Dodaj do ulubionych

PROTEST do wszystkich

01.02.05, 13:51
Nawet nie wiem jak zatytulowac tego posta. Moze to bedzie apel, wtedy wyjdzie
najnaturalniej.

Ludzie! Vege i Miesozercy!!!
Przestancie sie wreszcie wyklucac na tym chrznionym forum! Jesli macie do
siebie jakies sprawy, umwocie sie na miescie i pogadajcie o tym dlaczego jeden
je mieso a drugi nie.

To forum ma nazwe WEGETARIANIZM- nie "ANTY-WEGETARIANIZM".
Na calym swiecie takie fora sluza vegetarianom do wymiana pogladow CHOCIAZBY
NA TEMAT JOGURTOW. Maja do tego prawo!

Po co Wy, Miesozercy wpychacie sie na nasze forum? Nie potrzebne nam Wasze moraly.

NIKT NAS NIE ZMUSIL DO BYCIA VEGE!!!

Zastanowcie sie nad tym co piszecie! Ja potrafie zyc w zwiazku z chlopakiem
ktory je mieso. Przestalam juz marzekac kiedy on je kurczaka a on nie smieje
sie juz "ze jem sama trawe".

Ludzie sa rozni!

Rozne sa poglady!

Pogodzmy sie z tym!

Czy vegetarianie wchodza na forum o gotowaniu miesa i wybluzguja miesozercow?
NIE.

Wiec dlaczego miesozercy nie potrafia pozostawic swoich uwag dla siebie?

Rozwiazanie: stworzcie sobie forum przeciwko vegetarianom i nie meczcie nas!!!

Dziekuje za te minute poswiecona czytaniu.

PS: Zapewne teraz Admin czy ktos tam za chwile to wykasuje... ech.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rycho Re: PROTEST do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:14
      nie_wierze napisała:
      >Przestancie sie wreszcie wyklucac na tym chrznionym forum<
      To nie kłótnie tyko dyskusje.Masz swój udział w zaostrzaniu dyskusji wymyślając
      idiotyczne porównania.
      >To forum ma nazwe WEGETARIANIZM- nie "ANTY-WEGETARIANIZM".
      > Na calym swiecie takie fora sluza vegetarianom do wymiana pogladow CHOCIAZBY
      > NA TEMAT JOGURTOW. Maja do tego prawo!<
      Fora służą do wymiany poglądów między ludźmi i niekoniecznie te poglądy muszą
      być identyczne z twoimi.
      >Po co Wy, Miesozercy wpychacie sie na nasze forum? Nie potrzebne nam Wasze mora
      > ly.<
      To forum nie wasze ,a publiczne,a morały to słyszę wyłącznie za strony
      wegetarian.
      > NIKT NAS NIE ZMUSIL DO BYCIA VEGE!!!<
      I w dalszym ciągu nikt nie ma zamiaru was zmuszać.
      >> Zastanowcie sie nad tym co piszecie! Ja potrafie zyc w zwiazku z chlopakiem
      > ktory je mieso. Przestalam juz marzekac kiedy on je kurczaka a on nie smieje
      > sie juz "ze jem sama trawe".
      >
      > Ludzie sa rozni!
      >
      > Rozne sa poglady!
      >
      > Pogodzmy sie z tym!<
      Dziwne,że sama zdajesz się nie rozumieć tego co głosisz.

>Czy vegetarianie wchodza na forum o gotowaniu miesa i wybluzguja miesozercow?
      > NIE. <
      Mogą to robić.
      >Wiec dlaczego miesozercy nie potrafia pozostawic swoich uwag dla siebie?<
      A kto ci nie daje spokoju?
      >Rozwiazanie: stworzcie sobie forum przeciwko vegetarianom i nie meczcie nas!!!<
      Ja osobiście nie jestem przeciwnikiem wegetarianizmu i takie forum mi
      niepotrzebne.Jestem natomiast przeciwnikiem demagogi której spore dawki
      znajdują się w waszych postach i z tym się nie zgadzam przedstawiając swoje
      kontrargumenty.

• nie_wierze Re: PROTEST do wszystkich 01.02.05, 14:30
        Ale my mamy potrzebe wymieniania pogladow na teamt krwi w ptasim mleczku!
        Spojrz sobie na riposty przy takich teamatch- sa chamskie i lekcewazace!

Racja, zaostrzam ale tylko wtedy kiedy juz nie moge czytac tego... no nie wazne.
        ja juz przestaje.
        Wcale nie chce aby poglady byly zgodne z moimi- ale nie chce tez zeby swoje
        poglady narzucac innym!

Protest jest do wszystkich- nie tylko miesozercow- zeby przestali naklaniac do
        swojego sposobu bycia.

Prosze o zacytowanie moralu ze strony vegetarianina.

Staram sie zrozumiec ale nie moge kiedy wszyscy sie na siebie obrazaja i
        wyciagaja watki z zycia prywatnego. To jest smieszne.
        • motylanoga2 Re: PROTEST do wszystkich 01.02.05, 15:06
          > Spojrz sobie na riposty przy takich teamatch- sa chamskie i lekcewazace!

chamskie? nie zauwazylem. chyba ze przy ewidentnych bzdurach - wtedy
          stwierdzenie "jestes głupi" nie jest chamskie; to po prostu stwierdzenie faktu.
          lekcewazace? a owszem. przy ewidentnych bzdurach - tak jak sie lekcewazy
          glupote przesadow typu czarny kot czy drabina oparta o sciane, tak samo
          lekcewazy sie glupoty zwiazane z tym, ze komus-cos tam sie wydawalo...
        • Gość: Rycho Re: PROTEST do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:20
          nie_wierze napisała:
          >Ale my mamy potrzebe wymieniania pogladow na teamt krwi w ptasim mleczku! <
          To wymieniajcie.
          >Spojrz sobie na riposty przy takich teamatch- sa chamskie i lekcewazace!<
          Ludzie są różni.
          > Wcale nie chce aby poglady byly zgodne z moimi- ale nie chce tez zeby swoje
          > poglady narzucac innym!<
          Kto tu ci narzuca swoje poglądy,lepszym słowem byłoby"prezentuje".
          >Staram sie zrozumiec ale nie moge kiedy wszyscy sie na siebie obrazaja i
          > wyciagaja watki z zycia prywatnego. To jest smieszne.<
          Wymieniliśmy parę postów i nie odnoszę wrażenia że jesteśmy na siebie obrażeni.
          > Prosze o zacytowanie moralu ze strony vegetarianina.<
          Jak znajdę po pracy to ci zacytuję morał.

• emka_waw Re: PROTEST do wszystkich 01.02.05, 15:45
      nie_wierze napisała:

> Nawet nie wiem jak zatytulowac tego posta. Moze to bedzie apel, wtedy wyjdzie
      > najnaturalniej.
      >
      > Ludzie! Vege i Miesozercy!!!

Dlaczego adresujesz tego posta tylko do wegetarian i Eskimosów??? Bo tylko
      Eskimosi są stricte mięsożerni. Cała reszta ludzkości to wszystkożercy.

Dobrze wiedzieć, z kim się dyskutuje...
    • Gość: misiu Re: PROTEST do wszystkich IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.02.05, 18:14
      Kolejny dowód na to, że wegetarianie BOJĄ SIĘ swobodnej dyskusji. Nie potrafią
      obronić swoich racji w ten sposób, więc wściekają się i najchętniej żądają dla
      siebie wyłączności pisania na forum.
      Nikt Wam nie przeszkadza rozmawiać o jogurtach, zupkach czy potrawach z
      bakłażanów, a każdemu wolno prostować błędne informacje, jakie tu się pojawiają.
      Komu nie podoba się forum dyskusyjne w takiej formie, jak obecne, nie musi go
      czytać, a jeśli ktoś chce tylko wymieniać przepisy kulinarne - niech nie zwraca
      uwagi na inne tematy.

• Gość: mayessa-nie wege do misiu IP: *.pl 07.02.05, 15:55
        nie uwazam, zeby wegetarianie musieli bronic swych racji-bo po co nikt przeciez
        nikogo nie bedzie zmuszal do miecha czy warzyw.
        • Gość: misiu Re: do misiu IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.02.05, 17:11
          Gość portalu: mayessa-nie wege napisał(a):

> nie uwazam, zeby wegetarianie musieli bronic swych racji-bo po co nikt
          > przeciez nikogo nie bedzie zmuszal do miecha czy warzyw.

Do obrony też nikt nikogo nie zmusza. Problem w tym, że są tacy, którzy bardzo
          chcą, a nijak nie potrafią. Ot, co.

• Gość: kpt. Marchewa Spokojnie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:13
      Czlowieku odpusc sobie. Wszyscy po kolei przerabiaja temat pt: Co miesozercy
      robia na tym forum i dlaczego wiecznie zlosliwia? Oni tylko czekaja na takich
      jeleni. Zobacz jaki sped na tym watku. Juz maja zabawe. Nie ma sensu sie z nimi
      klocic ani ich przekonywac bo niczego to nie zmieni. I tak zawsze wiedza lepiej.
      Ale jesli juz musisz - to sie kloc. Przejdzie ci predzej czy pozniej, jak
      wszystkim, zreszta tutaj. Ale przynajmniej cos sie bedzie dzialo na tym smetnym
      forum.
      • luciamdb Re: Spokojnie :) 01.02.05, 23:24
        WLASNIE:(
    • caprice83 Re: PROTEST do wszystkich 02.02.05, 16:08
      ja tez radze ci ich zignorowac i nie odpowiadac na ich posty.
      a ich komentarze pozostawiaj bez odpowiedzi, niech sobie pisza sami ze soba.
      my jako wege na NASZYM forum nie musimy im odpowiadac.
    • Gość: Judith_waw Re: PROTEST do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 16:21
      jest takie powiedzonko: Każdy ma rację, ale swoją. Oczzywiście nie dotyczy ono
      faktów, które zostały zbadane udowodnione itd, ale dobrze oddaje sytuację
      dyksuji na temat sensu wegetarianizmu. Wiadomo ze każda ze stron będzie się
      upierała przy własnych racjach, i dobrze bo na tym polega dyskusja, ale
      dyskusje tutaj często odbiebiegają od założonego tematu idei itd. Sama jestem
      wegetarianką, i jedyne co mnie denerwuje to brak tolerancji dla mojego wyboru,
      mogłabym zrobić to chocby i dlatego że mięso mi nie smakuje, moja
      sprawa,oczywiście jeśli wegetarianie zaglądają w talerze ludziom jedzącym
      wszystko to musza liczyć się z kłótniami itd. Nie krytykuję ludzi którzy jedzą
      mięso (poza zwolennikami diety Atkinsa ale to już kwestia tego co studiuję i
      czego tam mnie nauczyli na temat zdrowego żywienia) a jeśli ktoś ma do mnie
      jakieś pytania to odpowiadam, jego sprawa czy się ze mną zgadza czy nie. Ważne
      jest tylko jedno- poszanowanie poglądów innych. Nie spierajmy się kto zaczął
      jałowe dyskusje wege czy nie wege. Wydaje mi się że można dyskutować tu o
      wszystkim tak samo o jedzeniu jak i o niejdzeniu mięsa, mogą tu pisać wrogowie
      i zwolennicy wege, ale moja wolność słowa kończy się tam gdzie zaczyna się
      godność 2 osoby. Atmosfera tutaj jest napięta, wiecej jest uwag na temat
      poziomu inteligencji i faktów. Na co takie fora wegetarianom? Obawiam się że ci
      którzy chcą znaleźć rzetelne odpowiedzi na pytania choćby i pokroju czy ptasie
      mleczko jest czy nie jest wege powinni pójść na inne forum albo jeszcze lepiej
      szukać tych informacji na własną rękę, bo jaką można mieć pewność że ktoś kto
      nie ma o tym zielonego pojęcia nie napisze jakiejś bzdury? Forum powinno jakoś
      przybliżać ludziom ten temat, poglądy, wszystkie za i przeciw. Powinno
      rozwiewać wątpliwości. Nie ma o co się kłócić, wegetarianie pozostaną
      wegetarianami, ci którzy nimi nie są pewnie dzięki temu forum nie przedją na
      wege (dzięki temu forum to na pewno nie). Wychodzi z tego wszystkiego że nie
      możemy żyć w zgodzie, przecież to bzdura
      • Gość: Rycho Re: PROTEST do wszystkich IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.05, 10:33
        Gdyby większość podchodziła do tego forum jak Ty to mogłoby tu być całkiem
        przyjemnie:-)
        Pozdr Rycho
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka