Gość: haha IP: 62.233.242.* 30.10.02, 09:55 POdaje za dzisiejsza Rzeczpospolita Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata64 Re: Sz.P. ATKINS dostał zawału 30.10.02, 11:46 w wieku 71 lat biorac pod uwage srednia zycia mezczyzny w Polsce - ok. 67 lat, to chyba nie jest taki zly wynik :)) Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: Sz.P. ATKINS dostał zawału 30.10.02, 17:58 beata64 napisała: > w wieku 71 lat > biorac pod uwage srednia zycia mezczyzny w Polsce - ok. 67 lat, > to chyba nie jest taki zly wynik :)) Atak serca - 24.IV.2002, stara wiadomosc. Atkins nie mieszka w Polsce,dlatego wynik nalezy uznac za kompromitacje. Mimo,ze Atkins pisze,ze diete nalezy stosowac w polaczeniu z cwiczeniami fizycznymi poswieca nim tylko kilka stron - przytacza tam wiele obiegowych, nieaktualnych teorii. Sam nie moze sie pochwalic osobistymi doswiadczeniami jesli chodzi o cwiczenia bo sam nie ma z nimi nic wspolnego. Jest po prostu ignorantem w tym zakresie. Dlatego wiele aktywnych osob stosuje zmodyfikowana diete. Jego dieta jest b.skuteczna w przypadku leniwych osob z wielka nadwaga. Dieta z punktu psychologicznego jest o wiele latwiejsza niz regularne codzienne cwiczenia i dlatego ma tylu zwolennikow. www.cnn.com/2002/HEALTH/diet.fitness/04/25/atkins.diet/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA Re: Sz.P. ATKINS dostał zawału IP: squid:* / *.agora.pl 30.10.02, 17:35 hahaha .. to dowcip czy prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Sz.P. ATKINS dostał zawału 30.10.02, 18:06 Żadna dieta ani ćwiczenia nie usuną złogów cholesterolowych ze ścianek tętnic. Jeśli miało się nadwagę (a miał ją też i Montignac) pozostaje się na zawsze w strefie zagrożenia zawałem. Zagrożenie rośnie z wiekiem, gdyż ścianki tętnic tracą elastyczność i łatwiej o oderwanie złogu, zwłaszcza przy wysiłku fizycznym :-). Ale wagę trzeba i tak trzymać na uwięzi - czy często spotykacie tłustych staruszków? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ścianki tętnic odwal się od nas jogger IP: 195.98.97.* 05.11.02, 01:53 widzisz co się stało z atkinsem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dietetyk Re: Sz.P. ATKINS dostał zawału IP: *.246.70.177.Dial1.NewYork1.Level3.net 26.02.03, 03:33 moze wreszcie ktos by sie opamietal... Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Sz.P. ATKINS dostał zawału 26.02.03, 13:19 www1.gazeta.pl/nauka/1,34148,1340057.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dietetyk Re: Sz.P. ATKINS dostał zawału IP: *.210.212.132.Dial1.NewYork1.Level3.net 27.02.03, 17:22 no panie dzoger tak zwany kolego...nie rozczarowuj mnie takimi odpowiedziami prosze...jesli szukam naukowej informacji to siegam po cos wiecej niz artykul z wyborczej...one moze wystarczaja twojej rzeszy wielbicielek gazetowych, a przyznam ze moj przydomek to nie bynajmniej czcze haslo i troszke smieszy mnie ta twoja postawa eksperta... wyjdz czasem poza banaly zywieniowo-treningowe wyuczone z pietnascie lat temu i przyjmij ze na miano eksperta trzeba by troche bardziej zasluzyc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Sz.P. ATKINS dostał zawału 27.02.03, 18:07 Gość portalu: dietetyk napisał(a): > no panie dzoger tak zwany kolego...nie rozczarowuj mnie takimi odpowiedziami > prosze...jesli szukam naukowej informacji to siegam po cos wiecej niz artykul z wyborczej...one moze wystarczaja twojej rzeszy wielbicielek gazetowych, a > przyznam ze moj przydomek to nie bynajmniej czcze haslo ... tym bardziej, że często go zmieniam. Przyszło ci do głowy, z niektórzy potrafią czytać i pamięć im działa? Nie? Cóż, każdy sądzi wdług siebie... i troszke smieszy mnie > ta twoja postawa eksperta... Znajdź mi post, w którym Jogger wierdzi, że jest ekspertem, to porozmawiamy. wyjdz czasem poza banaly zywieniowo-treningowe > wyuczone z pietnascie lat temu i przyjmij ze na miano eksperta trzeba by troche bardziej zasluzyc. To co tu robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: Sz.P. ATKINS dostał zawału 27.02.03, 22:02 Gość portalu: dietetyk napisał(a): > no panie dzoger tak zwany kolego...nie rozczarowuj mnie takimi odpowiedziami > prosze...jesli szukam naukowej informacji to siegam po cos wiecej niz artykul > z wyborczej...one moze wystarczaja twojej rzeszy wielbicielek gazetowych, a > przyznam ze moj przydomek to nie bynajmniej czcze haslo i troszke smieszy > mnie ta twoja postawa eksperta... wyjdz czasem poza banaly zywieniowo- > treningowe wyuczone z pietnascie lat temu i przyjmij ze na miano eksperta > trzeba by troche bardziej zasluzyc. > pozdrawiam. CNN LARRY KING LIVE Interview With Robert Atkins Aired January 6, 2003 - 21:00 ET KING: Here is about getting respect. Listen to this, "The New York Times" magazine article in July of 2002, by the way, you made the cover of "TIME" magazine. ATKINS: Yes? KING: They don't leave Atkins out. ATKINS: I know that now. KING: Here is what the "New York Times," July 2002. "If the members of the American medical establishment were to have a collective finding yourself standing naked in Times Square type nightmare, this might be it. They spent 30 years ridiculing Robert Atkins, accusing the Manhattan doctor of quackery and fraud, only to discover that the unrepentant Atkins was right all along." Now, the article didn't say it was right, but it suggests you were right, but suggested the possibility that you were right. Do you have a feeling of I told you so? ATKINS: Sure. I've had that feeling all along. KING: But now that you've got... ATKINS: Finally, finally somebody has now recognized that there were so many studies which confirmed what I've said and no studies which ever let them come to the conclusion that the opposition has come to. KING: The argument against you, wasn't it, Bob, that you were doing all these things without any clinically approved studies until later on? (UNINTELLIGIBLE). ATKINS: Well, I would never do a study because I'm a practicing physician. I mean, all I do is treat people. KING: But you funded the study at Duke? ATKINS: Yes, but it was a long time before I was able to do that. And so for many, many years, I had to rely on everybody else's studies. It was everybody else's studies that got me to go on my diet in the first place. KING: But didn't everybody else's studies say don't eat fat? ATKINS: No, they didn't do that when they looked at low carbohydrate intake. All of the studies that said don't eat fat were done with diets where there was a lot of fat and a lot of carbohydrate. That's completely different. www.cnn.com/TRANSCRIPTS/0301/06/lkl.00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dietetyk Re: Sz.P. ATKINS dostał zawału IP: *.246.88.211.Dial1.NewYork1.Level3.net 28.02.03, 00:53 odezwaly sie nozyce...tak tak, broncie pogladow... zal, po prostu zal...a zreszta bedziecie mieli na co zasluzyliscie...co do moich kwalifikacji - jestem biochemikiem i od lat prowadze badania nad dyskutowanymi tu zagadnieniami, stad proba ostrzezen. nic to. milej reszty zycia panie i panowie slepcy. Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: Atkins w stanie krytycznym 11.04.03, 14:56 10.IV.2003 R.Atkins doznal powaznego urazu glowy przy upadku. Jest po operacji w stanie krytycznym. www.cnn.com/2003/HEALTH/04/10/atkins.hospital.reut/index.html Odpowiedz Link Zgłoś