Dodaj do ulubionych

Leczenie hormonalne a dieta - do joggera

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.03, 07:57
Mimo, iż stosuje intuicynie dietę nazwana przez ciebie antyhormonalną, nie
widzę efektów. Czy ma sens odchudzanie się w trakcie brania estrogenów i
progesatgenów (odbudowa endometrium i "uruchomianie" jajników), bo narazie
póki co trzymam wagę, ale nie jestem w stanie nic schudnąć. Może to
zatrzymanie wody fałszuje obraz, a może powinnam zacząć kurację dopieroi po
zakończeniu leczenia w czerwcu? ALe ja źle się czuję z tymi 3 dodatkowymi
kg, które pojawiły sie na początku leczenia i nie wyobrażam sobie, siebie w
letniej sukiennce.
Obserwuj wątek
    • Gość: minio Re: Leczenie hormonalne a dieta - do joggera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.03, 15:10
      nie jestem ekspertem (tym bardziej Joggerem ;-p), ale uwazam, ze skoro ta dieta
      pozwala Ci na utrzymanie wagi to juz wystarczajaca zaleta :-) piszesz, ze
      odczuwasz zatrzymanie wody w organizmie(typowe ;-)). uznaj, ze te 2 dodatkowe
      kilogramy to od tego. jesli zrezygnujesz z diety moze byc duzo gorzej (tak wg.
      mnie). po hormonach czesto ma sie wzmozony apetyt i jedzenie tluszczy i cukrow
      w wiekszej ilosci nie wyjdzie raczej na dobre :-) a po skonczonej kuracji
      bedzie Ci latwiej schudnac jesli utrzymasz diete dotychczasowa - nie bedziesz
      musiala sie znow na nowa przestawiac.
      ja cwicze, jem podobnie do Ciebie, lykam hormony i mam przez spora czesc cylku
      dodatkowa wode(uf uf eh eh). ale widze(!), ze ilosc tluszczyku sie zmniejsza. a
      to sukces. waga stoi prakycznie w miejscu ;-) fakt, ze z nadwaga nie mam
      problemu, ale sukcesywnie, choc powoli, zamieniam tluszcz w miesnie. nie chce
      wazyc mniej(nie zalecaja tego przy mojej wadze i wzroscie), ale wygladac
      lepiej. a to w zasiegu reki. pozdrawiam :-)
      • Gość: ina Re: Leczenie hormonalne a dieta - do joggera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.03, 18:07
        Jak ja łykałam tabletki antykoncepcyjne to nie miałam zadnych problemów z
        wagą, dopiero po luteinie zaburzył mi si metabolizm. Jak tylko odstawiłam ją
        na kilka tygodni, efekty były widoczne! To dobry pomysł, zeby trzymać sie tego
        sposobu odżywiania, a po skończonej kuracji (mam nadzieję)organizm powróci do
        dawnej wagi. Minio dodałaś mi wiary, dzieki!
        • Gość: minio Re: Leczenie hormonalne a dieta - do joggera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.03, 18:16
          zawsze do uslug :-D
          i glowa do gory :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka