Dodaj do ulubionych

GŁODÓWKA-kilka pytań...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 17:34
Głoduję już drugi dzień i jak na razie czuję się bardzo dobrze. Mam jednak
kilka pytań...
1. Czy stosowaliscie głodówkę-jakie efekty???
2. Ile powinna trwać głodówka, jeśli przeprowadza się ją po raz pierwszy?
3. czy naprawdę jest zdrowa?
4. Jak powinnam sie odżywiać po jej zakończeniu?
5. czytałam kiedyś wypowiedź osoby, której po zakończeniu głodówki zaczeły
wypadać włosy-jak tego uniknąć???
Obserwuj wątek
    • hesjja Re: GŁODÓWKA-kilka pytań... 28.12.05, 18:58
      przede wszystkim głodówek nie powinno się przeprowadzać w zimię, kiedy
      potrzebna jest energia do ogrzania organizmu, a najlepiej na wiosnę. Przed
      głodówką należy przez kilka dni oszczędzać się trochę w jedzeniu, a więc
      żadnych cięzkostrawnych rzeczy.
      Po głodówce należy postepować podobnie czyli wprowadzać produkty stopniowo i z
      ostrożna-na początek jakieś gotowane warzywka.
      Nie wiem czy głodówka jest dobrym sposobem na odchudzanie, powoduje obniżenie
      przemiany materii i potem trzeba się z lekka "rozbujać", że tak powiem...
      Co do czasu jej trwania to 3 tygodnie to już maksymalnie, a może nawet dwa.
      Pare lat temu robiłam sobie głodówke w mało rozsądny sposób i rzeczywiście stan
      moich włosów się nie poprawił
    • Gość: mgmg Re: GŁODÓWKA-kilka pytań... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 11:49
      nie bardzo jest zdrowa , moim zdaniem efekty negatywne zdecydowanie przewazaja
      pozytywy , chociaz moze to i jakas odmiana dla organizmu i sporadyczne jej
      przeprowadzenie nie zaszkodzi. jezeli jestes juz zdecydowana to najlepiej sie
      ogranicz do 24 h i pij mase wody przy tym .

jak uniknac wypadania wlosow i innych efektow ubocznych - prosta sprawa , nie
      glodowac. nie jestes kosmita nie bierzesz energii z gwiazd . jedz normalnie to
      nie bedzie problemow a nie daj sie oglupic dietom cud zwalniajacym metabolizm
      glodowkom po ktorych orgaznim wariuje itp kitom co biedne ludki łykają

pzdr
    • Gość: mgmg Re: GŁODÓWKA-kilka pytań... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 11:55
      tak wogole to mi przyszlo do glowy ze moze sie glodzisz zeby sie odchudzic? w
      kazdym razie dla tych co tak robią to taka informacja ciekawa ze jak zaczniecie
      jesc znowu to organizm odłozy w postaci tkanki tluszczowej jak najwiecej tylko
      da rade biedaczek zeby mial na zapas ;) a jak ktos tak sobie lubi czesto
      poglodowowac to mamy efekt tłustego kościotrupa tzn same kosci i tłuszcz.
      pzdr

• Gość: Tekner Re: GŁODÓWKA-kilka pytań... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 21:12
      Polecam stronę www.glodowka.pl
      Tam znajdziesz odpowiedzi na pytania
    • Gość: scept89 to nie jest sposob na odchudzanie... IP: *.ljcrf.edu 03.01.06, 18:14
      Tak jak w temacie. Bardziej szczegolowo:

1) nie da sie zyc i pracowac sensownie na ostrej hipoglikemii + ketozie
      2) spowolnieinie metabolizmu jest straszliwe, tak ze po rozpoczeciu w miare
      nomalnej diety prawie wszyscy dojda a powrotem do wagi wyjsciowej albo ja
      ptrzewyzsza
      3) glodowka oslabia uklad immunologiczny -> jest Ci wiecznie zimno, glupi katar
      zamienia sie w zapalenie oskrzeli. Zdaje sie ze w PL teraz zima...
      4) przewod pokarmowy tez wariuje -> po przymusowej glodowce wiezniowie KZ-ow
      wykanczali sie na biegunki po napchaniu sie normalnymi pokarmami.
      5) zanikaja miesnie -> zdecydowanie mniejsze spalanie podstawowe

Z drugiej strony w pewnych stanach __ponoc__ glodowka moze dzialac pozytywnie
      (zwiakszenie odpowiedzi na niektore leki), patrz "Teoria i metodyka cwiczeni
      relaksowo-koncentrujacych" ale sa to dosc stare badania.

Korzystanie ze stron poswieconych glodowkom napisanych przez ich entuzjastow ma
      tyle sensu co wczytywanie sie w radosne pienia anorektyczek...

• Gość: mgmg Re: to nie jest sposob na odchudzanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 22:15
        zgadzam sie z Twoja opinią ( co do punktu 4 - obecnie glodowkowicze maja
        opracowane techniki 'wychodzenia' z glodowki wiec argument odpada)

wg mojej wiedzy jedynym efektem głodówki ktorego mozna być pewnym jest
        wyniszczenie i wycienczenie .

tresci zamieszczone na podanej stronie są moim zdaniem zbrodnicze .

glodowka w mojej ocenie jest pewną formą dziwacznej ryzykownej zabawy z własnym
        organizmem która podejmują osoby które nie mają już co z sobą robic (nuda, brak
        zajec, problemy psychiczne) .

istnieje duze ryzyko ze pod wplywem takich tresci jak te prezentowane na
        stronie , osoby o znikomej wiedzy o odżywianiu i fizjologii beda podejmowac
        glodowki w celach odchudzania, co jest juz kompletnymi nieporozumieniem i
        wielką krzywdą dla tychze osob

przypisywane glodowkom efekty 'psychicznej odnowy' , 'latwosci
        koncentracji' , 'skupienia' , 'odprezenia' porównałbym do działania np
        pozbawienia snu , albo przyjmowania pewnych narkotykow - istnieją daleko idace
        analogie w dzialaniu wszystkich tych metod.

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka