Dodaj do ulubionych

Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź

17.06.06, 07:43
Szanowni Forumowicze "Forum pracowników PKO BP SA"
zwracam się do Was z prośbą o wypowidź w sprawie zmiany formy tego forum z
Forum otwartego dla wszystkich na forum ukryte, gdzie zgodnie z regulaminem
Forum prywatnego (pkt 6) oznaczać to bedzie że "umieszczać posty i czytać
zamieszczone na forum posty mogą wyłącznie zaakceptowani przez założyciela
zarejestrowani użytkownicy portalu Gazeta.pl".
Pozdrawiam
mobbing_pkobp

Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 08:41
      Długo na to czekałem. Jestem ZA. Jestem za forum zamkniętym. Proponuję przyjąć
      wzór forum jaki mają agenci pko, tam jest dwuosobowa komisja która sprawdza i
      czy rejestrujący się to jest faktycznie agent pko i takiego na forum wpuszczają.
      Na takim forum mozna bez obaw,szczerze pisać, wnioskować, organizować. Z korzyścią
      dla wszystkich stron dyskusji. Dyskutować wtedy będą zainteresowani pracownicy.
      Emerytom takim jak ja nic po tym. Sytuacja tylko człowieka wkurza.
      czuk
      • czuk1 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 08:42
        Nie znaczy to, że się nie zarejestruję.
        czuk
      • czuk1 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 09:13
        Przeczytałem dokładnie Twój apel. Myślę, że wystarczy Twoje (nie jakieś tam
        komisyjne) rejestrowanie uczestników forum. Ważne aby nie było powszechnego
        dostępu publiczności światowej do bankowych problemów.
        pozdrawiam założyciela(kę) pozytecznego forum i miłego wypoczynku
        czuk
    • nosferatu_w Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 08:44
      Witaj! Z jednej strony jest to dobre rozwiązanie, ostatnio się nad tym też
      zastanawiałem, z tego, co zauważyłem przeglądając inne fora, to te o zbliżonej
      tematyce są zazwyczaj ukryte. Pozostaje jednak kwestia kryteriów, wg. których
      będzie się można wypowiedzieć lub nie. Nie podejrzewam cię o
      stosowanie "cenzury" skoro do tej pory nie miało to miejsca, niemniej warto by
      w takiej sytuacji jasno okreslić zasady.
      Z drugiej strony, tak sądzę, większość wypowiedzi na tutejszym forum ma na celu
      dotarcie również do naszych szefów, którzy prawdopodobnie dość często tu
      zaglądają nie logując się i nie wypowiadając. Przynajmniej na 100% jeden z
      moich szefów tak robi. Przy czym akurat on nie ma najmniejszego powodu żeby się
      obawiać tego forum. Jeśli to forum zostanie ukryte, to ci bardziej płochliwi
      szefowie tu już nie dotrą i założenie, żeby po przeczytaniu niektórych postów
      się w końcu puknęli w głowę, szlag trafi. Sam nie wiem dokładnie, co
      sądzić, "osiołkowi w żłoby dano...". Na dzień dzisiejszy skłaniam się raczej ku
      wersji pozostawienia tego forum otwartym, niemniej również jestem ciekaw opinii
      pozostałych forumowiczów. Pozdrawiam. Nosferatu_w. :)
      • czuk1 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 09:17
        Nosferatu. Masz rację. Może więc zostawić to forum i tu publikować posty
        uzgodnione na forum zamknietym, te które mają dać efekt pozytywny dla pracowników.

Jak by nie patrzyć. Są plusy i inusy forum zamkniętego.
        pzdr czuk
    • malutka.niak Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 13:47
      Jestem zdecydowanie za forum ukrytym!!!
      Jeżeli dzisiaj nasze (mobbing Twoje) forum jest czytane nawet przez tzw. szefów,
      to oni również mogą się przecież logować na forum i jedynie czytać (zachęcam
      serdecznie do polemiki???).
      Myślę, że wszystkie nasze problemy muszą być rozwiazywane na Naszym podwórku,
      tym bardziej iż istnieje tutaj niewiarygodna wręcz tolerancja i jak to mobbing
      podkreśla "jest tutaj miejsce dla każdego z nas".
      Pozdrawiam wszyskich bardzo serdecznie.
      • czuk1 Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 14:38
        Przy okazji. Malutka życzę Ci miłego wypoczynku w te słoneczne dni.
        D-;] czuk
        • mea.1963 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 17:19
          Myślę że forum powinno być ukryte i służyć wyłącznie pracownikom i ich
          problemom.Nie jestem zwolennikiem prania brudów na ogólnie dostępnym forum
          aczkolwiek sytuacja w naszym banku nieraz się o to prosi. Zachowajmy jednak
          umiar i wypowiadajmy się w swoim gronie.Niepokoi mnie jedynie sposób weryfikacji
          osób, które będą mogły się wypowiadać na tym forum. Nie wyobrażam sobie by mogło
          na nim zabraknąć Czuka 1 i mam również nadzieję że człowiek z góry w końcu się
          odezwie bo tęsknię do jego absurdalnych pomysłów:)
      • mobbing_pkobp Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 20:58
        Forum jest czytane przez szefów i tgo tych na samej górze, dowodem na to jest
        wywiad w ostatnim czerwcowym numerze "Naszego Banku" z Wice Prezesem
        S.Skrzypkiem. Jak pamietam to powiedział, że znalazł ostatnio na jednym z
        portali internetowych ciekawe forum pracowników PKO BP SA z ciekawymi
        wypowiedziami. Dodał przy tym że lepiej by było aby pracownicy wypowiadali się
        na forum intranetowym.
        Dodaję to pod rozwagę przy Waszych opiniach czy zmienić formę tego forum.
        Pozdrawiam
        mobbing_pkobp
    • julka177 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 18:48
      Ja tam się nie znam, ale tak sobie myslę, że ten kto będzie się chciał dostać to
      sie dostanie - bez względu na to, czy jest z banku czy nie i czy sa to jego
      problemym czy nie A jeśli się myle wyprowadźcie mnie z błędu
      • czuk2 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 20:26
        Skoro mamy demokrację to forum powinno być otwarte.Swoboda wypowiedzi jest
        wyznacznikiem wolności.Jeżeli hamuje się wolność słowa to znaczy,że demokracja
        upada.Jestem otwarty na przepływ informacji ,w tym i krytycznych.Nierzadko po
        burzy następuje śliczny poranek,a ludzie ochoczo idą do pracy.
        • czuk1 Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 21:11
          Masz rację. Jeśli jednak faktycznie jest wolność, wolność i swoboda ?!
          Ale w pracy najemnej? Co tu mówić o swobodzie. Przeciwnie. Ludzie tu
          piszą wręcz o zniewoleniu.
          Dziwne to , bo są przecież zakłady pracy w których zadania stawiane
          są pod możliwości wykonania, warunki pracy zapewnione a atmosfera pracy
          dobra.Dlatego ciągle zadaję sobie pytanie. Czy w banku - gdzie stosuje się
          nowoczesne technologie,gdzie zatrudnieni są wysokiej klasy fachowcy, gdzie
          usługiświadczone są dla całego przekroju społeczeństwa, gdzie
          funkcjonowanie banku i jakość obsługi zależy wyłącznie odpracowników
          - wartością najwyższą nie powinien być pracownik?
          W bankach sprawy pracownicze, kadrowe powinny być postawione
          na najwyższym, wzorcowym poziomie.
          A kto tego nie wie i pracownika nie szanuje nie powinien
          kierować najmniejszym nawet zespołem pracowniczym
          (organizować pracy i nadzorować jej wykonanie).
          Wymagania stawiane kierownikowi firmy w dziedzinie
          zarządzania i kierowania ludźmi powinny być tym większe
          im większą firmą on zarządza.

Moja imienniczka(imiennik) pisze o demokracji - o rządach
          większości. Ani na tym forum ani w banku demakracja nie
          ma zastosowania. W banku wystarczyło by aby panował duch
          prawa pracy i kultura pracy na codzień. Wtedy nie było
          by potrzebne takie jak to forum.
          czuk

• julka177 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 21:59
            demokracja :)
            przepraszam Nie moge sie opanować
            Pozdrawiam
          • julka177 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 22:00
            czysta kobieca przekora :)
            A tak na serio to mądrze mówisz
    • elf38 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 21:08
      Uważam ukryte forum za dobry pomysł. Czuk2 ukryte formum wcale nie oznacza, że
      nie będzie swobody wypowiedzi. Jeżeli dobrze rozumiem intencje mobbing_pkobp
      idea powstania strony polegała na możliwości wygadania się, poproszenia o radę
      obecnych lub byłych pracowników naszego banku, a nie ludzi z zewenątrz.
      Dlatego jestem za ukrytym forum.
    • mobbing_pkobp Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 21:08
      Pomimo, że proszę Was o wypowiedź w sprawie formy tego forum, ja też wyrażę
      swoją opinię. Mam troche mieszane uczucia z jednej strony jestem za formą
      ukrytą tego forum, z drugiej ze względu na to że czytają to forum decydenci -
      (Prezesi, Dyrektorzy, Naczelnicy, Kierownicy)to jestem za otwartym forum. Niech
      traktuja Nas Pracowników sprawiedliwie. Oczywiście wszystko to bez ujawniania
      tajemnic Banku. Napewno nie chcę ukryć skali mobbingu jaki jest stosowany.
      mobbing_pkobp
      • czuk1 Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 17.06.06, 21:23
        mobbing_pkobp napisała:

> Pomimo, że proszę Was o wypowiedź w sprawie formy tego forum, ja też wyrażę
        > swoją opinię. Mam troche mieszane uczucia z jednej strony jestem za formą
        > ukrytą tego forum, z drugiej ze względu na to że czytają to forum decydenci -
        > (Prezesi, Dyrektorzy, Naczelnicy, Kierownicy)to jestem za otwartym forum. Niech
        >
        > traktuja Nas Pracowników sprawiedliwie. Oczywiście wszystko to bez ujawniania
        > tajemnic Banku. Napewno nie chcę ukryć skali mobbingu jaki jest stosowany.
        > mobbing_pkobp

-----------------------------------------------------------------------------

Warto podyskutować. Po kilku wypowiedziach z poważnymi argumentami "za i
        przeciw" nie mam już tak jednoznacznego zdania, tj. opcji forum zamkniętego
        jako jedynie występującej.
        Gdyby wypowiedzi forumowiczów nie naruszały przepisów prawa (bankowego, o
        ochronie danych osobowych, cywilnego,...) i nie szkodziły bankowi jako miejscu
        pracy - to takie forum mogło by z powodzeniem sobie być sobie jako otwarte.
        Jeśli ktoś kogoś chciał by ścigać za wypowiedzi na forum (prawdziwe, zgodne z
        prawem)to napewno się obroni , nawet przed sądem.
        Może więc tylko założycielka nassego forum zadba o to i wszystko będzie okej?
      • bmwnowe Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 19.06.06, 14:35
        Ukryte forum ma jeden gigantyczny minus. Będziemy kitwasić się we własnym
        sosie, nakręcać wzajemnie itd. Do nikogo "obcego" to nie dotrze! Nikogo spoza
        naszego grona nie będziemy w stanie zainteresować swoimi problemami no bo jak?
        Ja więc w nim się nie zaloguję i dla mnie formu przestanie istnieć.Szkoda.
    • agata9942 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 18.06.06, 19:58
      Jestem za forum ukrytym. W marcu musiałam zmienić nicka, bo napisałam coś na forum przez co prawdopodobnie zostałam zidentyfikowana przez mojego szefa. Do dziś nie mogę zrozumieć jak to się stało, ale po jego wypowiedziach pod moim adresem zorientowałam się, że na 90% wiedział, że to ja napisałam. Cudem uniknęłam konsekwencji.
      • julka177 Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 19.06.06, 17:48
        "W marcu musiałam zmienić nicka, bo napisałam coś na forum przez co
        prawdopodobnie zostałam zidentyfikowana przez mojego szefa. Do dziś nie mogę
        zrozumieć jak to się stało, ale po jego wypowiedziach pod moim adresem
        zorientowałam się, że na 90% wiedział, że to ja napisałam"

No tak a teraz to się nie domyśli :)..... "prawdopodobnie"
    • czlowiek_z_gory Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 19.06.06, 17:24
      Ja jako postać z wyższych sfer tego banku rownież poprę zmianę kategori tego forum. Ale, pójde i za radą czuka_łan - by były dwa fora - jedno gdzie pierzemy brudy tego banku, oczywiście zamknięte i drugie ołpen - pochwalne - gdzie hulaj dusza - piszeny prawde, czyli tak jak w naszym i waszym ulubionym periodyku "nasz bank" samą prawdę. Logować na oba forumy bedziemy się naszym numerm kadrowym i hasłem do domeny, co zapewnie jeszcze większą anonimowość niż na hajd parku. Ale to jeszcze nic. Moja propozycja jest taka: TRZECIE FORUM, na którym będą umieszczać będziemy nawet fotografie (take forum z opcją: dodaj zdjęcie). Nie takie typu: w tym tygodniu ślub wzieli ta z tym, ale takie bardziej, ta z tym tego zdradziła, dyrektor oddziału regionalnego ostanio był widziany z z panią naczelnik wydziału tego i tego, pracownik oddziału nr "X" z miejscowości "Y" był widziany jak powracał do domu w stanie wskazującym, bądź choćby, że istnieje prawdopodobieństwo iż pracownik "Z" przystąpił do komuni świetej mając ciężki grzech na sumieniu (ma się rozumieć przewinienie udokumentowane).
      No, a na redaktora naczelnego tego forum proponuje oczywiście siebie, gdyż myśle, że świetnie dobiore tematy artykułów co do planowanej na dany okres sytuacji kadrowej (stanu kadry) banku jako całości. No nie powiem, mam już kilka niezłych fot z "imprez integracyjnych" i planuje je wykorzystać na forum trzecim, tylko dopracujje pod nimi podpisy i będą niezłe tematy, a może i nawet parę rozwodów na deser. Pomyslcie, jak poczytną gazetą był by "nasz bank", gdyby umieścić w nim taką kolumnę towarzyską. A w środku oczywiście jakaś rozkładóweczka z atrakcyjnymi pracownicami naszego banku.

P.S. Pierwszy i ostatni raz odpowiem poważnie. Jestem za tym by to forum pozostało otwarte. Nie trafił bym w życiu na forum zamknięte,to raz. Dwa: pierwszy raz usłyszałem coś o jakimś Lux medzie. Dalej, mogę dowiedzieć się coś o CRW, CRB itp. Ja już wiem, ale reszta? Przy zamkniętym forum trafi do nas mniej pracowników. Zamknięcie się we własnym gronie na forum na ręke będzie tylko naszym mocodawcom, nie nam.
      Pozdrawiam wszystkich zdesperowanych praconików pko.
      • malutka.niak Re: Ankieta - forumowicze proszę o wypowiedź 19.06.06, 18:59
        człowiek_z_góry - DZIĘKI!!!
        Jednak, tutaj mamy troszkę związane ręce, zresztą wychodzę z założenia iż o
        problemie mówi się raz i na tym koniec (bo ile można ględzić na ten sam
        temat?).
        No, nareszcie sensowna wypowiedż!!! A ja ciągle jeszcze mam nadzieę, że w tym
        forum zaistnieją nasze ukochane Związki Zawodowe i wreszcie otworzą swoje
        hermetyczne okienka na problemy pracownicze, oraz kupią sobie prawdziwe okulary
        i zobaczą nagą prawdę człowieka (polecam).
        Bo... gdyby tutaj zaglądał ktoś naprawdę ze Związków, to już dawno by okazał
        serce gusi_31 i zwyczajnie pomógł, jak człowiek człowiekowi albo jak prawdziwy
        ZWIĄZKOWIEC???
        Zmieniam zdanie, do czasu kiedy nasze ukochane Związki nie dorosną do sytuacji
        i problemów bedziemy musieli (niestety) tutaj je rozmawiać!!!
        Choć, uważam że to właśnie Związki powinny być otwarte na nasze problemy i One
        powinny je sygnalizować, one również powinny powiększać grono zwolenników a nie
        zamykać hermetycznie drzwi przed nimi???
        A skoro tak sie nie dzieje, to niestety my pracownicy nie mamy innego wyjścia
        jak szukać innych roizwiązań i innej drogi rozwiązującej problemy (niestety już
        poza firmą-do tego zostaliśmy zmuszeni!).
        A to forum, zawdzięczamy komuś bardzo odważnemu i bardzo mądremu, wyrastającemu
        ponad wszystkich (dzięki mobbing!).
        A już myślałam, że ludzie z góry to takie hermetyczne ludziki, ukierunkowane w
        jedną stronę w różowych okularach i przybywający do pracy prosto z kosmosu!!!
        Jakl zwykle pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!!!
    • mobbing_pkobp Koniec ankiety 19.06.06, 20:14
      Szanowni Państwo Forumowicze "Forum pracowników PKO BP SA"
      Po analizie Waszych wypowiedzi oraz moim własnym odczuciu podjąłem decyzję o
      zostawieniu (na razie) forum otwartego dla wszystkich użytkowników portalu
      Gazeta. Jednak moje odczucie i codzienne czytanie wartościowych postów skłoniło
      mnie do propozycji współadministrowania tego Forum przez dwie osoby co właśnie
      uczyniłem i nadałem im uprawnienia do zarządzania Naszym Forum. Nie
      kontaktowałem się z tymi osobami wcześniej prywatnie. Ich wypowiedzi są cenne i
      celne, co nie znaczy że inni forumowicze tak nie czynią. Nowi
      współadministratorzy mają prawo współdecydować o tym Forum.
      Zapraszam do współpracy czuk1 i malutka.niak
      Pozdrawiam
      Wasz
      mobbing_pkobp
    • mobbing_pkobp Re: Koniec ankiety 19.06.06, 22:56
      Szanowny czuk1
      zastanów sie jeszcze raz nad Twoją decyzją.
      Chciałem abyś miał możliwość usuniecia ewentualnie postu, który stanowiłby
      naruszenie tajemnicy Banku. To że w Banku stosowany jest mobbing tego nie chcę
      i nie bedę ukrywał. Twoje uwagi z racji dużego doświadczenia w Banku są bardzo
      cenne.
      Pozdrawiam Cię również i resztę forumowiczów (tych też co tylko czytają a sie
      nie wypowiadają)
      mobbing_pkobp
      • czuk1 Re: Koniec ankiety 20.06.06, 07:34
        Figurantem mogę być. Aby nie mieszać, nie odwracać tego co zostało załatwione z
        Admin.GW. Żadnego jednak ruchu bez Twojej zgody nie zrobię.
        pzdr czuk
      • malutka.niak Re: Koniec ankiety 20.06.06, 18:55
        Mobbing, jestem w szoku ze wzgledu na zaufanie?
        Po długim namyśle, stwierdzam, iż jestem z Tobą! Jednak zdaje sobie sprawę, iż
        muszę się jeszcze dużo, bardzo dużo nauczyć !
        Ale wyznaję zasadę, iż jeżeli będę mogła w czyś pomóc, to chętnie pomogę (
        choćby już dla moich młodszych i starszych koleżanek i kolegów).
        Zdaję też sobie sprawę, że jeżeli nie zaczniemy wreszcie przedstawiać problemów
        i mówić o nich głośno to w naszej firmie nie bedzie działo się lepiej a jedynie
        gorzej!
        Nie wierzę iż (jak to czuk1 mówi) to forum tak naprawdę to ma wielki wpływ na
        nasze akcje ?
        bo przecież giełda to polityka a nie wypowiedzi i "utyskania" pewnej grupy
        pracowników : jeżeli jestem w błędzie to proszę o wypowiedzi na ten temat?
        Czuk1, proszę? bądż z nami tak jak dotychczas, bo wszyscy poniekąd tutaj mamy
        rację i również od czasu do czasu jej nie mamy, a chodzi o weryfikację naszych
        poglądów (zresztą, znasz mnie już troszkę i wiesz,żę jak będziesz w błędzie to
        ja i reszta członków forum nie pozwolimy Ci na błądzenie?)
        Mobbing, jestem do Twojej dyspozycji (ale w miarę jedzenia apetyt rośnie) i
        jeżeli to możliwe to proszę o literaturę dokształcającą? ( nie chcę tu
        zwyczajnie być i podejmować kiepskich decyzji?)
        Mobbing, jestem z Tobą, bo wiem, że masz 100% racji i mam nadzieję, że to co
        robisz, wreszcie przyniesie oczekiwany skutek (ale nie od razu!).
        PODOBNO KROPLA DRĄŻY SKAŁĘ, A MY JESTEŚMY TAKĄ KROPLĄ (dla dobra nas wszyskich
        oraz; niewiarygodne dla dobra naszej firmy)!!!
        Jak myślicie, co stanowi największą reklamę firmy?
        Największą reklamą firmy jest szary pracownik, zadowolony z pracy i z zarobków
        (świat jest mały!), a klient to też człowiek który widzi dostatek (albo
        niedostatek) sąsiada któremu powierza własne pieniądze, kogoś kto jest
        najlepszą reklamą firmy (nie telewizor, nie prasa)!!!
        Pozdrawiam wszystkich odważnie piszących z tej stronki i życzę odwagi i
        determinacji w pisaniu oraz madrości, mądrości i jeszcze raz mądrości - bo
        tylko ona może nam wszystkim dopomóc!
        POZDRAWIAM GORĄCO WSZYSTKICH!!!
        • czuk1 Koniec ankiety 20.06.06, 19:20
          Wyolbrzymiłem oczywiście wpływ internetowego - tu - utyskiwania na cenę akcji
          banku. Wiekszy wpływ ma nasze forum na jakąś otoczkę atmosfery wokół banku.
          Ja, oszołom broniący PKO BP na forum "Banki", o tym naszym forum dowiedziałem się
          w trakcie dyskusji. Forumowicz mi napisał (podając Wasz adres) - jeśli jest
          taki dobry ten bank to dlaczego pracownicy są tak traktowani (jak w Biedronce)
          i ze swoimi problemami wychodzą az do internetu?
          Na podstawie tego uważam, że jakis tam negatywny wpływ nasze , opisywane tu,
          niebudujące przykłady mogą mieć. Tylko nie można chwytać dwóch srok za ogon.
          Albo omawia się naruszanie praw pracowniczych albo pokazuje w pozytywach PKO
          na tle systemu bankowego.
          czuk
          • malutka.niak Re: Koniec ankiety 20.06.06, 19:42
            No to czuk1 złap tę strone ogona która jest bliska Twojemu sercu, a wiem z całą
            pewnością, że jest o PKO BP, więc bądż razem z nanmi i będzie ok?
            Teraz to ja prosze Cie o to? Bo gdyby było inaczej, to by Ciebie tutaj nie
            było, prawda?
            I nikogo z nas?
            Tutaj wypowiadają się jedynie Ci którzy walczą o to by było lepiej ( w końcu
            każdy może zwinąć tobołek i poszukać czegoś innego ) a jednak wszyscy jesteśmy
            tu razem i staramy sie z całej mocy sygnalizować niepokojące nas problemy?
            (podobnie jak Ty, czuk1?).
            Pozdrawiam serdecznie i liczę bardzo na Ciebie chłopaku???
    • malutka.niak Re: Koniec ankiety 20.06.06, 21:11
      Czuk1 - tutaj nie ma dziadków ani małolatów; są tutaj jedynie obecni pracownicy
      alb byli pracownicy firmy... i... wszycy jesteśmy równi, bez względu na wiek!!!
      A prosze Ciebie o pozostanie ze względu na szacunek dla Ciebie i ze względu na
      to, iz potrafisz jak nikt inny przyjmować riposty ale też i poddajesz
      metamorfozie własne poglądy a to dla mnie oznacza bardzo wiele ( ciągle Ciebie
      podziwiam - chyba zapiszę si do Ciebie na korepetycje?).
      Pozdrawiam bardzo gorąco i życzę proroczych snów z pozytywnymi dla mnie
      wnioskami?
      Pozdrawiam serdecznie!
      • czuk1 Koniec ankiety 20.06.06, 21:31
        Metamorfoza i zmiana poglądów w czasie dyskusji zawsze są możliwe.Nie
        dyskredytują mojego rozmówcy. Powinniśmy jedymie unikać psychozy tłumu
        (strachu,buntu) bo nie służą dobrze sprawie.
        • malutka.niak Re: Koniec ankiety 20.06.06, 21:35
          Każdy jest inny i każdy reaguje inaczej...
          Po burzy prędzej lub póżniej przychodzi słońce...
          A chodzi o to by nikogo nie zmuszać do powielania naszych poglądów oraz umieć
          słuchać kiedy trzeba i mówić kiedy trzeba...
          ... i tyle...
          Pozdrawiam dociekliwego czuka1
          • malutka.niak Re: Koniec ankiety 20.06.06, 21:41
            Ponaddto, czuk1 nie szukaj dziury w całym, bądż sobą i bądz z nami taki jakim
            jesteś, czy to zbyt wiele???
            Kolorowych snów !!!
            • czuk1 Re: Koniec ankiety 21.06.06, 06:11
              Malutka, miałas rację wczoraj... i dziś.
              Dobrego dnia.
              czuk
              • malutka.niak Re: Koniec ankiety 21.06.06, 20:17
                Czuk1, wiedziałam że się dogadamy!!!
                Cieszę się bardzo i pozdrawiam serdecznie!
                • czuk1 Re: Koniec ankiety 22.06.06, 20:29
                  Jak Polak z Polakiem.
                  • malutka.niak Re: Koniec ankiety 23.06.06, 19:58
                    Czuk1 - rozumię aluzję, smutno mi z tego powodu???
                    • czuk1 NIE JEST JAK SADZISZ. 23.06.06, 20:11
                      Napisałem żartobliwie ale bez aluzji.
                      Wierz mi - szczerze to piszę - dogadaliśmy się ,
                      jak jadący na tym samym wózku. Choć wiadomo, że mój pan to ZUS.
                      Całkowicie z Tobą zgadzam się i doskonale Cię rozumiem.
                      Aha. Jestem też zadowolony, że kilku forumowiczów akceptuje
                      moją obecność na forum i moje kontrowersyjne wypowiedzi.

Trzymaj się mocno. Cieszę się, że jesteś na tym forum
                      i wnosisz do niego świeży powiew.

Dobrego wypoczynku i zdrowia - Tobie
                      i wszystkim forumowiczom
                      życzy czuk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka