Dodaj do ulubionych

Wegetarianinie, wegetarianko, a odpowiedzialnosc..

18.04.08, 13:36
...za los planety was nie obowiazuje?

Oto naukowcy doszli w koncu do wniosku, ze grozi nam oziebienie klimatu.
Radykalnym rozwiazaniem tego palacego problemu bylby wzrost produkcji bydla i
swin, emitentow gazow ze wszech miar cieplarnianych.
Czy dla dobra przyszlych pokolen nie moglibyscie wykazac sie
odpowiedzialnoscia i zaczac spozywac w/w zwierzeta, przez co podnioslo by sie
ich poglowie a wraz z nim emisja weglowodorow do atmosfery?
Obserwuj wątek
    • lek.lek Do marouder.eu Re: 18.04.08, 13:47
      trykaj bąka, a on brzdąka, marudo :(
      • marouder.eu Ad rem!! 18.04.08, 13:52
        To temat o odpowiedzialnosc obywatelskiej, umiejetnosci przewidywania skutkow
        wlasnych dzialan i zaniechan oraz ich kumulacji w jednym czasie zwiazanej z dosc
        nagminnym ich wystepowaniem w okreslonych srodowiskach!
    • martvica Re: Wegetarianinie, wegetarianko, a odpowiedzialn 18.04.08, 17:17
      Aśtam, maroudzisz. Nie lepiej jeść codziennie 3 porcji fasoli, gotowanej bez
      wcześniejszego moczenia? Z dodatkową kapustą. Na jedno wyjdzie.
      • marouder.eu Obawaim sie Martvico, ze... 18.04.08, 18:12
        ...upadlaby zupelnie umiejetnosc kooperacji (w kazdej dziedzinie lacznie z
        intymnymi), gdybysmy zaczeli zaopatrywac atmosfere w weglowodory tym sposobem!
        • martvica Re: Obawaim sie Martvico, ze... 19.04.08, 14:03
          To ludzkość by wyginęła i nie byłoby problemu.
          • marouder.eu Ruda pieknosci, a kto zajalby sie wtenczas.. 19.04.08, 15:22
            ..twoimi kotami, kto by docenil potencjal piekna znajdujacy sie w kruszcach i
            mineralach??!!
            Ergo, nie nie wierze w twoja z lekka gotycka wypowiedz!

martvica napisała:

> To ludzkość by wyginęła i nie byłoby problemu.
            • martvica Re: Ruda pieknosci, a kto zajalby sie wtenczas.. 19.04.08, 18:30
              Lubię Cię ^^
              Ale większości innych ludzi nie lubię. Ludzkość mnie drażni. Rozumiesz ;)
              • marouder.eu Re: Ruda pieknosci, a kto zajalby sie wtenczas.. 19.04.08, 19:10
                Czy rozumiem? Staram sie:)

Czy moj watek jest psychopatyczny, jesli zalozymy, ze za ludzkoscia zwykli
                ujmowac sie zazwyczaj panowie psychopaci owladnieci poczuciem misji; ludzie
                eufemistycznie zwani reformatorami & rewolucjonistami?:))

...no wlasnie, bo ja prywatnie jednak wole rzeczy i idee niewielkie, skrojone na
                ludzka miare.

martvica napisała:

> Lubię Cię ^^
                > Ale większości innych ludzi nie lubię. Ludzkość mnie drażni. Rozumiesz ;)
                • martvica Re: Ruda pieknosci, a kto zajalby sie wtenczas.. 19.04.08, 21:44
                  A czy na tym forum jest ktoś normalny?
                  Ja jestem egoistycznym, egocentrycznym narcyzem. Ludzkość mi nie przeszkadza,na
                  ogół.
                  Nie wiem czy jesteś psychopatą, nie wiem czy ludzkość zasługuje na ujmowanie się
                  za nią, widziałeś kiedyś programy w TV puszczane w czasie największej
                  oglądalności? Społeczeństwo się degeneruje, nawet starożytni Rzymianie nie mieli
                  tak głupich programów w telewizji...
                  • marouder.eu Tak wiec pewnej jesieni... 20.04.08, 00:48
                    ...gdy pisze te slowa na dnie kazdego z moich oczu znowu pada deszcz, moj but
                    zaglebia sie w kaluzy, znika za rogiem pomaranczowy sztormiak mojej znajomej,
                    wyszedlem rankiem z domu, z bagazem na plecach i nigdy niedoopisanym, bo w
                    gruncie rzeczy bezmyslnym przekonaniem, ze ten krytyczny moment jest tylko moj;
                    zachciany i wykreowany przeze mnie, podatny na moja wole.

Na moja wo-le, hehe. Gowno-prawda!
                    Co nie znaczy, ze pozniej wyzbylem sie zludzen.

Brzydzi mnie telewizor!

PS. I co z tego, ze post jest nie na temat?
                    PS2. Musi byc na temat?
                    PS3. Moze nastepny bedzie na temat. Cierpliwosci!

martvica napisała:

> A czy na tym forum jest ktoś normalny?
                    > Ja jestem egoistycznym, egocentrycznym narcyzem. Ludzkość mi nie przeszkadza,na
                    > ogół.
                    > Nie wiem czy jesteś psychopatą, nie wiem czy ludzkość zasługuje na ujmowanie si
                    > ę
                    > za nią, widziałeś kiedyś programy w TV puszczane w czasie największej
                    > oglądalności? Społeczeństwo się degeneruje, nawet starożytni Rzymianie nie miel
                    > i
                    > tak głupich programów w telewizji...
                    • martvica Re: Tak wiec pewnej jesieni... 20.04.08, 12:33
                      > Brzydzi mnie telewizor!

Może go umyj?
                      • marouder.eu Re: Tak wiec pewnej jesieni... 20.04.08, 14:32
                        Niestety, detergenty nie oddzialywuja na zawartosc programow, szczegolnie
                        programow informacyjnych i tych odwolujacych sie do gustow masowego widza.

Wywalic gada?

PS. W zgodzie z sumieniem oraz zawoalowana sugestia meteorologow, glacjologow i
                        badaczy pradow morskich przygotowuje wlasnie potrawe meksykanska na bazie
                        fasoli, papryki, pomidorow i kukurydzy!
                        • martvica Re: Tak wiec pewnej jesieni... 20.04.08, 15:59
                          To telewizja, a nie telewizor, ze się czepię. Telewizja nie jest fajna.

Papryka, pomidory, kukurydza i fasola są fajne. A ziemniaki jakie są fajne, o
                          rany. Uwielbiam ziemniaki.
                          W sumie gdyby nie odkryto Ameryki, moje życie byłoby uboższe o masę doznań
                          smakowych. Różne gatunki Brassica, pasternak i pewnie jakieś azjatyckie rzeczy
                          typu ryż i inna soja. Ale tak bez pomidorów i chilli to ciężko by było...
    • topshopxx Re: Wegetarianinie, wegetarianko, a odpowiedzialn 20.04.08, 20:17
      Czy dla dobra przyszlych pokolen nie moglibyscie wykazac sie
      odpowiedzialnoscia i zaczac spozywac w/w zwierzeta, przez co podnioslo by sie
      ich poglowie a wraz z nim emisja weglowodorow do atmosfery?
      • marouder.eu Rozumiem. Pytanie uzupelniajace: 20.04.08, 21:01
        Jakiego typu niebezpieczenstwo przynosze ja osobiscie, jako czlowiek glupi wg.
        twoich tajemniczych kryteriow?

..ewentualnie..czy moje przedwczesne zejscie jest w stanie oddzialac na procesy
        klimatyczne i rownie cykliczna aktywnosc sloneczna?

Podaj przyklady!
    • hiperrealizm marudny 21.04.08, 17:14
      to ty jesteś nekrozoofagiem?
      • marouder.eu Zas ty Abstrakt zywisz sie zywym jeszcze.. 21.04.08, 17:36
        ..miesem np. kurczat?
        Czy obcierasz piorka z kacikow ust?
        • hiperrealizm [...] 21.04.08, 17:38
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka