exman 08.12.05, 19:16 To był największy romantyk w Famous Four....najwspanialsze teksty wyszły własnie z jego głowy...John, do zobaczenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exman Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 08.12.05, 20:53 to kolejny dowód na spsienie tego forum............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no,no,no Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:01 Wątpię,aby J.Lenon tu pisywał-był wielkim poetą,nie spisywał kawałków z innych,a to jest uprawiane na tym forum.Myślał otwarcie,nieschematycznie,kochał świat i nie bał się być sobą i dlatego twierdzę,że by się tu udusił! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 08.12.05, 21:11 połowa z nas się dusi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no... Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:17 :0 Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 08.12.05, 21:21 Wielcy ludzie się nie duszą.....dostarczają tlenu:) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 08.12.05, 21:22 Hej, ho, jest tu taki kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no,no,no, Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:24 Historia zna mnóstwo przykładów wielkości uduszonej przez codzienność,małość ,kołtuństwo.Przeczytaj "Zniewolony umysł"Cz.Miłosza a dowiesz się jak czasem brakuje tlenu tym wielkim,jak więdną kwiaty na betonie. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 08.12.05, 21:30 Mam "Zniewolony umysł" polecam też "Elementarz księdza Twardowskiego" Tak dla równowagi:) Ale zwierzeń wnuczki Picassa nie polecam. To mały wśród wielkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no,no,no Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:36 OK,dzięki za polecenie i ostrzeżenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody771 Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... IP: *.ct.gemini.ntplx.com 08.12.05, 23:38 Szkoda tylko, ze nie potraficie zauwazyc, ze J. Lennon byl komunista, socjalista i twozyl swoje piosenki pod SSociety. Prosze posluchac slow w jego slawnej piosence "Imagine" i samemu sie o tym przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
kamea5 Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 08.12.05, 23:41 kazdy ma prawo wyboru pogladów;) a muzyka jest tylko muzyka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody771 Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... IP: *.ct.gemini.ntplx.com 08.12.05, 23:56 Masz racje, jak chodzi o muzyke, ale z pogladami jest inaczej. Jak bedziesz dobrym muzykiem i super poetka piszaca piosenki np. przeciw przerywaniu ciazy, piosenki religijne, pro kapitalistyczne, pro prywatnej wlasnoci, pro prywatne szkolnictwo, pro patriotyczne itd, nigdy nie pozwola Tobie tego nagrac(nawet jak im zaplacisz) i umiescic tego na media. Czy to rozumiesz. To jest problem, a nie to, ze J. Lennon byl komuchem. Ten Brak rownej mozliwosci dostepu do media, jak wybrani, jak jemu podobni, jest niesprawiedliwe, pro ssociety, bo im na tym zalezy i nie portafili myslec indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamea5 Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 09.12.05, 00:01 oczywiscie ,rozumiem co masz na mysli...moznaby wiele dyskutowac o tym co było,co jest,co bedzie:) jednak uwikływanie Lenona ,w ten cały "bałagan",juz nic nie zmieni:) odmeldowuje sie...dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:48 Tyle o komuniźmie może tylko komunista wiedzieć, który uciekł gdy komuna padła do Stanów. Młody, większośc piosenek jest o miłości, dlatego reszty ludzie nie chca słuchać to i do mediów nie zdołają sie przebić. Do tego nic nie ma indywidualizm. Powaznym problemem sa inwalidzi umysłowi, którzy tutaj na forum zatruwają powietrze swoja oryginalną indywidualnoscią od której kazdy ucieka........PPPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
mlody771 Re: Do Alicja 09.12.05, 18:55 Droga Alicjo. Mysle, ze jestes jedna z nie wielu, ktorzy wiedza wogle co to jest komunizm. Mylisz sie jednak, ze trzeba byc uciekineirem z kraju komunistycznego. Ludzie najczesciej wiedza naprawde nie wiele, jak ich ten system dotyczy. Np. Lenin uratowal Rosje od komunizmu rodzaju Towarzysza Trockiego, ktory byl oplacany przez bankierow z NYC. A ze Lenin dbal troche o swoj kraj, to zachodu zablokwal ten kraj ekonomicznie do lat 80 tych. Ale kto to dzisiaj wie. Kto wie, ze cale EU, to komuna. Kto wie, ze stejt Massachusetts USA(i wiele stejtow probuje nasladowac), to komuna. J. Lennon spiewa swoja wizje swiata, bez granic i o wielkiej milosci do innych ludzi itd, a sluchacze mysla, ze to jest OK. Nie widza, ze wedlug niego, to nawet mamy kochac wroga i oddawac nasz dorobek dla nierobow(dzielic sie). Szkoda, ze nie zadedykowal tej piosenki dla ssociety. Szczegulnie jak konfiskuja komus dom, bo nie zplacil pieniedzy, ktorzy bankierzy maja z niczego(nielegalna produkcja pieniedzy). Witam alicjo na forum. Zdaje sie ze jestes nowa tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Do Alicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 19:38 Witaj także -Młody, tak jestem tutaj od niedawna, nie mam czasu na przesiadywanie w necie. Co do komunizmu, jesli wypada w ogole tutaj poruszac taki temat, w koncu to romantica, to akurat cos wiem, bo jak wielu Polaków zyłam w komuniźmie do lat 80-tych. Moja rodzina aby sie czegos dowiedziec o świecie musiała słuchać radia wolna europa. Jest tez na swiecie wiele systemów, niekoniecznie sformalizowanych, które przypominaja system komuzizmu, np słuchacze Radia Maryja albo system koscielny. Tak, UE to tez komuna, niestety. Leninem nie interesuje się. Lennon zył w czasach w których ludzie nie dorośli do jego wizji swiata, dzisiaj również nie jest możliwy swiat bez granic i miłośc do każdego bliźniego...ludzie poprostu sa niedojrzali, np własnie tacy bankierzy, komornicy i instytucje które reprezentują. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody771 Re: Do Alicja 09.12.05, 20:56 Mnie rowniez nie interesuje Lenin. Nie popieram go. Ale smieszy mnie jak obecnie wprowadza sie komunizm na swiecie(tym razem bardzo powoli i ostroznie) rodzaju Trockiego(absolutna kontrola wszystkiego i wszystkich), przez te same rodziny(potomkow tych samych ludzie)jak przed prawie 100lat, co go popieraly i tym razem nie wielu wogle zdaje sobie z tego sprawe. Dowodem moze byc np. ten brak zrozumienia tworczosci J. Lennona. A z religia masz rowniez racje. W Polsce i swiecie jej sie niezna, tak samo jak sie niezna systemow politycznych. Ludzi interesuja tylko ladne slowa i niby wspaniale ideje. Chinczycy np. twierdza, ze Jezus Chrystus byl komunista i jestem pewien, ze wielu katolikow mysli podobnie. Dla Ciebie rowniez Dobrego Wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Do Alicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:20 No tak komuchy sa wszędzie, pokolenie za pokoleniem. Niektórzy lubia tylko muzyke a dla innych sa ważne słowa. To prawda, ze niewiele wiemy o innych religiach, a przecież wszystkie zmierzaja do podobnych celów, ale nie tą samą drogą. Ciekawe co piszesz o Chińczykach, ale tam wszystko jest możliwe.U nas nawet Lepper może byc chrześcijaninem jesli zajdzie taka potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Lenon... czy Lenin??? 09.12.05, 12:37 Gość portalu: mlody771 napisał(a): > Szkoda tylko, ze nie potraficie zauwazyc, ze J. Lennon byl komunista, > socjalista i twozyl swoje piosenki pod SSociety. Prosze posluchac slow w jego > slawnej piosence "Imagine" i samemu sie o tym przekonac. Tobie to się wszystko pomieszało. Komunistą to był Lenin, nie Lenon, ale jedna literka najwuraźniej nie robi tu różnicy ;-PPPPPPP A "Imagin" znam od dawna i ja się dosłuchałam tam rzeczy, których Ty nie słyszysz. Ale fakt, ja w Stanach nie byłam i najwyraźniej posługuję się zupełnie innym angielskim niż Ty ;-PPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
merrigold Prestley:)) 09.12.05, 04:16 LOVE ME TENDER (Elvis Presley) Love me tender, love me sweet, never let me go. You have made my life complete and I love you so. Love me tender, love me true, all my dreams fulfill. For, my darlin', I love you and I always will. Love me tender, love me long, take me to your heart. For it's there that I belong and we'll never part. Love me tender, love me true, all my dreams fulfill. For, my darlin', I love you and I always will. Love me tender, love me dear, tell me you are mine. I'll be yours through all the years till the end of time. Love me tender, love me true, all my dreams fulfill. For, my darlin', I love you and I always will. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 09.12.05, 21:42 Myślę, że Lennon miał głęboko o jaką wiarę chodzi..................więc po prostu...KOCHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 09.12.05, 22:13 Polacy mają inklinacje do politykowania. Słyszę muzykę, podobają mi się słowa, to po co mam szukać motywów wydumanych, dla których owa muzyka i słowa zostały stworzone? Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 09.12.05, 22:18 Nie Polacy, tu sprostuję. Tylko niektórzy Rodacy (ktoś tam mówił na innym wątku, że jednak - nie, że jest to Chińczyk), dla których jest ważna przede wszystkim jakaś idea, którą sobie wbili do głowy, propagują, niezależnie od tego, czy wątek traktuje o muzyce, czy o hodowli buraków cukrowych i obrażają się na to, że nikogo to nie obchodzi. Muzyka jest muzyką, książki - książkami i mamy wolną wolę do czytania, słuchania i wybierania tego, co nam się podoba, niezależnie od tego, co ktoś tam twierdzi z uporem muła i ze zrozumieniem zdania innych równym zrozumieniu tegoż przez pompon na czapce klauna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:21 Trzeba umiec rozmawiac o wszystkim. Bez kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 09.12.05, 22:53 Zgodzę się z tym, gdyż kompleksów nie mam. Natomiast nie wszyscy akceptują to, że ktoś może mieć odmienne zdanie, dodatkowo wpierając w swojego rozmówcę swoje, jako jedynie obowiązujące i prawdziwe, a w przypadku protestu - stwierdzając, że jest głupi, gdyż nie akceptuje jego zdania. W podobnej sytuacji dyskusja traci sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argumenty Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 23:25 W dyskusji najważniejsze są odpowiednie argumenty a nie protest. Trudno dyskutować z kimś kto upiera się że ma rację a nie potrafi przekonać rozmowcy. Często tak bywa na forum dlatego szkoda czasu by tu wchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: John Lennon napewno by tu pisywał.... 10.12.05, 17:12 Wszystko jest przydatne, protest także. Wchodzić zaś na forum jest ciekawie z różnych powodów. Każdy ma swoje. :-) Odpowiedz Link Zgłoś