Dodaj do ulubionych

jak kogoś poznać?

IP: *.idea.pl 12.01.05, 02:53
od jakiegoś czasu jestem sam po rozstaniu z dziewcyna z którą byłem 7lat
mam 27lat, nie chodze do szkoły, prace mam taką że nikogo nie poznaje, na
dyskoteki nie mam z kim (wszyscy moi znajomi mają dziewczyny albo żony).
bezradny jestem, gdzie można poznać fajną dziewczyne? www.randewu.pl ? ale to
chyba zły pomysł.. co mam zrobić jestem wartościowym człowiekiem i
potrafie kochac. tylko gdzie tą miłość można spotkac? co robic? nie umiem
życ sam, chce kochac!
Obserwuj wątek
    • Gość: BELBO Re: jak kogoś poznać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 11:24
      nauczysz się z czasem.. potem trudno sie toą odzyskana wolniościa dzielic..
      oddać znów..
      Ale tego sie potem znów nauczysz..

Powodzenia
    • Gość: jasiu Re: jak kogoś poznać? IP: *.idea.pl 13.01.05, 01:09
      hmmm.. ale na co mi wolność? jestem wolny i jakoś się z tego nie ciesze:(
      szkoda że człowiek nie jest tak skonstruowany żeby potrafił żyć sam:( kłade
      się i wstaje z ta myślą że chcę kobietki:) dzielić się z nią wszystkim,
      radościami, smutkami. Bawić się razem kożystac z życia! a tu ciągle sam:( jak
      bym miał choś jakiś przepis co robic żęby to sie zmieniło? co robić? a czego
      nie robić? dzięki.
      • tutifruti1 Re: jak kogoś poznać? 13.01.05, 09:56
        Aby cokolwiek sie zmieniło musisz po prostu być wśród ludzi, których pełno nie
        tylko na dyskotekach i w barach, ale i w wielu innych miejscach. Jeżeli masz
        jakiekolwiek zainteresowania, szukaj ludzi o podobnych - zapisz się na zajęcia
        grupowe do jakiegoś koła, klubu, towarzystwa, fundacji, kurs, szkolenie,
        cokolwiek, byle wśród ludzi którzy mają podobne pasje - tam prędzej czy póżniej
        przełamiesz swoje obecne lęki i zaczniesz żyć pełnią życia. Nie trac czasu na
        internet, to chybiona inwestycja - zdecydowana większość ludzi poznanych przez
        net to outsiderzy, uciekajacy w netową "reality" gdyz w normalnym życiu
        absolutnie im sie nie wiedzie. Bądź wśród prawdziwych ludzi a zmiany przyjdą
        same - szybciej niż myślisz ;-)
        • Gość: belbo Re: jak kogoś poznać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:40
          Ty pewnie jesteś wyjątkiem!

Nie lubie takich opinii nie popartych niczym.
          popatrz na dane statystyczne kto korzysta z internetu.
          Ludzie sa rozmaici i maja rozmaite potrzeby.. dla kazdego coś miłego..lub
          niemiłego takie jest życie...a internet to tylko medium które wykozystója
          ludzie do komunikacji.. Jakl z niego korzystaja ( to juz na dlugie opracowanie).
          • tutifruti1 Re: jak kogoś poznać? 13.01.05, 12:38
            Ależ jak najbardziej jest to opinia poparta faktami.

W 2004 rokuotwarto w Polsce pierwsze ośrodki pomocy psychiatrycznej wyłącznie
            dla osób z problemami wynikajacymi z korzystania z internetu.

O problemie tym traktuje szereg prac naukowych, wykazujących niezbicie zmiany
            osobowości zachodzace w umyśle internauty pod wpływem naduzywania tego medium do
            kontaktów międzyludzkich.

Długo można by pisać o tym, nie potrzeba jednak aż tak sie zagłebiać w temat aby
            dostrzec że teza ta jest słuszna - wystarczy poczytać to forum i sąsiednich
            kilka - 99,9% postów publikują osoby znudzone, nieszczęśliwe, szukajace, samotne
            , może z 1 post na 1000 jest osoby która jest szczęśliwa, spełniona, ma
            poukładane życie uczuciowe i rodzinne, etc.

PS. Popracuj nad ortografią, serce się kraja jak ktoś tak kaleczy język ojczysty
            • Gość: belbo Re: jak kogoś poznać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:53
              myślisz że może osoby zajęte życiem "realnym" będą miały czas na pisanie w
              necie?..
              To jest rozrywka a rozrywamy się jak.. mamy wolny czas i chcemy się pobawić.
              Więc mamy tu te 99,9% osób znudzonych, nieszczęśliwych, szukających ( tu znów
              uogólnienie), samotnych.

jak ktos ma dziewczynę, dzieci, hobby etc. to nie siedzi w necie.. chyba ze
              sie w pracy nudzi ale wtedy też jest osobą znudzona, szukająca, nieszczęśliwa.
              Taka jak ja w tym konkretnym przypadku.. Jak juz przeczytam wszystko co mnie
              interesuje i szukać mi sie dalej nie chce to zaglądam na to forum..
              W minionym czasie poznałem tu klika ciekawych i wiele mniej ciekawych osób..
              Nie wiedze żadnej różnicy miedzy dyskoteka, pub-em a internetem w
              sensie "ludzkim".. I tu i tam można poznać osoby ciekawi i beznadziejne. i tu i
              tam sa ludzie z problemami.. To że powstały ośrodki pomocy psychiatrycznej
              wyłącznie dla osób z problemami wynikającymi z korzystania z Internetu to o
              niczym nie świadczy. Człowiek może mieć kłopoty psychiczne ze wszystkim.. TV,
              RADIO, KAWA, PAPIEROSY, SEX.. Wszystkie maja swoje specyfiki..
              INTERNET NIE JEST ZŁY.. to tylko medium.. a kształtują je zwykli ludzie.

A na poznawanie ludzi każdy sposób jest dobry..
              Należy to tylko robić z głowa.

Czytałaś o czatach sms-owych ?

• m_alina Re: jak kogoś poznać? 13.01.05, 14:16
              Tutifruti1,
              świetna wypowiedź (poprzednia również), celne opisanie faktów, choć nieco
              niewygodne dla odbiorców.

Przeczytałam i... uległam na moment zjawisku deja vu.
              • larix31 Re: jak kogoś poznać? 13.01.05, 14:18
                Tutti dobrze gada, dać jej piwa...:)
                Witaj Wasza Malinkowatość...:)
        • Gość: ona Re: jak kogoś poznać? IP: *.kom.pl 23.01.05, 18:44
          Gorzej jak na te zainteresowania brak czasu:( Np ja-jest niedziela, godz 19 a
          ja siedze i pracuje, caly weekend mialam szkolenie (w kolejne rowniez, bo ono
          ma 100 godz.) I co wtedy. A dodam tylko ze nie jestem prezesem super firmy i
          nie spie na pieniadzach.....mam prace to ja szanuje, wywiazuje sie z terminow -
          to dokladaja jeszcze:(
    • josteine Napisz do mnie 13.01.05, 01:25
      Pogadamy, poznamy sie chociaz wirtualnie. Ja tez jestem sama. I to tak dlugo,
      ze juz nie pamietam jak to jest byc z kims. Samotna nie jestem, tylko sama. Mam
      mnostwo przyjaciol, ale chetnie poznaje nowych ludzi.
      Napisz na priva - cos wiecej o sobie. A ja sie odwdziecze tym samym.
      Slodkich snow zycze,
      J.
    • malinka48 Re: jak kogoś poznać? 13.01.05, 20:05
      luknij na www.sympatia.pl
      • Gość: a Re: jak kogoś poznać? IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:21
        Musze sie przyznać że mam taki sam problem, mam 19 lat i nie mam nikogo,
        podczas gdy większość moich koleżanek ma chłopaków:( ja niegdy chłopaka nie
        miałam ale czuje że jest mi potrzebny ktoś...ludzie mówią mi że jestem ładna,
        zgrabna ale co z tego jak nie moge nikogo spotkać:(
        • Gość: milaska Re: jak kogoś poznać? IP: 195.245.217.* 23.01.05, 12:29
          Hej, nie przejmuj się tym. Ja teraz też jestem sama, rozpadł się mój ziwązek -
          a był już sformalizowany. I mam w sobie ogromną pustke - bo przez 4 lata
          człowiek żył z poczuciem stabilizacji, zasmakował jak to jest być z kimś, i tu
          nagle - ciach - mu to zabranop. I dlatego tak wielka u nas potrzeba bycia z
          kimś. Bo zasmakowaliśmy jak to jestr.
          U mnie nie ma dnia, zeby mi myśl nie przenmknęła, że chciałabym się do kogoś
          przytulć, podzielić spostrzeżeniami, myślami, problemami, abym miała oparcie w
          kimś. abym miał dla kogo życ///
          • Gość: Ona Re: jak kogoś poznać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:17
            Mam ten sam problem. Jendego dnia wstaję i myślę "Życie jest piękne". Innego
            dokonuję masochistycznych czynów, żeby zacząć dzień. Raz jest tak, raz inaczej.
            Ale mam nadzieję, że ten ktoś się zjawi. Bo nie ma piękniejszej rzeczy jak
            miłość!Pozdr:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka