Dodaj do ulubionych

Wybory Samorządowe

11.09.14, 16:41
Kochani 16.11.2014r. mamy Wybory Samorządowe, przede wszystkim wybierać będziemy Wójta, jak wyczytałem startuje Pan Zbigniew Garbaczewski z naszego osiedla.
Wreszcie będziemy mieli "własnego" kandydatasmile Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • maliziama Re: Wybory Samorządowe 11.09.14, 18:41
      Tylko Pan Garbaczewski nie robi kampanii wyborczej.... nawet nie zależy mu specjalnie za zebraniu głosów mieszkańców. Takie mam wrażenie. Obawiam się, że samo "bycie" nie wystarczy. Trzeba do siebie ludzi przekonać. Miałby duże szanse, bo Pani Muniak już się przejadła, wypaliła. Chętnie bym posłuchała, jakie plany względem gminy / mieszkańcówma Pan Garbaczewski, tylko trzeba wyjść do ludzi. Na ten moment nie czuję parcia na P. Garbaczewskiego. Niczym nie przekonuje jego osoba.
      • wosseba Re: Wybory Samorządowe 11.09.14, 19:57
        Panie Zbyszku - czas się pokazać! Ja kibicuję Panu, ale sąsiadka nawet nie wie, kto Pan jest.
        • redorange Re: Wybory Samorządowe 11.09.14, 21:03
          To ja wolę Panią Muniak, niż darmozjada ZG. Facet przez całą kadencję gówno dla osiedla załatwił. Dodatkowo będąc w zarządzie wspólnoty nawet parkowania na osiedlu nie jest wstanie uregulować (razem z całym zarządem). Jedyne na czym mu zależy to kasa. Także dziękuje. Wysiadam. Prędzej mi ręka uschnie niż na niego zagłosuje. Nierób i nic więcej.
          • assessander Re: Wybory Samorządowe 12.09.14, 11:55
            Wart Pac Pałaca i Pałac Paca. Liga miszczów w wyścigu o fotel
            • joziorajska Re: Wybory Samorządowe 12.09.14, 15:07
              a kto On jest ,może ma jakiś program bo glosować tylko ze z naszego osiedla to trochę mało?
              • ra.jska13 Re: Wybory Samorządowe 12.09.14, 15:51
                Slepców nie brakuje na naszym osiedlu. Jak ktos go nie zna to fujara. Mieszkam tu dopiero trzeci rok i wiem kto to jest. Panie Zbigniewie popieram i będziemy głosowali za panem
                • ra.jska13 Re: Wybory Samorządowe 12.09.14, 15:54
                  tu znalazłam rózne informacje
                  gazetapowiatowa.pl/klucz/zbigniew-garbaczewski/
                  • k_jablonna Re: Wybory Samorządowe 15.09.14, 08:42
                    Przestańcie sąsiedzi z tym Panem, on nic nie zrobił dobrego, nie ma autorytetu i brak mu "kohones" do rządzenia. Jedyną osobą, która ma charyzmę, wiedzę i pojęcie o rządzeniu jest obecna Pani Sołtys Agata Lindner. Mieszka w Jabłonnie i jest bardzo uczciwą osobą. Ona może coś zmienić w naszej gminie!!
    • lovi-boy Re: Wybory Samorządowe 22.09.14, 21:59
      Tylko Olga Muniak !
      • assessander Re: Wybory Samorządowe 22.09.14, 23:45
        Na Madagaskar!!!
        Mnie Olga zawiodla przez puste obietnice i inwestycje za ktore przeplacila vide szkola. Zbychu coz, znam goscia z naszego zarzadu i rewolucji nie zrobil od lat te same problemy .
        • ra.jska13 Re: Wybory Samorządowe 09.10.14, 08:49
          Kto zastąpi Pana Garbaczewskiego, kto bedzie nowym radnym. Jakie ma pomysły i co zrobił dla naszej społeczności ?
          • adam.rajska4 Re: Wybory Samorządowe 09.10.14, 17:31
            Witam
            Ja zamierzam startować w wyborach samorządowych na Radnego z naszego osiedle i jeszcze jest 6 kandydatów zarejestrowanych z naszego osiedla .
            zapewne lista nazwisk zostanie umieszczona na stronie Gminy w nie długim czasie bo do 7.10 można było zgłaszać kandydatów .
            Wiec zgłosiłem swoją osobę a czy zastąpię Zbyszka Garbaczewskiego ,to się okaże po 16 listopada.
            Jakie mam pomysły , co chciałbym zrobić dla naszego osiedla będzie zawarte w ulotkach które zostaną wrzucone do skrzynek jak rownież na stronie internetowej która niedługo pojawi się w internecie .
            Pozdrawiam
            Adam Piątkowski
            • ra.jska13 Re: Wybory Samorządowe 10.10.14, 08:42
              Czy to tyle z naszych kandydatów ? Słyszałam ze bedzie kilku - kochani dajcie o sobie znać
              • adam.rajska4 Re: Wybory Samorządowe 10.10.14, 10:18
                Jest kilku ale może żaden nie wchodzi na forum , to plus dla mnie bo sprawdzam co się dzieje u nas/o nas w sieci smile
                Pozdrawiam
                Adam P.
                • robb80 Re: Wybory Samorządowe 10.10.14, 11:24
                  przed poprzednimi wyborami było spotkanie w domu ogrodnika z kandydatami. czy wiecie może coś o takim czymś teraz? dobrze by było pogadać z nimi w cztery oczy
                  • rajski_ogrodnik Re: Wybory Samorządowe 21.10.14, 16:59
                    Każdy ma swoje typy, ale warto schować w buty swoje pretensje do zarządu wspólnot RJ.
                    Co prawda też osobiście jeszcze waham się między Panem G. a Panem K-M.
                    A to dlatego, że Pan Ch. nie jest z Jabłonny, Pan Cz. tak samo, w dodatku trochę daleko mu programem i politycznie od moich poglądów.

Na mieście widać plakaty i ulotki Pana Ch. i Pana G., reszta ma w poważaniu...

Będziemy się tak zastanawiać, to wójtem zostanie M. i będzie się śmiała Rajskiej prosto w oczy.

Dochodzi do tego radny gminy.
                    Możemy zobaczyć kto kandyduje tutaj:
                    wybory2014.pkw.gov.pl/pl/gminy/view/140802
                    Póki co ze wszystkich na forum zareklamował się Pan P., w skrzynkach były ulotki Pana K., obaj mieszkają na Rajskiej.
                    Pozostali niezainteresowani, albo w ogóle nie mieszkają w Jabłonnie, a tym bardziej na Rajskiej.

Warto chwilę się zastanowić, czy chcemy być reprezentowani przez kogoś, kto nie mieszka na Rajskiej i ogólnie nikt nie kojarzy ich z twarzy (osobiście kojarzę tylko Pana P. i Pana K.).

Kandydaci na radnych:

BIERNACKI Dariusz Robert, zam. Chotomów, wiek: 52, KW Prawo i Sprawiedliwość
                    MÓWIŃSKI Mariusz, zam. Jabłonna, wiek: 39, KW Stowarzyszenia Jabłonna
                    KRAJEWSKI Paweł Henryk, zam. Jabłonna, wiek: 42, KWW ZBIGNIEWA GARBACZEWSKIEGO
                    GÓRKA Lidia, zam. Jabłonna, wiek: 42, KWW Chodorski Jarosław
                    SKRZYPIŃSKA Magdalena, zam. Jabłonna, wiek: 32, KWW Olgi Muniak
                    PIĄTKOWSKI Adam Michał, zam. Jabłonna, wiek: 32, KWW RJ
                    MAZURKIEWICZ Piotr Tomasz, zam. Jabłonna, wiek: 42, KWW JEDNA JABŁONNA
                    • redorange Re: Wybory Samorządowe 21.10.14, 19:35
                      Proponuje zainteresować się tematem w pierwszej kolejności, a nie pisać niesprawdzone informacje typu "albo w ogóle nie mieszkają w Jabłonnie, a tym bardziej na Rajskiej." Zadam sobie odrobinę trudu i postaram się napisać co wiem i czego udało mi się dowiedzieć o kandydatach.
                      Pan Biernacki - własna działalność gospodarcza, nie mieszka na RJ, także raczej nie zna naszych potrzeb i problemów, dziękuje nie głosuje
                      Pan Mówiński - mieszka na naszym osiedlu, poznałem osobiście na jednym z zebrań wiejskich, zbierał podpisy w sprawie referendum o odwołanie carycy, własna działalność gospodarcza, programu wyborczego nie znam - kandydatura do rozpatrzenia
                      Pan Krajewski - taki sam leń i darmozjad jak Pan G. w programie wyborczym obiecuje rzeczy które już są realizowane, czyli obiecuje nam 4 lata nieróbstwa i pobierania jedynie diety, dodam jedynie że w jego programie nie ma nawet mowy o działaniu na rzecz RJ, dziękuje nie głosuje
                      Pani Górka - wraz z mężem prowadzi własną działalność, programu nie znam,nie mieszka na RJ także odpada
                      Pani Skrzypińska - poznałem osobiście, sympatyczna osoba, angażowała się w działania na rzecz uzyskania, dla najmłodszych, 3 sal w szkole podstawowej, swego czasu w opozycji do carycy, teraz startuje z jej KWW, coś tu nie gra i nie pasuje, raczej odpada
                      Pan Piątkowski - pisałem już o tym Panu w innym temacie, potwierdzam jedynie że mnie nie przekonał
                      Pan Mazurkiewicz - nie znam kompletnie, kompletnie nic nie znalazłem na temat tego Pana, nawet nie wiem czy mieszka na RJ, poznam program to rozpatrzę kandydaturę.
                      • assessander Re: Wybory Samorządowe 21.10.14, 21:19
                        A mi tak chodzi po łbie czy jak ktoś z Zarzadu Wspolnoty zdobędzie mandat, to zrezygnuje z funkcji na RJ, jak widac po ZG i PK łączenie funkcji nic nie daje i gminie a zwlaszcza RJ
                        • adam.rajska4 Re: Wybory Samorządowe 22.10.14, 20:05
                          Witam
                          Moje zdanie jest takie ze można połączyć te dwie funkcje , będąc zarówno w zarządzie Rajskiej jak i Radnym można więcej , zwłaszcza jak się idzie do gminy w spawie osiedla i pełni się funkcje Radnego inaczej rozmawiają z taka osoba , miałem dobry przykład jak składaliśmy z koleżanka A. pismo do gminy w celu wyjaśnienia budowy parkingu - zabierając nam przy tym kilka miejsc , nie wspomnę o rozebraniu ogrodzenia i demontażu szlabanu , bez wcześniejszej informacji z naszej Gminy do Zarządu RJ .
                          Pozdrawiam
                          Adam P
                          • assessander Re: Wybory Samorządowe 22.10.14, 22:58
                            Nie sadze by to bylo pomocne az w taki sposob, wystarczy poczytac kpa i inne regulacje nakladajace obowiazek informacyjny na UG.
    • kaszmir121 Re: Wybory Samorządowe 23.10.14, 08:03
      Głosujcie na mnie a ja was urządzę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • assessander Re: Wybory Samorządowe 23.10.14, 12:10
        Kaszmirku wsadzimy Cie na stolec przy Krakowskie Przedmieście 48/50 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka