ollaboga77 18.01.07, 23:16 ...film.onet.pl/zwiastuny/0,1139505,267,1,filmy.html polecam to będzie hit roku :-))) może trochę mięsozercom ustawi klepki w odpowiednim porzadku :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiu-1 Re: swietne... 18.01.07, 23:40 ollaboga77 napisała: > polecam to będzie hit roku :-))) > może trochę mięsozercom ustawi klepki w odpowiednim porzadku :-) Klepki w odpowiednim porządku przydałoby się ustawić tym, którzy w infantylnych filmidłach, dokonujących antropomorfizacji zwierząt, widzą argument za wegetarianizmem. W takim razie po przeczytaniu wierszyka J.Brzechwy: www.literatura.zapis.net.pl/okresy/20leciemiedzywojenne/na_straganie.htm ...a jeszcze lepiej po obejrzeniu gadających, chodzących i walczących drzew we "Władcy Pierścieni", należałoby przestać jeść rośliny. Bo one takie fajne i mądre, i miłe. Szkoda ich tak wziąć i zjeść. - "Nawet, gdyby badania na zwierzętach miały przynieść lek na AIDS, będziemy przeciwko nim." (Ingrid Newkirk, PETA) Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: swietne... 18.01.07, 23:44 misiu-1 napisał: > ollaboga77 napisała: > > > polecam to będzie hit roku :-))) > > może trochę mięsozercom ustawi klepki w odpowiednim porzadku :-) > > Klepki w odpowiednim porządku przydałoby się ustawić tym, którzy w infantylnych > > filmidłach, dokonujących antropomorfizacji zwierząt, widzą argument za > wegetarianizmem. W takim razie po przeczytaniu wierszyka J.Brzechwy: > www.literatura.zapis.net.pl/okresy/20leciemiedzywojenne/na_straganie.htm > ...a jeszcze lepiej po obejrzeniu gadających, chodzących i walczących drzew > we "Władcy Pierścieni", należałoby przestać jeść rośliny. Bo one takie fajne i > mądre, i miłe. Szkoda ich tak wziąć i zjeść. > > - > "Nawet, gdyby badania na zwierzętach miały przynieść lek na AIDS, będziemy > przeciwko nim." (Ingrid Newkirk, PETA) ...bądzcie jak dzieci...:)) jak dobrze że mi się nie przytępiły za nadto zmysły bo mogę swieżo doswiadczać tego swiata i nie być zakuta! -------------------------------------- Wegetarianie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: swietne... 19.01.07, 00:08 ollaboga77 napisała: > ...bądzcie jak dzieci...:)) Nie zrozumiałaś napomnienia. Nie chodziło w nim o to, by być infantylnym jak dzieci i myśleć jak dzieci. Chodziło o to, by być pokornym jak dzieci. "Kto się więc uniży jak to dziecię, ten jest największy w Królestwie Niebios" (Mt.18:4) > jak dobrze że mi się nie przytępiły za nadto > zmysły bo mogę swieżo doswiadczać tego swiata i nie być zakuta! Uniwersalne słowa kluczowe, które można odnieść do Twojej twórczości, to niewątpliwie "przytępiły" i "zakuta". Z tym się mogę zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: swietne... 19.01.07, 14:16 pokora to jedno a radośc to drugie... Kiedy Ty Misiu ostatnio sie cieszyłeś albo usmiechnes do kogoś hm? oto jest pytanie... -------------------------------------- Wegetarianie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: swietne... 19.01.07, 15:24 misiu-1 napisał: > ollaboga77 napisała: > > > ...bądzcie jak dzieci...:)) > > Nie zrozumiałaś napomnienia. Nie chodziło w nim o to, by być infantylnym jak > dzieci i myśleć jak dzieci. Chodziło o to, by być pokornym jak dzieci. > > "Kto się więc uniży jak to dziecię, ten jest największy w Królestwie Niebios" > (Mt.18:4) > OJ Misiek czy myślisz, że człowiek dorosły i to każxdy jest naprawde dorosły? Zwykle to duże dzieci a faceci to boją o głowe w tej kwestii kobietki!!! :-) > > jak dobrze że mi się nie przytępiły za nadto > > zmysły bo mogę swieżo doswiadczać tego swiata i nie być zakuta! > > Uniwersalne słowa kluczowe, które można odnieść do Twojej twórczości, to > niewątpliwie "przytępiły" i "zakuta". Z tym się mogę zgodzić. A sądziłąm, że te słowa to raczej "vege" oraz " Misiu" (to słowo to z czystej sympatii do Ciebie, bo dobry jestes człowiek choć zadziorka jak się patrzy). Wyjdz Misiu spod swego białego futra i stań twarza twarz ze mną :-) > Odpowiedz Link Zgłoś