miia1 28.11.06, 09:53 Wygrała, bardzo się cieszę, że w końcu wygrał ktoś, na kogo głosowałam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hrabiaszarm Re: HGW 28.11.06, 10:24 Wygrali! Wreszcie wygrali ważny mecz z mocnym przeciwnikiem na dużej imprezie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 10:29 Ciekawam bardzo, jak się dalej potoczą losy mojego miasta w kobiecych rękach;) Ale swoje będę zaciskać i kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:06 Ona wygrała i oni wygrali ;)). Ja osobiście cieszę się, że oni wygrali. Koncówka była super !!! Uwielbiam tych chłopaków... A pani Hania, no cóż - nie jest zła. Ja też wolałabym ją, chociaż jestem zwolenniczką raczej PiS. Ale ostanio to już nie ma znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:08 PiS już u mnie porządził kawo - niedecyzyjność, ospałość, indolencja. Nie zostało zrobione dosłownie NIC. Także tym panom już podziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:12 Miia a co zrobiło PO ? Ja bym podziękowała jednym i drugim ;) Ale z braku laku dobry kit. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:13 Miia, nasi siatkarze wygrali - ich uwielbiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:23 kawo, powiem Ci tylko, że pomimo tego, że Paweł Piskorski wyleciał na ryja z PO, że obok inwestycji własnych, jakie sobie uchapał przy prezydenturze, za jego kadencji powstały dwa mosty, przyspieszono budowę metra, czterokrotnie wzrosły nakłady na budowę i remont dróg, powstał monitoring w niektórych częściach miasta, zlikwidowano sporą część handlu ulicznego, zlikwodowano w dużym stopniu tzw "mafię taksówkową", choć niestety, nie do końca. I rozpoczęto inwestycję odbudowy Praskiej Starówki przy udziale Towarzystwa Przyjaciół Pragi. Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:25 dwa mosty jeden nikomu nie potrzebny,drugi przepłacony ,zapomniałas o trzecim moście a w zasadzie nunelu wzdłuż wisły,za który moznaby było wybudować kolejne dwa mosty,albo obwodnicę,albo np kilka stacji metra... Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:27 Często przedostajesz się na lewą stronę Wisły, kaleko? Bo ja tak. Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:29 Wiesz kaleko, nie jestem mocna z matmy, ale nie sądzę, aby za kasę z tunelu wybudować by można obwodnicę :) Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:31 no to bys sie zdziwiła ile Warszawę kosztował ten nieszczesny tunel Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:38 ludzie,którzy tą aferę śledzili,pisali że za ten tunel mozna by było wybudować dwa mosty siekierkowskie i to po cenie tego mostu,a więc cztery mosty,bo jak wiadomo most siekierkowski powstał za dwa razy wiecej niz powinien być wybudowany,oczywiscie przesadziłem z tą obwodnicą,ale Ty w swoich ocenach też przesadzasz...dokładnej ceny nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:40 W których ocenach przesadzam i w jaki sposób? Przecież ja nie oceniam tylko podaję fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:41 Hm, wydaje mi się, że to bardzo prawdopodobne, że tunel pochłonął bardzo dużo kasy i że obwodnica z tego by była. No ale tego nie da się okreslić tak bez papierów i danych... Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:20 miia zeby cos zrobić w pańswie,trzeba zacząć od początku zmienic prawo,zmienić ludzi,w sądach w policji itd,miia bardzo dużo juz zrobiono,wychodzą kolejne sprawy,np takie,ze w sądach wypuszczano za łapówki bańdziorów i przestepców,np to ze jeszcze tak niedawno pani Jakubowska należała do nietykalnych teraz juz wiadomo czym sie pani Jakubowska zajmowała,moge takie przykłady mnozyc,ale są ludzie którym i tak zawsze bedzie źle i niedobrze,jest wtedy dobrze gdy rządzą mali ludzi o ładnych twarzach z frazesami w ustach,nie uwazasz,ze poparcie pani gronkiewicz walz przes postkomune o czyms świadczy,pewnie Ty tego nie widzisz bo nie chcesz,albo jestes ślepa,ci panowie i ci panie grają w jednej drużynie,a ich druzyną jest ich własny interes,który nazywali niby liberalizmem i centro-lewicą,śmiechu warte,ile ludzie jeszcze bedą się na te hasła nabierać,ci sami panie i panowie w innych barwach i pod innymi sztandarami... Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:26 kaleko, przy wyborze prezydenta miasta liczy się dla mnie skuteczność. A HGW jest skuteczna. I gówno mnie obchodzą układy, które w polityce są rzeczą oczywistą jak słońce. A co ma Jakubowska do prezydentury Warszawy? Wytłumacz mi, ale spokojnie. Jeśli o mnie chodzi, panią Gronkiewicz-Walz może popierać i sam diabeł nawet, byle właśnie skutecznie i z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:29 pozyjemy zobaczymy droga miio,ja nie przewiduje nic dobrego,pani gronkiewicz-walz juz pokazała co potrafi pracując w NBP! Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:31 Nie twierdzę kaleko, że Piskorski był świetnym prezydentem. Ale z tymi danymi jakie posiadam, twierdzę, że był o niebo lepszy niż Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:39 Żeby nie być gołosłowną, oto osiągnięcia Kaczyńskiego: otwarcie Muzeum Powstania Warszawskiego ( znakomite, polecam!),odsłonięcie pomnika "Grota" Roweckiego, walka z tzw "układem warszawskim", zakaz dla parady równości przy jednoczesnym zezwoleniu na demonstrację dla Młodzieży Wszechpolskiej, wstrzymanie przetargów, zastój w inwestycjach, brak planów zagospodarowania przestrzennego. Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:46 przeciez wstrzymanie przetargów było rzeczą naturalna,jesli do przetargu przystepowała jedna firma to jaki to przetarg?i to firma,która proponowała niekorzystne warunki dla miasta zapomniałas dodać droga miio,ze jako pierwszy kaczyński zaczął oddawać nieruchomosci warszawiakom,którym komunisci je bezprawnie zabrali,jakoś wczesniej tego nie mozna było zrobic,natomiast jesli chodzi o muzeum Powstania Warszawskiego,każdy Warszawiak jak byo z tą sprawa i kto uniemozliwiał otwarcie tego miejsca,właśnie postkomunisci i liberałowie Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:51 Ja się bardzo cieszę kaleko, że powstało muzeum, unikatowe, nowoczesne, którym można się chlubić w świecie, naprawdę. Ale nie jest jego istnienie dla mnie, jako mieszkańca tego miasta sprawą priorytetową. I nie mów mi, proszę Cię, że przez 4 lata nie można zorganizować przetargu, bo to jest po prostu śmieszne. Znam mnóstwo takich spraw, przy których decyzja dotycząca inwestycji była kwestią jednego podpisu, a samorządy dzielnicowe czekały jak kania dżdżu na ten zafajdany podpis. W tym czasie zabytki popadały w ruinę - dziś wiele zabytkowych kamienic nadaje się do wyburzenia. ALe przecież mamy w chuj zabytków w tym mieście, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:55 Ja myślę, że Kaczyński wcale się na tym nie znał i nie przywiązywał do tego zbytniej wagi albo rzeczywiście istniał jakiś powód, że musiał tak zrobić... Nie każdy do wszystkiego się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:42 a co takiego stoi po stronie Piskorskiego,moze bezpieczeństwo w Warszawie,panowie i panie ze straży miejskiej za piskorskiego zajmowali się zulami i babciami handlujacymi pietruszka,niech lepiej pijlnuja dzieci pod szkołami,niech pilnuja porządku na ulicach,tak jak to teraz robia,zobaczymy czy pani Gronkiewicz-Walz tez bedzie dalej tak robiła jak pan kaczyński i marcinkiewicz,zobaczymy,bedziemy jej sie patrzyli na rączki i na te małe swińskie oczka... Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:45 kaleko, strasznie jedziesz na emocjach, to aż uderzające. Nie zachowuj się jak oszołom i nie pisz o "małych świńskich oczkach", bo to obniża poziom tej dyskusji i sprowadza nas do gadki w stylu jajogłowych. Ja wiem, że Piskorski to był kawał kutasa, ale przynajmniej COŚ dla Warszawy za jego kadencji zrobiono, o tym mówię. A co do straży miejskiej, to akurat znaczny wzrost funkcjonariuszy miał miejsce za kadencji Kaczora. :) Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:48 droga miio Ty tez często nie wypowiadałaś sie pochlebnie o Panach Kaczyńskich mam Cię zacytować?jednych mozna obrzucać błotem,a drugich nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:52 O co Wy się tak kłócicie ? Dajcie czas kobiecie - może dokona czegoś więcej - czas to pokaże. Zaś te wasze przetargi kto co zrobił, są chyba bardzo pobieżne. Łatwo jest osądzać nie znając wszystkich szczegółów. Osądy takie czesto są nieadekwatne do rzeczywistości... Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 11:54 kawo zgadzam się z Toba w tej sprawie całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 11:54 kawo, jako specjalistka od władz warszawskich powinnać wiedzieć o czym dyskutujemy. Chcesz dorzucić garść argumentów za lub przeciw? Chętnie poczytam. Oczywiście, wszystkich szczegółów nie znam, ale współpracuję z samorządami dzielnicowymi mojego miasta i podejrzewam, że mam JAKIEŚ pojęcie o tym, co piszę. Czego i Tobie serdecznie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 11:59 Nie dorzuciłam niczego co byłoby nieprawdziwe Miia. Ja znam się nieco na budownictwie i wycenach, i jeszcze parę doswiadczeń mam odnośnie tego jak trudno czasem jest podjąć decyzję i byc decydentem... Przestań mi zarzucać brak kompetencji, na podstawie tylko tego, że współpracujesz z samorządami w Warszawie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:02 Nie zarzucam Ci niekompetencji kawo. Zarzucam Ci niemerytoryczne wypowiedzi, nie mające wiele wspólnego z tym, o czym dyskutujemy. I poraża mnie Twój wewnętrzny przymus pisania W KAżDYM WąTKU :) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 12:08 Moim zdaniem to poraża Cię to, że śmiem się odzywać... Nie odzywam się, gdy nie mam nic do powiedzenia i nie zauważyłam też abym mówiła nie na temat. Chociaż spotykam się z takimi zarzutami, są one dla mnie mało znaczące, gdyż jak pisze to wiem o czym piszę ;). I w wielu wątkach mam coś do powiedzenia. Nic na to nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:11 Prościej byłoby wymienić wątki, w których nie masz czegoś do powiedzenia;) Widzisz kawo, może pochodzisz z Nowego Yorku albo z Psiej Wólki, ale ja nie będę się wypowiadała na temat struktur ani w NYC, ani w Psiej Wólce, ponieważ nic o tym nie wiem. Imponująca jest natomiast Twoja wiedza i dobre samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa3603 Re: HGW 28.11.06, 12:16 Nic nie wiesz Miia na temat mojej wiedzy i ośmieszasz sie takimi atakami. Myślałam, że jesteś osobą na poziomie. Niestety chyba się pomyliłam. Zostawiam Ci Twój wątek... By. Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 12:01 droga miia ja współpracuję z kilkoma firmami budowlanymi,które pracuja na terenie Warszawy i równiez wiem jak wygladały przetargi za piskorskiego i za kozaka,i jak wygladały za kaczyńskiego i za Marcinkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:03 Oświeć mnie kaleko :) i dodaj jeszcze CO ZOSTAłO ZROBIONE w tym mieście, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 12:10 z oczywistych powodów nie mogę ci dokładnie napisać jak wygladaja przetargi,napisze ci tylko,ze specjalnie były zawyzane wyceny róznych robót w Warszawie,a potem sie to(za rządów kaczyńskiego i marcinkiewicza) skończyło,powiedz mi droga miia w jakich rekach znajduja sie wielkie firmy budowlane w Polsce,które maja takie mozliwosci(ja ci powiem,ze w rekach byłych komunistów,i to jest jeden z powodów nie przystepowania takich firm i zastoju prac budowlanych,tych wielkich ,na terenie Warszawy, Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:14 Być może kaleko, być może. Ale powiedz, co mnie, jako mieszkańca to obchodzi? Mnie obchodzi wyłącznie przedostanie się na drugi koniec miasta bez rozwieruchtania sobie systemu nerwowego:) Ty się lepiej momódl kaleko, żeby nas wszystkich HGW miło zaskoczyła;) Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: HGW 28.11.06, 12:04 zresztą,władza samorządowa,jak wiesz droga miia wyglada troche inczej na poziomie prezydenta warszawy,a inaczej w samorządzie dzielnicowym czy osiedlowym,nie mówiąc już o własnościach lokalnych Odpowiedz Link Zgłoś
mikosz8 Re: HGW 28.11.06, 12:40 Ż(miia) co się martwisz? czym się smucisz - ze wsi jesteś na wieś wrócisz - do jakiegoś Glinika Górnego, czy Dolnego , a moze do Kobyla?? Wsiowa baba zawsze będzie zdziwiona i nigdy nie nadąży za wielkomiejską karuzelą spraw. Ty ż(miia) mogłabyś np. być doradca sołtysa d/s ruchu feministycznego w Kobylu.:) Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 12:51 Masz coś mikusiu do powiedzenia na temat prezydentury warszawskiej? Czy tak sobie przylazłeś słodko popierdolić? Ty lepiej tego laptoKa nie otwieraj, tam demony siedzą:> BU! Odpowiedz Link Zgłoś
mikosz8 Re: HGW 28.11.06, 12:56 Ż(miia) - jak to mówią - z dziada pana już nie zrobisz....choćbys się bardzo starała. Twoje ostatnie wystąpienia sa tak żenujące i nie na temat że bardzo przykro Cię czytać. Mogłabyś zrobić coś dla dzieci zrobić w tym czasie kiedy bawochwalczo wielbisz demona procesa i piszesz o rzeczach które są dla Ciebie odległym kosmosem. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: HGW 28.11.06, 13:14 Ach Mikuś, my tu o prezydencie miasta, nie o procesie:) Orientuj się gapciu:) Odpowiedz Link Zgłoś
woow2306 Re: HGW 28.11.06, 18:46 Hm... dawno, dawno temu... za siedmioma górami... za siedmioma lasami... a nie, to inna bajka! W każdym razie, dawno temu, jeżdżąc sobie po trójmiejskiej obwodnicy z koleżanką miia jako pasażerką, a potem stojąc w paskudnych korkach w samym, rozkopanym strasznie, Trójmieście pogawędkę z koleżanką miia sobie ucięłyśmy. O! Zapalnikiem do owej było właśnie to rozkopane miasto, i wiele mijanych dużych inwestycji. Koleżanka miia już wtedy, poza sporami politycznymi, utyskiwała na fatalne rządy Kaczyńskiego w stolicy. Nie było porównań, nie było pyskówki na bardziej czy mniej głupie argumenty. Była tylko Jej gorycz spowodowana własnie asekuracyjną, wręcz tchórzliwą postawą prezydenta. Dodając do tego, że "przewspółpracowała" z samorządami lokalnym kilku prezydentów, można uznać, że Jej rozgoryczenie w stosunku do przedstawiciela PiS na tym "stołku" podstawy ma. Odpowiedz Link Zgłoś