Gość: Pyza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 01:25 >Panie Boże, skoro wierzymy w Ciebie, to pozwól nam uwierzyć także >w to, że będzie dobrze. Dobrej nocki! :-) AMEN ! ide spac moze szybciej wyzdrowieje P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
white.falcon Re: najpiekniejsza modlitwa 10.10.05, 17:11 Ciesze się, że komus się podoba. :-)Jest dalszy ciąg, jeśli chcesz/cie, to dopiszę. I życzę zdrowia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: najpiekniejsza modlitwa 10.10.05, 17:14 oczywiscie ze dopisz cd.;) takze zyczę zdrowia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: najpiekniejsza modlitwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 22:10 Podobno samo życie pisze nam najpiękniejsze scenariusze. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: najpiekniejsza modlitwa 10.10.05, 22:32 Oto następna. "Boże, skoro dopuszczasz do nas smutki, to natchnij nas, jak z nich korzystać tak, by czyniły nas mądrzejszymi ludźmi". Nie wiem, czy są to modlitwy. Znalazłam kartkę w książce, wypożyczonej z biblioteki i przepisałam te krótkie teksty. Ktos je nazwał "Westchnienia do Boga". Może ktoś je gdzieś czytał i zna nazwisko Autora? Kartke oddałam do biblioteki razem z książką - może komuś tez się przyda. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
serduszkopoprostu Re: najpiekniejsza modlitwa 11.10.05, 08:58 "Boże broń wiary prostych ludzi nie wyuczonej na lekcjach nie przepytanej i sprawdzonej że w sam raz rodzącej się jak lew na złość wszystkim innym kotom od razu z otwartymi oczami zdziwionej od początku do końca jak psiak co nie wie dlaczego mówi ogonem bez retoryki stukającej kopytkiem w piekle takiej która nie sprawdza żeby rozumieć ale wierzy żeby wiedzieć ze świętym Antonim od zgubionego klucza z gromnicą na wszelki wypadek..." Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: najpiekniejsza modlitwa 11.10.05, 19:30 Piękne słowa. Dziękuję, Serduszko. :-) Zauważyłam, że jest wiele tekstów, które uruchamiają w duszy promyczek światła. Dalsze "weschnienie": "Boże, skoro ma boleć to oświeć, jak ból znosić bez złorzeczenia i nie przesłaniać nim światła w duszach innych i swojej." Odpowiedz Link Zgłoś
serduszkopoprostu Re: najpiekniejsza modlitwa 11.10.05, 22:14 >>>Złóż sen na mych zmęczonych powiekach, daj oczom odpoczynek by w ukojeniu mogły w duszę spojrzeć, gdzie zło, żal, smutek, radość i wiara z nadzieją się mieszają... a rankiem, gdy oczy otworzę, niech uśmiechem dzień witam, ciesząc się, że JEST! _ trzeba całego życia, żeby nauczyć się żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: najpiekniejsza modlitwa 13.10.05, 23:09 Cdn. "Westchnień": "Boże, Ty dokonujesz wyboru naszego pojawienia się na świecie, spraw, byśmy także wiedzieli, jakich wyborów mamy dokonać i były one słuszne." Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Bodyguard 10.10.05, 23:32 Nie wiem, czyjego jest to autorstwa, ale wiersz był z drugiej strony kartki. "Cóż. Stróż. Najwyżej odgarnia cierniową gałązkę, zmienia bieg kociego pazura, podtrzymuje słabnącą dłoń, kieruje czyjś wzrok gdzie trzeba, nadstawia właściwe ucho. Albo odwrotnie - Chucha w soczewkę lunety snajpera, Wysyła do nieba." Mi wiersz i te "Westchnienia..." podobają się. Może Wam tez przydadzą się do jakiejś refleksji. Pozdrawiam, Sokoliczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyza Re: najpiekniejsza modlitwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 00:19 piekne teksty dziekuje :) P Odpowiedz Link Zgłoś