydaje mi się, że to bardzo prawdopodobne, że tunel pochłonął bardzo dużo
                          kasy i że obwodnica z tego by była.
                          No ale tego nie da się okreslić tak bez papierów i danych...
            • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:20
              miia zeby cos zrobić w pańswie,trzeba zacząć od początku zmienic prawo,zmienić
              ludzi,w sądach w policji itd,miia bardzo dużo juz zrobiono,wychodzą kolejne
              sprawy,np takie,ze w sądach wypuszczano za łapówki bańdziorów i przestepców,np
              to ze jeszcze tak niedawno pani Jakubowska należała do nietykalnych teraz juz
              wiadomo czym sie pani Jakubowska zajmowała,moge takie przykłady mnozyc,ale są
              ludzie którym i tak zawsze bedzie źle i niedobrze,jest wtedy dobrze gdy rządzą
              mali ludzi o ładnych twarzach z frazesami w ustach,nie uwazasz,ze poparcie pani
              gronkiewicz walz przes postkomune o czyms świadczy,pewnie Ty tego nie widzisz bo
              nie chcesz,albo jestes ślepa,ci panowie i ci panie grają w jednej drużynie,a ich
              druzyną jest ich własny interes,który nazywali niby liberalizmem i
              centro-lewicą,śmiechu warte,ile ludzie jeszcze bedą się na te hasła nabierać,ci
              sami panie i panowie w innych barwach i pod innymi sztandarami...
              • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:26
                kaleko, przy wyborze prezydenta miasta liczy się dla mnie skuteczność. A HGW
                jest skuteczna. I gówno mnie obchodzą układy, które w polityce są rzeczą
                oczywistą jak słońce. A co ma Jakubowska do prezydentury Warszawy? Wytłumacz mi,
                ale spokojnie. Jeśli o mnie chodzi, panią Gronkiewicz-Walz może popierać i sam
                diabeł nawet, byle właśnie skutecznie i z sensem.
                • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:29
                  pozyjemy zobaczymy droga miio,ja nie przewiduje nic dobrego,pani
                  gronkiewicz-walz juz pokazała co potrafi pracując w NBP!
                  • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:31
                    Nie twierdzę kaleko, że Piskorski był świetnym prezydentem. Ale z tymi danymi
                    jakie posiadam, twierdzę, że był o niebo lepszy niż Kaczyński.
                    • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:39
                      Żeby nie być gołosłowną, oto osiągnięcia Kaczyńskiego: otwarcie Muzeum Powstania
                      Warszawskiego ( znakomite, polecam!),odsłonięcie pomnika "Grota" Roweckiego,
                      walka z tzw "układem warszawskim", zakaz dla parady równości przy jednoczesnym
                      zezwoleniu na demonstrację dla Młodzieży Wszechpolskiej, wstrzymanie przetargów,
                      zastój w inwestycjach, brak planów zagospodarowania przestrzennego.
                      • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:46
                        przeciez wstrzymanie przetargów było rzeczą naturalna,jesli do przetargu
                        przystepowała jedna firma to jaki to przetarg?i to firma,która proponowała
                        niekorzystne warunki dla miasta
                        zapomniałas dodać droga miio,ze jako pierwszy kaczyński zaczął oddawać
                        nieruchomosci warszawiakom,którym komunisci je bezprawnie zabrali,jakoś
                        wczesniej tego nie mozna było zrobic,natomiast jesli chodzi o muzeum Powstania
                        Warszawskiego,każdy Warszawiak jak byo z tą sprawa i kto uniemozliwiał otwarcie
                        tego miejsca,właśnie postkomunisci i liberałowie
                        • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:51
                          Ja się bardzo cieszę kaleko, że powstało muzeum, unikatowe, nowoczesne, którym
                          można się chlubić w świecie, naprawdę.
                          Ale nie jest jego istnienie dla mnie, jako mieszkańca tego miasta sprawą
                          priorytetową.
                          I nie mów mi, proszę Cię, że przez 4 lata nie można zorganizować przetargu, bo
                          to jest po prostu śmieszne. Znam mnóstwo takich spraw, przy których decyzja
                          dotycząca inwestycji była kwestią jednego podpisu, a samorządy dzielnicowe
                          czekały jak kania dżdżu na ten zafajdany podpis. W tym czasie zabytki popadały w
                          ruinę - dziś wiele zabytkowych kamienic nadaje się do wyburzenia. ALe przecież
                          mamy w chuj zabytków w tym mieście, prawda?
                          • kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:55
                            Ja myślę, że Kaczyński wcale się na tym nie znał i nie przywiązywał do tego
                            zbytniej wagi albo rzeczywiście istniał jakiś powód, że musiał tak zrobić...
                            Nie każdy do wszystkiego się nadaje.
                    • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:42
                      a co takiego stoi po stronie Piskorskiego,moze bezpieczeństwo w
                      Warszawie,panowie i panie ze straży miejskiej za piskorskiego zajmowali się
                      zulami i babciami handlujacymi pietruszka,niech lepiej pijlnuja dzieci pod
                      szkołami,niech pilnuja porządku na ulicach,tak jak to teraz robia,zobaczymy czy
                      pani Gronkiewicz-Walz tez bedzie dalej tak robiła jak pan kaczyński i
                      marcinkiewicz,zobaczymy,bedziemy jej sie patrzyli na rączki i na te małe
                      swińskie oczka...
                      • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:45
                        kaleko, strasznie jedziesz na emocjach, to aż uderzające. Nie zachowuj się jak
                        oszołom i nie pisz o "małych świńskich oczkach", bo to obniża poziom tej
                        dyskusji i sprowadza nas do gadki w stylu jajogłowych. Ja wiem, że Piskorski to
                        był kawał kutasa, ale przynajmniej COŚ dla Warszawy za jego kadencji zrobiono, o
                        tym mówię.
                        A co do straży miejskiej, to akurat znaczny wzrost funkcjonariuszy miał miejsce
                        za kadencji Kaczora. :)
                        • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:48
                          droga miio Ty tez często nie wypowiadałaś sie pochlebnie o Panach Kaczyńskich
                          mam Cię zacytować?jednych mozna obrzucać błotem,a drugich nie?!
                          • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:51
                            Cytuj Waść!
                          • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 13:12
                            wypowiadałaś się niepochlebnie*
                      • kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:52
                        O co Wy się tak kłócicie ?
                        Dajcie czas kobiecie - może dokona czegoś więcej - czas to pokaże.
                        Zaś te wasze przetargi kto co zrobił, są chyba bardzo pobieżne. Łatwo jest
                        osądzać nie znając wszystkich szczegółów. Osądy takie czesto są nieadekwatne do
                        rzeczywistości...
                        • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:54
                          kawo zgadzam się z Toba w tej sprawie całkowicie
                        • miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:54
                          kawo, jako specjalistka od władz warszawskich powinnać wiedzieć o czym
                          dyskutujemy. Chcesz dorzucić garść argumentów za lub przeciw? Chętnie poczytam.
                          Oczywiście, wszystkich szczegółów nie znam, ale współpracuję z samorządami
                          dzielnicowymi mojego miasta i podejrzewam, że mam JAKIEŚ pojęcie o tym, co
                          piszę. Czego i Tobie serdecznie życzę.
                          • kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:59
                            Nie dorzuciłam niczego co byłoby nieprawdziwe Miia. Ja znam się nieco na
                            budownictwie i wycenach, i jeszcze parę doswiadczeń mam odnośnie tego jak
                            trudno czasem jest podjąć decyzję i byc decydentem... Przestań mi zarzucać brak
                            kompetencji, na podstawie tylko tego, że współpracujesz z samorządami w
                            Warszawie ;).
                            • miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:02
                              Nie zarzucam Ci niekompetencji kawo. Zarzucam Ci niemerytoryczne wypowiedzi, nie
                              mające wiele wspólnego z tym, o czym dyskutujemy.
                              I poraża mnie Twój wewnętrzny przymus pisania W KAżDYM WąTKU :)
                              • kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 12:08
                                Moim zdaniem to poraża Cię to, że śmiem się odzywać...
                                Nie odzywam się, gdy nie mam nic do powiedzenia i nie zauważyłam też abym
                                mówiła nie na temat.
                                Chociaż spotykam się z takimi zarzutami, są one dla mnie mało znaczące, gdyż
                                jak pisze to wiem o czym piszę ;).
                                I w wielu wątkach mam coś do powiedzenia. Nic na to nie poradzę.
                                • miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:11
                                  Prościej byłoby wymienić wątki, w których nie masz czegoś do powiedzenia;)
                                  Widzisz kawo, może pochodzisz z Nowego Yorku albo z Psiej Wólki, ale ja nie będę
                                  się wypowiadała na temat struktur ani w NYC, ani w Psiej Wólce, ponieważ nic o
                                  tym nie wiem. Imponująca jest natomiast Twoja wiedza i dobre samopoczucie.
                                  • kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 12:16
                                    Nic nie wiesz Miia na temat mojej wiedzy i ośmieszasz sie takimi atakami.
                                    Myślałam, że jesteś osobą na poziomie. Niestety chyba się pomyliłam.
                                    Zostawiam Ci Twój wątek... By.
                                    • miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:17
                                      Moja wdzięczność nie ma granic !
                          • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 12:01
                            droga miia ja współpracuję z kilkoma firmami budowlanymi,które pracuja na
                            terenie Warszawy i równiez wiem jak wygladały przetargi za piskorskiego i za
                            kozaka,i jak wygladały za kaczyńskiego i za Marcinkiewicza
                            • miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:03
                              Oświeć mnie kaleko :) i dodaj jeszcze CO ZOSTAłO ZROBIONE w tym mieście, proszę.
                              • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 12:10
                                z oczywistych powodów nie mogę ci dokładnie napisać jak wygladaja
                                przetargi,napisze ci tylko,ze specjalnie były zawyzane wyceny róznych robót w
                                Warszawie,a potem sie to(za rządów kaczyńskiego i marcinkiewicza)
                                skończyło,powiedz mi droga miia w jakich rekach znajduja sie wielkie firmy
                                budowlane w Polsce,które maja takie mozliwosci(ja ci powiem,ze w rekach byłych
                                komunistów,i to jest jeden z powodów nie przystepowania takich firm i zastoju
                                prac budowlanych,tych wielkich ,na terenie Warszawy,
                                • miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:14
                                  Być może kaleko, być może. Ale powiedz, co mnie, jako mieszkańca to obchodzi?
                                  Mnie obchodzi wyłącznie przedostanie się na drugi koniec miasta bez
                                  rozwieruchtania sobie systemu nerwowego:)
                                  Ty się lepiej momódl kaleko, żeby nas wszystkich HGW miło zaskoczyła;)
                            • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 12:04
                              zresztą,władza samorządowa,jak wiesz droga miia wyglada troche inczej na
                              poziomie prezydenta warszawy,a inaczej w samorządzie dzielnicowym czy
                              osiedlowym,nie mówiąc już o własnościach lokalnych
                              • mikosz8 Re: HGW 28.11.06, 12:40
                                Ż(miia) co się martwisz? czym się smucisz - ze wsi jesteś na wieś wrócisz - do
                                jakiegoś Glinika Górnego, czy Dolnego , a moze do Kobyla??
                                Wsiowa baba zawsze będzie zdziwiona i nigdy nie nadąży za wielkomiejską
                                karuzelą spraw.
                                Ty ż(miia) mogłabyś np. być doradca sołtysa d/s ruchu feministycznego w
                                Kobylu.:)
                                • miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:51
                                  Masz coś mikusiu do powiedzenia na temat prezydentury warszawskiej? Czy tak
                                  sobie przylazłeś słodko popierdolić? Ty lepiej tego laptoKa nie otwieraj, tam
                                  demony siedzą:> BU!
                                  • mikosz8 Re: HGW 28.11.06, 12:56
                                    Ż(miia) - jak to mówią - z dziada pana już nie zrobisz....choćbys się bardzo
                                    starała. Twoje ostatnie wystąpienia sa tak żenujące i nie na temat że bardzo
                                    przykro Cię czytać.
                                    Mogłabyś zrobić coś dla dzieci zrobić w tym czasie kiedy bawochwalczo wielbisz
                                    demona procesa i piszesz o rzeczach które są dla Ciebie odległym kosmosem.
                                    Wstyd.
                                    • miia1 Re: HGW 28.11.06, 13:14
                                      Ach Mikuś, my tu o prezydencie miasta, nie o procesie:) Orientuj się gapciu:)
              • czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 12:33
                te same*
                • woow2306 Re: HGW 28.11.06, 18:46
                  Hm... dawno, dawno temu... za siedmioma górami... za siedmioma lasami... a nie,
                  to inna bajka! W każdym razie, dawno temu, jeżdżąc sobie po trójmiejskiej
                  obwodnicy z koleżanką miia jako pasażerką, a potem stojąc w paskudnych korkach
                  w samym, rozkopanym strasznie, Trójmieście pogawędkę z koleżanką miia sobie
                  ucięłyśmy. O! Zapalnikiem do owej było właśnie to rozkopane miasto, i wiele
                  mijanych dużych inwestycji. Koleżanka miia już wtedy, poza sporami
                  politycznymi, utyskiwała na fatalne rządy Kaczyńskiego w stolicy. Nie było
                  porównań, nie było pyskówki na bardziej czy mniej głupie argumenty. Była tylko
                  Jej gorycz spowodowana własnie asekuracyjną, wręcz tchórzliwą postawą
                  prezydenta. Dodając do tego, że "przewspółpracowała" z samorządami lokalnym
                  kilku prezydentów, można uznać, że Jej rozgoryczenie w stosunku do
                  przedstawiciela PiS na tym "stołku" podstawy ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka