Dodaj do ulubionych

forum kuchnia wegetarianizm: smacznie i zdrowo

IP: *.crowley.pl 09.05.04, 21:14
- proponowałbym abyśmy stsrali się trzymac profilu tego forum

oczywiście bardzo chwalebne jest walka o prawa zwierżat
( popieram sturęćznie) ale może nie nadużywac tego forum w tych celach

- kuchnia:
kojarzy się z SMACZNIE i ZDROWO
i taka jest włąsnie kuchnia wegetariańska
oczywiście czasem trzeba napisac i cos o ekologii i o traktowaniu zwierzą ale
moim zdaniem nie powinno to dominowac forum
kuchnia
Obserwuj wątek
    • narysuj.mi.baranka Ja tez mam postulat... 09.05.04, 21:23
      To co mowisz, wydaje mi sie bezczelne. Ja tez mam postulat: przestan nudzic o
      tych dietach. Dla mnie wegetarianizm to swiatopoglad moralny a nie kwestia
      zarcia.
      Poza tym bardzo chetnie rozmawialabym sobie o przepisach, ciasteczkach, ale Ty
      zajmujesz to forum do dietetycznych sporow o wapniu.
      To, ze wege znalazlo sie w forum kuchnia jest niedopatrzeniem tworcow Forum. A
      nie jakims obligiem.

• Gość: oladios Re: Ja tez mam postulat... IP: *.ipt.aol.com 09.05.04, 21:44
        No wlasnie brumbak , piszesz smacznie i zdrowo , a sam
        piszesz w kierunku zdrowo . Nie pamietam zebys kiedykolwiek
        zamieszczal jakies przepisy .
        • narysuj.mi.baranka Re: Ja tez mam postulat... 10.05.04, 13:13
          Gość portalu: oladios napisał(a):
          > Nie pamietam zebys kiedykolwiek
          zamieszczal jakies przepisy.

No wlasnie. Brumbak realizuje wylacznie haslo 'zdrowo'. Az do znudzenia.
          Przeciez kazda natretna propaganda wywoluje efekt odwrotny.
          Niemniej, gdzyby brumbak zamieszczal przepisy to chyba bylby bardziej efektywny
          w swych dzialaniach.
      • Gość: brumbak jedzmy zdrowo. IP: *.crowley.pl 10.05.04, 16:59
        narysuj.mi.baranka napisała:

> To co mowisz, wydaje mi sie bezczelne.

.. a to co ty tu wypisujesz na tym forum jest niemądre
        "chetnie rozmawialabym sobie o przepisach, ciasteczkach, "

- to jewt poziom pisma Tina albo czegoś podobnego
        • narysuj.mi.baranka Jesli... 10.05.04, 17:46
          Jesli to jest forum kuchnia i sam to przed chwila podkresliles to chyba nie
          powinienes wyrazac sie obejzywie o kims kto deklaruje chec rozmowy o kulkach
          bakaliowych?

Nie przypominam sobie zadnych Twoich pytan. Nie prowadziles ze mna zadnego
          dialogu. I chyba nie masz prawa kontrolowac ludzi pod haslem 'co wnosisz na
          forum'.

Mysle, ze cytowanie gazet zajmuje Ci za duzo czasu i brak Ci go na zapoznanie
          sie z postami.
    • Gość: H.T. Re: forum kuchnia wegetarianizm: smacznie i zdrow IP: *.proxy.aol.com 10.05.04, 15:16
      No właśnie: jedzmy! A "zdrowo" zostawmy dla forum ZDROWIE, a "moralnie"
      zostawmy dla jakiegoś tam forum etycznego lub religijnego.
      • Gość: brumbak Re: forum kuchnia wegetarianizm: smacznie i zdrow IP: *.crowley.pl 10.05.04, 17:02
        Gość portalu: H.T. napisał(a):

> No właśnie: jedzmy! A "zdrowo" zostawmy dla forum ZDROWIE, a "moralnie"
        > zostawmy dla jakiegoś tam forum etycznego lub religijnego.

....
        to co ja piszę na tym forum doskoanle mieści się w nurcie racjonalnym vege tak
        rozpowszechnionym na Zachodzie
        i w Unii Europejskiej
        - kto nie wie:
        juz jesteśmy w UNii!!!

• jedrus1a Re: forum kuchnia wegetarianizm: smacznie i zdrow 11.05.04, 07:04
        H.T.
        Jak przeglądam forum Zdrowie to zastanawiam się czy to czasem nie
        forum ‘Choroby’, tam prawie nic nie ma jak zapobiegać chorobom jeszcze zanim
        się ujawnią.

Pozdro.
        Jędruś
        • Gość: H.T. Re: forum kuchnia wegetarianizm: smacznie i zdrow IP: *.proxy.aol.com 11.05.04, 07:30
          No to niech piją ZIOŁA.
    • Gość: telemasca Re: forum kuchnia wegetarianizm: smacznie i zdrow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:47
      Rany jaki hipokryta i moralizator. Fu
      • Gość: brumbak Re: forum kuchnia wegetarianizm: smacznie i zdrow IP: *.crowley.pl 11.05.04, 19:31
        Gość portalu: telemasca napisał(a):

> Rany jaki hipokryta i moralizator. Fu
        ...
        kurde jaka upierdliwość i czepialstwo!
        ohyda
    • Gość: telemasca Re: forum kuchnia wegetarianizm: smacznie i zdrow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 14:57
      Przypominam brumbakowi o czym sam proponowal. Na forum panuje w tej chwili
      chaos, a ty masz w nim udzial.
    • Gość: bolo Kuchnia a etyka.. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 15:03
      Wegetarianizm to przede wszystkim etyka a póżniej kuchnia.
      Jeśli chodzi o kuchnię to rzeczywiście warto mówić i wymieniać sie przepisami.
      Ale podstawa jest światopogląd. Postulowałem aby wegetarianizm przenieść z
      forum "kuchnia" do forum np. "społeczeństwo" .
      • Gość: telemasca Re: Kuchnia a etyka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 15:07
        Ale jest w dziale Kuchnia. Trzymaj sie profilu i z laski swojej nie zasmiecaj
        forum setkami bojowniczych spamow.
        • Gość: bolo ?? bezczelna? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 15:26
          kochana, nie będziesz mi mówić co mam robić. Przez bezmózgów pokroju kryśki od
          basenów, alego itp śmiecia nie można spokojnie porozmawiać o wegetarianiźmie.
          Jak te szumowinki sie wyniosa do swojego świata trupów to będzie inaczej.
          • Gość: telemasca ?? przygłupi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 20:49
            Zasmiecasz cale forum glupawymi, jednozdaniowymi watkami. Jestes chamski i
            prostacki. Przez ciebie panuje zwykly burdel na forum. Nie jestes tu po to aby
            dyskutowac o wegetarianizmie, tylko aby wywolywac bojki - jedynie w agresywnych
            watkach uczestniczysz. Jestes jeszcze zapewne gowniarzem, ktoremu buzujacy
            testosteron nie pozwala zasiegnac porady rozumu. Gdybys tu byl po dyskusje to
            bys ignorowal kogo trzeba a nie sial chaos. Nie badz taki drazliwy, bo im
            predzej ktos cie uswiadomi o twoich ulomnosciach tym szybciej zaczniesz sie
            zmieniac.
            • Gość: are Prostaczka Telemasca IP: *.clubnet.pl 30.05.04, 21:04
              > Jestes chamski i
              > prostacki.

poogladaj sobie swoje posty. do Ciebie te okreslenia pasuja idealnie. moge
              spytac skad pochodzisz? bo cos mi m,owi ze nie z centrum mista.
              • sermina Re: Prostaczka Telemasca 30.05.04, 21:10
                coz, telemasco, z tego co widze, sporo juz osob zwrocilo uwage na rowniez twoje
                nieciekawe zachowanie na tym forum. skoro to nie odosobniony przypadek, moze
                warto byloby sie nad tymi uwagami zastanowic? naprawde bywasz mocno agresywna.
                a to niestety sporo ujmuje twoim postom, nawet tym bardziej wartosciowym.
              • Gość: telemasca Re: Prostaczka Telemasca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 01:36
                > moge spytac skad pochodzisz?
                Alez mozesz. Pisz na Berdyczow. Zadajesz typowe pytania WARSZAWIAKA z
                Ostrołeki. Jakies kompleksy?
    • brumbak Re: forum kuchnia wegetarianizm: smacznie i zdrow 30.05.04, 23:26
      . każdy z nas ma swój indywidualny obrzaek wegetarianizmu
      i bardzo dobrze

- na forum widac że sa zasadniczo trzy nurciki
      1. zainteresowanych tylko kuchnia- co jeśc smacznego jak co upitrasić
      2. tych co słowo kuchnia rozumieja raczej przez wegetarińska czyli bez
      mordowania zwierząt
      3. tych co interesuja sie jak się zdrowo odzywiać

-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się