Dodaj do ulubionych

teneryfa w maju

28.10.12, 01:47
Witam chciał bym się dowiedzieć jak wyglądają temperatury w maju na teneryfie. Nastawiam się na zwiedzanie przeplatane plażowaniem, czy da się wtedy opalać i jak woda w oceanie bo słyszałem że jest dość chłodna.
Z góry dzięki za odpowiedź

P.S. Jeśli temperatury na teneryfie będą nieciekawe to proszę o polecić jakąś inną wyspę bo słyszałem że każda jest inna też pod względem temperatur :)
Obserwuj wątek
    • Gość: sisi Re: teneryfa w maju IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.12, 10:04
      Byłam od 3-10.05 w ub.roku. Było ciepło, momentami w sloncu , na plazy czy nad basenem upalnie.Kąpałam sie w morzu-woda ok 19-20st. Wieczorami przyjemnie. Nie uzywałam cieplych rzeczy(swetrów). Tylko w trakcie wycieczki na Teide-polar. Moim zdanie swietny moment na wyjazd-bez obłędnych tłoków. Aha-byłam w Puerto Santiago.
      • trigen25 Re: teneryfa w maju 28.10.12, 10:47
        Dzięki za odpowiedź czy mogłabyś mi powiedzieć o plażach w tej miejscowości. A innych proszę (chyba że ty sisi też wiesz) o opiniach o Fuerteventurze i Lanzarote.
        • Gość: basia Re: teneryfa w maju IP: *.static.3s.pl 18.03.13, 12:46
          W tamtym roku byłam od 12-19 maja na Lanzarotte. Polecam tę wyspę jest cudowna. Było bardzo ciepło tak około 27-28 C. Woda w oceanie cieplejsza niż w naszy bałtyku w lipcu. w tym roku od 25.04. do 09.05 lecimy na Teneryfę. Do hotelu Globales Tamaimo Tropical. Jeżeli ktoś zna ten hotel, to bardzo proszę o opinie.
      • trigen25 Re: teneryfa w maju 28.10.12, 10:50
        Dzięki za odpowiedź a czy mogłabyś powiedzieć mi o plażach w tej miejscowości. A innych proszę o opinie na temat Fuerteventury i Lanzarote chodzi o temperatury i plaża oraz coś do zwiedzanie.
        • Gość: sisi Re: teneryfa w maju IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.12, 11:51
          Byłam krótko i głównie zwiedzałam. Korzystałam z plaży Arenal-to plaża z piaskiem wulkanicznym . Byłam tez na Teresitas w stolicy-nie warto. Piasek przywieziony ale woda w morzu stojaca a ja lubie fale. Przez 2 dni objechałam park Narodowy Teide i Masca. Poza tym byłam w Loro Parku i Siam Parku.Popłynęłam na Gomerę i widziałam te lasy wawrzynowe które niestety splonęły. Prawde mówiąc plaże były na koncu moich potrzeb. Na Fuecie nie byłam. Na Lanzarote końcem marca kilka lat temu. Bylo zimno i deszczowo. Ale wyspa piękna , ma taki specyficzny charakter. Maja plaże Papagayo, mimo zimna kąpałam sie . No i zwiedziłam cala wyspe na właśną ręke.
          • trigen25 Re: teneryfa w maju 28.10.12, 14:22
            a jak z przejrzystością wody na teneryfie czy nadaje się do nurkowania
            • Gość: sisi Re: teneryfa w maju IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.12, 15:42
              Są rejsy łódkami ze szklanym dnem, więc zapewne da sie nurkować. Dla mnie woda była przejrzysta choc nie tak jak np na Krecie.
            • aleksakwiat Re: teneryfa w maju 23.11.12, 11:56
              nurkowanie jak najbardziej to popularna atrakcja jeśli chodzi o Teneryfę podobnie jak w Egipcie zwiedzanie na lądzie jak również pod wodą
            • loveteneryfe.eu Re: teneryfa w maju 21.03.13, 19:12
              Widoczność 15-30m więc całkiem nieźle. Polecam www.loveteneryfe.eu po więcej informacji dotyczących nurkowania na Teneryfie.
      • shaiidulllii Re: teneryfa w maju 02.05.25, 17:00
        +1 Siam Park na Teneryfie. Świetnie spędzony dzień. Park jest ogromny, trzeba się sporo nachodzić między poszczególnymi atrakcjami. Jest fantastyczna, wielka plaża z basenem ze sztuczną falą. Zjeżdżalni jest mnóstwo, czasem trzeba było poczekać 10-15 min w kolejce, ale nie było dramatu. Koło 15:00 się rozluźniło i praktycznie nigdzie nie było kolejek. Jedyne czego mi brakowało, to informacje o tym, że część atrakcji była otwierana na pół dnia (kilka 10:00-13:30, a kilka 13:30 -17:00 - dotyczyło to Kiwansee, Volcano, Dragona, Singha, Mekong/Patong Rapids, a Tower of Power było nieczynne - data 2.12.2024). Warto kupić bilety przez internet aby uniknąć zbędnego stania w kolejce - tiqets.tp.st/r2XKbv5Q
    • bah77 Re: teneryfa w maju 29.10.12, 07:20
      Teneryfa w maju jest najpiękniejsza, dzikie kwiaty kwitną wtedy nawet pod Teide. Można spokojnie plażować.
      Zresztą najlepiej zobacz sam:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,59854596,62311157,0,2.html?v=2

Temperatury na wyspach są dość podobne (każda wyspa jest inna pod względem widoków), jednak południe Teneryfy jest cieplejsze od północy.
      Kąpię się przez cały rok.

bah77
      • trigen25 Re: teneryfa w maju 29.10.12, 14:52
        Dzięki za odpowiedzi chociaż myślę jeszcze o Egipcie co gdzie lepiej pojechać do Egiptu czy na Teneryfę, zależy mi na plażowaniu i zwiedzaniu.
        Aha i chciałbym też jakieś opinie o hotelach Titanic Beach & Aquapark w Egipcie i Globales Tamaimo Tropical na Teneryfie
    • arczi1500 Re: teneryfa w maju 22.11.12, 12:52
      dla zainteresowanych wakacjami na teneryfie polecam ta stronke
      sites.google.com/site/przewodnikteneryfa/
      • Gość: aska Re: teneryfa w maju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.12, 14:35
        Byłam w tym roku na lanzarote od 13/05. Było po prostu upalnie! nawet 42 stopnie, ale to ponoć niezbyt częste zjawisko (jakieś wiatry znad Sahary) Roslinność cudowna, woda w oceanie ok.
        Ale mi osobiscie bardziej podoba się Teneryfa
    • Gość: Loveteneryfe.eu Re: teneryfa w maju IP: *.Red-2-139-90.dynamicIP.rima-tde.net 20.03.13, 18:05
      Witam, Teneryfa w maju super, już teraz mamy 20 a 22 stopnie, w maju jeszcze cieplej. Polecam odwiedzenie naszej strony www.loveteneryfe.eu i FB: Ilovetenerife gdzie znajdzie Pan wiele informacji o wyspie i czym się tu zajmujemy. Pozdrawiam Tomek
    • loveteneryfe.eu Re: teneryfa w maju 20.03.13, 20:08
      Witam
      Polecam stronę www.loveteneryfe.eu gdzie znajdziecie dużo informacji o pogodzie na Teneryfie. Generalnie temperatura powinna się wahać w granicach 25 stopni, bardzo przyjemnie bez zbytnich ukropów:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka