oluniam
22.09.02, 14:30
Witajcie
Od tygodnia jestem na montim i mam pare watpliwosci, moze juz byly poruszane ale bede wdzieczna za wszystkie odpowiedzi.
1. jaki jecie chlebek? mi udalo sie znalezc jeden, ktory chyba spelnia wymagania ale nie jestem pewna. Firma Benus, mestemacher fitness plus pelnoziarnisty z siemieniem i otrebami, sklad:rozdrobnione ziarno zytnie, maka zytnia, otreby owsiane, siemie lniane, woda, sol, drozdze. Jak myslicie, moze byc do montiego? btw czy syrop skrobiowy w pumperniklu to cos zlego?
2. platki - czy moga byc zupelnie zwykle owsiane, zytnie, jeczmienne? i czy np owsiane blyskawiczne (bo te mozna najczesciej spotkac)
3. mleko odtluszczone w proszku - znalazlam i jest pycha ale na opakowaniu nie ma nic o skladzie, tylko zawartosc wody 4% i tluszczu max do 1,25% (wiec nadaje sie jako odtluszczone czy nie?) czy moge z tego wnioskowac, ze nie ma w nim zadnego cukru?
4. owoce suszone - wszedzie jest jakis dwutlenek siarki i konserwowane chemicznie, brzmi paskudnie i wcale mi sie to nie podoba, ale czy takie moga byc? na pewno w zdrowej zywnosci sa bez tego ale 2-3 x drozsze
5. sery - jesli chodzi o plesniowe, moge sie zajadac nawet valbonem 60% tluszczu, czy to jednak lekka przesada? (cholesterol nie jest u mnie problemem)
Hmm to chyba tyle, wiem, ze marudze ale te pare drobiazgow nie daje mi spokoju. Pewnie jeszcze bede miala troche pytan. Mam nadzieje, ze mi pomozecie :)
Pozdrawiam
Ola