Dodaj do ulubionych

JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.02, 18:42
Co znaczy kochać? Iść na kompromisy, czekać na spotkanie, marzyć o wspólnej
nocy, kiedy to przytuleni do siebie zasypiamy oddychając soba, marzyć, ze
będzie lepiej-kiedyś? Czekać i nie wiedziec, czy się doczeka? Ryczę jak bóbr,
bo znów nie udało się pobyć razem, z powodu sił " wyższych". Czy kochać to
znaczy czasem wątpic? Zastanawiać się, jakby to było z kimś innym? I nie
dlatego, ze nie kochamy, tylko dlatego, ze juz brak sił. Bardzo brak. Czy to
juz jest egoizm?
Obserwuj wątek
    • Gość: POL Re: JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.02, 18:52
      :(
    • Gość: tak Re: JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI IP: *.net-arena.pl 24.05.02, 19:02
      Uciekaj, znim całkiem oczy wypłaczesz, takie "siły wyzsze" na ogół narastają
      lawinowo, a potem okazuje się, że jest inna, albo żona i dziecko, albo jeszcze
      jakieś istotne powody
      • Gość: Tori Re: JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.02, 23:40
        Gość portalu: tak napisał(a):

> Uciekaj, znim całkiem oczy wypłaczesz, takie "siły wyzsze" na ogół narastają
        > lawinowo, a potem okazuje się, że jest inna, albo żona i dziecko, albo jeszcze
        > jakieś istotne powody

Nie ma ani innej, ani żony, ani dzieci. Ma nadopiekuńcza matke i dużo nauki.
        Kocham go jak nikogo nie kochałam, ale nie jestem szczęśliwa. Tez chciałabym cos
        od zycia. A ciagle musze czekać. Mamy tyle planów, a zaczynam w ich realizacje
        watpić, źle mi. Czy jestem egoistką chcąc swego dobra, mimo że on ma tak ciężko.
        Powinnam zrozumieć i siedzieć cicho? Wiem powinnam, ale czasami...
        :(

• Gość: ami Re: JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI IP: *.acn.waw.pl 24.05.02, 19:29
      Miłość .... to czekanie na jeden uśmiech , na muśnięcie dłonią , na króciutkie
      spotkanie ... to namiętna noc i długa rozmowa ...
    • zielonooka10 Re: JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI 25.05.02, 08:59
      Wiem, że kazdy samotny wieczór kładzie zwinięty smutek, przeraźliwy..rozwin go
      powoli, i cierpliwie. Przeciez musi być gdzieś jego koniec, prawda?
      W tobie samej jest przecież wszystko.
      ciepłe uściski.Kasia
      • Gość: Tori Re: JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.02, 13:37
        Wszystko jest w nas i smutki i radości, ale czasem trudno wydobyć z siebie to
        co by się akurat chciało
    • Gość: Tori Re: JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.02, 09:19
      Czy nikt naprawdę nie wie, co znaczy kochać? Kiedy kończy się egoizm a zaczyna
      miłość? A kiedy miłość przechodzi w poświęcenie?
      • Gość: przem Re: JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 10:30
        ktoś powiedział że kochac to znaczy cierpieć.czasami jednak lepiej cierpieć w
        samotnościprzynajmniej ja wybrałem taką drogę może kiedyś spotkam nową miłość,
        który przyćmi tamtą i przestanie boleć .pozdrawiam
      • Gość: bleb Re: JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI IP: *.gliwice.pl / *.sownet.gliwice.pl 26.05.02, 10:53
        Kochac to dawac bezinteresownie, tylko my takze musimy otrzymywac cos w taki sposob. Myslimy o kims, ktos jest dla nas bardzo wazny, ale jezeli jestesmy w zwiazku gdzies tam cicho mamy prawo oczekiwac tego samego po drugiej polowie. I to nie jest egoizm, mysle, ze to jest normalna ludzka potrzeba. Dawac cos ale takze otrzymywac. To sie tak "zakleszcza". Mozna miec duzo wyrozumialosci, mozna bardzo duzo dawac. Tylko jezeli nic sie nie otrzymuje w zamian czlowiek sie po prostu wypala.

powodzenia

bleb
        • Gość: lisiczka Re: JA TYLKO CHCE MIŁOŚCI IP: *.man.polbox.pl 27.05.02, 13:51
          zgadzam sie w zupelnosci.
          wiadomo, ze jak kogos kochasz, to dajesz bezinteresownie.
          w zasadzie, bo tak naprawde jednak tez musimy cos otrzymywac,
          inaczej czujemy sie wykorzystywani, czy nieszczesliwi.
          to nie egoizm chciec spelniac swoje marzenia.
          czasem musimy z nich rezygnowac. i to jest OK.
          zawsze z nich rezygnowac to nie jest OK.
          pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka