ada296 03.01.04, 02:02 może ktoś zna przepis ??!! pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: +/- Re: pstrag w sosie miętowym !!! IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 02:11 Niestety, nie znam wegetariańskiego przepisu na pstrąg czy też jakąkolwiek rybę. Odpowiedz Link Zgłoś
ada296 +/- 03.01.04, 23:02 dziękuję za wpis a może znasz nie wegetariański przepis ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xmartinusx Re: pstrag w sosie miętowym !!! 03.01.04, 23:08 Nie chcę być złośliwy, ale czy to żart...? :) Chyba, że jestem do tyłu, co się czasami zdarza ;) To forum wegetariańskie.... a ryby przecież nie rosną na drzewach :) Na marginesie proponuję spróbować "kotlety sojowe po grecku" a'la "ryba po grecku". Robi się tak samo. Różnica jest taka, że ryba pozostaje przy życiu a zamiast niej w warzywkach lądują kotlety sojowe :) Sprawdziło sie na Wigili - nawet wszystkożercy z mojej rodziny byli zachwyceni :) Pycha! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hak Re: pstrag w sosie miętowym !!! IP: *.proxy.aol.com 10.01.04, 21:42 Przecież Rodzina nie powie ci, żeś spichciła jakieś tam paskustwo i spartoliłaś Wigilię. Oni cię kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz SOS MIĘTOWY IP: *.proxy.aol.com 10.01.04, 22:21 Po polsku trudno znaleźć, ale przetłumaczyłem z angielskiego. 3 spore garście liści mięty bez łodyżek 3 łyżeczki cukru 4 łyżki octu winnego Umyć i odsączyć miętę, posypać liście cukrem i raczej drobno posiekać. Przełożyć do miski. Zagrzać ocet i zalać miętę. Odstawić do "naciągnięcia". Jeśli sos smakuje zbyt ostro można dodać nieco cukru. Ocet można zastąpić sokiem cytryny i dodać nieco oliwy, uczyni to sos delikatniejszym, ale nie jest to typowa wersja. Odpowiedz Link Zgłoś