Dodaj do ulubionych

siłownia - plan treningowy dla kobiet

18.07.10, 11:23
cześć kobitki ;) szukałam w necie jakiegoś planu treningowego, ale nic nie
widzę niestety. chodzę na siłownię 3x w tygodniu, do tej pory ćwiczyłam bez
żadnego sensownego planu - najczęściej bieżnia, rowerek, orbitrek. ćwiczycie
wg jakiegoś planu? ile czasu poświęcacie na konkretne ćwiczenia? jak ćwiczyć
na siłowni, żeby wysiłek nie szedł na marne? chodzi mi oczywiście o zrzucenie
zbędnych kilogramów. pozdrawiam

ps. szkoda, że na forum nie ma już eksperta
Obserwuj wątek
    • marketta Re: siłownia - plan treningowy dla kobiet 29.03.11, 07:27
      tutaj znalazłam fajne rady jakich błędów nie popełniać na siłowni, looknijcie:
      kobieceprawdy.pl/article_uni/uroda/podstawowe_bledy_na_silowni.html
    • mrukmrukmruk Re: siłownia - plan treningowy dla kobiet 29.03.11, 09:39
      No to po prostu sobie ułóż ćwiczenia aerobowe, takie jak bieżnia, skakanka, rowerek stacjonarny. Orbitreku nie polecam, bo w przeciwieństwie do biegania, nie wzmacnia stawów i kości, więc nie ma to zbytniego sensu. Polecam też ustalić sobie jakąś dietę, szybsze będą efekty.
      • Gość: milka Re: siłownia - plan treningowy dla kobiet IP: *.205.unused.etelko.pl 02.04.11, 12:40
        Możecie wykupić rozpiskę treningu w klubie w którym ćwiczycie. Pewnie mają taką usługę dodatkowo. Ja u siebie mam w pakiecie z karnetem trening rozpisywany co 3 m-ce i bardzo sobie go chwalę, bo wiem co robić i mam odpowiednio dobrane obciążenia i liczę powtórzeń :)
    • jolka7-p Re: siłownia - plan treningowy dla kobiet 26.04.11, 18:28
      heh, chyba zależy na jakie partie ciała, ja też ćwiczyłam dość długo sama, a potem skorzystałam z pomocy trenera personalnego i okazało się że ćwiczyłam źle :/ ale teraz jest już super, mam rozpisane ćwiczenia na siłowni, dietę i chudnę :) także polecam treningi osobiste, np. w salonie Chantal w Warszawie :)
      • Gość: milka Re: siłownia - plan treningowy dla kobiet IP: *.eduroam.net.icm.edu.pl 11.05.11, 12:50
        dokładnie! U mnie też okazało się, że ćwiczę, ale co z tego skoro źle. Personalne są dobre nawet jeśli ma to być jeden czy zaledwie kilka na start :) Warto!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka