Dodaj do ulubionych

dieta kopenhaska - pytanie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:25
Czy mozna w diecie kopenhaskiej zamiast befsztyka
zjesc piers z kurczaka? zbiera mi sie na wymioty
jak patrze na ten befsztyk.

ewentualnie, jesli nie mozna na kurczaka przejsc
to czy jest jakis sposob przygotowania befsztyka
zeby byl dobry dla diety kopenhaskiej a jednoczesnie
bardziej zjadliwy.

dziekuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • patkag dieta kopenhaska - ryba 11.08.03, 22:28
      Hejeczka

Ja ma pytanie odnosnie ryby...jestem w NY i nie wiem czy znajde dorsza albo
      pstraga...czy mozna rybe zastapic np krewetkami albo miesem z homara...czy
      moze byc filet z tunczyka albo soli? nie mam zielonego pojecia ktore ryby sa
      chude...

Jutro zaczynam kopenhaska razem z moja mama:) zobaczymy jak pojdzie:))

Patka
      • jogger Re: dieta kopenhaska - ryba 12.08.03, 14:28
        Życzę powodzenia :-) a rybka w zasadzie jest obojętna, aczkolwiek najmniej
        tłuszczu ma tuńczyk. Inna sprawa, że tłuszcz rybi jest zdrowy - kwasy
        tłuszczowe omega3
        • patkag Re: dieta kopenhaska - ryba 12.08.03, 20:16
          NIe dziekuje jogger:))) hmm no to super ze tunczyk:)) uwielbiam tunczyka:) w
          sumie to wszysktie ryby uwielbiam:)) nio i co? mialam zaczac razem z mama ale
          mama dzisiaj z przyzwyczajenia zmiksowala sobie mango z jogurtem na sniadanie
          wiec powiedzialam jej ze nie ma oszukiwania i ona zaczyna od jutra:))) a ja
          wlasnie jem szpinak mniaaaaaaaaaaam swiezutenki mlodziutki baby spinach:)

Pozdrawiam:))

Patka
    • Gość: sito o befsztyku pozytywnie IP: 80.50.104.* 12.08.03, 06:25
      Gość portalu: ania napisał(a):

> Czy mozna w diecie kopenhaskiej zamiast befsztyka
      > zjesc piers z kurczaka? zbiera mi sie na wymioty
      > jak patrze na ten befsztyk.
      >
      > ewentualnie, jesli nie mozna na kurczaka przejsc
      > to czy jest jakis sposob przygotowania befsztyka
      > zeby byl dobry dla diety kopenhaskiej a jednoczesnie
      > bardziej zjadliwy.
      >
      > dziekuje za odpowiedzi.

A dlaczego robi ci sie niedobrze? jak dotychczas kojarzy ci sie befsztyk? z
      jakiego kawalka miesa i jak zrobiony?

masz 2 mozliwosci - albo wolowy, albo wieprzowy. jesli chodzi o wolowine, to
      nie ma sensu kupowac poledwicy - strasznie drogo i pretensjonalnie, lepiej
      kupic rostbeuf i wyciac mieso z boków otoczonych "kątem" z kości. następnie
      rozbić maksymalnbie cienko i obsypać pieprzem świeżo zmielonym na grubo.
      rozgrzac patelnię maksymalnie gorąco, najlepiej plantę na niej roztopić, można
      kilka plastrów cebuli przyrumienić, jak ktoś lubi i rzucić mięso, tak by od
      razu zaczęła patelnia syczeć od różnicy temperatur. krótko usmażyć i.... co
      niedobry? nie wierzę!
      druga metoda dotyczy schabu, analogicznie rozbijamy, pieprzymy, rozgrzewamy
      patelnię, tylko zamiast cebuli siekamy czosnek. kiedy już podsmaży się na
      jednej stronie przerzucamy na drugą i dopiero wtedy na pierwszej kładziemy
      czosnek, po czem po 20 - 30 sekundach pzrerzucamy jeszcze na pare /naście
      sekund/ na pierwszą stronę razem z tym czosnkiem - nie wolno dopuścić by się
      spalił, za bardzo zarumienił, ale nie może być też surowy.
      Smażonego mięsa nie solimy.Smacznego.
      • Gość: ania Re: o befsztyku pozytywnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 15:30
        dzięki sito za te smaczne przepisy, sęk jest w tym że ja czerwonego mięsa nie
        ruszam w zasadzie, chyba że mielone i doświadczenia w przygotowaniu dlatego też
        nie mam, ale spróbuje się przełamać> Gdyby mi jednak nie wyszło - to powtarzam
        pytanie - czy można pierś z kurczaczka zamiennie zastosować w
        ostateczności...???
        • jogger Re: o befsztyku pozytywnie 12.08.03, 16:55
          Oczywiście tak, liczy się białko, więc nawet wegetarianom udaje się schudnąć
          (ryby, tofu). Czerwone mięso jednak jest najlepsze ze względu na zawartość
          naturalnej L-karntyny, kreatyny, wit. B12 i przyswajalnego żelaza, tzw. hemowego
          • Gość: ania Re: o befsztyku pozytywnie- do joggera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 18:26
            dzieki jogger

o to mi wlasnie chodzilo, ale jeszcze mam jedno pytanie, o hormony..
            A dokladniej chodzi o to ze w dziecinstwie duzo ich przyjelam w zwiazku
            niedozywieniem i niska waga, lekarze ostrzegali przed wiekiem dojrzewania i
            przejadaniem sie, niestety nie posluchalam i teraz walcze z moja waga z
            podwojona trudnoscia (po przyjeciu tak duzej ilosci hormonow trudno jest
            zapanowac nad swoja waga), i tu mam pytanie dla ciebie - czy moze slyszales cos
            o jakichs specjalnych dietach dla osob takich jak ja? Moze istnieja jakies
            produkty ktorych szczegolnie powinnam unikac a jakich nie...?
            • patkag Re: o befsztyku pozytywnie- do joggera 13.08.03, 07:17
              nio to jeszcze raz ja:)) pytanie brzmi - czy moge pic napoje typu pepsi light
              albo diet coke? one nie maja weglowodanow..w sumie nic nie maja:))

Pozdrawiam

Patka
              • Gość: sito Re: o befsztyku pozytywnie- do joggera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 09:22
                patkag napisała:

> nio to jeszcze raz ja:)) pytanie brzmi - czy moge pic napoje typu pepsi light
                > albo diet coke? one nie maja weglowodanow..w sumie nic nie maja:))
                >
                > Pozdrawiam
                >
                > Patka

ja pilem i schudlem, to samo dotyczy gymy do zucia, obecnie wiekszosc z nich to
                bezcukrowe, wiec to ciagle powtarzanie w zasadach kopenhaskiej o gumie mialo
                sens 5 lat temu, ale juz nie teraz.
                • patkag Re: o befsztyku pozytywnie- sito 13.08.03, 16:00
                  Gość portalu: sito napisał(a):
                  >
                  > ja pilem i schudlem, to samo dotyczy gymy do zucia, obecnie wiekszosc z nich
                  to
                  >
                  > bezcukrowe, wiec to ciagle powtarzanie w zasadach kopenhaskiej o gumie mialo
                  > sens 5 lat temu, ale juz nie teraz.

suuuper!!!! dziekuje za odpowiedz:))

POzdrawiam

Patka
                • jogger Re: o befsztyku pozytywnie- do joggera 14.08.03, 18:47
                  Gość portalu: sito napisał(a):

> patkag napisała:
                  >
                  > > nio to jeszcze raz ja:)) pytanie brzmi - czy moge pic napoje typu pepsi li
                  > ght
                  > > albo diet coke? one nie maja weglowodanow..w sumie nic nie maja:))
                  > >
                  > > Pozdrawiam
                  > >
                  > > Patka
                  >
                  > ja pilem i schudlem, to samo dotyczy gymy do zucia, obecnie wiekszosc z nich
                  to
                  >
                  > bezcukrowe, wiec to ciagle powtarzanie w zasadach kopenhaskiej o gumie mialo
                  > sens 5 lat temu, ale juz nie teraz.

Już sam smak słodyczy w ustach (może być sztuczna :-) ) potrafi spowodować
                  wydzielanie enzymów trawiących, jak również insuliny, i co za tym idzie atak
                  apetytu.
              • angienx Re: o befsztyku pozytywnie- do joggera 13.08.03, 09:46
                patkag napisała:

> nio to jeszcze raz ja:)) pytanie brzmi - czy moge pic napoje typu pepsi light
                > albo diet coke? one nie maja weglowodanow..w sumie nic nie maja:))
                >
                > Pozdrawiam
                >
                > Patka
                ja również lubię te napoje i pić je można podczas Kopenhagi.Mnie poradzono abym
                robiła 2godzinną przerwę między picie Coli L.a jedzonkiem.Cola zawiera kofeine
                dlatego taka przerwa jest wskazana.
                pozdr.angienx
                • patkag Re: o befsztyku pozytywnie- do joggera 13.08.03, 16:01
                  angienx napisała:
                  > ja również lubię te napoje i pić je można podczas Kopenhagi.Mnie poradzono
                  abym
                  >
                  > robiła 2godzinną przerwę między picie Coli L.a jedzonkiem.Cola zawiera
                  kofeine
                  > dlatego taka przerwa jest wskazana.
                  > pozdr.angienx

jejku baardzo dziekuje za pomoc:))))))

Macham lapka

Patka
            • jogger Re: o befsztyku pozytywnie- do joggera 14.08.03, 18:42
              Gość portalu: ania napisał(a):

> dzieki jogger
              >
              > o to mi wlasnie chodzilo, ale jeszcze mam jedno pytanie, o hormony..
              > A dokladniej chodzi o to ze w dziecinstwie duzo ich przyjelam w zwiazku
              > niedozywieniem i niska waga, lekarze ostrzegali przed wiekiem dojrzewania i
              > przejadaniem sie, niestety nie posluchalam i teraz walcze z moja waga z
              > podwojona trudnoscia (po przyjeciu tak duzej ilosci hormonow trudno jest
              > zapanowac nad swoja waga), i tu mam pytanie dla ciebie - czy moze slyszales
              cos
              >
              > o jakichs specjalnych dietach dla osob takich jak ja? Moze istnieja jakies
              > produkty ktorych szczegolnie powinnam unikac a jakich nie...?

Poszukaj wątków o diecie 'antyhormonalnej'
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka