fale_morskie 23.01.07, 00:58 Słyszała, że weganie nie piją Coli. Czy to prawda? Jeśli tak, to dlaczego? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamyslona4 Re: Czy weganie nie lubią Coli? 23.01.07, 11:26 ja nie pije bo nie jest zdrowa nie pilam jak jadlam mieso i jak nie jem czasem, czasem raz na kwarta wypije szklanke that's all :) jesli jakis gaz to raz na miesiac sprite , ale i tak glownie 100% soki (aronia..... mniammmm... ale kosi kieszenie :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Czy weganie nie lubią Coli? 25.01.07, 18:42 uwielbiam colę ale nie piję, bo świństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
xreinex Re: Czy weganie nie lubią Coli? 05.02.07, 21:47 oczywiście ze nie! koncern okropny Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Czy weganie nie lubią Coli? 06.02.07, 09:07 Mnie się zdarza raz na jakiś czas (miesiąc przeważnie). Nie przepadam - ale czasem potrzebuję kofeiny, kawy nie piję, zasypiam na zajęciach i potrzebuję jakiegoś wspomagacza. Odpowiedz Link Zgłoś
jagathe Re: Czy weganie nie lubią Coli? 06.02.07, 09:11 ja jestem wegetarianką i nie piję coli, bo jest obrzydliwa; jak jeszcze jadłam mięso to też nie tykałam coli; za słodka, a tak w ogóle to bardzo nie zdrowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: Czy weganie nie lubią Coli? 06.02.07, 13:41 pijam jak mnie boli np. brzuch ale na wege zywieniu brzuch raczej nie boli :) Cola dla układu pokarmowego jest niczym kret do rur zabija wszelkie zarazki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaopty1 Re: Czy weganie nie lubią Coli? 06.02.07, 15:31 ollaboga77 napisała: > pijam jak mnie boli np. brzuch ale na wege zywieniu brzuch raczej nie boli :) Nie? Tak znerwicowanych weg*an "raczej nie bolą brzuchy"? Eee... coś nie bardzo w to wierzę... > Cola dla układu pokarmowego jest niczym kret do rur zabija wszelkie zarazki :-) Dobre... ;) Chyba coś ci się pomyliło, cola nie działa bakteriobójczo, ma opinię odrdzewiacza, a to zupełnie co innego... :) Krystyna P.S. A propos bolących brzuchów - Polska medycyna XXI wieku: "Około 5 tys. Polaków - głównie młodych, do 35. roku życia - cierpi na przewlekłe zapalenie jelit o podłożu autoagresywnym" tinylink.com/?GWiPBLWwFO Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: Czy weganie nie lubią Coli? 06.02.07, 16:06 krystynaopty1 napisała: > ollaboga77 napisała: > > > pijam jak mnie boli np. brzuch ale na wege zywieniu brzuch raczej nie bol > i :) > > Nie? Tak znerwicowanych weg*an "raczej nie bolą brzuchy"? Eee... coś nie bardzo w to wierzę... Znerwicowani weganie? NIe wiem nie znam znerwicownych... znam za to miłych vege... a jak sama wiesz brzuch bolący to tylko może byc jedne z objawów... > > Cola dla układu pokarmowego jest niczym kret do rur zabija wszelkie zaraz > ki :-) > > Dobre... ;) > Chyba coś ci się pomyliło, cola nie działa bakteriobójczo, ma opinię > odrdzewiacza, a to zupełnie co innego... :) > Dzieki że mnie poprawiasz, ale niby co ma się odrdzewić w układzie pokarmowym? ;) > > P.S. A propos bolących brzuchów - Polska medycyna XXI wieku: "Około 5 tys. > Polaków - głównie młodych, do 35. roku życia - cierpi na przewlekłe zapalenie > jelit o podłożu autoagresywnym" tinylink.com/?GWiPBLWwFO Niech poczytają Pana Tombaka odrazu im sie zrobi blogo w duszy na sercu i w umyśle i gdzie tylko jeszcze chca ;-) > Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaopty1 Re: Czy weganie nie lubią Coli? 06.02.07, 17:15 ollaboga77 napisała: > Dzieki że mnie poprawiasz, ale niby co ma się odrdzewić w układzie > pokarmowym? ;) No właśnie... dlatego chodzi fama, że cola świetnie odrdzewia kanalizację, czy inne zardzewiałe śrubki :) > Niech poczytają Pana Tombaka "ustopniowanego" - chciałaś powiedzieć... ;) (to na okoliczność ostatniej dyskusji na "zdrowej diecie")... :) Pan Tombak - to przecież "ustopniowany" prof. dr hab., guru naszego poczciwego are1, (aruś także praktykuje czyszczenie jelita grubego, bo mu siem notorycznie brudzi ;P ) a pan prof. dr hab. zapewne udowodnił nałukowo, że płukanie pod ciśnieniem jelita grubego to niezbędna metoda dla utrzymania zdrowia. No cóż, przy śmieciożerstwie to może i niezbędna... (?) odrazu im sie zrobi blogo w duszy na sercu i w > umyśle i gdzie tylko jeszcze chca ;-) Zwłaszcza po hydrocolono... ;> Krystyna Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: Czy weganie nie lubią Coli? 06.02.07, 17:39 Krysiu wiem, że sporo czytałas na temat żywienia i w sumie ludzie od tego powini wychodzic w swoim życiu, by dobrze dbrać pokarm dla swego organizmu. TY dobrałaś i cieszę się bardzo. Ale nie kazdemu służy tłuszcz zwierzęcy. NIe każdy chce przyczyniać się do zabijania i ja również nie chce. Sama mogłabyś być wege dobierajac dobrze pokarm. Sama to dobrze wiesz. Soki warzywne nie szkodzą. Warzywa i owoce nie szkodza!! Ale zawsze trzeba zachować umiar. NO ja mięsa nie mam zamiaru jeść, bo raz zwierzę nie jest do jedzenia dwa- śmierdzi mi przy przygotowaniu. i to chyba tyle na ten moment... Olla Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: Czy weganie nie lubią Coli? 06.02.07, 17:41 poza tym nie zaprzeczysz, że jelito grube jednak to wazna część organizmu... gdzie dobrze by pokarm nie zalegał zbyt długo... Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czy weganie nie lubią Coli? 08.02.07, 12:46 Coli nie lubię ale Pepsi Light tak, pół szklanki po wieczornej kawie nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
rd1993 a propos 06.02.07, 21:14 właśnie widziałam w tv jak kobitka gotowała szynke w ... coli wywar radziła zostawić jako baze do zupy fasolowej..... samo zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: a propos 07.02.07, 10:29 Nigella? Hardcorowy przepis, ale ponoc modny ostatnio ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rd1993 Re: a propos 07.02.07, 11:30 martvica napisała: > Nigella? > Hardcorowy przepis, ale ponoc modny ostatnio ;) chyba tak na tvn style w każdym razie też lubię połączenia słodko-słone ale... TO z tą colą+szynka albo cola+fasolowa yyyyy..... Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Czy weganie nie lubią Coli? 17.02.07, 18:00 1. Gaz jest niedobry 2. Cukier jest niedobry 3. Ta ich tajna receptura zawiera niewiadomoco 4. A w ogole to kiedys cola byla lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Czy weganie nie lubią Coli? 17.02.07, 22:08 nie jem mięsa ale pije cole light.i bardzo lubie.nie ma co sie oszukiwać,soki tzw 100% to tez pic na wode i wcale zdrowe nie są.najzdrowsze to jak sobie sami taki soczek wycisniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Czy weganie nie lubią Coli? 18.02.07, 15:29 cola light zawiera slodziki, ktore sa gorsze od cukru dla organizmu. A co do sokow, to wystarczy czytac etykietki. W Polsce zasadniczo nie ma takiej tradycji, ale w UK masz oznaczenia, ze cos jest organic, i naprawde sok pomaranczowy tego typu jest identyczny smakowo i zapachowo z takim wycisnietym. Odpowiedz Link Zgłoś
alispo Re: Czy weganie nie lubią Coli? 11.03.07, 15:46 swinstwo,poza tym okropny koncern.nie tkne. Odpowiedz Link Zgłoś
alispo Re: Czy weganie nie lubią Coli? 11.03.07, 15:47 przypomnialo mi sie,ze kiedys robilam pseudo-cole ,to szlo jakos tak-kawa anatol zimna,sok z cytryny,kostki lodu,cos z tej coli to mialo;) Odpowiedz Link Zgłoś
klemensus Nie lubią Coli. 13.03.07, 12:18 Nie pijam Coli ani podobnych napojów. Najbardziej lubię pić świeżo wyciśnięte soki owocowe oraz dobrą wodę mineralną. Odpowiedz Link Zgłoś