Dodaj do ulubionych

piękne pośladki

28.06.06, 13:19
mam pytanie ogólnie jestem szczupła osobą 171 cm i 52 kg. Niestety nie mam
prawie pupy. Chciałabym popracowac nad pośladkami. Chodze 2 x tyg. na
siłownie ale chciałabym wspomóc te ćwiczenia w domu. '

Zastanawiam się nad zakupem steppera ??????? Czy działa on dobrze na
pośadki ??? czy lepszy będzie rowerek .

prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: jackk3 Re: piękne pośladki IP: *.ptr.terago.ca 28.06.06, 15:45
      A co robisz na tej silowni?
    • typowy_kark Re: piękne pośladki 28.06.06, 15:48
      polecam glebokie przysiady ze sztanga z rozstawem na szerokosc barkow albo nieco szerzej.
      • typowy_kark Re: piękne pośladki 28.06.06, 15:48
        chodzi oczywicie o rozstaw nog
        • Gość: jackk3 Re: piękne pośladki IP: *.ptr.terago.ca 28.06.06, 17:07
          Proponujesz przysiady ze sztanga dla poczatkujacej dziewczyny ktora wazy 50kg?
          • typowy_kark Re: piękne pośladki 28.06.06, 17:29
            tak - moze byc na poczatek kij od szczotki, albo lekki gryf, ale wlasnie to proponuje.
          • krolowa_lez Re: piękne pośladki 28.06.06, 19:12
            i to jesty dpbra propozycja ja waze tyle samo i wykonuje takie wiczenia i mam
            wspaniale pośladki ;)
            • typowy_kark Re: piękne pośladki 28.06.06, 19:23
              zadam dowodow ! ;)
              • Gość: krolowa_lez Re: piękne pośladki IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 29.06.06, 17:57
                mam pokazac moją pupe;P
                • typowy_kark Re: piękne pośladki 29.06.06, 18:06
                  skoro juz proponujesz - to z przyjemnoscia zobacze piekne posladki :)
    • fizia_cizia Re: piękne pośladki 29.06.06, 09:08
      a czy mogę prosićo dokładniejszy opis tego ćwiczenia. ewentualnie jakiś link ze
      zdjęciem????????
      • typowy_kark Re: piękne pośladki 29.06.06, 09:37
        tu masz animacje :

krotki opis :
        stajesz przy stojaku, sciagasz lopatki do tylu, bierzesz sztange na barki ze stojakow, robisz dwa kroki do tylu, stajesz w rozkroku na szerokosc barkow, plecy wyprostowane (ale zachowuja naturalna krzywizne) robisz wdech i zaczynasz przysiad. wazna sprawa jest, zeby nie zaczynac ruchu od zgiecia kolan, ale od wypchniecia posladkow do tylu (jakbys chciala usiasc na krzesle ustawionym z tylu) - kolana same lekko sie ugna, a potem juz pozostaje ruch na dol. zejdz tak nisko jak tylko mozesz, a potem do gory (ale bez odbijania na dole!).

czasem mozna uslyszec porady, zeby nie schodzic za nisko bo :
        - to jest niezdrowe dla kolan - bez wnikania w szczegoly moge powiedizec, ze to nie jest prawda (przy poprawnie wykonanym przysiadze)
        - mocno angazowane sa posladki - ale tobie o to chodzi przeciez :)

jak to zrobic ? www.filecabi.net/video/315female.html <-zwroc uwage na jej biodra, to wlasnie one ida do tylu jako pierwsze, pani na tym klipie ma na barkach okolo 145kg.
        poza walorami edukacyjnymi, film tez zapewnia takze spora doze przyjemnych odczuc natury estetycznej ;)
        • Gość: re Re: piękne pośladki IP: *.chello.pl 29.06.06, 17:02
          kark ma racje!
          tyle ze to cwiczenie nie jest dla miekkich ..u mnie na silowni (nie jest to
          mordownia) nikt nie robi przysiadow a to najlepsze !
          • typowy_kark Re: piękne pośladki 29.06.06, 17:41
            tak jest, jak mawiaja : to cwiczenie oddziela chlopcow od mezczyzn ;)
            • Gość: jackk3 Re: piękne pośladki IP: *.ptr.terago.ca 29.06.06, 18:03
              E tam, przysiady sa trudne ale sa cwiczenia duzo trudniejsze.
              • typowy_kark Re: piękne pośladki 29.06.06, 18:08
                to nie chodzi o trudnosc - wiadomo, ze technicznie trudniej zrobic szpagat albo salto do tylu.
                ale kiedy na barach lezy ci 200 - 250 - 300 kg, ktore chce cie wcisnac w ziemie, a ty z tym masz zrobic przysiad i wstac - no coz, to wymaga nieco cojones ;).
                • Gość: jackk3 Re: piękne pośladki IP: *.ptr.terago.ca 29.06.06, 18:23
                  300kg, chcialbym to zobaczyc (to 6 duzych talerzy z kazdej strony).
                  Zwykle podciaganie na drazku (szeroki nachwyt, z obciazeniem) uwazam ze jest
                  trudniejsze np.
                  • typowy_kark Re: piękne pośladki 29.06.06, 18:48
                    tak jest, co wiecej, ja chcialbym to miec na grzbiecie i przysiasc. no moze za 1,5-2 lata cos z tego bedzie (chyba ze kontuzje mnie wylacza z gry wczesniej).
                    • Gość: jackk3 Re: piękne pośladki IP: *.ptr.terago.ca 29.06.06, 18:53
                      Zeby wziasc taki ciezar to trzeba miec mase. Poza tym 2 klientow do asekuracji
                      (jeden to za malo), ryzyko kontuzji wg mnie znaczne (kolana i kregoslup/plecy).
                      Osobiscie nidgy nie wzialem wiecej jak 3 (i to rzadko). Obecnie max 2 (w
                      zimie), najczesciej robie 1.5 z kazdej strony), ale za to schodze na sam dol.
                      Ryzyko kontusji min, bole plecow przeszly. Do moich celow (kolarstwo) w
                      zupelnosci to wystarcza.
      • graszka25 Re: piękne pośladki 02.07.06, 20:48
        ja polecam cwiczenia Tamilee Webb "ja chcę mieć takie pośladki" podobno
        ćwiczone systematycznie działają cuda. nie zajmują dużo czasu i można je
        wykonywać w domu co też oszcz\ędza czas. pozdrawiam.
    • takasobiekobietka Re: piękne pośladki 01.07.06, 19:07
      A ile tych przysiadow dziennie,zeby byly efekty?
    • typowy_kark Re: piękne pośladki 02.07.06, 12:04
      odpowiedz moze byc zaskakujaca, ale przy poprawnych, dosc ciezkich przysiadach jeden raz w tygodniu wystarcza (oczywiscie mowie tu o treningu przysiadow na silowni). to wlasnie obciazenie spowoduje rozwoj muskulatury, a przez to poprawienie ksztaltu i jedrnosci posladkow (i ogolnie calego ciala, bo przy przysiadzie biora udzial w zasadzie wszystkei grupy miensiowe- moze poza tricepsem :).
    • takasobiekobietka Re: piękne pośladki 02.07.06, 13:07
      A codziennie 3x25 bez obciazenia tez da jakies efekty?Nie mam dostepu do
      silowni:-(
    • takasobiekobietka Re: piękne pośladki 02.07.06, 13:27
      jeszcze jedno pytanie...czy stopy maja byc ustawione rownolegle czy skierowane
      na zewnatrz?
    • fizia_cizia Re: piękne pośladki 06.07.06, 13:32
      postaram sie zrobić to ćwiczenie z ciężarem na ramionach ale nie wiem czy dam
      rade :(((((((((((

o efektach poinformuje :)))))
      • Gość: ika05 Re: piękne pośladki IP: *.aster.pl 07.07.06, 08:31
        polecam przysiad narciarski 100 razy dziennie czyli 5 razy 20

przysiad wykonujesz do 90 stopni wypychasz pupe do tylu ramiona dociagasz do
        ciala zginajac rece w lokciach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka