Dodaj do ulubionych

Rozumiem dlaczego startuje pan Orłowski

25.11.10, 08:33
Rozumiem dlaczego startuje pan Orłowski. Chodzi o pensje i przyszłą emeryturę. No bo nie o to żeby zrobić coś dla gminny. Na to były ostatnie 4 lata plus ileś tam lat jako sekretarz. I nie ma co się wstydzić sekretarzowania w PZPR bo tacy ludzie są dziś na topie(vide generał Jaruzelski ps. Wolski zaproszony do pałacu prezydenckiego na RBN) W Polsce gdzie
cwaniactwo i umiejętność zadbania o własne interesy jest postrzegana jako cecha pozytywna można powiedzieć ze pan Orlowski jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim stanowisku.Człowiekiem z wizja i marzeniami(odsyłam na stronę topolka.pl gdzie wójt odpowiada na pytanie dotyczące boiska) ) Marzy on na przykład o Orliku. I ja nawet to pochwalam o ile marzenia są w czasie wolnym od pracy. W pracy wójt ma robić wszystko żeby Orlik powstał.Ma odpowiadać na pytanie -chce żeby Orlik powstał i robimy wszystko aby nasze starania zakończyły się sukcesem.Co zostało zrobione. Podejrzewam ze nic.I taka sytuacja dotyczy tysiąca innych spraw. Celowo napisałem robimy bo wójt , przy całym szacunku dla jego osoby, nie jest po to żeby zajmować się szczegółami. Musi umieć odnaleźć się jako lider , osoba która umie dobrać sobie współpracowników , ludzi którzy chcą pracować.Jak to wygląda w gminnie wszyscy wiemy.W gminie jest syf i malaria przez wielkie S i wielki M.Jeśli wygra obecny wójt będą następne 4 lata marazmu i marzeń przez duże M. Nie będzie lepiej. Zostanie tylko przygotowany grunt dla następcy którym będzie pan Jakalski( jestem gotowy się założyć) Nauczony cwaniactwa i kombinatorstwa od ludzi którzy się na tym znają.

W wypadku wygranej pana Dybowskiego wszyscy będą oczekiwać cudu w 3 miesiące. I przeżyją rozczarowanie bo lata zaniedbań wymagaj lat pracy. Ciężkiej pracy.
I dlatego nasuwa się pytanie:

- Panie Marku. Naprawdę potrzebne to panu?
Obserwuj wątek
    • abcd-5 Re: Rozumiem dlaczego startuje pan Orłowski 25.11.10, 08:53
      ericthered napisał:
      >Jak to wygląda w gminnie wszyscy wiemy. W gminie jest syf i malaria przez wielkie S
      >i wielki M.

Ericthered, od razu widać, że esceta z Ciebie i lubisz porządek. Ciekawe tylko, czy pan Dybowski lubi sprzątać? Jak myślisz ;):D
      • abcd-5 Re: Rozumiem dlaczego startuje pan Orłowski 25.11.10, 09:03
        Ale ogólnie twoja wypowiedź ma głęboki sens ericthered. Obiektywnie poruszyłes wiele istotnych spraw, z którymi się zgadzam ;)
    • wyborca_1 Re: Rozumiem dlaczego startuje pan Orłowski 25.11.10, 11:10
      Nie wiem czy jemu jest to potrzebne ale nam na pewno tak.Co do pzostałej wypowiedzi zgadzam się w całej rozciągłości.
      • prawdziwy-mieszko Re: Rozumiem dlaczego startuje pan Orłowski 25.11.10, 11:23
        Powiem Ci ,że jesteś konkretny. Pewnie ,że panu Markowi będzie ciężko na początku, ale ludzie chyba rozumieją to ,że potrzeba czasu .. gdy zobaczą trochę inną organizację pracy to nie będzie "chyba" problemów, stawiajmy na inwestycje w gminie to nam się opłaci i ludzie nie będą stąd zwiewać, a my będziemy się rozwijać. Pan Marek jest uparty i to pozytywna cecha w tym kontekście, no i co za tym idzie samozaparcie, a skoro walczy o tą funkcję już któryś raz z rzędu znaczy to ,że ma te cechy i zależy mu na tej gminie, w której mieszka.
        • abcd-5 Re: Rozumiem dlaczego startuje pan Orłowski 25.11.10, 11:44
          prawdziwy-mieszko napisał:
          > Pan Marek jest uparty i to pozytywna cecha w tym kontekście, no i co za tym idzie samozaparcie, a skoro walczy o tą funkcję już któryś raz z rzędu...

No właśnie, mnie też dziwi, dlaczego Pan Dybowski tak walczy o tę funkcję? Przecież ma już zapewnioną tzw."ciepłą" posadkę w banku i to do emerytury. Nawet, jeśli teraz wygra i będzie piastował posadę Wójta Gminy Topólka przez to kilka lat, może "spaść" z tego stołka i zostanie z niczym? Nie będzie już wtedy w wieku, gdzie takich jak on przyjmuje się do pracy z otwartymi ramionami.
          Czy znów odrodzi się wtedy, jak Feniks z popiołów i udowodni wszystkim, że jest niezatapialny, znajdując sobie nową, jeszcze bardziej intratna, posadę??? ;)
          • wyborca_1 Re: Rozumiem dlaczego startuje pan Orłowski 25.11.10, 13:41
            Dla mnie fakt ,ze ktoś ma cel i do niego dąży nawet jeśli musi próbować wiele razy jest godny szacunku.Rozumiem go bo też tak mam nie poddaję się tylko dlatego,że coś mi nie wyszło za pierwszym razem .Trzeba próbować nieraz wiele razy aby osiągnąć cel a jak się nie uda to przynajmniej wie się ,że zrobiło się wszystko aby ten cel osiągnąć .A co do reszty to może on wierzy w siebie ,w to że może coś dla lepszego rozwoju naszej gminy zrobić i może gotów jest zaryzykować w tym celu.
            • medium33 Re: ??? 25.11.10, 15:15
              A wolny etat prezesa banku w Topólce na kogo czeka? czy na Orłowskiego jak mu się nie powiedzie ?
              • wyborca_1 Re: ??? 25.11.10, 15:55
                W banku w Topólce to jest co najwyżej etat dyrektora.Co do reszty to Ty jesteś medium więc powinnaś wiedzieć.Jeżeli kandydat się sprawdzi to wyborcy dadzą mu szansę na następną kadencję,jeżeli nie to jego zmartwienie a nie nasze .Był już wójt który po jednej kadencji odszedł i jakoś nikt się tym nie przejmował .Poradził sobie więc i ten sobie poradzi jakby co.Mam nadzieję ,że martwicie się tak z sympatii dla kandydata.
    • student2011 Re: Rozumiem dlaczego startuje pan Orłowski 25.11.10, 17:49
      "Panie Marku. Naprawdę potrzebne to panu?"

Pytanie jak nie teraz , to kiedy? Znowu wszyscy maja czekać do kolejnych wyborów aby znowu odegrać ta sama szopkę przedwyborcza :|

"Musi umieć odnaleźć się jako lider ,
      osoba która umie dobrać sobie współpracowników"
      Dla mnie to jest dobry dziadziuś, który w urzędzie chyba "jedynie rozdaje cukierki i głaska po główkach". Podstawowym problemem tej kadry to że nie maja z prawdziwego zdarzenia zarządcy, zachowuje się wiekowy prezes, którego obchodzą jedynie profity, a resztę ma w czterech literach.

"jestem gotowy się założyć"
      Nie opłaca sie zakładac, bo kurs u bukmachera bedzie za niski ;) , bo to jest pewniak na kandydata w nastepenych wyborach :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka