Dodaj do ulubionych

------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::((((((

05.12.01, 15:16
Nigdy nie spedzalam swiat sama, w tym roku mam okazje:(((
co gorsze nie bylam na to przygotowana-dowiedzialam sie pare dni temu- dlatego
szukam towarzystwa tutaj...dla mnie najwazniejszy zakup na Wigilie to
chusteczki do plakania.
Jesli bedziecie sami w Wigilie, odezwijcie sie!
Napewno forum opustoszeje w Wigilijny wieczor i oby tak bylo -to bedzie znak,
ze wielu z Was jest wsrod bliskich. Ale ja tu czekam na Was. Napiszcie skad
jestescie miasto/kraj.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • niunieczka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 05.12.01, 15:28
      nie placz mufka, jak mnie nie zgarna do roboty, to pokoledujemy sobie raze,
    • roseanne Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 05.12.01, 16:34
      ja sie tez dolacze do koledowania.
      Nie, nie bede sama, ale to nic nie przeszkadza.
      Czasu duzo, nastroje swiateczne itd.
      Pozdrawiam cieplo
      • mufka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 05.12.01, 17:12
        Dzieki Wam, ciesze sie.Chyba zaoszczedze na chusteczkach;)))
        • Gość: roseanne Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.sympatico.ca 05.12.01, 19:28
          spradz skrzynke i odpisz prosze
    • krystynak Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(( 05.12.01, 17:32
      Kochana, dolaczam sie do tych szlachetnych serduszek i
      nie zapomne o Tobie. Sama wiem, co to znaczy byc samej.
      Szkoda, ze nie wiem, gdzie mieszkasz. Moze wpadlabys do
      mnie.
    • charlize Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 05.12.01, 21:51
      Ja pewnie będę z rodziną, to znaczy z rodzicami, rodzeństwem, babciami. Ale nie
      mam już mężczyzny, któremu chciałam zrobić gwiazdkowy prezent. Prezent już
      zresztą kupiłam, ale mężczyzna się rozmyślił. Jego zdaniem będzie rozsądniej,
      jeśli nie zbliżymy się do siebie za bardzo. Pewnie też tu zajrzę w wigilijny
      wieczór. Smutno. Pozdrawiam.
    • zabulija Re: ------------SAMOTNE SWIETA tez mogą Ci coś dać 05.12.01, 23:25
      choćby jeszcze silniejsze poczucie bliskości z tymi, którzy nie mogą być z
      Tobą, i dla których te święta są też samotne...
      Dla pocieszenia mogę Ci powiedzieć, że kiedyś Wigilię spędzałam (Boże, to już
      siedem lat temu...) w autostopie z Berlina do Krakowa, jadąc różnymi dziwnymi
      pojazdami i z różnymi dziwnymi ludźmi...Nie z wyboru, niestety! Dotarłam do
      domu jak Zwiastun Bożego Narodzenia dokładnie pięć minut przed północą, ale
      dotarłam jeszcze na Wigilię...Dla mnie wtedy jednak istniała tylko ta
      niemożliwie długa droga do domu, nie miałam jak się martwić, za to rodzina
      umierała ze strachu (nikt nie wiedział, gdzie jestem...)
      W tym roku za to postanowiłam spędzić Święta z tymi, dla których one znaczą
      więcej, niż dla mnie - a jest takich ludzi trochę, i jeśli mogę im coś dać od
      siebie, to będzie to dla mnie najpięknieszy prezent pod choinkę.
      Pozdrawiam
      • Gość: mufka Re: ------------SAMOTNE SWIETA tez mogą Ci coś dać IP: *.cm-upc.chello.se 07.12.01, 02:11
        zabulija napisał(a):
        ...samotne swieta tez moga Ci cos dac...
        Witam Cie,
        wiem ze chcesz mnie pocieszyc ale tak sie sklada, ze Wigilia
        od wielu lat jest smutnym dniem w naszej rodzinie. Jako male dziecko spedzalam
        swieta z rodzicami u dziadkow, gdzie rowniez bylo rodzenstwo mojej mamy z
        dziecmi i malzonkami(18 osob).(pocz. lat 70) Piekna zywa choinka pod sufit
        ubierana w tajemnicy przed dzieciarnia, mnostwo cukierkow i orzechow zawijanych w
        sreberko, wrzeszczaca dzieciarnia ganiajaca sie dookola domu (do ktorej sie
        zaliczalam)itp.Zanim usiedlismy do stolu dziadek przemawial po czym bylo Ojcze
        nasz... lamanie sie oplatkiem i kolacja, koledy,pasterka. To bylo takie normalne.
        Ktoregos roku kilka dni przed Wigilia dziadek zmarl i "wesole" swieta staly sie
        smutnymi...
        Pogrzeb w Wigilie rano, wieczorem usiedlismy do stolu,( do dzis pamietam cisze w
        calym domu) przemowienie miala prowadzic babcia, zdazyla powiedziec 2 slowa i
        glos sie jej zalamal-wszyscy sie rozplakali. W ciagu kolejnych lat odbyly sie 3
        (!!!) pogrzeby w rodzinie, wszystkie w Wigilie...Nie musze sie rozpisywac jak
        wygladaly kolejne swieta. W tym czasie zmarl mlodo moj tato, mama po 30-stce
        zostala wdowa z dziecmi(bylam w wieku przedszkolnym)-wyszla potem ponownie za
        maz, i piekielko sie zaczelo na dobre. Nie chcac ranic mamy, nigdy jej nie
        skarzylam sie na ojczyma i nie zaluje, bo swoje przeszla a ja nie moglam sie
        doczekac, zeby dorosnac i sie przeciwstawic mu. Tylko dodam, ze wtedy tez zadna
        Wigilia nie byla normalna, raczej przypominala pieklo(oszczedze szczegoly)
        I tak wyroslam marzac o zalozeniu cieplej rodziny- ktora mialam do smierci taty-
        i trafilam na dwie osoby z ktorymi chcialabym sie zestarzec i wychowac dzieci,
        z pierwszym sie rozeszlam jakis czas temu, u drugiego jeszcze mieszkam ale moj
        czas sie tu juz skonczyl-teraz przed swietami...
        Nie mam gdzie wracac do Polski, tu tez nie mam nikogo, wiec naprawde nie widze
        nic co by mogly mi te swieta dac...:(
        Pozdrawiam,M.

• Gość: Zabulija Re: SAMOTNE SWIETA tez mogą Ci coś dać- chyba tak IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 09.12.01, 09:38
          Witaj,
          rzeczywiście chciałam Cię pocieszyć, nie za bardzo wiedząc, jak się za to zabrać:)

Nie chcę się bawić w domorosłego psychologa, bo to Cię i tak nie pocieszy.
          Wydaje mi się, że dzieciństwo łatwo wspominać dobrze, ja też czasami chciałabym
          wrócić do tego klimatu, do takiego poczucia bezpieczeństwa, pewności, wyrwać się
          z moich stresów i frustracji...
          Myślę, że to, co opowiadasz, może stać się Twoją siłą - po pierwsze to, że miałaś
          szczęśliwe dzieciństwo - na pewno kiedyś komuś przekażesz to, co Ci dał ten okres
          życia.
          Wiesz, ja mam naprawdę mnóstwo szczęścia, jeśli chodzi o moje życie rodzinne,
          choć czasami taka bliskość może krępować ruchy, i tak się u nas na pewno też
          dzieje. Dlatego dla mnie Święta kojarzą się z czymś bardzo miłym, bez
          złych "narzutów", nawet przypadkowych. Ale to mnie trochę chyba zepsuło, bo
          dzisiaj Święta nie są dla mnie żadnym misterium. U nas rodzinna atmosfera jest
          tak naprawdę na co dzień, nikt w mojej rodzinie nie unika mówienia sobie "kocham
          Cię", albo "Jesteś naszym skarbem" - to jest taki ładunek pozytywnych emocji!!
          (ale oczywiście potrafimy sobie powiedzieć miliony głupich i przykrych rzeczy, i
          pokłócić się tak, że wydawałoby się, że następnym krokiem jest zerwanie wszelkich
          kontaktów).
          I tutaj wyraźnie widać, jaka jest chyba Twoja druga mocna strona: to, że dla
          Ciebie Święta są czymś ważnym. To też jest coś takiego, co możesz ze
          sobą "wnieść" w jakiś związek czy do rodziny, czym się możesz z kimś podzielić!
          Wbrew pozorom, to nie jest takie oczywiste, nie każdy może się tym poszczycić.

Trochę sobie poczytałam wypowiedzi, i jestem bardzo bardzo zbudowana...
          Kroi się magiczny moment wigilijny na forum:) Najbardziej spodobała mi się
          wypowiedź o ocieraniu łez innym...
          Widzisz, ja będę w Wigilię próbować sprawić, żeby ktoś też mógł "poczuć magię
          tych Świąt" (choć może się obędzie bez Coca Coli!!)...Mam nadzieję, że mi się
          choć odrobinkę uda! A może i przy okazji trochę z tego błogosławieństwa spłynie
          na mnie...:)))
          Mówisz, że nie masz w Polsce nikogo... Ja wiem, że tak naprawdę chodzi Ci o kogoś
          bliskiego, ale jeśli tylko będziesz miała ochotę, przyjedź do Krakowa, jednego z
          bardziej niezwykłych miejsc w Polsce, a chętnie Cię tu przywitam!!
          Pozdrawiam CIę ciepło
          Z.
          • mufka Re: SAMOTNE SWIETA tez mogą Ci coś dać- chyba tak 22.12.01, 15:24
            Gość portalu: Zabulija napisał(a):

> Witaj,
            > rzeczywiście chciałam Cię pocieszyć, nie za bardzo wiedząc, jak się za to zabra
            > ć:.........

Witaj
            dopiero dzis zauwazylam ze odpisalas mi na list, bo wyladowal w srodku watku,
            dzieki serdeczne-postaram sie napisac pare slow, ale nie wiem czy zdaze przed
            24.12- ale poniewaz planujemy wspolny czat, moze dolaczysz.
            Pozdrawiam M
    • Gość: nickt Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.*.*.* 07.12.01, 10:41
      Ciekawe czemu tylko kobitki są ame w święta? Czy byliście kiedy same, ale w
      towarzystwie i to właśnie w świeta? Chłopy też potrafią cos odczuwać, choć może
      chusteczek nie potrzebują.
      Pozdrawiam
      • mufka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 07.12.01, 16:58
        Gość portalu: nickt napisał(a):

> Ciekawe czemu tylko kobitki są ame w święta?

A kto powiedzial, ze TYLKO kobiety sa same?
        One po prostu czesciej pisza o tym, stad to zludzenie.

Czy bylyście kiedys same, ale w
        > towarzystwie i to właśnie w świeta?
        Mnie sie to nie zdarzylo.

Chłopy też potrafią cos odczuwać, choć może
        > chusteczek nie potrzebują.
        Znowu na te sama nute....A kto powiedzial, ze nie potrafia?????
        Wprost przeciwnie! I tylko w takim chce sie zakochac, bo jak do tej pory
        trafiam na "glazy".
        Pozdrawiam rowniez.
        To jak tam ze swietami u Ciebie?

• Gość: XpLove Re:SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 21:25
          kobiety przynajmniej mogą się pożalić.
          • samanta1 Re:SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 08.12.01, 02:46
            Ja tez Cie tu odwiedze....nie smuc sie. Na pewno jest Ci
            przykro,ale..hmm...wlasciwie to nie wiem jak Ci dodac otuchy.Na pewno w Wigilei
            i swieta bede tu..jesli Ty bedziesz.Pozdrawiam
            • mufka Re:SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 08.12.01, 02:59

Czesc Samanto,
              Ale mi malo do szczescia trzeba!
              Takich pare milych slow i...juz sie buzia usmiecha:D
              Pozdrawiam goraco i czekam.
              • Gość: Papas Re:SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 08.12.01, 03:04
                Fajniście że jeszcze nie śpicie dziewczyny.Pozdrawiam dzielną Mutkę i nocną
                Samantę.
          • mufka Re:SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 08.12.01, 03:03
            Gość portalu: XpLove napisał(a):

> kobiety przynajmniej mogą się pożalić.
            Witam Cie,
            A co to za smutasek tu sie wpisal?:)
            Zal sie, zamieniam sie w sluch.
            Ciebie tez cos trapi...:(
            Adres znasz.
            Pozdrawiam Cie cieplo.

• arek_cz Re:SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 08.12.01, 13:06
            Nie tylko kobiety mogą się żalić. Ja sam już któreś święta i sylwestra spędzam
            sam (ale w rodzinie) tylko że sam w swoim wnętrzu, bo wiadomo że Wigilia jest
            takim czasem żeby być ze swoimi bliskimi. Tylko że człowiek czasami pragnie też
            innej bliskości, bliskości kogoś szczególnego, kogoś w swoim sercu (rodzinka
            zajmuje zawsze swoje miejsce, tylko że jest jeszcze ta pusta przestrzeń która
            ktoś pozostawił). A po wieczerzy znów zasiądę przed monitorem i tu zajrzę, a
            jak przeczytałem to będzie jakaś grupka kolędników to może jakoś to będzie.

Pozdrawiam wszystkich Arek
            (Uff jak to dobrze móc czasami się wyżalić)
    • Gość: Papas Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 08.12.01, 03:01
      Spoko kobitko złożę Ci wizytę i życzenia.Głowa do góry.
      • mufka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 08.12.01, 03:05
        Dzieki Papas,
        czekam i pozdrawiam.
        Lepiej mi czy co?:D
        • Gość: Papas Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 08.12.01, 03:12
          Jak daleko jesteś od Tych, jeżeli blisko to w tej okolicy już dwie osoby mają
          takie święta.Też liczę na dobrych ludzi.
    • Gość: Natascha Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.proxy.aol.com 08.12.01, 10:35
      Hallo, ja tez przyjde, choc nie bede sama w ten dzien. Ale jak juz sie moi
      goscie rozejda i ta calkiem skomplikowana mieszanka ludzi pojdzie w swoim
      kierunku, przyjde do was. i choc mieszkam daleko swieta sa u mni zawsze po
      polsku
      Co mam przyniesc?? Ja przyniose barszcz z uszkami. Dobrze? Pozdrowienia. niech
      ktos przyniesie oplatek, tu nie mm.
      • mufka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 08.12.01, 13:25
        bGość portalu: Natascha napisał(a):

> Hallo, ja tez przyjde, choc nie bede sama w ten dzien. Ale jak juz sie moi
        > goscie rozejda i ta calkiem skomplikowana mieszanka ludzi pojdzie w swoim
        > kierunku, przyjde do was. i choc mieszkam daleko swieta sa u mni zawsze po
        > polsku
        > Co mam przyniesc?? Ja przyniose barszcz z uszkami. Dobrze? Pozdrowienia. niech
        >
        > ktos przyniesie oplatek, tu nie mm.
        podaj mi swoj adres, to sie podziele z Toba oplatkiem(niewirtualnie:)))

• vulpius Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 08.12.01, 12:47
      "A gdy serce twe przytłoczy
      Myśl, że żyć nie warto,
      Z łez ocieraj cudze oczy,
      Chociaż twoich nie otarto."

Pozdrawiam serdecznie
      • mufka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 08.12.01, 13:23
        vulpius napisał(a):

> "A gdy serce twe przytłoczy
        > Myśl, że żyć nie warto,
        > Z łez ocieraj cudze oczy,
        > Chociaż twoich nie otarto."
        >
        > Pozdrawiam serdecznie

Wow, jestem pod wrazeniem;))
        ...ale zaraz sie rozkleje...
        Pozdrawiam goraco.

• Gość: anik Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 13:54

Witaj Mufka:)

Obiecuję,że znajdę wolną chwilę i zakolędujemy.

Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: Kulka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 17:36
            nie ma żadnych watpliwości, że ja tu będę i w Sylwestra też:) pzdr wszystkich
            beczących:)
            • mufka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 09.12.01, 18:09
              Gość portalu: Kulka napisał(a):

> nie ma żadnych watpliwości, że ja tu będę i w Sylwestra też:) pzdr wszystkich
              > beczących:)

Dzieki zapraszamy, do uslyszenia.
              Gdzie mieszkasz?
              Pozdrawiam Cie.

• Gość: anik Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 10:42

Na forum humorum jest wątek Śpiewajmy:), to taki maleńki prezencik gwiazdkowy
            dla Ciebie.
            Ania
            • Gość: natascha Re: MUSIMY USTALIC GODZINE !!! IP: *.proxy.aol.com 09.12.01, 14:46
              Ilu nas sie nazbieralo...... O ktorej gdzinie sie spotykamy wszyscy???
              • arek_cz Re: MUSIMY USTALIC GODZINE !!! 09.12.01, 16:38
                Może wszyscy razem na Pasterkę?

Pozdrawiam
                Arek

• Gość: anik Re: MUSIMY USTALIC GODZINE !!! IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 17:14

Ustalcie godzinę, a ja się postaram dostosować.

Pozdrawiam Ania
                • mufka Re: MUSIMY USTALIC GODZINE !!! 09.12.01, 18:14
                  arek_cz napisał(a):

> Może wszyscy razem na Pasterkę?

Chyba tylko wirtualna,niestety:(
                  Gdzie mieszaksz Arku?
                  Pozdrawiam,M.
                  • arek_cz Re: MUSIMY USTALIC GODZINE !!! 09.12.01, 21:49
                    W klawiaturę stukam z miasta Tychy.

A sprawę kolędowania może jakoś da się rozwiązać (np czat)

Pozdrawiam Arek
            • mufka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 09.12.01, 18:13
              Gość portalu: anik napisał(a):

>
              > Na forum humorum jest wątek Śpiewajmy:), to taki maleńki prezencik gwiazdkowy
              > dla Ciebie.
              > Ania

ojej, dzieki!
              Te malenkie prezenciki sprawiaja niemalo radochy-ale nie moge tego
              znalezc:(((
              Forum humorum???
              Aniku
              -jakies wszkazowki, please!!!
              • mufka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 09.12.01, 18:20
                Witam Was,
                proponowalabym ok 19.00
                Ja do tej godziny postaram sie "obdzwonic" rodzinke, a Ci ktorzy chca sie
                dolaczyc a spedzaja Wigilie z bliskimi, zdaza chyba zjesc kolacje?
                Co wy na to?
                • Gość: Papas Re: 24.12.2001. 19.00 IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 09.12.01, 18:42
                  Proszę się nie spóżniać
              • Gość: anik Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 18:40
                mufka napisał(a):

> Gość portalu: anik napisał(a):
                >
                > >
                > > Na forum humorum jest wątek Śpiewajmy:), to taki maleńki prezencik gwiazd
                > kowy
                > > dla Ciebie.
                > > Ania
                >
                > ojej, dzieki!
                > Te malenkie prezenciki sprawiaja niemalo radochy-ale nie moge tego
                > znalezc:(((
                > Forum humorum???
                > Aniku
                > -jakies wszkazowki, please!!!

Mufka:)

ale ...:)), teraz liczę na twoje poczucie humoru.

Forum humorum- dowcipy, ale to nie kawał.

Pozdrawiam Anik

• mufka Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 10.12.01, 20:24
                  Gość portalu: anik napisał(a):

> mufka napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: anik napisał(a):
                  > >
                  > > >
                  > > > Na forum humorum jest wątek Śpiewajmy:), to taki maleńki prezencik g
                  > wiazd
                  > > kowy
                  > > > dla Ciebie.
                  > > > Ania
                  > >
                  > > ojej, dzieki!
                  > > Te malenkie prezenciki sprawiaja niemalo radochy-ale nie moge tego
                  > > znalezc:(((
                  > > Forum humorum???
                  > > Aniku
                  > > -jakies wszkazowki, please!!!
                  >
                  >
                  > Mufka:)
                  >
                  > ale ...:)), teraz liczę na twoje poczucie humoru.
                  >
                  > Forum humorum- dowcipy, ale to nie kawał.
                  >
                  > Pozdrawiam Anik
                  >

Tak,tak juz widzialam, dziekujemy anik.
    • Gość: Papas Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 09.12.01, 18:39
      Ustalone na 19.00.Wirtualny opłatek będzie oczekiwał na miłych gości.
      Zapraszam do wspólnej kolędy. Papas@wp.pl
      Naszą wspólną świąteczną choinkę długo zapamiętają na tym forum taką mam
      nadzieję i liczę na wszystkich.

Pozdrawiam wszystkich
      • mufka Re: --------------------DO WSZYSTKICH SAMOTNYCH 22.12.01, 15:29
        Witam wszystkich,
        poniewaz zalozylam taki sam watek na innym forum, bedzie nas wiecej:)))
        Do wszystkich wysle jutro e-maila z miejscem czatu i czasem(ok.19.00 czasu
        polskiego)
        jest pare osob ktorych adresu nie widac, wiec wpisze tutaj, namiary na nasza
        Wigilijna Rodzinke:)))
        Pa.pa
        • Gość: Mi6 Re: --------------------DO WSZYSTKICH SAMOTNYCH IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 19:47
          Dzięki Mufko, może się zjawię...
          • Gość: Rajza Re: --------------------DO WSZYSTKICH SAMOTNYCH IP: 10.133.131.* 22.12.01, 22:09
            Jesli mogę, też się może przyłączę.To wszystko miało być nie tak. Ale trudno.
            Chciałabym aby już była połowa stycznia. Wtedy zaczynam zyć.
            • Gość: Mi6 Re: --------------------DO WSZYSTKICH SAMOTNYCH IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 22:19
              Jeśli można, żyj już teraz !!! nie czekaj na styczeń......
              • Gość: Y Re: --------------------DO WSZYSTKICH SAMOTNYCH IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 17:49
                Kochani, w czasie Swiat nie bede miala dostepu do kopma. , ale pomysle o Was
                wszystkich cieplo podczas Wigili. Wesolych Swiat!
                • mufka Re: --------------------DO WSZYSTKICH SAMOTNYCH 24.12.01, 01:06
                  Kochani,
                  spotykamy sie ok 18.00 czasu polskiego.( sa chetni z Australii na przyklad, a
                  tam bedzie juz po polnocy)
                  Czat na gazeta.pl--pokoj "Towarzyskie" -Rozmowy
                  Do "uslyszenia"
                  • Gość: anik Re: --------------------DO WSZYSTKICH SAMOTNYCH IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 12:55
                    mufka napisał(a):

> Kochani,
                    > spotykamy sie ok 18.00 czasu polskiego.( sa chetni z Australii na przyklad, a
                    > tam bedzie juz po polnocy)
                    > Czat na gazeta.pl--pokoj "Towarzyskie" -Rozmowy
                    > Do "uslyszenia"

a ja nie mogę :(((((

Chociaż los rzucił Was daleko stąd,
                    W myślach z Wami będę.
                    Na odległość życzę Wam Wesołych Świąt,
                    W sercu nucąc kolędę.
                    Anik:((

• Gość: ........ Re: --------------------DO WSZYSTKICH SAMOTNYCH IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 00:01
                    Wielkie dzięki Mufko !!!! Naobiecywałaś i nic z tego nie wyszło.......Czat miał
                    się zacząć około 18, i co ??? Nic !!! Co prawda dopadło mnie pewne opóźnienie,
                    ale to wcale nie znaczy, że o 19 miało być już po fakcie......
                    Strasznie wstawiałaś się za samotnymi w te święta, zrobiłaś nadzieję, a sama
                    pewnie świetnie się bawiłaś, i nawet nie wspomniałaś o innych..... Ale to nic,
                    z czasem można się przyzwyczaić do samotności i całkowicie przestać ufać innym
                    ludziom.......
                    • Gość: anik Re: --------------------DO MUFKI IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 11:35

Zadaję pytanie w imieniu swoim i moich przyjaciół;

Czy to jest prawda -co napisał(a).....

Prosimy o odpowiedź!!

A ..... światecznie,cieplutko pozdrawiamy.
    • Gość: Papas Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 24.12.01, 20:57
      Wesołych radosnych Świąt wszelkiej pomyślności,zdrówka,i dużo radośći życzę
      Tobie Mufka oraz wszystkim internautom.
      Pamiętaj nie jesteś sama.
    • Gość: Mi6 Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 21:13
      Jak obyczaj stary każe,
      według ojców naszej wiary,
      pragnę złożyć Wam życzenia
      w dzień Bożego Narodzenia.
      Niech ta gwiazdka betlejemska,
      która świeci nam o zmroku,
      doprowadzi Was do szczęścia
      w nadchodzącym Nowym Roku...
    • Gość: Barbara Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( IP: *.minneapolis-11-12rs.mn.dial-access.att.net 25.12.01, 03:11
      Ja tez jestem sama w te Swieta. Nie rozdzieram jednak szat. Jest bardzo duzo
      ludzi samotnie spedzajacych te Swieta. Ugotuj sobie cos smacznego, kup sobie
      ladny prezent i znajdz kogos, kto jest bardziej samotny niz Ty. Odwiedz
      sierociniec lub szpital. Zobaczysz, jaka radosc sprawi Twoja wizyta
      tym "zapomnianym". Daj cos z siebie, jesli mozesz, a nagroda bedzie przyjemne
      uczucie, ze pomyslalo sie o kims innym niz o sobie.
      :-) :-) :-)
      • schone Re: ------------SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY::(((((( 25.12.01, 11:28
        Jak tam rozmowy na czacie? Czy fajna mieliscie impreze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka