Dodaj do ulubionych

Choroby od zębów-jak leczyć?

29.09.14, 00:31
Witam! Mój problem polega na tym, że panicznie boję się dentysty. Przez to dość poważnie zaniedbałam swoje zęby i nabawiłam się kilku związanych z tym chorób: m.in. przeszłam już odkłębuszkowe zapalenie nerek, mam problemy z sercem i kręgosłupem a także pogorszył mi się wzrok. Niedawno jednak zebrałam się z sobie (głównie dla mojej małej córeczki) i wyleczyłam wszystko co wymagało leczenia. Moje pytanie do was brzmi: jakimi sposobami mogę teraz wspomóc swój organizm aby wrócić do zdrowia? Zdaję sobie sprawę, że niektóre zmiany które zaszły w moim organizmie są nieodwracalne i nic się już z tym nie da zrobić. Po prostu chciałabym jakoś wzmocnić swój organizm i zmniejszyć dolegliwości z którymi się teraz zmagam. Z góry dziękuję za wszystkie pomocne rady i bardzo proszę o nie ocenianie mnie i mojego idiotyzmu :)
Obserwuj wątek
    • big_benka Re: Choroby od zębów-jak leczyć? 02.10.14, 09:13
      Po pierwsze psychlogo, z którym omówisz dentofobię i który pomoże Ci przezwyciężyć w sobie strach przed stomatologami. Po drugie, jak już uda Ci się wybrać do dentysty, to on powie w jakim stanie są twoje zęby, co trzeba leczyć, z czego zrezygnować, jak o nie zadbać. Tak pomożesz sobie bardziej niż na własną rękę, naprawdę :)
    • wawilin Re: Choroby od zębów-jak leczyć? 02.10.14, 14:54
      Chyba mnie nie zrozumiałaś ;) Ja już przełamałam strach i byłam u dentysty, który wyleczył mi już wszystkie zęby :) teraz po prostu zastanawiam się jak pomóc swojemu organizmowi podnieść się po tych wszystkich przebytych chorobach.
      • big_benka Re: Choroby od zębów-jak leczyć? 07.10.14, 08:24
        Tak, przepraszam, nieuważnie przeczytałam Twój post. Hmm....jak sobie z tym poradzić. Przede wszystkim jakieś witaminy na wzmocnienie organizmu, możesz też więcej się ruszac (nie wiem, jak u Ciebie z aktywnością fizyczną). Co do wzroku – warto wybrać się do okulisty. Zbilansować diete, jeść dużo warzyw, owoców, mniej słodyczy i kawy. A najlepiej poprosić o pomoc lekarza internistę. Na pewno fachowiej i szczegółowiej doradzi :)
    • start213 Re: Choroby od zębów-jak leczyć? 15.10.14, 23:45
      Ja serdecznie polecam tę placówkę: www.platinumdent.pl Jestem bardzo zadowolony z wizyty w tej placówce. Miło, przyjemnie i konkretnie. Jednym słowem polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka