Dodaj do ulubionych

Nie lubię poniedziałku

IP: 212.244.155.* 21.05.07, 08:31
Za oknem poranne mgły powoli rozpływają się w świetle dnia, a tu świadomość,
że trzeba znów wejść w ten biurowy dryl zniechęca do wstania z łóżka. Wstaję,
bo lubię swoją pracę, ale nie lubię porzucać niedzielnego lenistwa - tak z
przyzwyczajenia.
Za oknem pachnie deszczem. Lubię ten zapach ziemi oddychającej rosą i
wstającego ze mną świtu. Dzień dobry!
Obserwuj wątek
    • ladyx Re: Nie lubię poniedziałku 21.05.07, 08:42
      a ja raczej lubię, choć nie z miłości do pracy. Niestety dzisiejszy poranek
      zaczął się paskudnie i już mam chandrę. Może trzeba wpakować się z powrotem do
      łózka i to wszystko się odwróci...
      • tygryska_28 Re: Nie lubię poniedziałku 21.05.07, 08:44
        oj tak, ja też chcę wrócić do domku :(
        wcale nie mam ochoty tutaj siedzieć...
        wczorajszy dołek dzisiaj się chyba nasili...

słonecznie, gorąco, nie ma czym oddychać...

miłego dnia wszystkim

A.
        • gabriella7 Re: Nie lubię poniedziałku 21.05.07, 09:22
          witam się ze Wszystkimi poweekendowo.Oj, fakt, odpoczęłoby się po wczorajszych
          wojażach i odwiedzinach .... a dołek ? Dołkom mówimy stanowcze: nieeeee.

Pozdrawiam
          G
        • Gość: art69 Gabi, gdzie jesteś? IP: 212.244.155.* 21.05.07, 09:24
          Tygryska się już zameldowała. Co prawda w kiepskim humorze, ale może razem
          jakoś przetrwamy ten powrót do kieratu?
          • gabriella7 Re: Gabi, gdzie jesteś? 21.05.07, 09:26
            no jestem, jestem :)))
            Ktoś mnie wołał czegoś chciał ?
            • Gość: art69 Re: Gabi, gdzie jesteś? IP: 212.244.155.* 21.05.07, 09:32
              > Ktoś mnie wołał czegoś chciał ?
              Stary kocur mówi: miau!
              • nowinka28 Re: Gabi, gdzie jesteś? 21.05.07, 09:43
                Cześć wszystkim i każdemu z osobna:)
                Dziń jest piękny:) fakt przykro siedzieć w pracy jak słoneczko świeci ale można
                fajnie spędzic czas po pracy:)
    • tygryska_28 Polubiłam dzisiejszy poniedziałek :)) 21.05.07, 10:27
      udało mi się korzystnie dla mnie załatwić sprawę, której się obawiałam :))

ufff, jedna sprawa do załatwienia mniej...

:)))
      • Gość: art69 Re: Polubiłam dzisiejszy poniedziałek :)) IP: 212.244.155.* 21.05.07, 10:33
        Świetnie. Ja już częściowo się przestawiłem z trybu "off" na "on" czyli "stand
        by".
        • gabriella7 Re: Polubiłam dzisiejszy poniedziałek :)) 21.05.07, 10:37
          a ja jestem już trzeci tydzień na stand by'u i niezbyt dobrze mi z tym, ale ...
          cóż .... Anulka - hm... no to gratuluje i cieszę się z Tobą. Ja nie miałam tyle
          szczęścia.
          • tygryska_28 Re: Polubiłam dzisiejszy poniedziałek :)) 21.05.07, 10:41
            To nie to o czym myślisz :))
            tamto już sobie darowałam :))

po prostu nie lubię załatwiać urzędowych spraw a jedną dziś załatwilam i nawet
            nie było najgorzej :)
            I już :)

a praca - no cóż, trzeba szukać dalej i znajdywać :PP

• gabriella7 Re: Polubiłam dzisiejszy poniedziałek :)) 21.05.07, 10:54
              ano właśnie. Trza być dobrej myśli.
              Ja też się pogodziłam. Walczę dalej
    • rycerz.krola.artura Re: Nie lubię poniedziałku 21.05.07, 11:57
      a ja lubię poniedziałki:D

na cześć poniedziałku - hip hip hurra! hip hip hurra! hip hip hurra hurra hurra!!!

:P
      • gabriella7 Re: Nie lubię poniedziałku 21.05.07, 12:24
        stolarz, stolarz, stolarz niech żyje nam :)
      • Gość: no...no...no... Re: Nie lubię poniedziałku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:02
        Dołączam się do Twojej apoteozy poniedziałku Rycerzu:)
        • Gość: toja Re: Nie lubię poniedziałku IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 18:32
          A mnie grypa chwyta .... od poniedziałku.
          I nie mogę się do nikogo dołączyć :(
    • tygryska_28 wrrrr, wtorek jest jeszcze gorszy!! 22.05.07, 08:24
      dlaczego ludzie są tak niesłowni??!!
      dlaczego tak szybko zapominają??
      żebym ja potrafiła tak zapomnieć... wszystko o czym chcę zapomnieć... a tu się
      nie da...
      naprawdę tylko ja tak mam?? przecież wszyscy maja jakieś uczucia a nie liczą się
      z innymi...
      ten dół jest czarny i tak głęboki, że żadna drabina nie pomoże...

• Gość: art69 Wtorek nie jest taki zły IP: 212.244.155.* 22.05.07, 08:43
        Podesłałbym Ci trochę słońca, gdyby mogło pomóc. A ludzie, no cóż - nie zawsze
        pracujemy z tym, z kim chcemy...
        Może zamkniesz na chwilę oczy i pomyślisz o czymś przyjemnym?
        • tygryska_28 Re: Wtorek nie jest taki zły 22.05.07, 08:50
          dzisiaj w planie nie mam nic przyjemnego o czym mogłabym pomyśleć...
          słońca mam aż nadmiar, nie cierpię upałów...

a ludzie - nie mówię o pracy, mówię o życiu, może tylko na takich zasłużyłam??
          za mało się starałam?

eh, marzyć mi się już nie chce, tylko się człowiek nakręca a i tak dostaje figę...

dzięki za miłe słowa, przepraszam, ale ja dziś jestem na nie...

miłego dnia :)
          • gabriella7 Re: Wtorek nie jest taki zły 22.05.07, 08:55
            witam się wtorkowo. Tia .... najlepiej komuś jest radzić, pocieszać, a tu proza
            życia i tak rządzi. Eeech - tak mają ludzie wrażliwi o miękkim serduchu -
            marzyciele i romantyczni aż nadto. Keep smiling mała - fajna dziewucho.

G
            • tygryska_28 Re: Wtorek nie jest taki zły 22.05.07, 09:09
              miękkie serce i marzycielstwo to przekleństwo mojego życia.
              a wszyscy i tak twierdzą, że mocno stąpam po ziemi...

no właśnie, najłatwiej jest pocieszyć, najtrudniej pomóc samemu sobie :((

wszystko mnie dziś denerwuje, nawet to, że kwiaty za wolno rosną...
              • gabriella7 Re: Wtorek nie jest taki zły 22.05.07, 09:19
                e - no to tak jak ja - wypisz, wymaluj....

a teraz z innej beczki. Zostawiłam telefon gdzieś tam, wiem, nie zginie, ale
                czy możliwym jest zrobić w erze jakąś blokadę ? Ktoś wie ?
                • tygryska_28 Re: Wtorek nie jest taki zły 22.05.07, 09:26
                  ło matko, Czy mi sie wydaje czy ciągle coś gdzieś zostawiasz?

nie wiem czy można, trzeba by zadzwonić do Ery...
                  Tzn wiem, że można tylko nie wiem jak jest później z odblokowaniem :))

heh... do domu, spać, przespać ten dzień i inne też...
                  • gabriella7 Re: Wtorek nie jest taki zły 22.05.07, 09:31
                    no ja ciągle coś, gdzieś zostawiam - ło matuluuuu i co ja na to poradzę ?
                    • tygryska_28 Re: Wtorek nie jest taki zły 22.05.07, 09:33
                      przyklejaj, na kropelkę, plastrem albo cuś :PP

że ja jakoś nie gubię w tym całym szaleństwie niczego...
                      nigdy nie gubiłam, może dlatego?
                      chociaż kiedyś udało mi się spakować do torebki służbowy telefon :P samą
                      słuchawkę bo mamy bezprzewodowy, ale... :)))

NIE!! mówiłam już? :)))
                  • Gość: art69 Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 22.05.07, 09:36
                    Zadzwoń Gabi na infolinię 602900. Sprawdziłem, można zablokowac numer na 3 dni.
                    Usługa jest bezpłatna. Trzeba podać numer i hasło.
                    • gabriella7 Re: Blokada telefonu 22.05.07, 10:16
                      zablokowałam kartę sim, a więc nikt do mnie się nie dodzwoni. Jadę jednak zaraz
                      tam taksówką, bo czekam na ważne telefony he he - a kto bogatemu zabroni :)
                      • gabriella7 Re: Blokada telefonu 22.05.07, 13:31
                        jest już dobrze. Maaaaam, wszystko mam. Oj, żar z nieba się leje.... a możeby
                        tak górski potok z czystą wodą (wiem, trudno o to) i opryskać tak rozgrzane
                        ciałko.... Tak, to dobry pomysł. Młody - kaj Ci ta bystra woda bystra wodzicka
                        hej ?
                        • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 22.05.07, 13:44
                          Do wody mam niedaleko i w pracy, i w domu. Przyślę Ci parę fotek. Co prawda to
                          nie górskie wartkie potoki, ale zawsze coś. Przyjedź na urlop w te strony
                          zamiast nad to płaskie morze.
                          • gabriella7 Re: Blokada telefonu 22.05.07, 13:47
                            moja przyjaciółka ciągnie mnie na siłę do Krynicy. A właśnie - a Krynica daleko
                            od Ciebie młody ?
                            • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 22.05.07, 14:10
                              No, trochę daleko... Ale też nie na tyle, żeby tam nie wyskoczyć :-)
                              • gabriella7 Re: Blokada telefonu 22.05.07, 14:18
                                no to fajowo :) czekajmy zatem na urlopiki nasze, choć - przyznam - nie
                                pogardziłabym teraz nawet kilkoma dniami wolnymi. Za dużo ostatnio mi się
                                wydarza jakoś nie tak, cóż ... powolutko staram się jednak myśleć bardziej
                                pozytywnie i mieć nadzieję. Marzyć już przestałam.
                                • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 22.05.07, 14:51
                                  Ach, te telefony... Musiałem wrócić do realności.
                                  Moja połówka ostatnio wspomniała mi o Muszynie i Krynicy. Byliśmy tam bardzo
                                  dawno temu, więc może replay i jakiś mały zlocik?
                                  • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 08:47
                                    hm ..... taaaak. Mały zlocik - wręcz wskazany młody. A jak z Warszawy jedzie
                                    się do Muszyny ? Do Krynicy chyba do Krakowa, a potem autobus tak ?
                                    • tygryska_28 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 08:49
                                      Żeby dojechac pociągiem do Krynicy trzeba przejechać przez Muszynę :)

Chyba, że autkiem to na Nowy Sącz :)
                                      Dzień dobry :)

Polecam te tereny, jest tam naprawdę pięknie....

• gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 08:58
                                        a.... dzięki :)
                                        Dzieńdoberek Anulka.
                                        G
                                        • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 09:34
                                          Cześć dziewuchy! Już myślałem, że Was nie ma. Jak dojechać z Wa-wy to nie wiem,
                                          bo jestem zmotoryzowanym turystą i dojeżdżam z innej strony. Rad bym jednak
                                          spotkać się z Wami w takich pięknych okolicznościach przyrody. Na kiedy macie
                                          zaplanowane urlopy?
                                          • tygryska_28 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 09:41
                                            ja jak na razie jestem bez urlopu, może koniec sierpnia początek września, albo
                                            zupełnie w październiku żebym mogła pojechać w góry...

Jeśli będę miała z kim :PP
                                            A jeśli nie to obóz rowerowy pod koniec sierpnia :(
                                            • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 09:57
                                              a ja to w lipcu, ale jeśli wypali mi pewna sprawa, to na kilka dni musze
                                              wyjechać i zrelaksować się. Może na jakiś weekend zrobilibyśmy cosik ?
                                              • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 10:21
                                                O, to jest myśl! Nie lubię siedzieć zbyt długo w jednym miejscu. My najczęściej
                                                robimy krótkie jedno-, dwudniowe wypady. W najbliższym czasie na pewno odpada
                                                długi weekend 7-10 czerwca, a szkoda. Pozostałe do wykorzystania.
                                              • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 10:22
                                                Aha, a planowany dłuższy urlop mam na przełomie lipca i sierpnia.
                                                • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 10:28
                                                  a dokąd jedziecie młody ?
                                                  • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 10:46
                                                    Nie mamy jeszcze konkretnych planów, ale jak juz pisałem wspomniała mi żonka
                                                    ostatnio o Muszynie, że może by tam. Poza tym najczęściej jeździmy nad Solinę,
                                                    tak na 1-2 dni. Jeśliby trafiło się jakieś nowe ciekawe miejsce w rozsądnej
                                                    odległości, to czemu nie?
                                                  • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 11:42
                                                    a mnie się należy nagana. W ogóle nie znam tamtych stron. No, znam
                                                    tylko ... "zielone wzgórza nad Soliną...."
                                                  • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 11:53
                                                    Myslisz, że ze mnie jakis obieżyświat? Powinienem dostać naganę z wpisaniem do
                                                    akt, bo nigdy nie byłem w Łazienkach, PKiN, Zamku Królewskim, a nawet Wawel
                                                    oglądałem z daleka. Do emerytury może zdążę, żeby nie było obciachu...
                                                  • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 12:22
                                                    he he młody :)) Ok. miesiąc temy wyszłam padnięta z pracy i poszłam właśnie do
                                                    Łazienek no i .... oprócz tego, że słyszałam jak trwa rośnie, to spostrzegłam
                                                    jak zatrzymał się czas. Gzieś za ogrodzeniem pędzące autobusy, Śpiszący się
                                                    ludzie, a tam .... zakochani na ławce jednej, na drugiej starsza pani czytająca
                                                    książkę, dalej kobieta opalająca się i ta cisza niedzisiejsza. Fajowe to. Zamek
                                                    zwiedzałam daaaawno, za to niedawno byłam w niedzielne popołudnie na Starówce.
                                                    Tamta atmosferka sprawiła, że nawet nie liczyłam kalorii jedząc truskawkowe
                                                    lody. Właśnie - wpadłabym do Krakowa. Tam też jest Starówka ....
                                                  • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 12:41
                                                    Nie lubię jeździć samochodem w innym mieście. Mam słabą orientację w terenie.
                                                    Irytuje się mocno, gdy nie moge gdzies trafic. Wiem, to trochę wbrew
                                                    stereotypom, ale pocieszam się, że w zamian poszło mi we wrażliwość.
                                                  • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 13:29
                                                    no to młody możemy sobie podać rękę.Też jeżdże samochodem tam, gdzie znam
                                                    drogę. Kilka razy zabłądziłam jeżdżac z mapą, a nawet w drodze powrotnej
                                                    zamiast na Wawrszawę, pojechałam na Toruń. Potem tak się zdenerwowałam, że
                                                    haaaalt - policja; przekroczyłam prędkość. Dlatego jak mam pojechać gdzieś w
                                                    Polskę, jadę sobie spokojnie autobusem, a najlepiej pociągiem. Wrażliwość ?
                                                    Ba... też mi w nią poszło ho ho :)
                                                  • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 13:40
                                                    Tylko że ja to lubię pojechać samochodem na wycieczkę, bo mogę się zatrzymac w
                                                    dowolnym (no prawie) momencie, popatrzeć, zachwycić się (albo i nie), pstryknąć
                                                    fotkę, zmienic kierunek - po prostu cenię sobie swobodę.
                                                    No i na autobus czy pociąg nie można się spóźnić :-(
                                                  • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 13:50
                                                    oj, młody. Wiemy o co chodzi. Wiemy co to pojechać ot, na przejażdżkę, a
                                                    pojechać gdzieś, gdzie jesteś zobligowany, np. 400 km. Nie znasz drogi itede
                                                    itepe, objazdy błędnie oznaczone .....
                                                  • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 13:54
                                                    400 km mogę jechać, byle nie przez duże miasta, brr...
                                                  • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 14:11
                                                    no masz :) przez duże miasta też, a co to USA młody, gdzie jedziesz samotnie
                                                    słuchając country z jednego stanu do drugiego ?? Tak ostatnio jechałam przez
                                                    nieznane mi miasto - wjeżdżam na rondo no i .... nie wiedziałam w jakim
                                                    kierunku mam z niego zjechać... Cóż, blondi tia ...
                                                  • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 14:20
                                                    Moja cicha nadzieja w navi, że mnie nie zawiedzie, jak tego Niemca, co tak się
                                                    zapatrzył w komunikaty, że zjechał po schodach i zatrzymał się bodaj na
                                                    fontannie.
                                                    No, ale taka Muszyna to jakieś 400 km od stolicy. To jak, za daleko na autko?
                                                  • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 14:24
                                                    he he ..
                                                    jak nie, jak tak ? Pociąg i do celu :)
                                                  • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 14:56
                                                    No, a na miejscu? Przecież dobrze mieć furkę, gdzies podjechać, heh?
                                                    No, dobrze. Jak żonka nie będzie zbyt zazdrosna, to służę kanapą z tyłu.
                                                  • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 14:59
                                                    uprzedzam od razu, że będzie he he :)
                                                  • Gość: art69 Re: Blokada telefonu IP: 212.244.155.* 23.05.07, 15:08
                                                    Noo... :-((( Widziałem przecież fotkę.
                                                    No dobrze, na dziś koniec sesji - jadę do dom. Do jutra, pa, pa!
                                                  • gabriella7 Re: Blokada telefonu 23.05.07, 15:23
                                                    żartowałam ?
                                                    Pa pa - do juterka młody.
                                                    G
                                                  • maro_k Re: Blokada telefonu 24.05.07, 21:22
                                                    Dobry wieczór wszystkim... czwartkowy... wieczór... spokojny i letni prawie że.
                                                    Pozdrawiam ciepło :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka