radar77 03.08.07, 11:27 Gdzie mogę znaleźć informacje na temat tego jakie dokumenty trzeba będzie zalączyć do wniosku o dofinansowanie z PROW ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
36krzysiek Re: PROW 2007-2013 pytanie laika 03.08.07, 11:52 Do momentu wydania wytycznych nigdzie nie znajdziesz, ale pewnie nie będą się znacznie róznić od naborów 2004-2006. Sprawdzaj na bieżąco informacje na stronach Min.Rol i Armiru Odpowiedz Link
radar77 Re: PROW 2007-2013 pytanie laika 03.08.07, 12:25 Dzięki:) Pytałam, bo w Gazecie Prawnej czytałam swego czasu artykuł poświęcony właśnie pozyskiwaniu pieniędzy z PROW i tam dokumenty były wymienione, a przejrzałam stronę ministerstwa wzdłuż i wszerz i nic nie znalazłam, więc zwątpiłam:) Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus Re: PROW 2007-2013 pytanie laika 03.08.07, 12:35 Również czytam Gaz.Prawną i powiem oględnie, że często mam wrażenie że autorzy tekstów nie do końca wiedzą o czym piszą. A wracając do artykułu GP o funduszach na obszary wiejskie, to generalnie wymienione tam załączniki były do tej pory w "odnowie wsi" wymagane w 2004-06 i stąd taka wymieniona w artykule liczba załączników, ale oprócz Studium wykonalności !!! które nie będzie wymagane (ewidentny błąd dziennikarza). Odpowiedz Link
radar77 kolejne pytanie laika:) 03.08.07, 13:03 A skąd wiadomo, ze studium nie będzie potrzebne? I czy tylko w PROW? Odpowiedz Link
oknonaswiat1 Re: kolejne pytanie laika:) 03.08.07, 23:06 Wg. mnie mozna to troche na logike rozumowac. PROW ma służyc poprawie warunków życia na wsi ale tez ma aktywowac społecznośc lokalną. W odnowie wsi na pewno wymagany będzie Plan Odnowy Miejsowosci - dokument taki należy opracowac przy udziale spoęłcznosc loklanej - i to ona ma współdecydować o projektach jakie chca zeby byly realziowane. Odpowiedz Link
vanin Re: PROW 2007-2013 pytanie laika 04.08.07, 15:04 radar77 napisał(a): > Gdzie mogę znaleźć informacje na temat tego jakie dokumenty trzeba będzie > zalączyć do wniosku o dofinansowanie z PROW ? Jak na razie to możesz jedynie sięgnąć po projekty rozporządzeń w sprawie trybu i warunków przyznania pomocy. Na dzień dzisiejszy w zasadzie są już gotowe, także myślę że, przynajmniej w zakresie wymaganych załączników, zmian tam już nie będzie. tiny.pl/5wqm Odpowiedz Link
radar77 Re: PROW 2007-2013 pytanie laika 07.08.07, 08:59 rozporządzenie w spawie "odnowy wsi" znalazłam, ale dotyczące "podstawowych usług dla gospodarki i ludności" nie :( A co z wzorami wniosków? Odpowiedz Link