Dodaj do ulubionych

kobiece krągłości

IP: 195.187.135.* 02.02.04, 13:54
Ważę tyle ile powinnam i generalnie nie jestem puszysta.Jestem niestety
typową kobietą i "zbieram" tłuszczyk w pośladkach i udach, zwłaszcza ich
górnej części. Jak się tego pozbyć i czy to jest w ogóle możliwe?
Obserwuj wątek
    • sillia Re: kobiece krągłości 02.02.04, 15:08
      Gość portalu: bea napisał(a):

> Ważę tyle ile powinnam i generalnie nie jestem puszysta.Jestem niestety
      > typową kobietą i "zbieram" tłuszczyk w pośladkach i udach, zwłaszcza ich
      > górnej części. Jak się tego pozbyć i czy to jest w ogóle możliwe?

Mam dokładnie to samo :-) To jest możliwe, w wakacje wyszczupliłam sobie ładnie
      biodra i uda jazdą na rowerze, więc ćwiczenia, ćwiczenia... szczególnie aeroby.
      Generalnie wszystko, co angażuje mięśnie nóg - pływanie, rower, bieganie,
      ostatnio zapaliłam się do treningów taekwondo (to już nie ze względu na nogi :-
      ) ale też angażuje w dużym stopniu nogi :-), chodzenie po schodach, spacery.
      Teraz niestety trochę się zasiedziałam, jak to w zimie, ale dzięki temu jeszcze
      wyraźniej widzę, jak bardzo ruch wpływa pozytywnie na sylwetkę.
      Pozdr. i powodzenia w ćwiczeniach :-)
      Sillia
      • Gość: nowa Re: kobiece krągłości IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 07:09
        ja tez naleze do "tych "typow, ale musze sie pochwalic, bo widze duzy efekt.
        naczytalam sie gdzies, ze to bialko w diecie wplywa na chudniecie z bioder i
        nog, a weglowodany dokladnie w tych miejscach sie odkladaja, sprawdzilam to na
        sobie - odkad nie jem chleba i slodyczy a w mojej diecie przewaza miesko chude
        wlasnie z tych partii chudne - brzuch bez zmian. do tego callanetics - rewelka -
        w kilka godzin nowa figura - nie trzeba czekac na efekty jak przy innych
        cwiczeniach miesiacami.
        • sillia Re: kobiece krągłości 03.02.04, 08:32
          Gość portalu: nowa napisał(a):

> ja tez naleze do "tych "typow, ale musze sie pochwalic, bo widze duzy efekt.
          > naczytalam sie gdzies, ze to bialko w diecie wplywa na chudniecie z bioder i
          > nog, a weglowodany dokladnie w tych miejscach sie odkladaja, sprawdzilam to

To ciekawe, co piszesz, czytałam już że ograniczenie węgli wpływa na chudnięcie
          ale żeby z konkretnej partii ciała to pierwsze słyszę. A powiedz, bardzo
          ograniczasz węglowodany? Czy tylko rezygnujesz po prostu z chleba i słodyczy?
          Mam trochę problemów z hormonami i wszelkie drastyczne zmiany w jadłospisie
          odpadają. Mogłabyś podać jakiś przykładowy jadłospis?
          Pozdr.
          Sillia
          • Gość: patkag Re: kobiece krągłości IP: 81.15.189.* 03.02.04, 10:40
            nie ma czegos takiego jak chudniecie z wybranej partii ciala - to by bylo za
            proste:) mozliwe ze z jednych partii chudnie sie szybciej a z innych wolniej
            ale na pewno nie wybiorczo:)

P.
            • sillia Re: kobiece krągłości 03.02.04, 12:16
              Gość portalu: patkag napisał(a):

> nie ma czegos takiego jak chudniecie z wybranej partii ciala - to by bylo za
              > proste:) mozliwe ze z jednych partii chudnie sie szybciej a z innych wolniej
              > ale na pewno nie wybiorczo:)

No właśnie - niestety... :-) Ale może chociaż ogranizenie węgli wpływa na to,
              że z bioder i ud chudnie się _szybciej_, niż z reszty? Chodzi mi o to, żeby
              wspomc odpowiednim żywieniem ćwiczenia, bo nie zawsze mam czas jeździć całymi
              dniami na rowerze :-)
              Pozdr.
              Sillia
              • Gość: patkag Re: kobiece krągłości IP: 81.15.189.* 03.02.04, 15:24
                nie wiem jak sie ma ograniczenie wegli do chudniecia w tych partiach ale na
                pewno ograniczenie wegli przyspiesza chudniecie ogolnie:) nalezy pamietac
                jednak ze kazdy organizm jest inny i nie ma jednego zlotego srodka dla
                wszystkich - np. jakiej ustalonej ilosci wegli ktore nalezy jesc zeby
                schudnac...nalezy eksperymentowac:))) ja przeszlam kopenhaskie i te wszystkie
                ale teraz poszlam po rozum do glowy i zabralam sie za odchudzanie zdrowe - to
                znaczy dlugofalowe:)) dluzej i na dluzej:) jezeli chodzi o mnie to ja
                przyjelam sobie 1200 kcl - 110g bialka, 40-45 weglowodanow a reszta
                tluszcze...wstepna ocena pod koniec tyg...ale zeby sprawdzic czy sa efekty
                sadze ze dam sobie miesiac. oczywiscie te wartosci ktore podalam sa rozne dla
                roznych ludzi - zalezy od ich stylu zycia, pracy, wysilku fizycznego, zdrowia.
                przemiany materii i tak dalej i tak dalej...wiec moje podalam tylko dla
                przykladu. caly czas pracuje nad tym aby przestawic sie psychicznie na to ze
                to nie waga a lustro jest miernikiem efektow:) no i moje spodnie ktore na mnie
                teraz zle leza hehe:)

pozdroowka:)

P.
                • Gość: asanka Re: kobiece krągłości IP: 62.29.137.* 03.02.04, 16:13
                  trzymam qciuki, patkag:) ja tez zaczelam sie "zdrowo" odzywiac i mam nadzieje,
                  ze jakies efekty z tego beda. Wczesniej udalo mi sie schudnac i to dosc duzo bo
                  ok. 20 kg ale przy uzyciu mazindolu. Nistety zaplacilam za to zdrowiem - dwoma
                  operacjami, po ktorych gwaltownie zaczelam tyc, totalnie rozregulowana
                  przemiana materii i niestety "skrzywieniem" psychicznym mojego pogladu na
                  sprawy odzywiania. teraz znow zaczynam walke o ladna figure:) mam nadizeje, ze
                  mi sie uda i Tobie rowniez:) Najgorsze jest to, ze na efekty trzeba troche
                  poczekac a kazdy jest chyba niecierpliwy i chcialby widziec efekty natychmiast.
                  Zobaczymy, jak to bedzie - mam nadizeje,ze dobrze.
                  Powodzenia jeszcze raz:)
                  • Gość: patkag Re: kobiece krągłości IP: 81.15.189.* 03.02.04, 22:55
                    asanka ja tez trzymam kciuki:) na pewno sie nam uda!!! cierpliwosc poplaca:)
                    najwazniejsze zeby sie nei zniechecac i nie traktowac tego wszystiego jako
                    czegos na chwile tylko po prostu jako styl zycia:) zdrowy styl zycia:)
                    oczywiscie wszystko jest dla ludzi i przesadzac tez nei mozna:) wiec od czasu
                    do czasu nalezy wrecz zaliczyc jakas imprezke czy cukiernie:)umiar to
                    podstawa:) i to we wszystkim:) w cwiczeniach fizycznych tez:)

pozdrawiam serdecznie!

Patka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka