Dodaj do ulubionych

wege mężczyzno - gdzie jesteś?????

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 21:25
Dziwny jest ten świat... Szukam wiosną, latem, zimą i jesienią.Kogo?
Ciepłego, wrażliwego wege mężczyzny. I ... szukam. Podobno, kto szuka, ten
znajdzie. Mam w sobie mnóstwo pozytywnych wibracji, więc... Pozdrawiam wege
mężczyzn, a zwłaszcza Tego Jednego. Kiedyś wpadniemy na siebie!!! Na 100%!!!
Oliwia
Obserwuj wątek
    • Gość: alien Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: 212.182.97.* 27.09.02, 22:20
      a to co miesozerny nie moze byc, jestes nie tolerancyjna
      • Gość: Syrenka Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.02, 23:39
        Tez szukam tego wrazliwego wege faceta, z szeroko otwartymi oczetami i
        umiejacego kochac zwierzaki, oraz mnie. Olliwko, caluski, na pewno znajdziesz,
        ja sie nie poddaje !! ;-)))
        • Gość: h Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.acn.waw.pl 27.09.02, 23:44
          a nie moze byc i miesozerny i kochajacy zwierzaki?!
          • Gość: Syrenka Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.02, 15:05
            Gość portalu: h napisał(a):

> a nie moze byc i miesozerny i kochajacy zwierzaki?!

"Kochaj, nie zabijaj.
            Ochraniaj, szanuj, nie torturuj. Nie zjadaj."

Wybacz, mozna lubic towarzystwo zwierzat, ale jak dla mnie wyklucza sie MILOSC
            do nich, i ich mordowanie dla rozkoszy podniebienia. Dlatego wg mnie, nie moze.
            Nie naduzywaj slowa "milosc", zabijanie nie ma wiele z nia wspolnego, to juz
            stwierdzil platon jak i Leonardo da Vinci.
            • Gość: h Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.acn.waw.pl 28.09.02, 15:31
              rozumiem twoje zdenerwowanie ale Platon pisze sie z wielkiej litery...
              • Gość: mądrala Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 28.09.02, 16:25
                może chciała napisać platyna
                • Gość: Syrenka Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.02, 20:04
                  Wcale nie jestem zdenerwowana, mam dobry humorek, dlaczego to napisalam na moim
                  forum, a z Platonem to byla zwykla literowka, czesto pisze nazwy miast np z
                  malej litery. :-)))
            • Gość: Marco Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: proxy / 193.0.117.* 27.10.02, 16:26
              Gość portalu: Syrenka napisał(a):

> Gość portalu: h napisał(a):
              >
              > > a nie moze byc i miesozerny i kochajacy zwierzaki?!
              >
              > "Kochaj, nie zabijaj.
              > Ochraniaj, szanuj, nie torturuj. Nie zjadaj."
              >
              > Wybacz, mozna lubic towarzystwo zwierzat, ale jak dla mnie wyklucza sie
              MILOSC
              > do nich, i ich mordowanie dla rozkoszy podniebienia. Dlatego wg mnie, nie
              moze.
              >
              > Nie naduzywaj slowa "milosc", zabijanie nie ma wiele z nia wspolnego, to juz
              > stwierdzil platon jak i Leonardo da Vinci.

Droga Syrenko! Ale czyz, jak ktos juz to powiedzial, prawdziwa miara milosci
              nie jest milosc bez miary? Jezeli, do twoich drzwi zapuka Milosc, to czy
              bedziesz jej stawiac jakies warunki? Dla mnie nie ma znaczenia czy ktos jest,
              czy nie wegetarianinem, jest tak samo godnym milosci, jak wszyscy.
        • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 20:39
          Świat jest pełen ameliowatości.I gdzieś (ale gdzie?)mężczyzna o którym już
          wspominałam szedł dzisiaj jesiennym, pełnym zielono-pomarańczowo-czerwono-
          brązowawych liści parkiem, i być może zbierał kasztany. I chwytał fantastyczne
          chwile, które już się nie powtórzą. Nie,lekko przesadzam. Ale tesknię za
          takimi klimatami.I za czerwcowymi truskawkami.
          Syrenko, pozdrawiam cieplutko
          • Gość: Syrenka Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.02, 21:16
            mmmm..... Ohhh Olivko az mi sie cos w oku kreci, siem rozmarzylam.. ;-)))
            • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 22:38
              Tak, tak,można się rozmarzyć.A ja akurat skończyłam czytać pięć książek
              jednoczesnie (no, prawie jednocześnie. Lubię czasami tak pomiksować nie
              tylko soczewicę z dzikim ryżem, ale...życie.
              Pozdrawiam, Syrenko !!!
              • Gość: Syrenka Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.02, 20:42
                To moze pochwal sie jakie ciekawe ksiazki przeczytalas. Ja w ciagu ostatnich 2
                miesiecy (mialam troche wolnego czasu) przeczytalam ich 8
                Jesli nie czytalas jeszcze "Blekitny zamek" L.M. Montgomery, to goraco polecam.
                No a nawiazujac do forum, to "Milczaca arka" jest rewelacja.
                Jesli masz jakies pozycje do polecenia, to dawaj !! Mysle, ze odbieramy na
                podobnych falach i skoro Ci sie cos podobalo, prawdopodobnie i ja sie tym
                zachwyce. A mieszkam w Niemczech, i jak jade do Szczecina, mam kilka dni na
                wyszukanie lektur. Dlatego zapisuje sobie zawsze juz wczesniej tytuly godne
                polecenia. pozdrowka :-)))
                • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 14:29
                  Cudowna pogoda,jesienne liście, kasztany pod nogami...
                  Syrenko, jeśli chodzi o książki to były to "Zimowe
                  smutki", "Szaleniec", "Instynkt pięknej Inez", jakieś tomisko o starości
                  (lubię ten temat!!!). A najbardziej zachwyciła mnie
                  kniga "Sadhu"M.Sunjadara.Polecam. Pozdrawiam
                  • Gość: Syrenka Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.02, 18:08
                    Wielkie dzieki !! Zaraz sobie zapisuje i jak w styczniu wybiore sie do Polski,
                    wowczas odwiedze antykwariaty i ksiegarnie, i bede czytac hurra :-)))
        • Gość: wegefaCET Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 23:45
          Gość portalu: Syrenka napisał(a):

> Tez szukam tego wrazliwego wege faceta, z szeroko otwartymi oczetami i
          > umiejacego kochac zwierzaki, oraz mnie. Olliwko, caluski, na pewno
          znajdziesz,
          > ja sie nie poddaje !! ;-)))

hEJ SYRENKO
          jETSEM WEGE MEZCZYZNA KTOREGO SZUKASZ. Nie jem miesa, no moze czasem salami,
          bo lubie, ale ktoz zz nas jest doskonaly? Chyba nadaje sie?
          • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 16:48
            A ja właśnie myślę,co TEN wege mężczyzna teraz robi. Może zachwyca się
            jesienią, może skończył jeść coś sojowego, może odkrył coś fantastycznego,
            może lepiej poznał siebie, może ma o jedno marzenie więcej, może czeka
            na coś ważnego, może czyta coś od czego nie moze się oderwać, może pisze
            wiersz, może słucha ulubionej muzy, może... Tak, lekko rozmarzyłam się.
            Życie i tak jest piękne...
            • syrenka23 Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? 03.10.02, 22:13
              Gość portalu: Oliwia napisał(a):

> A ja właśnie myślę,co TEN wege mężczyzna teraz robi. Może zachwyca się
              > jesienią, może skończył jeść coś sojowego, może odkrył coś fantastycznego,
              > może lepiej poznał siebie, może ma o jedno marzenie więcej, może czeka
              > na coś ważnego, może czyta coś od czego nie moze się oderwać, może pisze
              > wiersz, może słucha ulubionej muzy, może... Tak, lekko rozmarzyłam się.
              > Życie i tak jest piękne...

Ahh... i ja sie teraz rozmarzylam... Mysle baardzo podobnie !! :-)))
            • Gość: Marco Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: proxy / 193.0.117.* 23.10.02, 10:41

> A ja właśnie myślę,co TEN wege mężczyzna teraz robi. Może zachwyca się
              > jesienią, może skończył jeść coś sojowego, może odkrył coś fantastycznego,
              > może lepiej poznał siebie, może ma o jedno marzenie więcej, może czeka
              > na coś ważnego, może czyta coś od czego nie moze się oderwać, może pisze
              > wiersz, może słucha ulubionej muzy, może... Tak, lekko rozmarzyłam się.
              > Życie i tak jest piękne...
              Ach cudowno Oliwio jaka jesteś rozmarzona, a zapewne również romantyczna. Ach,
              zapomniałbym wspomnieć - od lat wielu jestem wegetarianinem :-)
          • Gość: Tomek Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.10.02, 16:10
            Jestem weganem, ale chyba juz kogos kocham....
    • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 20:21
      Jutro październik. Na pewno będzie fantastyczny.No i Dzień Wegetariański. I
      świetna pogoda...I te kasztany...I kukurydza, która jest tak smaczna, że...
      Syrenko, miłej lektury!!!
      • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 15:50
        Ale cudownie!!!Prawdziwa złota jesień i poskręcane jak kable telefoniczne
        myśli, jakoś tak ciekawie rozprostowuja się... Z każdym dniem coraz
        bardziej czuję, że ... wege mężczyzna jest już bardzo blisko... Szósty
        zmysł???
        • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 16:34
          Zmieniła się aura. Ale nie ja!!! Cieszę się życiem i wierzę że przy okazji
          wybierania przepysznych, soczystych jabłek (zielonozłotych winogron albo
          ciemnobrązowych gruszek)albo w czasie spaceru z psem albo gdzieś na końcu
          świata ... wege mężczyzna zbliża się, zbliża ...
          • kubedes Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? 16.10.02, 10:22

> Zmieniła się aura. Ale nie ja!!! Cieszę się życiem i wierzę że przy okazji
            > wybierania przepysznych, soczystych jabłek (zielonozłotych winogron albo
            > ciemnobrązowych gruszek)albo w czasie spaceru z psem albo gdzieś na końcu
            > świata ... wege mężczyzna zbliża się, zbliża ...
            ------------------------------------------------------------------------------

a zbliżył? bo dziś już 16-sty a żadnych postów...
            A poszukiwani nadal czekają na odkrycie.
            • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 15:43
              To fantastycznie,że poszukiwany wege - mężczyzna czeka na odkrycie (być może
              idzie sobie teraz i zastanawia się, dlaczego liście spadają z drzew właśnie
              jesienią). Jestem niepoprawną optymistką, i jest mi cudownie. Ale... z chęcią
              podzieliłabym się tą nadprogramową dawką pozytywnych wibracji z wege -
              mężczyzną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 15:43
            • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 15:44
    • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 20:49

Wege-mężczyzno, bardzo proszę wyjść z ukrycia... Szkoda życia... A może być
      pięknie!!!
      • Gość: Marco Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: proxy / 193.0.117.* 23.10.02, 10:51

>
        > Wege-mężczyzno, bardzo proszę wyjść z ukrycia... Szkoda życia... A może być
        > pięknie!!!
        Ach słodka Oliwio, tu jestem (w Warszawie), i wege, i mężczyzną również
        jestem ;-) Tyle postów, jak bardzo musisz tęsknić, a świat jest taki piękny;
        właśnie siedzę i piszę list do przecudownej Oliwii, czyż może być coś
        wspanialszego? Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia.
        • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 16:36
          O! Ale miła niespodzianka. Świat jest piękny.Zwłaszcza kiedy jest tak
          fantastyczna jesień. Właśnie wróciłam z kilkugodzinnego spaceru, i jak
          zwykle o tej porze roku zachwycałam się kolorami liści,i w ogóle... Lubię
          wyszukiwać w najbanalniejszych drobiazgach coś szczególnego, i cieszyć się z
          tego!Ameliowatości urozmaicają codzienność. Szkoda tylko,że już za tydzień
          listopad, szaroburonijaki. Ale to wszystko może się zmienić... Marco,
          cieplutko pozdrawiam!!!
          • Gość: Marco Re: wege mężczyzna - odpowiedź :-) IP: proxy / 193.0.117.* 26.10.02, 20:29

> O! Ale miła niespodzianka. Świat jest piękny.Zwłaszcza kiedy jest tak
            > fantastyczna jesień. Właśnie wróciłam z kilkugodzinnego spaceru, i jak
            > zwykle o tej porze roku zachwycałam się kolorami liści,i w ogóle... Lubię
            > wyszukiwać w najbanalniejszych drobiazgach coś szczególnego, i cieszyć się z
            > tego!Ameliowatości urozmaicają codzienność. Szkoda tylko,że już za tydzień
            > listopad, szaroburonijaki. Ale to wszystko może się zmienić... Marco,
            > cieplutko pozdrawiam!!!

Wspaniała Oliwio! Rzeczywiście jesień mieniąca się ciepłymi, złocistymi
            kolorami jest wspaniała, bardzo mi się podoba, chociaż już mija powoli... Ale
            każda pora roku ma swoje uroki. Sam najbardziej uwielbiam rozkwitającą wiosnę.A
            tak poza tym piękno można dostrzec w każdej rzeczy. Ma to zapewne podłoże
            duchowe - dostrzegając jedność istnienia, doskonałego w swej istocie,i wszystko
            obejmującego - rozświetlamy swoją świadomość.Wszystko dzieje się w nas samych...
            Serdecznie pozdrawiam!
          • Gość: Marco Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś???? IP: proxy / 193.0.117.* 26.10.02, 20:50
            Ach Oliwio! Pada deszcz,a ja siedzę sobie w BUW-ie, i tęsknie trochę za
            słońcem. Rozświetliłoby trochę tą naszą złotą jesień. Gorąco pozdrawiam!
            • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.02, 08:49
              Witam,co za fantastyczny poranek... I jeszcze dodatkowa godzina! Marco, to
              śmieszne - w BUW-ie bywam przynajmniej raz w tygodniu (bardzo lubię to
              miejsce), więc może kiedyś minęliśmy się w okolicach krętych schodów... Życzę
              bardzo udanych ostatnich październikowych dni!!! A mogą być piękne!!!
              • Gość: Marco Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś???? IP: proxy / 193.0.117.* 27.10.02, 16:18

> Witam,co za fantastyczny poranek... I jeszcze dodatkowa godzina! Marco,
                to
                > śmieszne - w BUW-ie bywam przynajmniej raz w tygodniu (bardzo lubię to
                > miejsce), więc może kiedyś minęliśmy się w okolicach krętych schodów...
                Życzę
                > bardzo udanych ostatnich październikowych dni!!! A mogą być piękne!!!

Rzeczywiście poranek był fantastyczny, ciepły, na niebie (o naprawdę wczesnym
                poranku)księżyc i gwiazdy, wśród nich widziałem, mam nadzieję,:-) jaśniejącą
                Wenus (planetę,rzecz jasna). Wiosną, ale wieczorem Wenus swym intensywnym
                blaskiem potrafi rozświetlić ciemną noc... Aby podziwiać rozgwiażdżone niebo
                warto się wybrać poza miasto, lub gdzieś gdzie światła miasta nie
                przeszkadzają. Jest wtedy co podziwiać...
                A w BUW-ie, rzeczywiście mogliśmy się kiedyś minąć, ostatnio często tam bywam,
                jak chcesz możemy się wybrać do ogrodu na dachu biblioteki, na którym zapewne
                już byłaś. Bo dlaczego mamy się tak mijać :-)
                • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.02, 18:39
                  No i znowu mija kolejny bardzo przyjemny dzień. Pogoda była wprost
                  wymarzona na wypad do lasu. Nie trzeba mnie do tego długo namawiać. Mój
                  pies na hasło "las" szaleje z radości.Liście fantastycznie szeleszczą, no i
                  w ogóle... A teraz słucham Diany Krall, w sam raz na jesienne klimaty. Marco!
                  Ciekawe czy rzeczywiście kiedyś minęliśmy się... Pozdrawiam cieplutko!!!
                  • Gość: hair Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś???? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.10.02, 19:43
                    oj jak milo takie posty poczytac, chyba jakis romansik sie kroi :)))) trzymam
                    kciuki
    • homohedonistus Lubię zwierzaki! 27.10.02, 19:19
      Gość portalu: h napisał(a):

> a nie moze byc i miesozerny i kochajacy zwierzaki?!

Kocham zwierzęta, dlatego lubię je zjadać. Nie zjadłbym zwierzaka, którego nie
      lubię.
    • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 08:18
      Nie mogę niestety napisać, że za oknem jest fantastycznie. Przez ten wiatr,
      wichurę w ogóle nie mogłam zasnąć (zresztą może nie tylko im zawdzięczam
      swoją bezsenność???). Nie mogę sobie pozwolić na poniedziałkowe lenistwo (od
      czasu do czasu jest to przyjemne, ale...). Ostatnio mam ogromną ochotę na
      czereśnie. Tem smak po prostu za mną chodzi... Cieplutko pozdrawiam
      • Gość: Marco Amor vincit omnia IP: proxy / 193.0.117.* 29.10.02, 10:08
        Ostatnio wpadł mi ręce tomik: "Rzymska poezja miłosna" Oto jeden z wielu
        fajnych wierszy:

Kattulus

Ten mi podobny do boga się zdaje,
        Ten, śmiem powiedzieć, że przewyższa bogów,
        Kto siedząc z tobą może ciebie często
        Widzieć i słuchać

Słodkiego śmiechu, co mnie nieszczęsnemu
        Odbiera zmysły, bo gdy cię zobaczę,
        Olivio, zamiera we mnie głos i słowa
        Wyrzec nie mogę.

Język drętwieje, delikatny płomień
        Ciało przenika, w uszach się rozlega
        Tętent dźwięczący, a oboje oczu
        Ciemność okrywa.
        • Gość: Oliwia Re: Amor vincit omnia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 13:52
          Marco, i cóz ja mogę napisać??? Naprawdę jesteś takim ciepłym, wrażliwym, a
          w dodatku romantycznym mężczyzną??? Cieplutko pozdrawiam
      • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 16:51
        A smak czereśni ciągle za mną chodzi... Ta niesamowicie kapryśna pogoda,
        działa na mnie bardzo pozytywnie. Ciekawe dlaczego???
        • Gość: Marco Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: proxy / 193.0.117.* 30.10.02, 14:54

> A smak czereśni ciągle za mną chodzi... Ta niesamowicie kapryśna pogoda,
          > działa na mnie bardzo pozytywnie. Ciekawe dlaczego???

Ach, Oliwio! I mnie tęsknota jakaś chwyciła... Ostatnio znalazłem na półce w
          BUW-ie, książeczkę "Niebo złote ci otworzę - perły liryki europejskiej" Bardzo
          ładne. Serdecznie pozdrawiam.
          • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 15:40
            Marco, ale nie jest to chyba tęsknota za czereśniami... Możesz mi zdradzić
            swoje ulubione smaki??? Może w BUW-ie odkryłeś jakieś nowe liryki...
            Pozdrawiam cieplutko, w końcu robi się coraz zimniej.
            • Gość: Marco Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: proxy / 193.0.117.* 30.10.02, 16:30

> Marco, ale nie jest to chyba tęsknota za czereśniami... Możesz mi zdradzić
              > swoje ulubione smaki??? Może w BUW-ie odkryłeś jakieś nowe liryki...
              > Pozdrawiam cieplutko, w końcu robi się coraz zimniej.

Rzeczywiście, raczej nie za czereśniami... Co do smaków, ostatnio zasmakowałem
              w czekoladzie na gorąco. Również, tak jak ty, lubię czereśnie,truskawki,
              winogrona (bardzo),gruszki - ta lista wynika z lektury poprzednich postów :-)
              hmm, również świeże ciastka, ciasteczka, ale któż nie lubi :-)
              A co do odkryć w BUW-ie, księgozbiór jest dosyć duży i ciekawy, trochę czasu
              zajmie mi przerobienie go ;-)
              Pozdrawiam cieplutko, hmm, a wręcz gorąco, bo w końcu zrobiło się zimniej ;-)
              • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 19:06
                Cóż,życzę bajecznych snów, i ... czego mogę Ci życzyć??? Marco, ciepło
                pozdrawiam, bo wieczory robią się rzeczywiście coraz chłodniejsze.
                • Gość: Oliwia Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 19:12
                  Marco, naprawdę jesteś takim rozmarzonym, romantycznym mężczyzną??? Co Ci w
                  duszy gra??? I pomyśl jutro o mnie ciepło, bo...
                  • Gość: Marco Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: proxy / 193.0.117.* 30.10.02, 20:10

> Marco, naprawdę jesteś takim rozmarzonym, romantycznym mężczyzną??? Co Ci
                    w
                    > duszy gra??? I pomyśl jutro o mnie ciepło, bo...

Ach, Oliwio! Chyba nie jestem,... po prostu zaczytałem się w trzech tomikach
                    wierszy głównie miłosnych, takie skutki... ;-) Ale, najbardziej spodobały mi
                    się Tetmajera i Petrarki... Na przyszłość postaram się poprawić :-) Ciepło
                    pozdrawiam.
            • Gość: Marco Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: proxy / 193.0.117.* 30.10.02, 18:57

> Marco, ale nie jest to chyba tęsknota za czereśniami. Może w BUW-ie odkryłeś
              jakieś nowe liryki...

Cóż dobrze, czuję, że chciałabyś przeczytać jeszcze jakiś wiersz. Tym razem z
              tomiku "Tylko miłość":
              Fryderyk Hebbel

JA I TY

Śniliśmy sobie wzajem
              I to nas zbudziło,
              Żyjemy, by się miłować,
              I to nas nocy wróciło.
              Ty stawasz się we śnie moim,
              Ja we śnie twoim się staję,
              I śmierć nas gubi, kiedy
              Gubimy się w sobie wzajem.

Na płatkach lilii dwie krople
              Krągłe i czyste dygoczą,
              Gdy spłyną na dno kielicha,
              Na dnie kielicha się złocą.
    • Gość: Marco Omnia vincit Amor et nos cedamus amori IP: proxy / 193.0.117.* 30.10.02, 19:04
      Chyba mam słabość do poezji napisanej w starożytności np słynna Syfona:

Miłość

Miłość dla mnie to blask słońca
      i zwiewny czar, i piękno chwili.

Moje ciało

Moje ciało
      jak słońce...
      Szczęśliwy,
      kto je dotknie,
      obejmie.

Eros

Ty, co uwodzisz śmiertelnych,
      dziecko Afrodyty,
      uwolnij mnie od udręki
      miłości nieuciszonej.
      • Gość: Oliwia Re: Omnia vincit Amor et nos cedamus amori IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 20:06

Właśnie wróciłam z wieczornego spaceru. Całkiem przyjemnie.A teraz myślę o
        jutrze, bo... A pojutrze już listopad. Mam mnóstwo planów na ten szarobury
        miesiąc. Sprawię, że będzie kolorowy, jak żaden inny... No to jeszcze raz
        cieplutko pozdrawiam!!!
        • Gość: Marco Re: Omnia vincit Amor et nos cedamus amori IP: proxy / 193.0.117.* 31.10.02, 17:12
          Dzisiaj jestem, chyba, trochę bez sił, bez życia... Wydaje się, że wszystko nie
          ma żadnego znaczenia... Nie wiem, czy znajdzie się iskierka, która wznieci we
          mnie płomień życia...

Hmm, chyba poczekam na jakąś iskierkę ;-) Cóż, mi pozostaje, jak tylko z
          pogodą ducha, kroczyć przez życie...
    • Gość: Marco Trochę poezji... - niepoprawnego romantyka :-))) IP: proxy / 193.0.117.* 08.11.02, 11:50
      Kazimierz Przerwa-Tetmajer

Ubiorę Ciebię

A kiedy będziesz moją żoną...
      umiłowaną, poślubioną,
      wówczas się ogród nam otworzy,
      ogród świetlisty, pełen zorzy.

Rozdzwonią nam się kwietne sady,
      pachnąć nam będą winogrady,
      i róże śliczne i powoje
      całować będą włosy twoje.

Pójdziemy cisi, zamyśleni,
      wśród złotych przymgleń i promieni,
      pójdziemy wolno alejami,
      pomiędzy drzewa, cisi, sami.

Gałązki ku nam zwisać będą,
      narcyzy piąć się srebrną grzędą,
      i padnie biały kwiat lipowy
      na rozkochane nasze głowy.

Ubiorę ciebie w błękit kwiatów,
      niezapominek i bławatów,
      ustroję ciebie w paproć młodą
      i świat rozświetle twą urodą.

Pójdziemy cisi, zamyśleni,
      wśród złotych przymgleń i promieni,
      pójdziemy w ogród pełen zorzy
      kiedy drzwi miłość nam otworzy.

• syrenka23 Re: Trochę poezji... - niepoprawnego romantyka : 08.11.02, 20:51
        Marco - sliczny zapomniany wiersz... milo, ze jestes :-))
    • Gość: Nata Re: wege mężczyzno - gdzie jesteś????? IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.02, 17:19

Czesc!

W wegetarianskim barze VEGA w Warszawie jest ich pelno. Mozna powybierac sobie
      rozkoszujac sie smacznym jedzeniem.

Pozdrawiam Nata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka