Dodaj do ulubionych

List polecony

02.02.07, 15:54
Dziewczyny ile idzie list polecony z Turcji do Polski? Czy to mozliwe ze 6
dni? Mnie sie wydaje ze 14 dni. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • angelikastanula Re: List polecony 02.02.07, 16:30
      nie wiem ile idzie z Turcji do Polski, ale moje z Polski do Turcji to bywalo ze
      i ponad miesiac szly, mimo ze Pani mowila, ze jak polecony to nie wiecej niz
      tydzien smile
      • stefanya Re: List polecony 02.02.07, 16:36
        Tylko nie miesiac! Wysłane APS'em czyli Acele Posta Servisi. Czy ktos z was
        wysylal tym cos do Polski?
        • sommak Re: List polecony 02.02.07, 18:05
          Witaj Stefanya,
          trudno mi stwierdzic ile moze isc do Polski twoj polecony-wiem z
          doswiadczenia,ze Acele Posta Servisi jest powiazane z Polska przez Pocztex i
          Poczte Polska-w moim przypadku,zadne terminy nie zostaly dotrzymane(pocztaj w
          watku o Pocztexie)-choc wtedy chodzilo o paczke a nie list,ale moje
          doswiadczenia wystarczaja mi,zeby im nie ufac.Jesli masz cos pilnego i waznego
          moze lepiej skorzystac z DHL,Fedexu lub czegos innego-drozej ale napewno
          dojdzie na czas.PTT ma za nic w moim odczuciu Acele Posta Servisi.
          Pozdrawiam serdecznie!
    • kochanionka Re: List polecony 02.02.07, 18:42
      Wysylalam.Do Turcji list polecony wyslany dodatkowo jako priorytet "szedl"
      niebotyczne dlugo.Napewno dluzej niz 2 tyg.Za pierwszym razem chyba nawet 3
      tyg.Ale jeden z listow nie odebrany tam z poczty w pore ,
      wrocil do mnie w ciagu trzech dni.
      Najprosciej wysylac bez tych naszych udogodnien ktore zamiest przyspieszyc
      spowalniaja przesylke.
      Pozdrawiam smile))
      • elif_atalar Re: List polecony 02.02.07, 19:35
        Witam. nie wiem dziewczyny gdzie wysylacie te listy wink) ale polecony priorytet z
        Polski do Turcji idzie ok.tygodnia, czasem troche dluzej. Polecony priorytet z
        potwierdzeniem odbioru nadany z Turcji do Polski idzie rowno tydzien, czasem
        nawet ciut krocej.. Wiem,bo czesto sama wysylam i dostaje smile Pozdrawiam serdecznie.
    • kochanionka Re: List polecony 02.02.07, 20:53
      wysylalam do Alanyi.
      Raz nawet musialam interweniowac na poczcie,postraszylam ich,ze bede dochodzic
      zwrotu poniesionych kosztow na tzw szybka przesylke.U nas tlumacza,iz to turcy
      przetrzymuja listy.Czyja wina ,nie wiem.
      Ale nigdy nie trwalo to tydzien,mam widac pechasmile)
      Pozdrawiam
      • alexa195 Re: List polecony 03.02.07, 09:47
        list polecony wyslany z polski musi dotrzec w przeciagu 14 dni (zobowiazanie
        poczty polskiej) inaczej mozesz slozyc reklamacje. Do mnie listy polecone
        zawsze trafiaja w ostatni dzien. I tak jak juz ktoras z dziewczyn wspominala,
        Turcy je chyba przetrzymuja. Do mnie list trafia np. 14 grudnia, a stempelek z
        turcji ma date 8 grudnia smile
        --
        Pozdrawiam,
        Alexa
        • marsiya Re: List polecony 03.02.07, 19:56
          Ja teraz juz czekam chyba z 3 tygodnie na list z Turcji , ale on chyba nie
          polecony był, podejrzewam że nigdy nie dojdzie tak jak listy zwykłe które
          wysyłałam do innych krajów.
    • kiranna Re: List polecony 04.02.07, 08:34
      wydaje mi sie, ze list polecony idzie tyle samo co zwykly, tylko doreczany jest
      do rak wlasnych i jest rejestrowany. krocej ida ekspresy.
      kiedys wyslalam paczke i list ze stambulu do warszawy poczta lotnicza i doszly
      w 5-6 dni. na pewno duzo zalezy od tego skad i dokad idzie list. zwykla poczta
      wewnatrz stambulu potrafi isc 5 dni sad
      • stefanya Re: List polecony 04.02.07, 10:44
        Dzieki za odpowiedzi. Dziewczyny z tego co tu wywnioskowalam to listy z Polski
        do Turcji ida dluzej jak z Turcji do Polski. Albo po prostu jak sie trafi.
        Pozdrawiam!
        • stefanya Re: List polecony 06.02.07, 18:21
          list szedl 4 dni robocze ! sukces!smile
    • kochanionka Re: List polecony 06.02.07, 18:44
      Pewnie ktos z poczty przeczytal nasze utyskiwania i zrobilo mu sie glupiosmile))
      Taki czas to faktycznie sukces.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka