Dodaj do ulubionych

Sklepy wegetarianskie

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 00:50
Czy czesto zaopatrujecie sie w sklepach ze zdrowa zywnoscia? jAKIE
WEGETARIANSKIE PRODUKTY NAJCHETNIEJ KUPUJECIE? bARDZO MNIE TO CIEKAWI BO
ZASTANAWIAM SIE CZY DUZO OSOB ZAOPATRUJE SIE W TAKICH SKLEPACH SPORADYCZNIE
(JEST POMYSL NA urozmaicenie odzywiania i po dwoch tygodniach wraca stare)
czy moze sa stali bywalcy takich miejsc?

Andzelika
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaśka Re: Sklepy wegetarianskie IP: *.lublin.mm.pl 20.01.03, 19:55
      Witam,
      zaopatruję się w tego typu sklepach 1 na dwa tygodnie. To mi wystarcza.
      Najczęściej kupuję mąkę przenną razową (sama bawię się w pieczenie chleba),
      tofu, ciecierzycę. Po prostu to, czego nie kupię w normalnym sklepie.
      W naszym osiedlowym sklepie bez problemu nabywam kotlety sojowe, samą soję czy
      soczewicę.
      Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: Wojtek Re: Sklepy wegetarianskie IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 20.01.03, 22:25
        Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> Witam,
        > zaopatruję się w tego typu sklepach 1 na dwa tygodnie. To mi wystarcza.
        > Najczęściej kupuję mąkę przenną razową (sama bawię się w pieczenie chleba),
        > tofu, ciecierzycę. Po prostu to, czego nie kupię w normalnym sklepie.
        > W naszym osiedlowym sklepie bez problemu nabywam kotlety sojowe, samą soję
        czy
        > soczewicę.
        > Pozdrawiam serdecznie
        Byłaś może w restauracji wegetariańskiej na Piłsudskiego (dawna kawiarnia
        malinowa)? Słyszałem, że powstała tam restauracja + sklep a nie mam czasu tam
        się wybrać by to sprawdzić.
        • Gość: Kaska Re: Sklepy wegetarianskie IP: *.lublin.mm.pl 21.01.03, 23:15
          Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Gość portalu: Kaśka napisał(a):
          >
          > > Witam,
          > > zaopatruję się w tego typu sklepach 1 na dwa tygodnie. To mi wystarcza.
          > > Najczęściej kupuję mąkę przenną razową (sama bawię się w pieczenie chleba)
          > ,
          > > tofu, ciecierzycę. Po prostu to, czego nie kupię w normalnym sklepie.
          > > W naszym osiedlowym sklepie bez problemu nabywam kotlety sojowe, samą soję
          >
          > czy
          > > soczewicę.
          > > Pozdrawiam serdecznie
          > Byłaś może w restauracji wegetariańskiej na Piłsudskiego (dawna kawiarnia
          > malinowa)? Słyszałem, że powstała tam restauracja + sklep a nie mam czasu tam
          > się wybrać by to sprawdzić.

Ostatnio czytałam w jakieś naszej regionalej gazecie o tej restauracji na
          Piłsudskiego, ale jeszcze tam nie byłam. też muszę tam się przejść.
          Pozdrawiam.
        • Gość: Kaśka Do Wojtka z Lublina IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 23.01.03, 22:00
          Byłam w tym barze na Piłsudskiego. Trochę drogo, gulasz sojowy 6,5 a kotlety
          7,5. Nalśniki trochę tańsze bo 4,5. Koktajle-3 zł. Dość duże menu. Jadłam
          dzisiaj naleśniki z mąki razowej z bajerami. Były bardzo smaczne.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Wojtek Re: Do Wojtka z Lublina IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 23.01.03, 22:47
            Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> Byłam w tym barze na Piłsudskiego. Trochę drogo, gulasz sojowy 6,5 a kotlety
            > 7,5.

Jeżeli porównamy z innymi restauracjami to jest tanio, jeżeli porównamy z
            barem wegetariańskim na Narutowicza to rzeczywiście trochę drogo (na
            Narutowicza dziś zjadłem na obiad "górę" surówki, "górę" kaszy z sosem i dwa
            kotlety sojowe a wszystko za 4,5)

Nalśniki trochę tańsze bo 4,5. Koktajle-3 zł. Dość duże menu. Jadłam
            > dzisiaj naleśniki z mąki razowej z bajerami. Były bardzo smaczne.
            > Pozdrawiam.

Cieszę się, że powstał w Lublinie Greenway, mam nadzieję, że nie będzie
            świecił pustkami ani, że nie zabierze klientów temu z Narutowicza - nowych
            klientów mógłby zdobyć kosztem McDonalda lub innego syfu ;)
            Pozdrawiam
            • Gość: Ewa Re: Do Wojtka z Lublina IP: *.ha.pwr.wroc.pl 30.01.03, 18:19
              Witam, a czy moglibyście namiary na te restauracje w Lublinie wrzucić tutaj lub
              od razu an strone www.vege.pl.

Pozdrawiam!
              • Gość: Kaśka Re: Do Wojtka z Lublina IP: proxy / 195.116.167.* 31.01.03, 20:45
                Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Witam, a czy moglibyście namiary na te restauracje w Lublinie wrzucić tutaj
                lub
                >
                > od razu an strone www.vege.pl.
                >
                > Pozdrawiam!

Nie pamiętam dokładnie adresu, ale podaję.
                Ul Piłsudskiego 14
                Lublin
                Może Wojtek sprostuje.
      • Gość: Magda Re: Sklepy wegetarianskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.03, 12:05
        ja nie jestem wegetarianką, ale staram sięnie jesć mięasa i jka najczęśćiej
        chodzę do Greenwaya.
        • Gość: ala Re: Sklepy wegetarianskie IP: *.chello.pl 21.01.03, 23:39
          Najlepsze swieze tofu z wody najlepiej kupowac u wietnamczykow na stadionie 10-
          lecia , niedaleko stcji PKS, petla tramwajowa... 2 budki, zaopatruja swoich;)))
          • Gość: Mela Re: Sklepy wegetarianskie IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 24.01.03, 12:43
            Gość portalu: ala napisał(a):

> Najlepsze swieze tofu z wody najlepiej kupowac u wietnamczykow na stadionie
            10-
            > lecia , niedaleko stcji PKS, petla tramwajowa... 2 budki, zaopatruja
            swoich;)))

Po tym jak sprzedawali na stadione mięso psów i kotów, proponuję bojkotowanie
            ich sklepów. Zresztą nie wiadomo, co tam naprawdę w tym ich tofu siedzi.
    • Gość: JK Re: Sklepy wegetarianskie IP: *.acn.pl 03.02.03, 19:43
      Ja jestem bardzo stalym bywalcem takiego sklepu od kilkunastu lat (od czasu
      kiedy przestalam jesc mieso). Kiedys taki sklepik (jedyny w Wwie, w dodatku z
      ekologiczna zywnoscia) to bylo jedyne miejsce, gdzie bylo cos sensownego bez
      miesa. Teraz duzo rzeczy wege mozna kupic w normalnych sklepach (i tam je
      kupuje, bo przewaznie taniej), ale mimo wszystko niektore rzeczy nadal sa tylko
      w sklepikach z tzw. zdrowa zywnoscia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka