Dodaj do ulubionych

Dieta cambridge

IP: *.bnet.pl / 10.10.29.* 18.04.02, 12:32
zawsze byłam przeciwna dietom proszkowo-ogłupiającym-wyciągającym kasę, ale
przedwczoraj kupiłam sobie na spróbowanie koktajl cambridge (był słodziutki i
gęsty i czułam się po nim pełna)i zaczęłam interesowac się tą dietą. zdaję
sobie sprawę,że jojo gwarantowane jak tylko zacznie się na nowo jeść normalnie,
tylko, ze ja już teraz nie jem normalnie a mało chudnę, praktycznie wcale.I
chyba zdecyduję się na wydanie pieniędzy, podejrzrewam ,ze 3 tyg ścisłej diety
starczą, i spróbuję tej diety.

I z tego miejsca chciałabym prosić o opinie ludzi ,któryz stosowali DC i ich
doświadczenia, jak sobei radzili jedzac zupki z tytek (tytka- to po sląsku
torebka papierowa:-))))
3majcie się!
Obserwuj wątek
    • Gość: Olala Re: Dieta cambridge IP: *.bnet.pl / 10.10.29.* 19.04.02, 23:19
      nikt nie wie nic nq ten temqt?
      o jak przykro mi!
      • Gość: Aga Re: Dieta cambridge IP: *.future-net.pl 20.04.02, 08:59
        JA co prawda nie stosowałam Cambridge, ale zajmowałam się nią zawodowo i trochę
        wiem. Uważam, że to najlepsza z "proszkowych" propozycji. PO pierwsze dlatego,
        że jako jedyna stanowi kompletny jadłospis - przez 3 tygodnie jesz tylko zupki
        i koktajle. Inne tego typu diety proponują zastąpienie koktajlami jednego lub
        dwóch posiłków w ciągu dnia - trzeci, jak obiecują reklamy, ma być "normalny".
        W praktyce często osoba odchudzająca się rzuca się wtedy na jedzenie i
        ten "normalny" obiad sprawia, że wcale nie chudnie, bo je wtedy za dużo. Dieta
        Cambridge, przynajmniej teoretycznie, stosowana jest pod nadzorem lekarza,
        zawsze można się go poradzić. Jest skomponowana tak, że organizm codziennie
        dostaje optymalną ilośc witamin i minerałów, nie grożą więc - częste przy
        dietach - niedobory. Podsumowując - idziesz do konsultanta, kupujesz "proszki"
        i przez 3 tygodnie nie zawracasz sobie głowy zakupami ani gotowaniem. Wszystko
        łatwe i gotowe. Wada - ta dieta nie uczy racjonalnego odzywiania. Tak jak
        napiałaś, po tych kilku tygodniach większośc osób wraca do dawnych nawyków
        żywieniowych (np. nadal objada się ulubionymi ciastkami czy hamburgerami),
        odzyskuje stracone kilogramy. Dobrze byłoby, gdybyś te 3 tygodnie wykorzystała
        na przygotowanie sobie sposobu żywienia "po". Może zdecydujesz się na którąś z
        omawianych na tym forum długoterminowych diet (Atkins, Montignac), może po
        prostu zmienisz jadłospis na lżejkszy (owoce, warzywa, chudy nabiał, ciemne
        pieczywo, kasze, ryby - mało czerwonego mięsa, zero cukru i tłuszczów
        zwierzęcych). Możesz zrobić jeszcze inaczej - jeść jak dawniej, ale dużo się
        ruszać, np. zacząć regularnie chodzić na siłownię albo aerobik.
        Znam kilka osób, które się odchudzały Cambridgem. Moja przyjaciółka schudła w
        te 3 tygodnie 5 kg, a zaraz potem przytyła 6. Ale inna kobieta zeszła dzięki
        kilku rozłożonym w czasie kuracjom Cambridge z ponad 100 do 60 kg. Zmieniła
        frzyurę, styl ubierania, odmłodniała o 10 lat... Ale jej się chciało walczyć
        nie tylko o stratę wagi, ale i o utrzymanie potem odchudzonej sylwetki.
        Życzę Ci powodzenia. Myślę, że ta dieta może być dobrym początkiem, bo
        schudniesz na pewno. A dalej...
        • Gość: anika Re: Dieta cambridge IP: *.acn.waw.pl 20.04.02, 11:11
          Dieta C. jest spoko , schudłam z 5 kilosów , no i nie przytyłam efektem jo-jo,
          ale nie objadałam się bardzo, tylko czasem jak święta... Pierwszy tydzień diety
          był spoko, potem już mnie zaczeła denerwować, mój mąż zajadał kanapeczki a ja
          swoją zupkę... Marzyłam już wtedy o końcu diety, no i pod koniec diety dostałam
          wysypki, prawdopodobnie od chemii, bo niestety zupy instant mają to do
          siebie,że nie są do końca zdrowe a,że jestem alergikiem to tak moj organizm się
          buntował, reasumując cieszyłam się z efektów ale nie było łatwo. Jedno jest
          pewne, napewno schudniesz i oczyścisz się no i poczujesz się taka lekka...
          Powodzenia:-)
          • Gość: Olala Re: Dieta cambridge IP: *.bnet.pl / 10.10.29.* 20.04.02, 15:17
            Dziękuję za opinie kobitki! i prosze o jeszcze innych.
            5kg w 3 tyg to nie dużo z tego co wiem.MI pani mówiła, ze mozna 4 na tydzień
            stracić. Oczywiście wiem, ze to woda itd i szybkie chudniecię= szybkie
            przybranie.
            z dietą Montignaca już jestem za pan brat bo książeczkę czytałam już z 5 razy,
            stosowałam przez jakiś czas i myślę,że jest dobra, ale najpierw chciałabym
            szybko stracić i potem pracowac tylko nad utrzymaniem zamiast wolnego
            chudnięcia. to nie jest mądre, wiem ale lato tuż tuż. Na siłownięi aerobik od 2
            miesiecy chodze regularnie.
            pozdoofka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka