Dodaj do ulubionych

jak wymodelować brzuch

IP: *.alstom.pl 23.09.02, 08:45
Dziewczyny napiszcie co robicie, żeby pozbyć sie tłuszczyku na brzuchu, bo ja
już nie wiem co mam robić. Patrze na dziewczyny wkolo i wszystkie maja
brzuchy plaskie jak deska. W sumie jestem szczupla, ostatnio zaczelam chodzic
na silownie i nawet stosuje lekka diete.

Obserwuj wątek
    • Gość: Trochę zielona Re: jak wymodelować brzuch IP: *.lublin.mm.pl 25.09.02, 20:38
      Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć oraz wyeliminowac z diety słodycze.
      Polecam stronę www.sfd.pl
      Ja tak robię już od 5 miesięcy i obwód w biodrach zmniejszył się o 4 cm. Jestem
      z siebie dumna i codzienna gimnastyka to obowiązek i przyjemność.
      Pozdrawiam i zyczę wytrwałości.
      • Gość: Yorick Re: jak wymodelować brzuch IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 13:21
        hmmm, 4cm?

to chyba dość mało, jak na 5 miesięcy?
        pzdrv
        • golasek7 Re: jak wymodelować brzuch 26.09.02, 14:56
          odstawic słodycze!!! to przecież śmierć!!!! ostatnio zeżarłam całą paczkę cini
          minis (!!!) a dziś znalazłam w końcu marsa migdałowego i jak mogłam go nie
          zjeśc wiem że muszę odstawić słodycze ale to się wydaje takie nierealne ... mi
          też przeszkadza tłuszczyk i to NIE TYLKO na brzuchu ja już nic nie wiem czuje
          się beznadziejnie ale nie moge sie opanować tu batonik tu pączek a nogi jak
          balerony :) w dodatku bary mam jak kulturystka trzeba przestać jeść słodycze
          POMOCYYYY!!!!
          • jogger Re: jak wymodelować brzuch 27.09.02, 14:17
            A poczytaj o chromie i GTF w wątkach o słodyczach i łakomstwie :-)
        • Gość: Trochę zielona Re: jak wymodelować brzuch IP: *.lublin.mm.pl 26.09.02, 22:00
          Gość portalu: Yorick napisał(a):

> hmmm, 4cm?
          >
          > to chyba dość mało, jak na 5 miesięcy?
          > pzdrv

Dla mnie to i tak sukces. Przecież jestem zielona w tych sprawach. Dla mnie
          sukcesem jest to, że w ogóle wzięłam się do roboty.
          • golasek7 Re: jak wymodelować brzuch 27.09.02, 21:36
            zielona podziwiam cie ja nie moge stracic 4 mm a co dopiero cm.... nie
            naprawde muszę się w końcu wziąć za siebie ( codziennie to mówię), bo to już
            przesada! Nie to żebym była bardzo gruba, ale wolałabym raczej miec więcej
            mięśni niż tłuszczu, szczególnie na brzuchu... mam co prawda mię\śnie, ale na
            nich 10 cm smalec, codziennie rano ćwiczę brzuch, ale w ciągu dnia nie jestem
            w stanie nie zjeśc batonika :(((((((((((((!!!!!! nie mam silnej woli niech
            ktoś mi wreszcie da porządnego kopa bo w przyszłości nie będę mogła wyjść z
            domu tylko będę siedzieć na kanapie i jeśc a wtedy będzie już za późno...nie
            ma od jutra koniec!!!!!
            • Gość: Trochę zielona Re: jak wymodelować brzuch IP: *.lublin.mm.pl 28.09.02, 21:04
              Nie jest prosto uporać się z łakomstwem, szczególnie na słodycze. Myślę, że
              trzeba to robić stopniowo, ja tak zaczęłam. Nie jest łatwo postanowić coś i być
              w tym konsekwentną, ale dla chcącego nic trudnego.
              Słyszałam, ze dobrze jest założyć sobie zeszyt i wpisywać do niego, co się je
              przez cały dzień. Później można się przerazić, ile to się kalorii zjadło,
              niewinny wafelek mający 222kalorii. Zamiast wafelka lepiej zjeść gruszkę lub
              jabłko.
              Życzę jeszcze raz powodzenia.
              • golasek7 Re: jak wymodelować brzuch 05.10.02, 16:29
                wreszcie mi się udaje (jak na razie) wczoraj miałam małe załamanie bo były
                racuszki :))) ale potem nie wiem czy sprawiły to OGROMNE wyrzuty sumienia, ale
                odpokutowałam łakomstwo zwijając się w męczarniach od bólu pochodzącego z
                mojego wreszcie skurczonego żołądka a poza tym to wcale nie miałam ochoty na
                te racuchy jak by nie patrzeć.... codziennie masuję cellulit szczotką i
                torturuję go lodowatą wodą ( za radą z forum) a w szafce leży od 5 dni mars
                migdałowy (!!!!!!!) na którego patrzę i wcale nie mam ochoty :)))))) ale
                znalazłam metodę na obżarstwo - wystarczy, że rozbiorę się do majtek i spojrzę
                w lustro :))) i skaczę na skakance roweru nie mam ale robię rowerki w
                powietrzu leżąc... no, zobaczymy co to z tego wyjdzie..
                • Gość: Yorick Re: jak wymodelować brzuch IP: *.torun.dialup.inetia.pl 05.10.02, 20:11
                  no nie wiem

ja postanowiłem zabrać się za siebie jeszcze we wrześniu. chciałem jak
                  najszybciej przystapić do budowania mięsni, ale na poczatek musiałem zrzucić
                  trochę brzucha. 2 tygodnie ostrych cwiczeń aerobowych 2x dziennie, dieta duzo
                  białka i minimum tłuszczu i ww. po 2 tygodniach miałem ze 3 dziurki na pasku
                  mniej - mogłem działć w odwrotną stronę, czyli powiekszać mięsnie :).
                  ważne, zeby restrykcyjna dieta trwała b. krótko (ew. robić przerwy) i
                  utrzymywać aktywność fizyczna, bo inaczej powrót fałdy gwarantowany.
                  pzdrv
              • Gość: Trochę zielona Re: jak wymodelować brzuch IP: *.lublin.mm.pl 05.10.02, 22:08
                Golasek, na mnie też działa metoda lustra. Wystarczy, że cżłowiek się w nim
                zobaczy i od razu bierze się do ćwiczeń.
                Ja ostatnio ograniczam jazdę autobusami i wybieram piesze wycieczki i oprócz
                tego ćwiczę codziennie. A słodycze proszą się by je zjeść;-) ale trzeba się
                uczyć kontroli nad językiem.
                Pozdrawiam wszystkich ćwiczących i kontolujących język.
                • golasek7 Re: jak wymodelować brzuch 08.10.02, 20:17
                  tak ja też staram się jak najwięcej chodzić pieszo. Yorick czy mógłbyś mnie
                  oświecić, co mogę jeść a czego powinnam unikać, żeby coś to jednak wszystko
                  dało. Codziennie rano staram się ćwiczyć przynajmniej 15 minut jak mam więcej
                  czasu skaczę na skakance. Nie jem dużo, ale może łącze rzeczy, które nie
                  powinny być razem. Proszę o pomoc. Dzięki :))))
                  • Gość: Yorick Re: jak wymodelować brzuch IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 21:20
                    tak na szybko mogę Ci poradzić przejrzxenie wątków z ostatnich kilku stron tego
                    Forum. znakdziesz odpoweidź na większość pytań. potem możesz spytać Joggera,
                    który jest autorytetem tu. ew. moge powiedzieć Ci, co JA robiłem, ale nie wiem,
                    czy akurat to było słuszne (efekty dało...).
                    pzdrv
                    • golasek7 Re: jak wymodelować brzuch 09.10.02, 20:38
                      no...jeśli masz czas i ochotę dopomóc małemu grubaskowi to chętnie dowiem się
                      co TY robiłeś, żeby to wszystko miało ręce i nogi. Oczywiście osobiście
                      uważam, że u dziewczyny tyci tłuszczyk na brzusiu musi być, ale bez
                      przesady... Przeglądam forum, ale to wszystko jest takie skomplikowane...
                      Każdy ma jakąś dietę, a jeśli Twoja metoda daje efekty, to czekam na
                      wskazówki. Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!!
                      • Gość: Yorick Re: jak wymodelować brzuch IP: *.roki.komp.pl 09.10.02, 21:14
                        tak bardzo na szybko:
                        ćwiczenia rano i wieczorem po godzinie (nie ma że boli). aerobowe, o
                        niewysokim, zmiennym natężeniu (np. marszobieg: naprzemian szybki marsz i
                        powolny bieg lub trucht). dieta oparta na białku: chudy twarożek, rybka, te
                        rzeczy. ja nie odczuwałem głodu, ale to chyba taka moja specyfika. ew. żeby
                        zabić głód 'wypełniacze' - duzo błonnika, albo kisiel niesłodzony, galaretka.
                        pić sporo mineralnej i zażywać dodatkowo jakieś witaminki - bo dostarczasz i ch
                        o wiele mniej z pozywieniem, a zapotrzebowanie rośnie (ćwiczenia). wspomagacze:
                        L-karnityna (nie wiadomo, czy coś daje, ale mobilizuje do ćwiczeń - skoro już
                        tyle kosztuje, to nie może się zmarnować :)), lecytyna, czerwona herbata, kawa,
                        chrom.
                        mniej więcej tak robiłem przez 2 tygodnie i zgubiłem ładnych parę cm w pasie, a
                        teraz staram się robić na masę i problemem w drugą stronę - żeby nie jeść za
                        mało :)
                        nie ma co przedłużać, bo organizm zwolni metabolizm i za jakiś czas dopadnie
                        Cię efekt jo-jo. góra po tygodniu najlepiej spożyć dawkę węglowodanów. bez
                        obaw - to co zjesz pójdzie na uzupełnienie spustoszonych dietą zapasów
                        glikogenu w mięśniach, a będzie to sygnał dla organizmu, żeby nie zwalniać.
                        a najlepiej chyba w ogóle przerzucić się na zdrowy tryb życia i jedzenia :)
                        tylko jak zrezygnować z piwka w październiku? to chyba niemożliwe?
                        pzdrv
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka