Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz Tamilee

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:12
Hej.Cwiczę juz 2 tygodnie, codziennie, caly program na wszystko i jeden na
posladki. Ten drugi przychodzi mi z trudnoscia .. strasznie bola mnie mięsnie
i nie daje rady zrobic tylu powtorzen ile trzeba.. Moze macie jakies sposoby
na zakwasy.. albo po jakim czasie ból przejdzie i będę mogła zrobic wszystko
razem z Tamilee? Pozdrawaim.
Obserwuj wątek
    • Gość: malwina7 Re: Jeszcze raz Tamilee IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 07:49
      Przedobrzyłaś - nie powinnaś ćwiczyć codziennie tych samych partii mięśniowych.
      Organizm musi mieć czas na regenerację. 1-2 dni w tygodniu powinnaś wyłącznie
      odpoczywać. Jeśli jesteś bardzo zdesperowana to ewentualnie w te dni idź na
      szybki marsz lub popływaj, ale nie wykonuj tego samego układu przez 7 dni w
      tygodniu, bo zrobisz krzywdę swojemu organizmowi.
      Na zakwasy najlepszy moim zdaniem jest odpoczynek i stretching.
      Z tego co pamiętam to na płytce dot. pośladków oprócz właśnie pośladków
      intensywnie pracują mięśnie nóg (szczególnie czworogłowy bo większość ćwiczeń
      jest wykonywanych w półprzysiadzie) - porozciągaj te mięśnie porządnie po
      tereningu. Porządnie to znaczy każdą pozycję wytrzymaj bez pogłębiania 15-20
      sek. To co udaje stretching na zakończenie treningu na płytce trwa zdecydowanie
      za krótko żeby mogło przynieść jakiś efekt.
      Na temat stretchingu na tym forum było ostatnio kilka wątków , więc przkłady
      ćwiczeń znajdziesz bez problemu.
      • Gość: ania107 Re: Jeszcze raz Tamilee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:39
        Dokladnie tak jak mówi Malwina.
        Ja ćwiczę pośladki i brzuch, ale na zmianę (pn - brzuch,wt- pośladki sr- brzuch
        itd)No i weekend oczywiście odpoczynek ogólny.
        Robię obia programy i też czuję zakwasy ale "pozytywne" tzn wieczorem mam siłę
        aby ćwiczyć. Regeneracja ćwiczonych mięśni jest b. ważna ana to potrzeba trochę
        więcej czasu niż 24h. Sama Tameele mówi na płycie aby ćwiczyć 2-3 razy w tygodniu!!!
        Ćwiczenia rozciagające przed i po programie przedłuż do co najmniej 5 minut (na
        płycie trwają ok. 1 min - to zdecydowanie za mało)
        • bab_bel Re: Jeszcze raz Tamilee 05.07.06, 09:13
          ćwiczenia na mięśnie brzucha można wykonywać codziennie - to są jedne z tych
          mięśni, które regenerują się w ciągu doby :)
          • carolinascotties moim zdaniem mięśnie brzucha 05.07.06, 17:19
            powinno się ćwiczyć 4-5razy w tygodniu.
            • Gość: ania107 Re: moim zdaniem mięśnie brzucha IP: 83.168.125.* 08.07.06, 22:23
              Zależy co chcesz osiagnąć i jaka jest Twoja figura i kondycja na poczatku. No i
              najwazniejsze czy masz silna wole...
              ja generalnie szybko sie nudze i zniechęcam dlatego cwiczenia na miesnie
              brzucha przeplatam z tymi na posladki.Grunt to systematyczność...
    • Gość: goga Re: Jeszcze raz Tamilee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:01
      Dziękuje wszystkim.. spróbuje na przemian jeden dzień pośladki, jeden dzień
      brzuch..Nie chce przestawac, bo potem bede miala problem z powrotem do ćwiczeń.
      Właśnie ściągam, sobie ćwiczenia na brzuch.Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie
      dzięki.
      • Gość: goga Re: Jeszcze raz Tamilee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:42
        Kurczę.. nie ściągne.. bo nie ma..
        • bez_milosci Re: Jeszcze raz Tamilee 10.09.06, 21:36
          Gość portalu: goga napisał(a):

> Kurczę.. nie ściągne.. bo nie ma..

Tami na posladki
          s000.wyslijto.pl/?file_id=004176612612448914599146332
          na brzuch
          s002.wyslijto.pl/?file_id=006044477350411739726787148
          s002.wyslijto.pl/?file_id=006034806521043445224514558

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka