Dodaj do ulubionych

Nasze Sprawy

26.01.12, 14:20
przeglondalam dzis gazetke nasze sprawy i tak sie zastanawiam dlaczego jest ona poswiencona glownie dwom szkolom w gminie, a mianowicie gimnazjum i podstawowce z Topolki? czy juz inne szkoly to nie istnieja w nasze jgminie? a gdzie miejsce dla Paniewa i Czamanina? czy w tych szkolach to nie dzieja sie rzeczy ktore moznaby opisac w tej gazetce? ze to sa szkoly na wsi i male to juz sie nie licza? my tez mamy sie czym pochwalic bo mamy mondre i zdolne dzieci i dobrze by bylo gdyby ktos zechcial je wreszcie zauwazyć.
Obserwuj wątek
    • abcd-5 Re: Nasze Sprawy 27.01.12, 18:51
      Margaretto, jeśli mi dobrze wiadomo, to nie Redakcje Naszych Spraw pisze artykuły o życiu szkół, a sami zainteresowani, czyli uczniowie i nauczyciele. Dlatego możesz mieć pretensje tylko do tych osób, które niewiadomo z jakich powodów, może z lenistwa, nie przekazują wieści do redakcji, a ta nie publikuje tego materiału.
      • meduza-0 Re: Nasze Sprawy 05.07.12, 22:18
        Przeczytałam dziś w "Naszych Sprawach" wywiad z p.dyrektorem Stanisławem Głuszkowskim: "Pożegnanie ze szkołą". I powiem tak - takiej klasy i kultury osobistej może pozazdrościć Panu niejeden mieszkaniec naszej gminy. Panie Dyrektorze pięknie pożegnał się Pan z wszystkimi, poczynając od pań z obsługi, rodziców, kolegów i koleżanki z pracy, a kończąc na władzach oświatowych naszej gminy. Po takim właśnie geście można poznać prawdziwą kulturę człowieka. W swoich wypowiedziach często sumitował się Pan, jak to swojego fachu pedagogicznego uczył się od starszych, bardziej doświadczonych kolegów -(cenna i niezwykła jest u Pana ta pokora, tak niespotykana dziś u ludzi), jednak w myśl starego obiegowego powiedzonka przypomnę Panu, że prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy ;), a Pan - kapitan statku (szkoły w Czamaninie) - zszedł z mostka jak prawdziwy dżentelmen z podniesionym czołem i za to należą się Panu wielkie brawa i słowa uznania:)
        I proszę nie łamać się złośliwościami anonimowych "bohaterów", bo w końcu co nas nie zabije, to nas wzmocni;) Swoją obecną sytuację, proszę traktować jako nowy, może ciekawszy etap w swoim życiu, bo w końcu "ważne są w życiu chwile te, których jeszcze nie znamy" w myśl nieśmiertelnej piosenki Marka Grechuty, którą pozwolę sobie poniżej zacytować:
        "Tyle było dni do utraty sił,
        Do utraty tchu tyle było chwil.
        Gdy żałujesz tych, z których nie masz nic,
        Jedno warto znać, jedno tylko wiedz, że:
        Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy.
        Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy."

Pozdrawiam Pana serdecznie i życzę samej pomyślności na kolejnej drodze swojego życia :)
        Poniżej dedykuję Panu piosenkę na gorsze dni i chwile zwątpienia:)

www.youtube.com/watch?v=--fv2KOIjhM
        • vana_imago Re: Nasze Sprawy 05.07.12, 22:29
          Popieram! :)
          • marysia9930 Re: Nasze Sprawy 12.12.12, 19:02
            Nie wiem komu dziękować, ale napotkałam grzebiąc w necie brakujące mi gazety
            Chętnie rozdam tym co nie mają :)
            www.topolka.pl/index.php?id=59&lan=pl
            • madzia-lajf Re: Nasze Sprawy 07.07.15, 12:44
              Co z gazetą redaktory ? Dzieciaki pojadą do babci bez gazety, co sobie o was pomyśli. Migdalską zna osobiście, bo kiedyś podkochiwała się w Marianie.(:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka