Dodaj do ulubionych

Sylwetka..

12.06.06, 17:54
Obserwuj wątek
    • bluefoto Re: Sylwetka.. 12.06.06, 17:58
      Proszę o poradę. Chciałbym uzyskać sportową sylwetkę czyli poniekąd zarys
      mięśni. Nie chodzi o to aby podrywać laski bo bardziej mi zależy na lepszym
      samopoczuciu i zdrowszym trybie życia. Czy jazda na rowerze i basen są w stanie
      w stosunkowo krótkim czasie dokonać takich zmian ??
      Nie chcę orzystać z siłowni bo tylko mam przez nią kłopoty z kręgosłupem.

Pozdrawiam i miłego popołudnia ;)
      • bejrutek Re: Sylwetka.. 12.06.06, 18:44
        rower, a tylko głownie tylko partia nóg i tez nie wszystkie mięsnie... basen
        zdecydowanie, ja pływam i moge to po sobie powiedziec... wszystkie mięśnie
        pracują( w stylach moga byc róznice, ktore partie nabardziej), bardzo ładnie
        płyanie modeluje...w pływaniu preferowana jest smukła, a dobrze umięśniona
        sylwetka... i jak duzo pływasz to taka wychodzi... pływanie to nie ćwiczenie
        na "mase", to typowe ćwiczenie aerobowe(korzystne bo nie obciązasz stawów w
        wodzie)... do tego wyrabiasz głębszy, rytmiczny(od razu relaks) oddech, no i
        krazenie... ja srednio miałem kr 80-85 udezen/min a po poł roku pływnia 65-70
        ud/min... pokemności płuc nie mierzyłem:)... ogólnie pływanie dostarcza
        wszechstronnych korzysci... a czy w krotkim czasie... TAK... ALE PAMIETAJ
        ZACZNIJ WOLLNIEJ ZEBY OPANOWAC TECHNIKE!!! wtedy bedzie szybko i przyjemnie...
        ja pływam 5 razy w tygodniu po 60-70 min i robie 2500-3000m(to raczej sredniuki
        dystans, ale na moj wiek 25 lat dobry)
        • bejrutek Re: Sylwetka.. 12.06.06, 18:51
          ja robie ogólnie tak, bo jest ładna pogoda, że przed basenikiem, robie sobie
          spokojna rundke rowerkiem zeby sie dotlenic na świerzym powietrzu, ale raczej
          to jest cruising, a nie sprint na zmęczenie... po baseniku, bo dzien dłuższy,
          ide sobie na wiekszy spacer, i tak jak dzisiaj to se pojde na wzgórze wypic
          jakiegos bro...;)
      • bejrutek Re: Sylwetka.. 12.06.06, 18:47
        www.plywanie.dmkhosting.com/forum/index.php?sid=28fba4e9259abb68964e2f0fca6954fa

troche sobie mozesz poczytac niektoprych rzeczy, ale szukaj na info o technice,
        chodzi o to zeby wyeliminowac trudne potem do wyeliminowania początkowe błędy w
        stylach
        • bluefoto Re: Sylwetka.. 12.06.06, 19:24
          Bardzo dziękuje za porady ;) Sam chyba wiesz najlepiej że jak masz sylwetkę,
          prowadzisz zdrowszy tryb życia to generalnie czujesz się lepiej ;D
          Jeszcze raz wielkie dzięki ;)

Pozdrawiam..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka