Dodaj do ulubionych

Zebra i obojczyki :(

11.06.07, 21:24
Witam. Niestety cierpie na anoreksje, i przy wzroscie 172 waze 43 kg.
Dopiero niedawno dostrzeglam (dzieki mojej mamie), ze jestem za chuda, tak za
chuda. Nie moge ubrac bluzki z dekoldem i na ramiaczkach bo widac mi cale
zebra :( i obojczyki. To okropne :( .
Chcialabym przytyc ale tylko "w tych okolicach", to znaczy na klatce
piersiowej i ramionach. Czy jest to mozliwe?
Jesli tak to co robic? Jakie cwiczenia? Jesc Wiecej bialka?
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Analusija
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Zebra i obojczyki :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:26
      Z tyciem jest tak jak z chudnieciem - tyje sie tam, gdzie organizm zdecyduje
      (przy czym tyje sie najlatwiej w miejscach, z ktorych najtrudniej schudnac). Nie
      mozesz zmusic go do odlozenia tkanki tluszczowej w miejscu, ktore Ty sobie
      wybierzesz. Poza tym dziwnie bys wygladala, gdybys "przytyla" tylko na zebrach i
      obojczykach, a reszte mialabys tak chuda, jak teraz. Poza tym, przeciez tluszcz
      tak naprawde nie odklada sie na obojczykach (niby co, sa tam jakies specjalne
      poduszki tluszczowe?) - one sa wystajace u anorektykow dlatego, ze w calym
      obrebie tulowia brakuje tluszczu oraz MIESNI.

Albo chcesz wygladac naormalnie, albo jak karykatura.

Zeby rozsadnie przytyc bez obzerania sie tluszczem polecem duze dawki
      weglowodanow - bialko tez nie zaszkodzi, ale w efekcie jest chyba drozsze niz
      wegle. Cwiczenia oczywiscie Ci nie zaszkodza, zwlaszcza silowe, ale musisz
      utrzymywac DODATNI bilans kaloryczny. Dzieki temu razem z (potrzebna!) tkanka
      tluszczowa budowac bedziesz miesnie. I bez obaw - zeby wygladac jak Pudzian nie
      wystarczy pocwiczyc z ciezarami 2 razy w tygodniu i wziac odzywke bialkowa - to
      Ci nie grozi.
    • Gość: kaniczka Re: Zebra i obojczyki :( IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 11:34
      nie martw sie mialam ten sam problem i z anoreksja i z obojczykami;) U mnie juz wszytsko wrocilo "mniej wiecej" do normy,wiadomo, ze z tego sie nigdy do konca nie wychodzi, dlatego pisze mniej wiecej. A teraz nie powinnas raczej martwic sie o to, ze niefajnie wygladasz w bluzce na ramiaczkach, tylko tym, do jakiego dobrego psychologa sie wybrac, chyba, ze juz do niego chodzisz. Bo niechcialabym cie zmartwic i wiem, z wlasnego doswiadczenia, ze takie uwagi niewiele daja, ale wlasnie w tej chwili w czymkolwiek nie wygladasz ładnie. Moge sobie ciebei wyobrazic, bo mam identyczny wzrost i wazylam moze z kilogram wiecej. I wiadomo, ze to jest twoja decyzja i nikt nie zmusi cie do leczenia. Ja po anoreksji jeszcze 2 lata meczylam sie z bulimia, potem kolejne miesiace z bolem, ktory towarzyszy leczeniu i teraz mam 19 lat, caly bagaż doświadczeń i żołądek, ktory przyjmuje naprawde niewielkie ilości jedzenia- a obojczyki niewiele ładniejsze, niz mialam w czasie choroby.
      Pozdrawiam gorąco.
    • jogger Re: Zebra i obojczyki :( 14.06.07, 13:46
      Białko 2.2 na kg wagi u ciebie ok 100g czystego więc jakieś 400g mięsa dziennie
      Ćwiczenia jak na małe piersi - górna część rozbudowanych mięśni piersiowych
      znieluje wystające obojczyki
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=315422&a=359634
      I dodatkowo coś do przemyślenia, może uda ci się wyzwolić z władzy instynktu
      depopulacyjnego:
      www.sfd.pl/Anoreksja_a_antropologia_spo%C5%82eczna-t101736.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka