Dodaj do ulubionych

Odchudzone Lydki!

28.12.05, 14:44
wiele jest na tym forum watkow temu poswieconych.jak je odchudzic,czy sie to
w ogole udaje,czy bieganie pomaga czy wrecz przeciwnie.no wlasnie,jak to jest?
pytam tym razme kontretnie :czy ktorejs w was udalo sie ewidentnie odchudzic
te wlasnie partie ciala?przeciez podczas drastycznej utraty wagi lydki tez
musza sie odchudzic prawda?pisze o ty,bo ciagle sa glosy,ze np wszystko
chudnie poza lydkami.musza byc wyjatki ktorym sie udalo.z dosc grubych lydek
uzyskac szczuplutkie.
Obserwuj wątek
    • Gość: marlena Re: Odchudzone Lydki! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 29.12.05, 00:04
      a ja jestem ogólnie bardzo szczupła a łydki mam wielkie:( 38 w obwodzie i nie
      mam pojecia co z nimi zrobic, o spódnicach mogę zapomnieć:(
      • Gość: dera Re: Odchudzone Lydki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 10:03
        no wlasnie.to czesta "przypadlosc". nawet jesli ktos grubszy zeszczupleje to
        czesto lydki zostaja takie same.ale moze ktoras ma inne doswiadczenie?ze one
        tez drastycznie schudly??
        • Gość: Buszmenka Re: Odchudzone Lydki!- znów do joggera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:05
          Jogger- pisałeś kiedyś o możliwym zaniku mięśni łydek pod wpływem bardzo dużej
          ilości ćwiczeń. Ćwiczenia musiały byc zdaje sie bardzo wysiłkowe, częste i nie
          można było dopuścić do regeneracji mięśnia i ponownego rozrostu. Tylko czy to
          możliwe??? Jak często ćwiczyć, żeby nie paśc z wyczerpania i nie rozwinąc
          mięśni jeszcze bardziej??
          Ważę teraz 44kg.:( a obwód łydek i tak jest większy od obwodu kolana:(
          Proszę o radę.
          • jogger Re: Odchudzone Lydki!- znów do joggera 30.12.05, 15:55
            Przy tej wadze jest mało prawdopodobne, żebyś miała rozbudowane jakiekolwiek
            mięśnie, chyba że te łydki masz rzeczywiście żylaste, wyrzeźbione i twarde jak
            kamień. Za tak duży obwód może odpowiadać np. tkanka łączna, której się
            niestety nie da usunąć inaczej jak chirurgicznie, bądź zatrzymanie wody z
            nadmiaru estrogenu (np. pigułka anty). To, co naprawdę jest tam w środku,
            możesz sprawdzić robiąc badanie USG.
            • Gość: Buszmanka Re: Odchudzone Lydki!- znów do joggera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:14
              Feczka-
              przepraszam za wtrącenia się do twojego wątku - to miał być wątek dla tych
              którym się już udało zmniejszyć ten nieszczęsny obwód łydek, ale skoro takie
              szczęściary sie nie odzywają:( mam jeszcze pytanie do naszego forumowego guru:
              Jogger-
              co jeśli mimo wszystko mam taaaaakie łydki dzięki mięśniom (teraz co prawda
              zwiotczałym, bo już nie ćwiczę ale jednak)
              W dziecińswie prawie non stop chodziłam na czubkach palców, bo marzyłam o tym
              żeby zostać baletnicą - hahaha:((() potem uprawiałam lekkoatletkę i pewnie
              wtedy tak napompowałam mięśnie. Mój defekt raczej nie jest dziedziczny, więc:
              - czy powinnam tylko skupić się na np. rozciąganiu, masażach czy może próbować
              takich katorżniczych ćwiczeń, o których kiedyś pisałeś.
              Napisz proszę co będzie skuteczniejsze.
              POzdrawiam
              • Gość: anka jaki jest mejl do joggera??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 11:39
                jogger@gazeta.pl czy jakis inny?blagam!
                • jogger Re: jaki jest mejl do joggera??? 04.01.06, 18:47
                  zgadłaś :-)
              • jogger Re: Odchudzone Lydki!- znów do joggera 04.01.06, 18:47
                Wygląda więc na to, że masz porozciągane włókna mięśniowe. Dalsze rozciąganie
                pogorszyłoby raczej sprawę. Przy ćwiczeniach niszczących, o których czytałaś,
                mamy efekt pękania włókien, a następnie zrastania, co normalnie powoduje
                przyrost objętości mięśni - więc nie można dopuścić do ich regeneracji. W Twoim
                przypadku może pomóc inny efekt uboczny tego typu ćwiczeń - skracanie mięśni.
                Żeby nie dopuścić do przekrwienia (pompowania) mięśni w czasie ćwiczeń i po
                nich, można spróbować krępować łydki bandażem elastycznym lub stosować
                pończochy przeciwżylakowe.
    • merkuryka Re: Odchudzone Lydki! 05.01.06, 08:31
      Ja jak chudłam do tej pory to ubywało mi w łydkach 3 cm, na 10 zrzuconych kg.
    • melaska1 Re: Odchudzone Lydki! 07.01.06, 13:09
      up up
    • Gość: scept89 lydki male i duze IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 07.01.06, 19:12
      O ile doszlo sie do sensownej wagi ciala (BMI w normie albo na dolnej granicy)
      to na obwod lydki skladaja sie glownie miesnie. To jakie kto ma zalezy od dwoch
      /trzech glownych czynnikow:
      - genetyki (nie ma znaczenia ze oboje rodzicow to szczuplolydkowcy ->
      dziedziczenie cech ludzkich chocby jednogenowych jak np. grupy krwi jest
      cokolwiek bardziej skomplkowane)
      - cwiczen (wytrzymalosciowe zamiast silowych)
      - diety (ograniczenie kalorii)

Z natura trudno walczyc i watpie aby stosujac diete XYZ i rezim treningowy ABC
      dojsc do lydek zwyciezajacej maratony Kenijki (jedna z hipotez dlaczego sa oni i
      one tak dobrzy w biegach dlugodystansowych mowi wlasnie o genetycznie
      uwarunkowanej malej masie miesni lydek u tychze).
      W teorii przebudowa wlokien szybkich na wolne powoduje zmniejszenie obwodow
      miesni, ale trwa to latami no i w/g innych wypowiedzi na forum niektorzy reaguja
      na jakikolwiek wysilek rozrostami. Taki kolarz Armstrong ponoc wiekszosc swoich
      miesni noznych przebudowal na typ wolny ale przesadnie szczuplonogi to on chyba
      nie jest.

Rozciaganie miesni ma sens z wielu pwodow, ale u moich kolezanek chodzacych na
      joge nie zauwazylem zmian obwodow (dlugosc kosci piszczelowej sie nie wydluza
      chocbysmy rozciagali sie 24h na dobe, tak ze ta sama masa miesniowa musi sie
      zmiescic pomiedzy przyczepami miesni).

Mysle ze jesli po pol roku biegow/orbiterka + diety + ew. jogi/pilates lydki nie
      szczupleja to widac tak je sobie nasze DNA wykoncypowalo i czas sie z tym faktem
      pogodzic.

• Gość: anka o co innego pytamy w tym watku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 19:20
        a mianowicie czy komus sie udalo!czy ktorejs z was udalo sie zrzucic tluszcz z
        lydek?mialyscie je grube a teraz mnacie szczuple?jesli tak piszcie,to jest ten
        watek a nie watek w ktorym sa powtarzane stare prawdy na temat
        genetyki,biegania itd.to juz wiemy,o co innego idzie. czy podczas diety
        odchudzilyscie drastyczne lydki?
        • Gość: scept89 test szczypaniowy IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 08.01.06, 00:52
          Wybacz ale chyba nie za bardzo precyzjnie sie wyrazasz. Przy zdecydowanej
          otylosci nawet nie koniecznie takiej jak ta (uwaga, zdjecie pani o tuszy
          b.znacznej):

www.docteurconseil.com/actualite/images/obese.jpg
          to mozesz zrezygnowac z kanapki dziennie, snic o nogach strusicy i lydki Ci
          schudna (na tych lydkach ewidentnie tluszcz sie przelewa).

Jesli jestes w normie to uszczypnij sie prosze kilku miejscach napinajac miesnie:
          - pupa
          - brzuch
          - lydka (tyl)
          Po paru probach zdolasz miec momiedzy palcami tylko fald skorno-tluszczowy.
          Zauwazysz wowczas ze na obwod lydki u osob rozniacych sie tusza od pani
          pokazanej powyzej lydka to kosci (piszczel + strzalka) i miesnie ( w
          przeeciwienstwie do pozostalych dwoch miejsc z wyjatkiem osob b. szczuplych).
          Tych 2-3 milimetrow tluszczu i tak nie chcesz redukowac chyba ze podniecaja Cie
          panie kulturystki z uroczo zylastymi lydami.

A co do prawd starych to coz komus po informacji nowej a odkrywczej ze Zuzannie
          z Suprasla lydka zmalala? Tak dlugo jak nie jest sie siostra blizniaczka owej
          Zuzanny z podobno historia treningowo-wysilkowa nasze lydki moga reagowac
          odmiennie na taka sama diete i wysilek. Dodatkowo Zuzanna musialaby takze podac
          wzrost/wage/wiek/wymiary/czas redukowania lydek aby mialo to jakikolwiek sens.

Ergo: w duzym zakresie kazdy z nas jest swoim wlasnym doswiadczalnym kroliczkiem
          kiedy o rozrosty miesni chodzi.

Pozdrowienia
          • Gość: s oh scept! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 18:21
            nie plec.jasne ze na cwiczenia lydy reaguja roznie.ja pytam glownie o
            odchudzanie-a wiec o MZ(mniej zrec).czy gdy pani Zuzka sie odchudzala to spadly
            jej one czy nie.ja wiem,ze w moim przypadku taka rada czy wiesc bedzie cenna.bo
            wie ze moje lydki parwdopodobie potrzebuja zredukowania jedzenia i chyba
            spadna.by tego dowiesc pytam o to w tym temacie.ale nie ciebie pytam wiec pa
    • Gość: dera Re: Odchudzone Lydki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:29
      up up:)
    • melaska1 czy ktorejs zginelo kilka centymentrow??? 11.01.06, 21:09
      w lydkach oczywiscie...
      • wulfila Nie zginęło i nie zginie 11.01.06, 21:42
        Nie chcę nikgo martwić, ale szansa na stratę paru centymetrow w lydce
        jest prawie tak samo duza jak strata paru centymetrow w obwodzie glowy.
        Moze przesadzam, ale jesli nie macie tam ton zwisającego tluszczu to
        to co mozecie stracic ??

Mam koleżankę co stracila kilka centymetrow : miala szesc tygodni noge w gipsie
        ale lydka niestety dosc szybko "odrosla" i jest jaka byla, a wiec lamanie nog
        na Gubalowce to tez nie najlepszy sposob ;)
        • Gość: s alez ginie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:35
          napisala do mnie dziewczyna ktora dzieki jodze stracila 4cm-to duzo jak na
          lydke nie?to porownanie z obwodem glowy jest glupie.chyba ze ty na sowjej
          widzisz tluszccz:)

skoro na lydach jest tluszczc musi zniknac
          • jogger Re: alez ginie! 12.01.06, 17:20
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=10960289&a=11008652
          • wulfila Re: alez ginie! 12.01.06, 21:22
            Gość portalu: s napisał(a):

> napisala do mnie dziewczyna ktora dzieki jodze stracila 4cm-to duzo jak na
            > lydke nie?to porownanie z obwodem glowy jest glupie.chyba ze ty na sowjej
            > widzisz tluszccz:)
            >
            > skoro na lydach jest tluszczc musi zniknac

Aha.
            Ale przeczytaj uważnie moj post :)
            • Gość: f przeciez ten link jest nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:34
              jw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka