Dodaj do ulubionych

Rysa na szkle

26.11.07, 18:26
Zauważasz ją w najmniej oczekiwanym momencie.
Właśnie wtedy, kiedy nic tego nie zapowiada, usłyszysz ten zgrzyt, od którego
musisz się skrzywić.
Wyczujesz ten fałsz, i po tym odkryciu wiesz, ze nic już nie będzie takie jak
było...

A w ogóle będzie??? Po co?
Obserwuj wątek
    • zwierz_futerkowy Re: Rysa na szkle 26.11.07, 18:48
      hmm... czas wzbougaca nas o nowe przezycia, czasem zubaza to co do tej pory jawilo sie w innym swietle, zmienia wszystko lacznie z nami samymi. poniekad w tym wlasnie nadzieja, poniewaz nic nie stoi w miejscu, swiat ze swaej natury ( a przynajmniej ziemia ) jest w ciaglym ruchu. to co wydaje sie wydaje slepym koncem dzis, jutro poprowadzi nas dalej niezauwazona wczesniej droga.

nikt nie jest z krysztalu
      • dziewczyna.z.bagien Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:05
        Zwierzu tu nie chodzi o czas i o przetrwanie, gdyż wiadomo, że nikt z kryształu
        nie jest, toteż chyba najrozsądniej jest założyć a priori, że rysa się pojawi,
        tylko dlaczego zawsze mnie to zaskoczy, że teraz i, że tak?:)))
        • zwierz_futerkowy Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:12
          bo zycie chyba na tym polega aby nas zaskakiwac... ja w swoim zauwazylem jedna prawidlowosc; za kazdym razem kiedy wszystko jest w porzadku, ustabilizowanie, gladka tafla lodowiska, wtedy zawsze trafie albo na cienki lod albo przyjdzie trzesienie ziemii. zycie musi byc poplatane, pogmatwane, pelne niespodzianek (chocby zlych), kiedy jest zbyt dobrze to jest az podejrzane...

ps. rysa na szkle to jeszcze nie dramat, gorzej jak ktos namietnie wybija Ci szybe...
          • dziewczyna.z.bagien Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:21
            Z tą szybą to poniżej.Wersja cabrio:)))

A najgłupsze co możemy zrobić, to w czas pogodny wyglądać chmur.Chyba pogodzę
            się, ze mimo iż wiem , że rysa się pojawi, to już zawsze tym faktem będę
            zaskoczona:)
            Tak jak mówisz,życie musi być poplątane:)))

Myślałam, ze bardziej się zmartwię. Napisałam tu sobie i już mi lepiej:)))
            • zwierz_futerkowy Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:24
              tylko pesymisci wychodza z domu z parasolem.

ps; ja nosze przy sobie szampon (nie wazne po co)
              • dziewczyna.z.bagien Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:27
                Szkoda, że nie szampana:)))
                Przecież jak Cię spotkam w deszczowym parku, to nie napijemy się szamponu, bo
                moglibyśmy się nieźle spienić:)))
                • zwierz_futerkowy Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:34
                  hehehe... to mi sie podoba!
                  gdybym wiedzial ze mnie spotkasz, przygotowalbym piknik, ja poniose szampana, mrowki cala reszte.
                  i pod brzozy, do zagajnika... :))
                  • dziewczyna.z.bagien Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:38
                    Piknik w deszczu? Pod brzozami z marnymi liśćmi? Widzę, że ja muszę zadbać o
                    herbatę z rumem, bo przeziębienie mamy raczej pewne:)

Ale pomysł z mrówkami akceptuję bez marudzenia:)
                    • zwierz_futerkowy Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:42
                      musimy uwazac, kichanie w zaroslach moze wzbudzic podejrzenia gajowego... a on jak wiadomo ma duza lufe!

:)
                      • dziewczyna.z.bagien Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:44
                        I wieeelkie oczy 8/
                        Ciii...
                        • zwierz_futerkowy Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:52
                          to lornetka, nie oczy....

hehe... czyzbys miala na mysli pewien stary dowcip? :)))
    • facettt Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 18:52
      ja mam zawsze taka pod reka.
      Kleje ryse obustronnie tasma i spokojnie sobie z tym zyje,
      albo (przy najblizszej wyplacie) wymieniam szybe.

Polecam.
      ta metoda nigdy mnie jeszcze nie zawiodla :)))
      • dziewczyna.z.bagien Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 18:57
        Można sklejać i cieszyć się swoją zaradnością, ale po co? Sklejone zawsze jednak
        razi, trudno oderwać wzrok od rysy...

Mogę nawet udawać, że mi nie przeszkadza i oszukać wszystkich, ale przecież nie
        siebie, bo mi to zawsze po prostu przeszkadza.
        • polam5 Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:11
          Sa tez sposoby aby ryse zlikwidowac - wypolerowac. Moze nie bedzi to idealne
          rozwiazanie ale przestanie byuc widoczna. Wymaga to specjanych umiejetnosci,
          narzedzi i cierpliwosci. Wielu woli z zym zyc albo po prostu wymienic szybe..
          • dziewczyna.z.bagien Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:16
            Nie przywiązuję się do rzeczy tak, bym musiała z tym żyć, chyba "wymienię szybę"
            albo pomyślę nad wersją cabrio:)))
            W zasadzie też fajnie- wolność, wiatr we włosach, muchy w zębach...
            Sie żyje!!!:)))
            • zwierz_futerkowy Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:20
              hmm "zyc szybko, umrzec mlodo, pozostawic po sobie piekne cialo..."
              muchy i inne robactwo maja podobno duza zawartosc protein.

ps; ja przezornie otwieram okna. mam na polce spora kolekcje kamieni.
              teraz z proca czekam na zlodzieja... :)
              • dziewczyna.z.bagien Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:24
                Ale wiesz, ze są różni złodzieje? Na każdego z procą? A jeśli tylko przyjdzie po
                Twoje serce:)?
                • zwierz_futerkowy Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:30
                  aaaa to inn sprawa, serce oddam bez oporu!
                  :)
                  • polam5 Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:34
                    Byle komu ot tak sobie?
                    • zwierz_futerkowy Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:35
                      mam pewne kryteria, ale to tajemnica handlowa :)))
                  • dziewczyna.z.bagien Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:34
                    W Twojej wypowiedzi dopatrzyłam się pewnych nieścisłości, czyli krótko mówiąc,
                    gubisz się w zeznaniach:)
                    Jeśli czekasz uzbrojony, gotowy na złodzieja,to rozumiem, że on wchodzi Ty go z
                    procy bez wahania i już po nim:) Tylko jak wydusisz z takiego trafionego celnie,
                    że on przyszedł po serce tym razem???

Czarno to widzę:)
                    • zwierz_futerkowy Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:37
                      ehh co my - zwierzaki - mamy z Wami inteligentnymi kobietami...

( zapisac do kajecika: napierw sprawdzic, potem walic, z procy - ofkors!)
                      • dziewczyna.z.bagien Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:41
                        No dobrze, nie będę się dopytywać jak będziesz sprawdzał:)
                        I tak czarno to widzę...:)))
                        • zwierz_futerkowy Re: Bier przezroczysta tasme samoprzylepna :) 26.11.07, 19:59
                          uciekam do pracy, do jutra dziewczyno.z.bagien ...

ps. bede grzecznie pytal. bo ja grzeczny zwierz jestem. klne tylko wtedy gdy nikt nie slyszy. raz powiedzialem komus: idz do diabla, i zdaje sie ze diabel wzial te slowa na serio... ale to juz inna historia... :)
    • duszka2 Re: Rysa na szkle 26.11.07, 19:53
      Wiesz taki "pajączek" na szybie może sie powiększać...ale sa fachowcy którzy
      zakleją ją żywicą i szyba jak nowa;-))
      • dziewczyna.z.bagien Re: Rysa na szkle 26.11.07, 20:15
        Duszko wiem, że od wszystkiego są fachowcy, tyle tylko, że wszyscy w Anglii:)))
        • duszka2 Re: Rysa na szkle 26.11.07, 20:35
          Ci od pajączków sa wszędzie;-)
        • facettt Rysunek na szkle 26.11.07, 20:48
          Jestem troche blizej, nie marudz :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka