rycerz.krola.artura 26.03.07, 11:57 "Są prawdy, które mędrzec wszystkim ludziom mówi (...) Są takie, których odkryć nie może nikomu." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caruzzo Re: Są prawdy... 26.03.07, 12:48 w Tv niedawno słyszałem jak opowiadał jeden z satyryków....iz pewien policjant z Kielc wygłosił taką maksymę ktora obowiązuje: oto ona....."prawada jest jak d.... kazdy ma swoją". Odpowiedz Link Zgłoś
mongoloid Re: Są prawdy... 26.03.07, 13:46 Wiadomo, medrcy wyglaszaja madre maksymy Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.krola.artura Re: Są prawdy... 26.03.07, 15:05 Te maksymy coś znaczą dopiero gdy odniesiemy je do konkretnego kontekstu - same w sobie są jak ładny szyld reklamowy, który wcale nie musi reklamować porządnego sklepu. Ja pisząc tą maksymę napisałem ją w pewnym - dla siebie wiadomym kontekście - a czy Ty odczytując tą maksymę widzisz jej jakiś tam sens, to już tylko Ty wiesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.krola.artura Re: Są prawdy... 26.03.07, 15:08 proste ale jakże prawdziwe:) caruzzo napisał: > w Tv niedawno słyszałem jak opowiadał > jeden z satyryków....iz pewien policjant > z Kielc wygłosił taką maksymę ktora obowiązuje: > oto ona....."prawada jest jak d.... kazdy ma swoją". Odpowiedz Link Zgłoś
firenziano Pelna zgoda. 26.03.07, 14:52 rycerz.krola.artura napisał: > "Są prawdy, które mędrzec wszystkim ludziom mówi - zgoda. > Są takie, których odkryć nie może nikomu." - zgoda rowniez. no i ? Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.krola.artura Re: Pelna zgoda. 26.03.07, 15:02 firenziano napisała: > no i ? czy masz już cechy mędrca? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Pelna zgoda. 26.03.07, 15:16 rycerz.krola.artura napisał: > czy masz już cechy mędrca? nie aspiruje do nich. - wiec nawet nie wiem :) mam tylko swoje lata i niezbedne doswiadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Prawda 26.03.07, 17:25 Goralska teoria poznania mowi: swienta prowda tys prowda i gowno prowda:DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no.... Re: Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 17:32 By powiedzieć prawdę, trzeba ufać, aby ufać, trzeba być szalonym... Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.krola.artura Re: Prawda 26.03.07, 18:13 jesteś szalona? :) Gość portalu: no...no...no.... napisał(a): > By powiedzieć prawdę, trzeba ufać, > aby ufać, trzeba być szalonym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 18:14 Nawet nie podejrzewasz Rycerzu jak bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 18:15 Do powyższego...czasem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
firenziano Male Szalenstwo... 26.03.07, 18:18 Gość portalu: no...no...no... napisał(a): czasem...:) Czy chodzic tu moze, O Pani, o male szalenstwo (niekiedy...) w granicach powszechnie uznanych norm? Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.krola.artura Re: Male Szalenstwo... 27.03.07, 01:26 szaleństwo chyba z definicji wykracza poza powszechnie uznane normy:P firenziano napisała: > Czy chodzic tu moze, O Pani, o male szalenstwo (niekiedy...) > w granicach powszechnie uznanych norm? Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.krola.artura Re: Prawda 27.03.07, 01:29 no nie nooo... tak na sucho to się cięzko rozmawia:) Jakiś przykład proszę, abyśmy mogli powiedzieć: "tak, Ona jest szalona (czasami)":P Gość portalu: no...no...no... napisał(a): > Nawet nie podejrzewasz Rycerzu jak bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Prowda i Pravda :) 26.03.07, 18:11 kobietabezserca napisała: > Goralska teoria poznania mowi: > swienta prowda tys prowda i gowno prowda:DDDDD eee tam...: calkowita prawda cala prawda pol-prawda cwierc-prawda zmanipulowana prawda nieprawda zupelna nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-58 Re: Są prawdy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 18:26 Są prawdy, których nawet nie znają prorocy. Ja, strudzony tęsknotą, odkrywam je w nocy. Pierwsza prawda jest barwą, tą barwą różową, Co jak skrzydło anioła krąży nad mą głową; Druga prawda jest wonią. Ach, to woń jedyna, Której się nie pamięta i nie zapomina; Trzecia prawda to dotyk, co usta zamyka - Z niepokoju umiera, kto ciała dotyka. Te prawdy, których niebo poecie zazdrości, Stanowią właśnie kłamstwo o twojej miłości J.Brzechwa Odpowiedz Link Zgłoś