samsung81 25.03.12, 00:03 Czy ktoś to sprzeda z tą prowizją? 200 zł, 400 zł ...w tym produkcie nie widzę żadnego sensu...:( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukaj1953 Re: OPI 25.03.12, 15:09 oj sprzeda,sprzeda, bo nie powie klientowi nic o prowizji. Bank musi mieć zysk.Prowizja w całości dla banku?!nie za dużo? poparzymy się na tym produkcie!Czyżby nie wierzyli w klienta, że ten już się nauczył nie ufać i umie liczyć! Odpowiedz Link
my-fifi123 Re: OPI 25.03.12, 19:58 witam a ja mam ich sprzedać w przyszłym kwartale 30 szt . do tego 35000 funduszy masakra plan mam wiekszy o jakieś 30 % a do tego aż 7 produktów - kredyty , ror, kk. opi ,fundusze ,okm mogę się pozegnać z jakąś premią za następny kwartał. Odpowiedz Link
brzydka100 Re: OPI 29.03.12, 22:12 taaaa, pewno 3.04 będzie mail dlaczego tak mało sprzedaliśmy a mija już drugi dzień sprzedaży....:-) Odpowiedz Link
pkoformerworker Re: OPI 08.04.12, 16:54 Witam, Gorąco polecam Pracownikom PKO i Klientom wszystkich Banków bardzo interesującego bloga pewnego Pana. Fantastycznie demaskuje on "sztuczki", "haki" itp. posunięcia wobec Klienta. Zwłaszcza w aspekcie produktów systematycznego oszczędzania. Mnie bardzo się podoba, a co Wy o tym sądzicie? opiekuninwestora.blox.pl/2012/01/Czy-warto-podpisac-lojalke-aby-co-rok-odnawiac.html opiekuninwestora.blox.pl/2012/01/Plan-Systematycznego-Oszczedzania-Zrob-to-sam.html opiekuninwestora.blox.pl/2012/01/Jak-robic-Klienta-w-bambuko-Wyzsza-szkola-jazdy-w.html Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
ababa0101 Re: OPI 10.04.12, 20:07 Ciekawa jestem jak idzie sprzedaż OPI Wzywamy solidarnych pracowników do zbojkotowania tego produktu. Co nam zrobią? Wyliczyliśmy, że ten kto ten produkt wymyślił chce zarobić parę milionów w jeden miesiąc, i chyba dadzą sobie wielkie premie , albo podwyżki. Odpowiedz Link
dragomir6 Re: OPI 11.04.12, 08:00 Widzę, że w naszym oddziale głównym już ruszyły - chyba 3 sprzedane. U nas - placówka C, a raczej już W2 - na razie zero Odpowiedz Link
qween1 Re: OPI 11.04.12, 19:17 nie jestem z detalu ale wiem że w moim oddziale sprzedali już chyba z 8 sztuk Odpowiedz Link
miirage Re: OPI 11.04.12, 21:34 OPI nie jest wcale takie złe. U nas klienci dzięki temu płacą niższą prowizję niż standardowo za nabycie funduszy:) Wystarczy tylko pogłówkować i wczytać się w zasady. Odpowiedz Link
p-p-i Re: OPI 17.04.12, 23:07 to zajebiście się wczytałeś/aś w te zasady. pewnie ktoś jeszcze wmówił Ci, że to dla klientów super produkt. Ty łykasz to jak pelikan... umiesz liczyć? pewnie nie. znasz wysokość prowizji przy nabyciu TFI? wątpię. oświecę Cię - różnica przy nabyciu pomiędzy np. OPI 5 letnim optymalnym papierów dłużnych plus a bezpośrednim nabyciem j.u. papierów dłużnych plus to 0,05%. buuuhaaahaaa. od 100 to 5 gr. teraz podziel 200 za otwarcie rej. na 60 m-cy wyjdzie Ci ile Cię to kosztuje 3,33/m-c. buhahaha. wiesz kiedy odrobi klient te 200 przy ok 8,5% rocznie /na papierach dłużnych ostatnie 5 lat stopa wzrostu 41%/ przy systematycznych wpływach 100, opłacie od nabycia, opłacie za zlecenie stałe...? delikatnie licząc 3 lata... buhahaha pomyśl jeszcze o inflacji. nadal sądzisz, że OPI nie jest takie złe? to daj namiary bo szukam ....... którzy chcą to założyć. zawsze można wejść w subfundusz akcji plus i liczyć na wyższą stopę zwrotu. jest małe ale - sytuacja na świecie jest ekstremalnie nieprzewidywalna poza tym przekazujesz swoje pieniądze komuś kto ma głęboko w dup... jak utopi je na giełdzie bo to Ty ryzykujesz. po 5 latach może się okazać, że osoba która nabyła u Ciebie OPI jest w czarnej dup... ale co Ciebie to obchodzi przecież liczy się tylko sprzedaż. co tam, za 5 lat najprawdopodobniej nie będzie Ciebie w oddziale... pozdrawiam wszystkich którzy główkują i wczytują się w zasady. buhahahaha więcej takich a życie stanie się kolorowe...:):):) Odpowiedz Link
mis_podkarpacki Re: OPI 17.05.12, 23:48 Powiem tak: ten, kto wymyślił, że taki produkt jak OPI mają sprzedawać kasjerzy-dysponenci (pracujący w kasie), chyba nie ma zielonego pojęcia, jak ich praca wygląda. W jaki sposób mamy namówić klienta na taki produkt, mając niekończącą się kolejkę klientów chcących załatwić jak najszybciej wpłatę, wypłatę, przelew, po czym natychmiast opuścić oddział? Na sprzedaż tego produktu potrzebny jest czas! To tak jak z kredytem. A człowiek wali stemplem, podchodzą następni klienci, wciąż ci sami, bo nowych nie ma i weź się tu człowieku produkuj na temat zalet systematycznego oszczędzania, kiedy cały ogon wisi ci nad tobą i przebiera nogami. Dlaczego nikt nie przyjmuje do wiadomości, że mamy takich a nie innych klientów, którzy oczekują szybkiej i sprawnej obsługi kasowej, a tu chce się z nas na siłę zrobić doradców od kredytów, oszczędzania itp. Nie! I jeszcze długo nie!!! Odpowiedz Link
ewa1252 Re: OPI 18.05.12, 13:37 Ja osobiście sprzedałam 5 OPI , jakoś mi się udało, ale produkt rzeczywiście nieprzemyślany, a ta prowizja stanowczo za wysoka i to odstrasza potencjalnych nabywców Odpowiedz Link
ababa0101 Re: OPI 20.06.12, 20:02 Ciekawe ile dadzą OPI w III kw. Jeśli się nie nażrą to wypadamy z tego banku. Odpowiedz Link
p-p-i Re: OPI 20.06.12, 21:33 za chwilę będzie wiadomo. na bank w planach nic się nie zmieni - jest za dużo odkupień śmieciowych funduszy dlatego jest takie ciśnienie na dodatkową kasę. Odpowiedz Link