Gość: Prawnik Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.ibd.gtsenergis.pl 02.11.10, 11:55 Witajcie, Czytam tak czytam to co piszecie i az sie wlos na glowie jerzy. Ta firma w ogole nie powinna istniec, to jest kolejny "pobieraczek" ktory zeruje na uzytkownikach. A kwoty nie male jak na portal randkowy Jesli ktos chcialby jednak ozdyskac swoje pieniadze albo zalatwic raz na zawsze problem z Be2 to prosze o kontakt, porady24h@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
krecik_1980 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 09.11.16, 06:47 czy ktoś może wie jak zmienić nazwę użytkownika na zbiornik.com i czy to w ogóle mozliwe?? Odpowiedz Link Zgłoś
wamam Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 24.12.18, 23:30 Witam właśnie przed chwilą zobaczyłam, że pobrano mi z konta ponad 200zl. Nie płaciłam nigdy na serwis be2 pomocy 😭😭😭 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzyciel Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 11:04 A ja zostałem zawiedziony nie tylko niekompetencją portalu. 2 grudnia pobrano z mojej karty kwotę 119,40 zł bez jakiegokolwiek zawiadomienia i bez mojej zgody. W dodatku nie zaglądałem na ten portal od co najmniej roku. Najprawdopodobniej pierwszej wpłaty dokonywałem ta kartą, a kiedy już uznałem, że gra nie warta jest świeczki, oszuści wymierzyli mi karę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rys Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.connecta.pl 17.12.10, 17:26 Tak jak wszyscy pewnie nie zauważyłeś punktu o automatycznym przedłużaniu... ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że ja też dałem się nabrać. Natomiast zwróciłem uwagę na to, że w regulaminie jest informacja o tym i 2 miesiące przed końcem abonamentu wysyłałem e-maila, że rezygnuję (według regulaminu można wysłać pismo na podany adres i e-mail jest uznawany jako "pismo"). Otrzymałem wiadomość, że mam się wyrejestrować przez stronę internetową (a więc portal sam nie trzyma się regulaminu). O ile pamiętam wyrejestrowałem się przez stronę, a dziś dostałem wiadomość, że moje konto jest automatycznie przedłużane i nie mogą pobrać opłaty (na moje szczęście zrezygnowałem z karty, bo umowa w banku się zmieniła). Napisałem więc do nich jakim prawem chcieli pobrać ode mnie pieniądze skoro się wyrejestrowałem. Napisali mi, że jestem im winny jakąś tam kwotę + 15 EUR... Z tego co wyczytałem tu na forum, to powinienem dać sobie spokój z wysyłaniem do nich wiadomość (bo to nic nie daje) i cieszyć się, że przypadkiem nie mam już tej karty płatniczej. Masakra - ale złodzieje. Najdziwniejsze jest w tym wszystkim to, że to już się dzieje prawie 4 lata - pewnie kupy kasy zarobili trzeba im to przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droldi Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.10, 15:37 Ja się cały czas zastanawiam w jaki sposób jeszcze be2 utrzymuje się na rynku… Bo od jakiegoś czasu regularnie słyszę opinie internautów, jak to dali się im oszukać i bezprawnie ściągają od nich kasę. Znaczy chyba nie bezprawnie, bo pewnie w końcu trafiliby do sądu. Ale jest tyle negatywnych opinii o nich, że nie rozumiem jak ludzie w dalszym ciągu się tam regularnie rejestrują. Bo z tego co wiem, to mają wielu klientów. Dziwne... eDarling chyba jednak jest trochę bardziej uczcicwy, czytałam ich regulamin i w miarę jasno to wszystko wygląda. Ale jest to stosunkowo nowy portal (przynajmniej od niedawna mocno reklamowany), więc nie sprawdzałam go, bo od jakiegoś czasu nie korzystam z tych portali. Co do Twojego pytania, Malaganaa, to ja żadnych kruczków nie zauważyłam na mydwoje. Po 6 miesiącach abonament sam mi wygasł i tak jak piszesz, z tym nie ma problemów. Jedynym minusem są wyższe ceny niż na eDarling, ale jakościowo są lepsi - po prostu oferty poważniejszych ludzi - to od razu widac (porównałam sobie tez te ich testy psychologiczne i na mydwoje jest bez porównania lepszy). A be2 nie dość, że drogi, to jeszcze oszukańczy i słaby... A duzo ludzi sie ciagle na nich lapie, jakaś paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.146.255.202.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.01.11, 07:28 czy ktos juz dostal od be2 nakaz zaplaty czy wyrok sadu w spraiwe zaplaty za obsluge konta? patzre tu na wpisy i wiekszosc byla zrobiona jakis czas temu i zastanawiam sie czy cos w te j sprawie zmienilo sie od tych kilku miesiecy? czytam na forach i w poradnikach ze taki nakaz czy wyrok jest potrzebny wiec pytam czy ktos juz to przeszedł lub poszedł dalej i sam oddał oszustw do sadu? zablokowalam karte wiec naleznosci kolejnejnie sciagneli ale wypisuja nadal o oddaniu sprawy do windykacji, nawiazywac w ogole z nimi kontakt czy olac sprawe? Odpowiedz Link Zgłoś
valteholkke Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 03.12.24, 08:33 Portal randkowy - be2.pl Ja na portalu 2 lata temu poznałam wspaniałego człowieka.Obydwoje jesteśmy po rozwodzie, nasze dzieci w podobnym wieku bardzo się polubiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnb Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 11:19 Nie warto bawić się z nimi w korespondencję. W żadnym wypadku nie podawać prawdziwych danych. Ten "Faks" to może być początek naprawdę prawdziwych kłopotów. Po co im te dane przy wyrejestrowaniu się? Bardzo łatwo się zarejestrować i dokonać opłaty online, wyrejestrowanie się online nie jest możliwe - jest to niezgodne z prawem, jak i żądanie zapłaty za usługę której się już nie chce. Wysłanie potwierdzonego E-maila z zawiadomieniem o rezygnacji z usług jest wystarczające i powinno być przez portal bezwzględnie uznane, uzna to każdy sąd. Płatności kartą kredytową może dokonać jej właściciel. Używanie cudzej karty kredytowej bez upoważnienia w celu opłacenia czegokolwiek jest w świetle polskiego prawa przestępstwem przeciw mieniu i podlega karze na mocy Art. 278. § 1. Kodeksu Karnego. Jak się od nich uwolnić: - zastrzec w banku kartę kredytową; - złożyć rezygnację pocztą elektroniczną, jest to wiążące i oni nie robią łaski że się z tym zgadzają; - zubożyć maksymalnie konto, wykasować co się da, powpisywać dane fikcyjne, E-mail i hasło; - dezaktywować konto; - wpisać ich domenę i adres na czarną listę w swoim portalu E-mail; - zawiadomić o przestępstwie internetowym właściwe organa ścigania. Odpowiedz Link Zgłoś
magda14092 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 30.06.16, 10:25 Witam. Wczoraj dostałam wezwanie do sadu z tej firmy. Czy mogę dostać wyrok za brak płatności ? Zmieniłam konto i portal nie pobrał opłaty za przedłużenie konta premium, chwile potem złożyłam pisemną rezygnację z usługi. Sprawa ma odbyć się w formie elektronicznej,czyli nie mam nawet możliwości wytłumaczenia zaistniałej sytuacji. Co robić ? Pomóżcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Patafian Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 16:25 "Nieznajomośc prawa szkodzi" „Nieznajomość prawa szkodzi” Tzw. „Konto Premium” serwisu be2 okazało się bezużytecznym bublem. Praktyki stosowane prze z ten serwis są niezgodne z polskim prawem, łamane są chyba wszystkie możliwe ustawy. Niedopuszczalnym jest zmuszanie klienta do zakupu czegokolwiek, a tym bardziej pobieranie jakichkolwiek opłat bez zgody zainteresowanego. Regulaminem nie należy się przejmować, ponieważ jest on niezgodny z prawem. Wszelkie próby wyłudzania pieniędzy oraz zastraszania należy niezwłocznie zgłosić do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów(patrz rejestr klauzul niedozwolonych) oraz osobiście do najbliższej jednostki policji Art. 7. Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Usługodawca zapewnia działanie systemu teleinformatycznego, którym się posługuje, umożliwiając nieodpłatnie usługobiorcy: 1) w razie, gdy wymaga tego właściwość usługi: a) korzystanie przez usługobiorcę z usługi świadczonej drogą elektroniczną, w sposób uniemożliwiający dostęp osób nieuprawnionych do treści przekazu składającego się na tę usługę, w szczególności przy wykorzystaniu technik kryptograficznych odpowiednich dla właściwości świadczonej usługi, b) jednoznaczną identyfikację stron usługi świadczonej drogą elektroniczną oraz potwierdzenie faktu złożenia oświadczeń woli i ich treści, niezbędnych do zawarcia drogą elektroniczną umowy o świadczenie tej usługi, w szczególności przy wykorzystaniu bezpiecznego podpisu elektronicznego w rozumieniu ustawy z dnia 18 września 2001 r. o podpisie elektronicznym (Dz. U. Nr 130, poz. 1450), 2) zakończenie, w każdej chwili, korzystania z usługi świadczonej drogą elektroniczną Paragraf VIII. pkt.1 "Regulaminu korzystania z Serwisu be2" mówi: "Każdy Użytkownik ma prawo w każdej chwili wyrejestrować się z Serwisu bez podania przyczyny. Przy wyrejestrowaniu usunięta zostaje baza danych Użytkownika, a opisana w punkcie III (1) umowa wygasa". Zatem, niezależnie od tego czy się ma to Premium, czy nie powinna być możliwość szybkiego i sprawnego pozbycia się tego kłopotu online. Niestety, w przypadku posiadania tzw. „Konta Premium” serwis stwarza sztuczne utrudnienia, a wszystko po to, by nadal wyłudzać pieniądze. „Niniejszym, na podstawie ww. paragrafu VIII. pkt.1 "Regulaminu korzystania z Serwisu be2" wyrejestrowuję się z Serwisu be2. Z dniem **.**.20**r opisana w punkcie III(1) umowa wygasła. Jednocześnie wnoszę o usunięcie bazy danych Użytkownika ID:********. Wszelkie dalsze roszczenia ze strony "Serwisu be2" nie będą rozpatrywane. Dalszą korespondencję ze strony serwisu be2 uznam za nękanie mnie. Jan Patafian Ul Gąski Balbinki 6 59-002 Niebytowo Zastodolne” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez be2 już Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 12:00 ja już pozbyłem sie be2, wpiszcie na kartce dane najlepiej zmyślone, podmieńcie na portalu też dane, dane z podpisem oczywiscie lipnym trzeba zeskanować i wysłać im na maila i powinno wystarczyc. Ale takich ludzi to sie powinno wieszac dla przykłądu. Odpowiedz Link Zgłoś
free.asiulka Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 14.05.11, 23:12 Też tego nie mogę pojąć w jaki sposób taki portal, który oszukał tylu ludzi, jeszcze funkcjonuje!Przecież jakieś organa ścigania już dawno powinny się nimi zająć! Bez jaj, przecież to chore, ściągają kasę z konta bez pytania? No właśnie, tak jak mój przedmówca zastanawiał się, czy mogą sobie ściągać z karty dowolną kwotę? To jest to bezpieczeństwo?Dobrze, że na Raporcie Kupidyna zajęli ostatnie miejsce wś rankingu portali matrymonialnych. Ciekawe czy przy testach uwzględnili właśnie to oszukiwanie, ale miejsce moim zdaniem zasłużone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS_AS Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.81.datacomsa.pl 24.06.11, 13:14 Chyba trochę przesadzasz. Po prostu brak Ci szczęścia i tyle. Jeśli chodzi o płatności wszystko zawarte jest w regulaminie. Ja na tym portalu znalazłam partnera z którym jestem do dziś. Mamy wspaniałego synka i tworzymy rodzinę. Zalogowałam się na tym portalu w grudniu 2009r. i los okazał się dla mnie łaskawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zelda45 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetia.net.pl 07.08.11, 03:58 Nie masz racji be2 to oszusci i kropka , moje konto premium wygasnie 21 sierpnia 2011 , 1 sierpnia wyslalam do nich fakas o rezygnacji , potem zapytanie dlaczego nie odpowioadaja , potem kilkanacie rezygnacji meilowo i cisza , czekaja zeby przedluzyc konto , ale ja zablokowalam karte .i coz z tego ze o platniosciach jest w regulaminie , kiedy oni i tak robia swoje,DZIWIE SIE TYLKO ZE TYLE OSOB SKLADALO DONIESIOENIA NA POLICJE A ONI NADAL DZIALAJA POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
calderon17 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 09.08.11, 16:49 No dokładnie! Ja się zastanawiam w jaki sposób taki portal cały czas funkcjonuje, mimo, że jest tyle zastrzeżeń do niego, tyle skarg i zażaleń, a oni nic sobie z tego nie robią i nadal funkcjonują. I to w dodatku całkiem nieźle sobie radzą, bo chyba mają sporo użytkowników. Niby ok, portal nie jest zły (jeśli chodzi o te wszystkie funkcjonalności czy kontakt z innymi użytkownikami), ale największy problem jest z tym przedłużaniem członkostwa. Mimo wszystko chyba wolę korzystać z bardziej bezpiecznych portali matrymonialnych, a trochę ich jest, z tego co widzę na raporcie kupidyna. A be2 tam akurat zajmuje dość odległe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: <a href="http://pl.zbiornik.com" target="_blank" rel="nofollow IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 02.10.11, 01:42 Ja ma konto na pl.zbiornik.com , kilka milionów uzytkowników , nie ma zadnych płatności , można pisać z kazdym za darmo z 1000000 razy , tyle ze to serwis sex społecznościowy ale oferty dziewczyn też są . Naprawde fajny serwis duzo filmów i fotek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: <a href="<a href="http://pl.zbiornik.com" target="_blank" IP: *.gdynia.mm.pl 26.11.14, 23:18 Jeżeli chcecie wrzucać za darmo filmiki na zbiornik , to ja Wam polecam sprzedajfilmik.eeu.pl , na tej stronie otwieramy swój sklepik z filmikami i niemcy kupują je płacąc w euro :) Wiec zamiast za darmo możecie fajną kase wyciągnąc , mi sie w tym miesiącu z żonką udało 800 Euro zarobić , a w poprzednim 630 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 00:33 Ja na tym portalu przeszedłem całą akcje z wyciągnięciem ode mnie kasy jednak faktem jest że poznałem też tam jedną dziewczynę. Spotykaliśmy się dwa miesiące od pierwszej randki która wynikła po miesiącu ponad wzajemnego pisania. Zakończyło się to udawaną dwa tygodnie ciążą, prześladowaniem przez przeszło dwa miesiące telefonami o różnych porach i groźbami pobicia. Sprawa zakończyła się dopiero po ingerencji Policji gdy zgłosiłem cała akcje po tym jak zaczęła grozić nie tylko mnie ale i moim rodzicom. Tak więc no ja na be2 kogoś znalazłem ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.skomur.pl 12.10.11, 17:48 Tak,tak to prawda.Ja również zostałam oszukana.Najpierw 9,99 możliwe ,że jakaś promocja i dokładnie równo miesiąc później nie robiąc żadnej transakcji pojawia mi się na wyciągu,ze dokonałam zakupu na kwotę 239,40 i w tym momencie zaczęłam szukać.Byłam w swoim oddziale banku by wyjaśnić to ale oni przyjęli tylko reklamacje i zaproponowali zablokowanie karty i zmianę.Uważajcie nie wchodźcie na tą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Smutna prawda... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.11, 08:45 Prawda jest taka, że mają to zapisane w regulaminie. Właśnie go przeczytałem, jak mnie skasowali bez żadnego powiadomienia za kolejne 6 miesięcy (250zł). Pomijam fakt, że z portalu nie korzystam, bo tam chyba same boty są i sztuczne konta. PRZESTRZEGAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Smutna prawda... IP: *.centertel.pl 07.08.14, 17:26 I co dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
lobo7575 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.01.12, 01:55 Witam. Jestem od tygodnia zarejestrowany w be2.pl już na samym początku zaniepokoiłem się tym że za oglądanie czyjegoś zdjęcia lub za zobaczenie kto oglądał mój profil trzeba płacić stwierdziłem że to jakieś chamstwo,po 2 dniach zaczęły przychodzić jakieś oferty kandydatek oczywiście zacząłem odpisywać ale dzisiaj jest już 5 dzień i zero odpowiedzi.Przeczuwałem że coś jest nie tak,na tą stronkę trafiłem przypadkowo i co widzę ? że moje przeczucie mnie nie zawiodło.Nie Dajcie się nabić w butelkę TO OSZUŚCI !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lobo7575 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.01.12, 03:43 Witam ponownie. Dzisiaj jest 8 dzień od kiedy jestem na be2.pl skasowałem konto mam nadzieję,że w porę to zrobiłem,radzę zrobić to samo wszystkim,a tym co jeszcze się na be2.pl nie zalogowali radzę tego nie robić.To oszuści a Ci co piszą,że ten portal jest super to są podstawieni pewnie z be2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.messagelabs.net 02.03.12, 15:21 Troche mnie dziwia te złe opinie o be2 na forum. Ja byłem tam zalogowany w 2007 roku i po dwóch tygodniach poznałem świetną dziewczynę, z którą obecnie założyłem rodzinę. Nie płaciłem żadnych pieniędzy, tylko wypełniłem jakiś nudny test. W ciągu pierwszego tygodnia dostałem około 10 wiadomości. Faktem jest, że nie było tam żadnych zdjęć (myślełem, ze zdjecie pokazują się tylko dla tych co zapłacili abonament). Po kilku wiadomosciach podaliśmy sobie numer gg i kontynuowaliśmy rozmowe poza be2. Później bez problemu zlikwidowałem swój profil, żeby nie dostawać informacji na maila. Musze również dodać, że nie jestem żadnym pracownikiem tego serwisu. Po prostu dzięki tej stronie moje życie nareszcie ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.36.pxs.pl 15.03.12, 22:21 Wszystko O.K. Tylko dlaczego najpierw biorą z karty 20 zł, a potem bez pytania ściągają 250 zł Odpowiedz Link Zgłoś
jordanonly Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.03.12, 14:07 Tak samo jak "Randkiwsieci.pl" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To również płatny portal, pełen "duchów" i fikcyjnych kont, żerujący na ludzkich emocjach i naturalnej potrzebie bliskości człowieka... To po prostu perfidia i oszustwo!!! Należy z tym walczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smokkazek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 19:08 masz rację, dziwny to portal w którym odpowiedzi na moje przychodzą pisane zarówno do mężczyzny jak i do kobiety - dziwne prawda, przecież jak ja piszę to zwracam się bezpośrednio do kobiety, nie ma końcówki a/y. Słuszna uwaga że to kolejna ściema . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.cust.dsl.vodafone.it 20.08.12, 00:45 ci oszusci sa tez we Wloszech i maja ten sam styl- jak dlugo takie kreatury beda funkcjonowac? Faceci od domen, jakies portale bez odpowiedzialnosci! Ostrzegam tez przed: Polishdating, Polishearts i Cuoripolacchi- sa to TE SAME PORTALE. nie racza odpowiedziec na maile. Zaplacone pieniadze i ludzie nie moga sie skontaktowac, bo ...nie moga. Otrzymuje bez przerwy od tych samych osob kwiatki, usmiechy itd, ale slowo pisane moje nie dochodzi. Jakis horror. Skoro na stronie onetu maja reklamy, to moze ktos z Onetu sie obudzi i nie pozwoli na umieszczanie tychze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.119.0.227.wireless.dyn.orange.at 06.11.13, 00:04 Tylko nie ta strona polish dating, naciągają na abonament z którego nie możesz sie wycofać bo jest automatycznie odnawialny i niby masz taką opcje na koncie ze sobie możesz anulować ale to tylko fikcja bo po kliknięciu pisze że masz spróbować pozniej bo w tej chwili to ie jest możliwe, od tygodnia po 20 razy dziennie niemożliwe! GDZIE MOŻNA ZGŁOSIĆ TAKĄ SPRAWE. To jest OSZUSTWO!!!!! oni mają wszystko gdzieś i piszą mi ciągle to samo ustawienia-subskrypcja-anuluj i g... z tego. Może ktoś miał już taki problem?prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
bilbona Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 13.11.13, 11:21 Z tego co czytałam na różnych forach, to najlepszym sposobem będzie wysłanie do nich listu poleconego, w którym piszesz, że chcesz zrezygnować z konta. Ważne, żeby był polecony, żeby w razie czego mieć podkładkę i mieć udowodnione, że wysłało się do nich informację o rezygnacji z konta. A do tego pewnie warto by było pójść do banku i zablokować ściąganie pieniędzy z konta dla tego konkretnego numeru konta (myślę, że jest to możliwe). No cóż, widzę, że naciągaczy nie brakuje... To jakaś paranoja z tym automatycznym przedłużaniem abonamentu. Pewnie taka informacja jest gdzieś ukryta w ich regulaminie, więc niby działają prawnie, ale jak dla mnie to jest po prostu naciąganie klientów na kasę. Dobrze, że zanim założyłam konto, przeczytałam fora i wiedziałam, jakich portali mam się wystrzegać. Mimo wszystko, nawet jak zakładałam konto na mydwoje, to i tak przeczytałam regulamin od deski do deski, żeby nie było później niemiłych niespodzianek. Na szczęście ja nie mam żadnych tego typu problemów, jak skończył mi się abonament 3-miesięczny, to po prostu straciłam te funkcje premium i to wszystko, cala reszta zostala, dostaje oferty, mam dalej darmowe konto. Później jak akurat byłam bardziej w nastroju do spotkań to wykupiłam kolejny abonament. Ale fora pokazują, że trzeba się wystrzegać tych podejrzanych portali... Oby zniknęły jak najszybciej, niech policja się nimi jak najszybciej zajmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.cust.dsl.vodafone.it 24.08.12, 23:06 Weszalm z ciekawosci miesiac temu, napisalam notke negatywna-jak wszzyscy tutaj i co? Nie bede pisac do rymu.. Powyzej tekstu pisanego, pomimo ponad 800 wpisow, nadal zabawa trwa, be.2 funkcjonuje, Cuoriolacchi takoz- to jest dowod na to, ze caly ten internet, to jak mowi mlodzi to SCIEMA. Nikt niczego nie kontroluje, nie czyta, nie analizuje. SAMOTNOSC W SIECI- jak napisal pewien pan. Za ukradziony sloik soku pomidorowego jest sprawa. Tu na oczach odpowiedzialnych jest ZLODZIEJSTWO W BIALY DZIEN i to wcale nie w bialych rekawiczkach. Zalosne i tyle. Mam tylko nadzieje, ze chocnie wszyscy, ale chociaz niektorzy oszczedza pare groszy i wiele zludzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady_milka Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.skawsoft.com.pl 02.02.13, 17:19 ze ja na was wczesniej nienatrafilam, jestem na siebie tak maksymalnie zla, w pracy wszystkim tlumacze ze nalezy czytac regulaminy a sama dala sie nabrac jak dziecko, ubozsza o 240 zl. zlozylam rezygnacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amanda Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.14, 22:44 PROSZĘ POMÓŻCIE !! od jekigos czsu dostawałam maile po angielsku nawet ich nie czytalam, dziś się tym zainteresowałam i wzywają mnie do zapłaty 200e ! na tym serwerze byłam ponad rok temu wykupiłam konto i je zawiesiłam bo stwierdziłam że jest bezndziejne !! co mam robić ??? proszę powiedzcie mi !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiwa Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.13, 08:34 Nadal be2 jest takie jak opisuje poprzednik. Pustynia. Osoby z zagranicy. Te co są to "martwe dusze". Można się kontaktować z osobami poleconymi przez be2 a że to "martwe dusze" yo odpowiedzi brak lub by podtrzymać wrażenie, że są realni, że ktokolwiek tam jest be2 samo wysyła wiadomości "systemowe" właśnie typu „Chętnie chcialbym/abym Cię poznać. Interesują mnie Twóje zinteresowania, hobby i Twój styl życia. Z niecierpliwością czekam na Twoją wiadomość, więc napisz do mnie proszę! Pozdrawiam ”. Kontakt z biurem obsługi klienta to oczekiwanie kilkudniowe i też wiadomość wygenerowana automatycznie. Za każdy razem ta sama. Szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekutt Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.static.chello.pl 21.01.13, 15:54 Odnoszę takie samo wrażenie, nikogo tam nie ma. Wydaje mi się, że te profile są martwe. Sztucznie zrobione. I jeszcze sami pobierają sobie kasę bez zgody użytkownika ponad 230 zł Oszuści i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Więc jednak CAFE w gazecie! 03.02.13, 10:11 Mi się tutaj podobało, płacić nie trzeba było. Oferty fajne, nawet utrzymuje kontakt z kilkoma osobami, wirtualnie. I to od 8 lat. Z kilkoma osobami sie spotkałem. Szkoda tylko że Interntet o te 15 lat za późno wymyslili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.30.27.99.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.03.13, 23:25 Uwaga na nich, nadal naciągają... nie podawajcie karty bo z tego portalu prawie nie da się wypisać mam wrażenie, że to skandaliczne oszustwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo-71 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 27.04.13, 16:24 Witam , też dałem się złapać na ten widmo portal , chcę usunąc konto nie mogę bo wpierw muszę usunąc konto premium ,ale chcąc to zrobić nie mam możliwości ,czy nie wiecie jak to zrobić bo szlag mnie trafi nic już nie powiem o zaj... nej kasie z mojego konta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 13:28 Uwaga! Cwaniacy z Be2 wynajmują firmy windykacyjne. Właśnie dostałem wezwanie do zapłaty od firmy Intrum Justitia ("Itrum Justitia Sp. z o.o. działa w imieniu i na rzecz BE2 na podstawie umowy z dnia 2000-12-28 oraz art.95 § 1 k.c. (Dz. U. 64.16.93 z póź.zm.)") należność główna: 57.91 EUR, odsetki ustawowe: 1.88 EUR. I jeszcze miła informacja: "Brak wpłaty w powyższym terminie może skutkować podjęciem kroków sądowych i egzekucyjnych." Dokonałem wpłaty i jak tylko zaksięgują w Intrum oraz przekażą info do Be2 o wpłynięciu zobaczę, czy odblokują mi konto, abym mógł wejść w ustawienia i zrezygnować z usług serwisu. W tej chwili podczas próby zalogowania się do mojego konta na Be2 mogę tylko podać nr karty kredytowej, aby szanowny serwis mógł sobie wziąć następną kwotę. Pewnie stracę kolejne 250 zł, a może i jeszcze następne, ale mam nadzieję, że z pomocą prawnika uda mi się wydostać z tego bagna. Odpowiedz Link Zgłoś
baul80 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 17.09.13, 12:29 Witam serdecznie. Ponad rok temu się zarejestrowałem na portalu randkowym. Zapłaciłem jednorazową opłatę za aktywację konta. Od razu zauważyłem, że konta nie są prawdziwe i nie korzystałem z tego portalu. Teraz nei wiem jak usunąc konto z sexkontakty.com. Podobna akcja jak w be2. Proszę o pomoc, bo zauważyłem portal ściąga co 3 miesiące kasę z mego konta bankowego, przedłużając tym samym umowę, chociaż nie ma takiego punktu w regulaminie, że bez przysłania wypowiedzenia konto jest automatycznie aktywowane na następny okres. Dzwoniłem do call center (numer podany w regulaminie) - tam podają mi tylko numer spółki, która jest zarejestrowana w Czechach. Operatorka w call center oznajmiła "że chyba powinien pan sie zwracać na adres pocztowy do Czech i chyba tak można to konto zawiesić". Maksymalnie denerwująca sytuacja. Żadnych mejli i numerów telefonu nie podaje się. Podam link do regulaminu strony: www.sexkontakty.com/agb.php Serdecznie dziękuje za każdą otrzymaną informację na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
karawela71 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 29.01.15, 17:41 proszę o poradę zapłacić to czy nie , bo też dostałam od tej firmy windykacyjnej maila, Chcę z nimi walczyć bo to złodzieje , tylko nie wiem czy mam jakąś szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek547 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 02.02.15, 14:58 Ja jeszcze nie dostałem od firmy windykacyjnej żadnego powiadomienia ale muszę być na to przygotowany Oszuści i naciągacze działają w internecie i są poza prawem i nie wiadomo gdzie się udać.Ja tez dałem się wciągnąć w ten oszukańczy portal be2,moja wina że wcześniej nie przeczytałem opinii o nich. Zapłaciłem 9,90 kartą kredytową na tzw próbę a po miesiącu miałem zapłacić 239,40 na pół roku jeśli się zdecyduje z tym że mam 14 dni na rezygnacje,gdy przez przypadek wszedłem na opinie o tym portalu przeraziłem się natychmiast zablokowałem kartę kredytową i przystąpiłem do usunięcia swojego profilu z be2 gdyż nie minęło 14dni.Udało mnie się w końcu wejść w rubrykę usunięcia konta premium którą wypełniłem na końcu wyświetliła się oświadczenie o rezygnacji z moimi danymi które miałem wydrukować i wysłać faxem na nr+48 22 4853472 i tak też uczyniłem.Fax musiał dojść gdyż otrzymałem potwierdzenie i nic ani maile z ich strony o rezygnacji konta premium która jest podstawą do usunięcia profilu nadal przychodzą mnie maile od nich z propozycjami ofert Adres mailowy który oni podają jest błędny gdyż próbowałem skontaktować mailowo otrzymywałem odpowiedz że adres mailowy jest błędny Po miesiącu zablokowano konto w portalu bo gdy wejdę w maila z propozycjami ofert które cały czas od be2 otrzymuje wyświetla się rubryka że nie mogą potrącić kwoty 239,40zł i chcą zaktualizował nr karty kredytowej a na dole rubryki małymi litrami pisze że jeżeli nie zapłacę sprawa pójdzie do windykacji Wniosek jest taki, że jest banda oszustów którzy wyłudzają pieniądze od samotnych ludzi te ich oferty są beznadziejne oferują ludzi z drugiego krańca polski a regulamin be2 dla nich bo u nich nie ma 14 dni na rezygnacje jak już się zapisałeś to teraz płać chcesz czy nie chcesz albo windykatora ci naślą to nie jest portal randkowy be2 tylko mafia be2 bo tylko mafie mają podobny sposób działania a najsmutniejsze jest to że w naszym kraju nie ma się do kogo udać żeby zablokować ten portal oszustów z be2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarna Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 212.244.190.* 27.05.15, 09:24 zapłaciłeś czy nie? co było dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
majka4323 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 14.06.15, 18:43 Nie płacić poniżej opinia prawnika Witam serdecznie, Przedłużenie do umowy traktuje się jako poprzednią umowę poddaną modyfikacji. Jeżeli ów aneks bardzo różni się od umowy pierwotnej, traktuje się to wówczas jako nową umowę. - źródło -> początkowe artykuły kodeksu cywilnego. Odnośnie Pani pytania związanego z przedłużeniem: ?Automatyczne przedłużenie na kolejne 12 miesięcy następuje z dniem zakończenia ważności poprzedniej umowy, pod warunkiem nie złożenia w tym dniu rezygnacji.? Powyżej zacytowany został zapis niedozwolony ze zbioru klauzul abuzywnych, ze strony UOKiK. Zapis, o którym Pani wspomniała, wg mnie wygląda na kopię powyższego zapisu, a więc jest on niedozwolony i nie ma się Pani czego obawiać. Źródło - rejestr klauzul niedozwolonych, strona 157, wpis pierwszy. Pozdrawiam, PZ Odpowiedz Link Zgłoś
widoczny_przez_palce Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 27.05.13, 00:00 Internet to taki rejon w którym trzeba uważać na każdym kroku. Niestety bez inteligencji i obycia można zostać oszukanym. Jest wiele stron i programów wyłudzających kasę np. tak samo działają wszystkie strony które każą sobie płacić za lewe badania IQ smsem. Odpowiedz Link Zgłoś
iconic Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 30.05.13, 23:42 Zgadza sie be2 to mało wiarygodny serwis. Niektóre portale randkowe stosują nieuczciwe zapisy w regulaminie, żeby wyłudzić pieniadze od użytkowników. Dlatego niestety często trzeba czytać regulamin przed założeniem konta albo sprawdzić wcześniej opinie na temt strony na któej się rejestrujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 10:09 Proszę pomóżcie mi nie wiem co robic. Zalogowałam się tam opłaciłam i zawiesiłam konto, chciałam zrezygnować nie dało się... zaczeli mi naliczać opłaty ale zmieniałam karte akurat (przypadkiem) i od roku dostaje maile z firmy windykacyjnej mam już ponad 100e długu, czy coś mi za to grozi ? czy to trafi do komornika ? pomóżcie mi proszę ! mailowo składałam rezygnację z konta nie dostaje odpowiedzi, wysłałam fax (tylko nie mam potwierdzenia), proszę pomóżcie co ja mam zrobić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 10:16 Kuźwa ludzie trzeba coś z tym zrobić. To jest już ładna kasa. Poradzić się np. prawnika. Są bezpłatni. Albo schować wstyd i iść na policję. Ci z sekcji kryminalnej zajmują się takimi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 10:26 Mam kolegę policjanta powiedział mi żebym dała sobie spokój ze zgłaszaniem nie ma to sensu a policja jest nieudolna ! Proszę powiedzcie mi co zrobić, czy cos mi grozi jak nie zapłacę ? przecież jak bym zmieniała @ to nie wiedziałabym o ich mailach ! co wtedy ! POMOCY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 10:32 Kto Ci to powiedział. Policjant z drogówki? Mój ex zaciągał kredyty w bankach na podstawie fałszywych oświadczeń. Weszliby mi na pensję bo to było przed rozwodem. Porozmawiałam z nimi a oni chętnie wzięli sprawę bo muszą jakiś % takich spraw mieć. Od górne zarządzenie. Głupie ale mi akurat uratowało tyłek. Nie słuchaj więc krawężnika. Idź do kryminalnych. Są też prawnicy bezpłatni albo bardzo tani. Polecam stronę e-prawnik. Piszą tanio i dobrze pozwy, udzielają rad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.centertel.pl 07.08.14, 17:20 Zwróć się do portalu prawniczego . Opisz wszystko. Być może zostaje Ci napisanie rezygnacji z Premium ,opłacenie tej należności i przesłanie listem za potwierdzeniem odbioru ,żądania natychmiastowego usunięcia Twoich danych i zakończenia molestowania Cię i nękania ,co jest ź polskim prawie zabronione. Ale poradź się prawnika. Tutaj większość opinii jest sprzed kilku lat. Firma pewnie się przyczaila s teraz działa na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarna Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 212.244.190.* 20.05.15, 10:12 czy ktos dostał wyrok sądowy lub nakaz platności od komornika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbell Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.dbsinternet.pl 10.02.14, 19:49 Jesli ktos zaplacil, tak ja za pierwszy miesiac 9,99 i chce zrezygnowac z abonamentu aby usunac konto szybko bez zbedbnych nerwow : wejsc w najczesciej zadawane pytania, tm odnalez zakladke platnosci /konto premium , klikac dalej , w pomoc az dojdziecie do druku rezygnacji wydrukowac i podpisac, w kazdym serwisie lub sklepie komputerowym mozna taki dokument zeskanowac i wgrac na pendrive, nastepnie przeslac im to w zalaczniku. Dla pewnosci napisalam tez taki sam dokument tylko bez literowki w moim nazwisku, aby nie mogli sie przyczepic ze jest niezgodnosc w nazwisku, podpisalam i postepowalam jak napisalam. Nie ma sie co silic na wysylanie rezygnacji faxem bo nie odpowiada, a pan w serwisie odpowiedzial ze nie trzeba faxem ignorujac fakt ze tak jest poprostu szybciej. Dla pewnosci radze zablokowac karte i wyrobic nowa. Mi po tygodniu udalo sie zrezygnac z tego serwisu i usunac swoje dane . Omijac Be2. czytac regulaminy !!!!!!! czlowiek siue uczy na bledach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.centertel.pl 07.08.14, 17:24 Ich mail obecnie jest nieaktywny. Odbija info,że nie istnieje. Jak wysłałeś bez literówki w nazwisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wmag Re: ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.14, 14:30 A napisał ktoś, że poznał kogoś na tym portalu i spotkał się? Nie! Nikt. Martwe profile założone przez właścicieli i garstka idiotów którzy dali się nabrać i z których ściągają cały czas sami kasę siedząc za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
kacperm5 Re: ?? 18.01.15, 17:21 Po przeczytaniu waszych postów odrazu usunolem konto z polishdating. Lecz nie miałem zadnego problemu z usowaniem, anulowałem subskrybcje i dostalem maila z linkiem by ostatecznie zamknac konto. Odpowiedz Link Zgłoś
mm8-2 Re: ?? 29.07.15, 10:14 Mam pytanie, czy ktoś zajął się tym portalem od strony prawnej? W sensie złożył im pozew, uruchomił rzecznika praw konsumenta etc? Mam wielką ochotę nawet za tę kasę na która zostałam oszukana rozpętać burzę. Takie mamy czasy, że jakieś idiotyczne korporacje nabijają ludzi w butelkę i trzeba z tym skończyć. Jeżeli ktoś chce się dołączyć zapraszam. mmartusiaa@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
dravidian41 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 30.08.15, 12:56 Witam. Mam podobny problem co wszyscy. Założyłem konto na portalu Be2 najpierw darmowe niby wszystko było ok lecz byłł duży problem z nawiązywaniem kontaktów. Postanowiłem opłacić premium i zaczął się cyrk. Po niespełna tygodniu postanowiłem zrezygnować z portalu z powodu jakiegokolwiek ruchu na moim koncie. Nie dostawałem żadnych wiadomości od Pań jak i odpowiedzi na moje wiadomości pisane do nich. W wersji darmowej jest możliwości usunięcia konta od razu . W wersji premium już nie . Mimo że w regulaminie piszę aby usunąć konto wejdź w opcje i tak dalej. Pisałem maile z prośbą usunięcia konta . W odpowiedzi dostałem odp aby to zrobić mam podać swoje dane osobowe z miejscem zamieszkania i podpisem. Odmówiłem gdyż bałem się że dane te mogą zostać użyte do jakichś przestępstw albo zostać sprzedane. Poza tym żaden chyba inny portal nie wymaga takich warunków rezygnacji. Przynajmniej nie sympatia czy badoo na których byłem wcześniej i bez problemu likwidowałem konta. Więcej maili od nich nie otrzymałem mimo że napisałem maila z imieniem nazwiskiem mailem oraz nikiem z portalu. Do tej pory nie zalogowałem się więcej na tym portalu. Wczoraj dostałem maila że mam zapłacić 291 zł. Ponieważ nie mogą pobrać pieniędzy z konta. I nie pobiorą gdyż karta jest zastrzeżona. Po tym jak zamiast za 3mc pobrali mi za 6 mc. Straszą mnie sądem i windykacją. I tu moje pytanie czy ten proceder jest zgodny z Polskim prawem?. Czy ktoś z państwa dostał wezwanie od firmy windykacyjnej ?. Czy taka firma może zdziałać cokolwiek bez orzeczenia sadu?. Ja jak na razie złożyłem doniesienie na Policję o próbie wyłudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aga12375n Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 09.11.15, 15:07 i jak dalej potoczyła się sprawa ? bo ja jestem na etapie ,że zgłosili moją sprawę do wnidykatora ,odpuszczają po jakimś czasie ? Odpowiedz Link Zgłoś
atik_kerad Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.01.16, 12:53 zarejestrowałem się jakies 2 lata temu, nigdy nic nie zaplacilem ale tez nie zamknąłem konta. teraz przyszlo mi wezwanie do zaplaty na 67euro i tez nie wiem co robic Odpowiedz Link Zgłoś
radekdb87 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.02.16, 13:14 Mi też automatycznie przedłużono umowę mimo, że brałem ją na m-c. Jak większość was mam podobny problem, nie mogę się teraz zalogować po 6 m-cach z powodu nie dokonania wpłaty. Dobrze że akurat wtedy nie miałem środków na koncie, bo by łyknęli te 240 zł. Nimi ktoś powinien się zająć. No i zmieniłem akurat bank wraz z kartą. Odpowiedz Link Zgłoś
radekdb87 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 01.03.16, 10:06 Witam, po mojej walce z be2 udało mi się dojść do porozumienia w taki sposób że obszedłem całą procedurę bez windykacji, wiadomości było do nich sporo, ale co ciekawe zapłaciłem zaległą kwotę 286,40 zł za ubiegły rok a aktywację mam wpisaną na dzień 29/02/2016 r. i członkostwo premium ważne do końca tego roku na 7 m-cy! Szok prawda? Teraz jedynie pozostało mi anulowanie członkostwa premium. Odpowiedz Link Zgłoś
eania1313 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 18.07.16, 14:03 Masakra też dałam się na to nabrać. Czytanie regulaminu na nic się zdało. Wszystko jest niby dobrze. Jednak w praktyce nie można po 14 dniach zrezygnować z konta premium. Nikt nie odpisuje. Byłam na tyle ufna, że nie zablokowałam mojej karty bankowej i ściągnęli mi 240 zł. Nie mam pojęcia skąd taka suma. Skoro za miesiąc wpłaciłam 9,90 zł. Jestem w ogóle w szoku, że to ich naciąganie trwa już tyle lat i nadal funkcjonują w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamajda09 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 28.11.16, 00:39 Wszystkich wpuszczonych w kanał zróbmy pozew zbiorowy, minimum 10 osób ten sam schemat działa od tylu lat, nie dajmy się ałodziejom. pozdrawiam ciamajda 09 Odpowiedz Link Zgłoś
myszaaaa1986 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 01.12.16, 00:31 Ja dzis dostalam list ze mam zaplacic 125euro bo nie mogli sciagnac z mojego konta tych 200paru zl , a ja nie zaplacilam w terminie list po angielsku meile ktore dzis szukalam tez po ang , gdybym wiedziala ze to taki portal wcale bym nie wchodzila, planuje regulamin i meile wydrukowac i isc z tym wszystkim do jakiegos radcy prawnego... Odpowiedz Link Zgłoś